heldag..

Igår så hade jag och Sandra en riktig heldag tillsammans! På dagen åkte vi till Sunnersta med hundarna och strosade runt där en stund. Det var superfint verkligen! Vi gick ner till en strand och drack kaffe ur termosar som Sandra hade tagit med också.
 
Senare så körde vi på en klassisk fettarkväll haha. Vi beställde pizza och hade köpt ostbågar, chips, dipp och den nya Marabou-chokladen med japp i! (väldigt god för övrigt). Vi såg 2 1/2 film, rensade garderober och spelade spel. Awsome fredag!

lat-torsdag..

Eh ja vad ska man kalla det här. God natt/God morgon? Vad det än är så önskar jag er det haha.

Jag har just kommit hem från Sandra och Oskar efter en riktig lat-torsdag. Jag var först i skolan dock, vi skulle ju ha våra "peer-reviews" idag och trots min nervositet så gick det väldigt bra. Efter skolan så mötte jag upp med Sandra och vi åkte buss tillsammans hem till henne. Vi tog ut hundarna på en snabb kisspromenad och sedan drack vi kaffe och åt resterna av pajen! Vi övergick sedan till att spela wii, vi spelade ett svinkul spel som heter "Rayman: Raving Rabbids" (jag tror att det är det, det var det jag fick fram när jag googlade iallafall haha).
 
När Oskar kom hem så åkte vi alla till Gränby för att käka på foodcourten som finns där. Jag tog en Tikka Masala med naanbröd till, det var verkligen huuuur gott som helst!! Jag hade glömt hur mycket jag älskade den rätten. Efter maten så åkte vi tillbaka till dem och jag och Sandra började spela The Sims. Jag fick en chock när min familj kom hem från deras semester och alla var fast i en stor klump haha.
Som tur var så "lossnade" alla efter en stund.
 
Vi körde mer wii ett tag tills det var dags för mig att gå hem. Är då hemma nu som sagt och ska bara torka bort sminket och borsta tänderna innan jag går och lägger mig. Sov gott!

jag gjorde det!!..

Jag kunde "sätta ihop" den helt själv (med lite hjälp från pappa i telefonen) och nu printar den ut papper för fullt!
Jag är seriöst förvånad haha. Jag gillar inte teknik och teknik gillar inte mig, så har det alltid varit och så kommer det alltid att vara. Men idag blev det visst ett undantag, säkert för att den är så basic haha.

vuxenpoäng..

Det här om något måste väl ge mig lite vuxenpoäng! Jag har köpt mig en alldeles egen skrivare haha (+ papper).
Jag kände att det vore mycket smidigare att ha en egen på rummet med tanke på hur mycket jag kommer att behöva skriva ut under våren. Bara tills imorgon behöver jag ha 10 stycken olika kopior av allt! Min+min grupp's uppsatser, mina peer reviews+kopia på alla dem till läraren. Så ja, det kändes bättre ha en egen så slipper jag hänga vid skolans.

hets tisdag..

God morgon!
 
Igår hade jag inte tid att göra något inlägg, det var full fart hela tiden (nästan). Jag och Sandra åkte till Ikea mitt på dagen och förutom det jag köpte (disktrasor och ett anteckningsblock) så käkade vi lunch där också! Vi tog båda caesarsalladen och den var faktiskt väldigt god, dem mjuka krutongerna störde mig lite dock. Efter Ikea så var vi in på ett ställe som inte heter babyboom men jag kallade det hela tiden för det eftersom jag inte kom ihåg vad det hette, det gör jag inte nu heller uppenbarligen men det var en butik med en massa bebissaker helt enkelt! Sandra skulle köpa en skötväska till sin syster, vi gick inte runt där för skojs skull haha.
 
Jag följde med Sandra hem sedan och vi tog hundarna (hon och Oskar är hundvakter den här veckan) på en långpromenad eftersom att Sandra ändå behövde hämta ut sitt nya id hos polisen. När vi gick hemmåt igen så tog vi en annan väg där det fanns jättefina hus! En av alla hobbys vi har haha, att titta på fina hus. Väl hemma bestämde vi oss för att baka, det blev en bärpaj med både degbotten OCH smuldeg på toppen (asgod kombo!). Vi upptäckte dock när pajen var klar att det inte fanns någon marsansås, så jag drog på mig foppatofflorna och sprang ner till macken och köpte haha.
Pajen blev hur god som helst, bären vi hade i var: blåbär och hallon.
 
