This is England

Här kommer ett litet film/serie tips till er alla denna fina fredagskväll.
 
Till och börja med, har ni inte sett filmen This is England så kan jag verkligen rekommendera att ni gör det! För det andra, om ni redan har sett den och tyckte att den var bra så kan jag istället tipsa om (ifall ni inte redan visste) att det numera finns tre stycken miniserier som är som en slags fortsättning på filmen (samma skådespelare osv). Den första är This is England 86, den andre This is England 88 och i höstas så hade This is England 90 premiär. Jag såg ALLA avsnitt under en och samma dag för att den var så bra haha.
 

Oatly

Dagens Tips!
 
Min syster introducerade den här gudomliga drycken för mig när hon var här över julen. Den är så fyllig och god och smakar som sagt gudomligt! Jag smakade en drickyoghurt från Oatly för några år sedan och den smakade vidrigt så har hållit mig borta från märket i dum tro om att allt skulle vara lika äckligt haha.

Den nya sociala korridoren

Jahopp, då var det måndag igen..
 
Igår så var det en rolig, spontan och trevlig kväll iallafall! Jag trodde att det skulle vara en helt vanlig ångestfylld söndag, men icke. Jag hade legat i sängen och kollat ikapp alla criminal minds avsnitt jag har missat (vilket är ganska många) hela dagen och trodde som sagt att det inte skulle bli så mycket bättre än så. Men runt 8 tiden kom några kompisar till den nya tjejen (ah just ja det har flyttat in en ny tjej) och helt plötsligt så var vi alla inklämda i vårat lilla kök och drack öl och umgicks. Det var jättetrevligt och både jag och Josefin konstaterade att det nog kommer bli mer sånt här den här terminen! Han som bodde innan hade ju också ofta sina kompisar där men dom var..ja ganska skumma helt enkelt tyckte vi haha. Så man höll sig ofta hellre på rummet. MEN nu som sagt så blir det nog ändring på det. Vi började prata om att vi alla skulle ta en gemensam Ikea-tur någon dag och köpa en massa nytt till lägenheten! Det var också då jag fick reda på att i Finland (Josefin är från Finland) har dom gratis Ikea-bussar som åker runt?? Varför finns inte det i Sverige? och om det finns i Sverige, varför finns det inte i Uppsala? och om det finns i Uppsala..varför vet inte jag om det haha. 

DET ÄR FREDAG!!

Och vilken fredag det har varit hittils då! Imorse så vaknade jag tidigare än jag har gjort på länge enbart för att gå upp och tvätta. Jag föredrar att tvätta den första perioden eller den sista eftersom att det är då minst folk tvättar. Allt gick som det brukar (alltså bra) tills jag gick ner för att hämta den sista tvätten. Kommer in och ser att det står "felkod 001 inget vatten" på maskinen, fattar ingenting och inser att jag måste ringa och felanmäla. HATAR ju att ringa men det var det eller lämna min nya favorit tröja i maskinen (den var låst och det gick inte att öppna). Jag ringde tillslut iallafall och fick reda på att det var en vattenläcka någonstans och de hade därför stängt av vattnet. Som tur var kunde jag trycka på strömbrytaren så maskinen återställdes och jag kunde plocka ur min tröja.
 
Lite senare så kom Chris och knackade på eftersom att han skulle åka hem idag. Han är klar med kalla Sverige och ska återvända till varma Australien! Så nu har jag förlorat mitt ögongodis haha.
 
Ännu lite senare åkte jag till skolan för att skicka iväg yttligare några jobbansökningar, känns som att det är det enda jag gör nu för tiden. Jag fick svar från ett jobb idag som jag verkligen hoppades på men de hade redan tillsatt tjänsten så det sög ju..
 
Nu har jag precis kommit hem från ica där jag köpt lite fredagsgodis och ska strax börja göra middag! Ska göra pasta med en gooood pastasås till och unnade mig själv lite mozzarella till och med!!
 

En kulturell dag!

Hej!
 
Nu är jullovet över på riktigt och terminens sista dagar kommer att ske under den här veckan. Det blir också starten för ett lite annorlunda liv för mig ett par månader frammåt. Jag känner att jag behöver en paus från pluggandet just nu. Under den här terminen har det bara varit stressande och ångestframkallande så jag känner att jag behöver göra något annat ett tag. Jag har anmält mig till en liten 7,5 poängs kurs i slutet på våren som jag kan läsa om jag vill men fram tills dess så kommer jag förhoppningsvis att jobba. Jag har nu under morgonen skickat iväg CV och personligt brev till 4 olika jobb så jag hoppas att jag snabbt får svar!
 
Nu till något helt annat! I lördags så var jag, Sandra och Elin på olika museér här i Uppsala och det var riktigt kul OCH lärorikt. Jag kom fram till att jag vill göra sådant här oftare också.
 
Det första stället vi var på var Skattkammaren som ligger i ena Uppsala Domkyrkas torn. Jag och Sandra trodde att vi ÄNTLIGEN skulle få åka upp i ett av tornen men det visade sig sen att vi inte var särskilt högt upp alls haha.
 
Det var fortfarande kul att gå runt där inne dock! Bara det att vi fick ficklampor att gå runt med gjorde att det blev en fempoängare direkt haha.
 
Vi skrattade gott när vi såg det här rutiga "hålet". Ni som har sett Pelle Svanslös Och Den Stora Skattjakten vet jag pratar om hehe.
 
Vi gick sedan vidare till Gustavianum där vi kollade på en massa intressanta saker från olika tider.
 
Det sista museét som vi besökte var Upplandsmuseét där det inte var så roligt. Det roligaste där var förstorningsglasen haha.
 
Senare på kvällen gick vi till O´learys för att äta middag och deras hamburgare är verkligen huuur goda som helst (Pipes of Scotland leder dock fortfarande min personliga hamburgarkamp).
 
Ett mycket bra avslut på en mycket rolig dag!

Bildrebus

Igår så hade Felicia en middag där de bland annat skulle göra ett quiz som handlade om det gångna året. Jag som älskar quiz kom glatt med förslag om olika frågor hon kunde ta upp. En av grejerna jag tipsade om var att hon skulle göra en slags bildrebus där varje bild var ett ord och det i sin tur bildade en nyhet eller något som hänt under 2015. Jag tog på mig att göra de här rebusarna och jag kan ärligt säga att trots att de ser ut som att en 12 åring har gjort dem, så är jag ändå väldigt nöjd haha.

Kan ni se vad det ska vara?


Cinders

Nu när jag har varit hemma hos mamma och pappa har jag haft tillgång till badkar och jag har därför badat nästan varje dag haha. Det har inte alltid varit lyxbad som det här men det har varit så underbart ändå! Det har varit extra skönt att ta ett bad när jag har kommit hem från jobbet. Just den här badbomben är från Lush (älskar Lush) och den heter Cinders, jag fick även en badbomb av Elisabeth i min julstrumpa som jag först i efterhand insåg gjorde mig alldeles glittrig haha.

Hockey

Hej Hej
 
Jag har som så många andra haft jullov nu de senaste veckorna och det visade sig bli jullov från bloggen också. Jag har iallafall haft en riktigt bra jul och tycker faktiskt det är tråkigt att det hela är över haha. Nyår var inte lika kul dock, jag jobbade på Sf både morgon och kväll och var så trött när jag väl kom hem att jag somnade nästan direkt.
 
Men något som är lite roligare är att jag numera faktiskt har ett intresse för hockey. Jag har tidigare varit bestämd och sagt att hockey är en tråkig sport men nu så tar jag tillbaka allt! Både Elisabeth och Andreas är stora Växjö Lakers supporters och därför kollade vi också på varje match de spelade under veckan de var här. För varje match blev jag mer och mer taggad och nu har jag till och med kollat på JVM när Sverige har spelat. Jag håller ju självklart på Växjö Lakers men inte bara för att Elisabeth och Andreas håller på dem utan för att de gör så roliga saker även utanför isen. De har tex haft en egen julkalender under dec och de har även gjort deras egna version av halv 8 hos mig (de döpte det till halv 7 hos spelarna). De verkar vara ett så skönt gäng liksom haha. Så ja, jag är numera ett fan av hockey (om Växjö eller Sverige spelar) och nästa steg är ju att gå och se en match live!

RSS 2.0