För att fortsätta berätta om dagen så åkte vi till Gränby mot kvällen för att köpa lite grejer och jag löste in min trisslott mot en ny, ingen vinst på den nya..
Oskar och hämtade oss efter ett tag och vi åkte förbi mig så att jag kunde hämta min dator och sedan hem till dem igen. Jag skulle skriva klart det sista på min uppsats och samtidigt satt Sandra och spelade ett nytt tv-spel. Jag jobbar faktiskt bättre när jag är med någon som gör något annat samtidigt haha. Jag blev klar i sista sekunden och det var en sådan stor lättnad när jag hade skickad in uppsatsen! Jag gick hem strax efter det och la mig direkt i sängen och somnade när jag kom hem haha.
 
Så har vi kommit till den här dagen då, har en föreläsning senare men det verkar vara en där vi bara ska lyssna i princip så det är ju skönt. Jag tror att det var en till föreläsning efter våran som de rekommenderade att vi skulle gå på, får kolla upp det sen. Ha en bra dag!

why god why..

När jag gick hem från skolan idag så gled jag in på Folkes, jag var kort och gott riktigt chokladsugen haha. Jag var närmare bestämt sugen på en starbar! (eller två). MEN, till min stora fasa så fanns det inte en enda i hyllan. Det var kanske bra trots allt, jag köpte ju ingen choklad i slutändan eftersom att jag bara ville ha en starbar. Bittert ändå att inte kunna tillfredställa mitt chokladsug!

yoghurt..

Älskar verkligen att bo nära ett ica. Kom på att jag inte hade någon yoghurt kvar till frukost imorgon, inga problem, det var bara att gå till Folkes!

Det är lite "skräckfilmigt" ute nu faktiskt, med andra ord "spooky" haha. Men nu är jag hemma igen och ska läsa klart de kapitel vi ska läsa till morgondagens föreläsning. Ha en trevlig kväll!

medans+efter..

Ja efter en massa kaos så har jag äntligen fått till det (tror jag).
 
Här har vi då kaoset haha.
 
Och här har vi det någorlunda färdiga resultatet. Jag ska flytta runt lite grejer efter hand men det här får duga för stunden.
 
Det känns bra faktiskt, och större på något sätt! Det syns inte på bilderna nu men jag har kvar min ljusslinga i fönstret som jag satte upp inför jul. Jag tyckte att den funkade fortfarande och det blir ju supermysig belysning om kvällarna! 

brilliant..

Ni som läser på universitet, eller som bara har haft ett prov att plugga till någon gång i livet, vet att man kan få för sig att göra nästan allt annat just plugga! Idag har jag visserligen varit väldigt duktig och har fått mycket gjort på min uppsats, jag måste bara påminna mig själv hela tiden om att det här bara är första versionen av uppsatsen (vi ska göra tre) så den behöver inte vara perfekt.
 
Hursom så har jag nu fått den brillianta ideén att möblera om! Det har sett exakt likadant ut sedan jag flyttade in i maj förra året, jag tycker därför att det är på tiden att det blir lite förändring här inne. Jag har gjort det till min belöning haha. När jag är klar med uppsatsen så får jag möblera om! Så stay tuned people ;)

bastille..

Är verkligen inne i en Bastille period just nu. Lyssnar i detta nu på en av deras senaste låtar faktiskt, så friggin bra!! De finns också med i min "måste-se-live-innan-jag-dör" lista. Jag tror nämligen att de är sjukt bra på sina spelningar, ni hör ju (om ni tittar på klippet) att han låter minst lika bra om inte bättre live! Elisabeth, jag vet att du läser det här, NÄR SKA VI SE DEM??
 

fynd..

Halloj! Efter en ganska lång (för mig) pluggsession så smsade Sandra och frågade om jag ville följa med Erikshjälpen. Hon frågade via en egenpåhittad rebus som bestod två emojji figurer+en ledtråd:
 
Jag var trött på att läsa så jag hängde på! Den här gången gjorde vi båda fynd faktiskt, det var ett tag sedan kom vi fram till. Jag har länge letat efter något att ha mina mössor/vantar och liknade i för just nu ligger allt instoppad under bordet. "Varför kan dem inte vara i garderoben?" undrar kanske ni, jag har inget bra svar på det utan kan bara säga att jag vill ha dem framme haha. Jag hittade iallafall en slags "korg" som jag tänkte skulle passa bra in i mitt rum.
(endast 10kr för den lilla korgen som dessutom är i en fin färg)
Den är som sagt liten så fick bara plats med mössorna och mina vantar, men det var ju det jag hade tänkt också. Vet inte om jag vill ha kvar halsdukarna där men det får vara så tills vidare.
 
Jag köpte en tröja också! Jag har en grej för virkade detaljer på kläder just nu haha.
 
Förutom detta så hittade jag även tre ölglas till pappa, tekniskt sett fyndade därför han också haha.
 
Efter Erikshjälpen var vi in på Rödan en snabbis men ingen av oss hittade något där. Vi tog bussen till Sandra sedan och väl där spelade vi wii tills Oskar kom hem med fika och efter det spelade vi mera wii (kort sammanfattat liksom haha). Jag har sedan jag kommit hem diskat, letat info till min uppsats och käkat middag, den här gången i köket faktiskt tillsammans med en annan tjej som bor i korridoren. Eller, hon åt sin middag medans jag gjorde min och när jag åt så satt hon kvar och prata haha. Nu tänkte jag att jag skulle leta fram en film..får se vad jag är sugen på.
 
Vi hörs!

inspirerad..

God morgon! Jag kände mig inspirerad idag så drog till skolan tidigt, lika bra att passa på att få lite jobb gjort haha. Väldigt skönt att vara här just nu också eftersom att jag är helt själv! Det kan finnas (och är högst troligt) folk i andra delar av skolan men just här är det bara jag än så länge.
Jag har min termos med mig som ni ser, fylld med kaffe så att jag ska vara alert. Väldigt bra julklapp!

äpple&jordgubb..

När jag var på Ikea sist så köpte jag en av deras "smoothies". Jag glömde sedan bort den så fort jag ställt in den i kylen (jag upptäckte den nämligen idag igen haha). Den passade iallafall perfekt som mini-snack mellan lektionerna. God var den också!

academic writing..

God fredagsmorgon på er!

Igår hade jag min första lektion i "Academic Writing" tillsammans med min grupp (alla som går kursen har blivit indelade i grupper). Det var såklart lika nervöst som alltid att träffa nya människor men alla slappnade av relativt snabbt och det känns faktiskt som en väldigt skön blandning av folk (våran lärare är helt underbar dessutom haha). Lektionen började med att alla skulle presentera sig själva och prata lite om vad man tyckte om kursen hittils/vad man hoppades att man ska ha fått ut av den när den är slut. Jag tror att det var där alla slappnade av för det var många som kände samma sak - Academic Writing låter läskigt och svårt haha.
 
Vi gjorde några övningar i mindre grupper resten av lektionen, det är också dem grupperna vi ska skicka våra "first draft" till. Jajamen, skrivandet är redan igång. Första uppgiften är en argumenterande uppsats. Jag tror att jag vet vad jag vill skriva om, dock så är det först när jag verkligen börjar skriva som jag vet om det kan bli bra eller inte. Jag ska därför göra allt i makt för att undvika att sitta kvällen innan och hetsskriva ihop något haha.

försök till fläta..

Fick för mig att försöka göra en fiskbensfläta! Jag vet att jag någon gång någonstans har hört hur man ska göra (typ) så jag gav det ett försök och eh, jag ska nog googla fram en tutorial eller nåt nästa gång. Fast det blev faktiskt inte så dåligt ändå tycker jag, man ser ju vad jag har försökt göra liksom. På bilden ser det visserligen bara ut som en vanlig fläta, men det är inte det jag lovar haha.

simple stuff..

Jag var in på Helping Hand tidigare idag och när jag tittade bland Cd-skivorna så hittade jag den här. Extremt coola killar haha (obs! jag köpte den inte).
 
Jag skickade en bild till Sandra och frågade om hon visste vilka det var (hon brukar känna till den här typen av "band") men det gjorde hon icke. Jag kollade om den fanns på Spotify, inget där heller. 
 
Jag kanske ska förklara varför jag ens anstränger mig. Jo det är så här att min nyfikenhet sporrades när jag såg att det var autografer på omslaget, det känns ju då som att dem måste ha varit ganska populära (ett tag iallafall), dessutom hade jag inget bättre för mig just då haha.
 
Hursom, mitt sista hopp var youtube och där hittade jag minsann en musikvideo! Jag tror inte att det blev en "Second Ep" om jag ska vara ärlig haha.

bada bastu det är hälsosamt..

Jag kom nyss hem och skriver det här snabbt som attan, för jag vet att så fort jag lägger mig ner i sängen kommer jag att somna på direkten!

Jag hade min andra tenta för den här veckan idag, dock var detta en omtenta. Jag svarade på allt och det kändes faktiskt helt okej när jag var klar så jag hoppas hoppas hoppas verkligen att jag får godkänt. Jag bryr mig inte om att få Vg eller Mvg i det här läget utan jag vill bara ha godkänt så jag blir av med skiten haha.
 
När jag hade gjort tenten gick jag hem och käkade och en stund senare så gick jag till Sandra. Vi hade bokat bastu och det var minsann skönt efter en lång dag av hets och stress!

tentaångest..

Fortfarande vaken men nu ger jag upp. Hatar tentaångest, känns som att man inte har tid att sova haha. För undvika att somna på själva tentan ska jag ändå sova nu. Jag har tur att den är senare på dagen så jag kan sova ut (någorlunda). God natt!

en termin till..

Hej!

Jag har spenderat större delen av dagen i skolan (ovanligt), dels för att plugga och dels för att gå på ett upprop för en engelskakurs som jag hade sökt. Eftersom att jag hade gjort en sen anmälan var jag "bara" reserv och min plats i kön var 34, jag hoppades därför att få skulle dyka upp haha. Det blev en verklig lättnad när de sa att alla reserver som var där hade fått en plats!! Jag blir alltså kvar i Uppsala en termin till, jag hoppas kunna göra något annat sedan men det får jag tänka vidare på sen.

Det sista vi skulle göra vara ett diagnostiskt prov. Det såg jag sjukt nog fram emot haha. "Problemet" var bara att jag var riktigt hungrig vid det här laget, så jag kunde bara koncentrera mig på att inte låta magen kurra i den STORA och TYSTA salen haha. Jag minns därför knappt vad jag skrev men det gör inte så mycket för det påverkade inte betyget, det var mest till för se vad vi behöver träna på. Men ja, det är då vad jag ska syssla med i vår. Förhoppningsvis så kommer jag tycka att den här kursen är kul med tanke på att jag har avskytt de två senaste haha. Hörs!

pride..

God tisdagskväll på er! Jag orkar inte gå igenom dagens bravader utan jag tänker tipsa er om en film istället. Jag kan ju inte lämna er i sticket utan något att läsa bara för att jag är lat haha.
 
Så till filmen, jag såg den själv idag faktiskt men jag har velat se den ända sedan jag såg trailen rulla på Sf när jag städade där under lovet. Filmen heter Pride, jag tycker att den är svinbra och kan verkligen rekommendera den!
 
Så här beskriver Wikipedia handlingen:
 
Based on a true story, the film depicts a group of lesbian and gay activists who raised money to help families affected by the British miners' strike in 1984, at the outset of what would become the Lesbians and Gays Support the Minerscampaign.
 
Jag skulle nog påstå att den går under kategorin "feel good" film, så om man gillar den typen av filmer kommer man nog att gilla den här också. En av mina favorit skådespelare är med i den dessutom, Joseph Gilgun (han har bl.a varit med i "This is England" och världens bästa tv-serie "Misfits" innan). Letade fram en scen på youtube där han är med, det är en scen ganska precis i början av filmen och man får redan där den där "feel good" känslan.
 

ge blod..

Jäklar vad den här dagen har gått fort! Jag åkte tillbaka till Uppsala mitt på dagen och när jag kom hem så packade jag bara upp/försökte plugga till tentan imorgon. Runt 16.00 gick jag ner på stan för att möta Sandra. Vi käkade sallad på Cupido som middag och jag verkar ha fortsatt otur med ost i sallad för den här gången var det fetaosten som det var "fel" på haha. Det var egentligen inget fel på den utan den smakade bara så MYCKET och var väldigt..kladdig, så jag blev mest illamående av den efter ett par tuggor.
 
Hursom så gick vi upp till Akademiska efter att vi hade ätit klart. Vi skulle nämligen ge blod hade vi bestämt, eller, det var Sandra och några av hennes kurskompisar som hade bestämt det sedan innan men hon frågade om jag också ville följa med och klart jag ville det! Jag har tänkt flera gånger att man borde göra det men det har aldrig blivit av liksom. Eftersom att det var första gången för mig så tog dem bara blodprov nu för att se om jag är "godkänd" haha. Blir jag godkänd (kan inte komma på någon anledning till varför jag inte skulle bli det) så kan jag komma tillbaka och då ge blod på riktigt! Hon som tog hand om Sandra hade berättat att det bara är 3% i Sverige som ger blod! Vi spekulerade i om det beror på att folk är rädda, antingen för själva processen eller något annat (typ nålarna). Det är ju synd eftersom att det verkligen behövs har jag förstått nu, men förhoppningsvis så får dem blod från oss inom en snar framtid haha.
 
Nä nu ska jag slita mig från datorn och fortsätta läsa mina otydliga anteckningar och läsa i grammatikböckerna. Imorgon gäller det, 4 timmar i tentasalen..

vinter..

Hallå!

Är hemma från Sf nu och har såklart redan lagt mig i soffan instoppad i täcket. Det var ganska mycket att plocka i stora salongerna idag, så det hjälper verkligen att man har lärt sig att plocka på sig flera muggar och popcornbägare samtidigt haha.

Och snön den bara fortsätter att falla. På 12 timmar har det gått från lite snö till MYCKET snö.
Nu blir det fin vinter!!

visa ord..

Morrn morrn. Jag är tillbaka på Sf igen! Känns som att jag aldrig lämnar stället haha, jag har just gjort klart två småsalonger och tar en liten vattenpaus/blogg-update innan jag gör de andra två.

Det florerar ju miljontals olika citat och "inspirerande texter" på internet som ska, ja, inspirera helt enkelt haha. Jag har dock aldrig sett/läst något som jag verkligen känt att "ja men det där stämmer faktiskt" eller "det där ska jag försöka leva efter" förs än idag.

Det är lite drygt att det är ganska klyschigt men ibland så är det faktiskt de klyschiga sakerna som funkar bäst haha.

Här är iallafall citatet eller "tipset" eller vad man nu ska kalla det! Det är något jag ska försöka ha i åtanke när jag hamnar i sådan situation för jag tror att det stämmer. Om jag bara vågade göra allt jag vill göra här i livet skulle jag nog må för j*vla bra haha.

Ibland är det du är mest rädd för att göra, just det som kommer att befria dig.

let it snow let it snow let it snow.

Jag skulle just gå och lägga mig när jag såg att det har blivit perfekt snö ute! Det har varit lite av en mini snöstorm under kvällen och här har vi resultatet.

Imorgon kommer det säkert att vara ännu bättre! Det är precis sådan snö som man ser i julfilmer som skapar julstämning haha, tänk Grinchen!

Anyway, jag ska för hundraelfte gången tillbaka till Sf imorgon så bäst att somna snabbt. Det är lite sorgligt dock för det är sista passer för den här gången. Det konstiga med Sf är att man nästan aldrig minns hur trött eller less man blir när det är mycket att göra, utan det man kommer ihåg är hur kul man har det med de andra tjejerna. Det är nog därför man tackar ja till att jobba på Sf varje gång de frågar haha.

mozzarella sviken..

Hej hej!

Smärtan är helt borta och jag har flyttat mig från min säng (där jag låg i fosterställning och lyssnade på Enya (true story) för att försöka slappna av) till soffan och äter just nu min sallad som jag plockade ihop på Coop.
 Väldigt smarrig

FÖRUTOM EN SAK.
Mozzarellan smakade sur mjölk! Jag älskar mozzarella men nu var det bara att slänga bort den. Coop (i Valbo), you have let me down..

dålig start på dagen..

Den här lördagen började ju ganska pissigt. Inte nog med att jag hade jobb på Sf, min kropp bestämde sig för att ge mig mensvärk mitt i allt också! Jag är bara glad att vi hann klart innan den värsta smärtan kom. Mamma och pappa kom och hämtade mig när vi var klara för vi skulle ut till Valbo, när vi stod i kassan inne på coop var jag dock tvungen att gå ut till bilen igen för det gjorde verkligen så ont att jag inte visste vart jag skulle ta vägen haha (det är ju inte kul egentligen men det är så sjukt att man kan få så ont så snabbt). 

Nu tänker jag gömma mig under mitt täcke, äta alvedon och naturgodis och kolla ikapp några serier innan det är dags att åka till Sf igen. Hörs!

lyckad maräng..

Andra omgången maräng blev bra! Resten var inte så svårt, det enda som behövdes var att vispa grädde/lägga på clementiner och rulla ihop allt (och ringla på smält choklad såklart).
 
Jag gjorde den här lilla budapeststubben till mamma som tack för att hon har skjutsat mig till jobbet varje morgon (och hämtat). Det är hennes favorit så tänkte att det skulle passa, hon gav den betyget MVG (eller A som det verkar heta nu haha).

misslyckad maräng..

Hola!

Idag har det som jag skrev igår varit en mycket roligare dag! Under morgonen hände det inte så mycket iof, det roliga började när jag träffade Emelie och Anneli på stan för att äta lunch.
Tog en snabb selfie innan jag begav mig haha.
Idag har det varit en sådan där "fin-dag" också, kallt/snö och sol! Jag gick dessutom ner till stan så det var en frisk (och hal) promenad!
Till lunch tog jag en foccacia med kyckling och det vita klegget på sodan var en slags vitlökssås.

Vi satt ett bra tag och pratade innan vi gick till några butiker för att kolla rean. Jag hittade ett jättefint linne men tyvärr så hade det behövts en storlek större för att den skulle sitta perfekt.

När vi sagt hejdå så tog jag mig till Ica Maxi för att köpa ingredienser till en överrasking till mamma. Den innehåller en maräng kan jag avslöja, jag måste ändå göra en ny för den första omgången blev misslyckad haha.
Bättre än såhär blev det inte. Jag ska fixa fler ägg och sedan så ska jag göra ett nytt försök! Dryyyygt. Hur svårt kan det vara att vispa äggvitor och socker!?

tillbaka..

I´m back!
Jajamen, god morgon på er förresten! Jag tyckte att det var på tiden att jag började skriva regelbundet igen. Nu är ju jullovet i stort sett slut och skolan börjar nästa vecka liksom. Kanske inte tog den bästa dagen att börja skriva på eftersom att mina enda planer är att plugga inför mina tentor haha, dock är det ju viktigt så det är inte en bortkastad dag. Imorgon blir det roligare kan jag lova! Nä nu ska jag återgå till mina äggmackor, hörs snart igen :)

uppdatering..

Halloj

Passar på att uppdatera er lite om vad som har hänt de senaste dagarna medans jag väntar på att mamma ska bli klar på friskis.

I onsdags så var det ju nyårsafton och den "firade" jag hemma tillsammans med familjen. Jag hade varken ork eller lust att göra något annat och det blev ju en toppenkväll så inte gjorde det något haha. Gårdagen blev nästan exakt som juldagen, skönt slappande! Till middag gjorde vi egna pizzor eftersom att det var den "Internationella pizzadagen". Idag var det först Sf på morgonen och strax efter att jag kom hem så åkte jag ner på stan för att träffa Linn! Vi tittade på olika reor och fikade. Nu har hon åkt hem och jag sitter som sagt på friskis och väntar på mamma. 

Är riktigt trött och skulle helst vilja sova men försöker att inte göra det eftersom att jag då har svårare att somna på kvällen. Dessutom så ser det nog konstigt ut om jag lägger mig och sover här.

Ja det blev en snabb och kortfattad uppdatering men det är ändå en uppdatering haha.

RSS 2.0