Billig brunch

Som jag skrev tidigare idag så åkte jag, Felicia och Dennis till Ikea för att äta brunch! Det fanns så mycket att välja bland så vi plockade på oss alldeles för mycket haha. Men GOTT var det!!

Trött men taggad

God morgon!
 
Idag mår jag en himlans mycket bättre än vad jag gjorde igår och jag är supertaggad just nu för om en stund så ska jag åka med Felicia och Dennis för att äta brunch!! Brunch är ju typ det bästa som finns och billig brunch är ännu bättre, 49kr på Ikea om man är medlem (vilket vi såklart är haha). Så dags att kliva upp ur sängen och göra mig klar!

Glad Bakisdag

Japp, titeln passar väldigt bra in eftersom att det är just det jag har varit HELA dagen haha. Det är först nu som jag har börjat känna mig som människa igen. En del brukar säga att det tyder på att man hade kul dagen innan och det hade jag ju, så jag får väl se det från den ljusa sidan helt enkelt. Jag var hos Felicia och Dennis igår och lite senare på kvällen så kom även några kompisar till dem dit och ännu lite senare så kom Felicia´s bror och kusiner också! Vi körde en massa roliga spel, bland annat "med andra ord" och ett racingspel på xboxen som vi gjorde om till ett drickspel . Reglerna var mycket simpla: Man skulle dricka upp det man hade i glaset innan man kört klart alla varv haha. En av Felicia´s kusiner körde lite korttrick också och jag blev så frustrerad över att jag inte kunde överlista honom en enda gång haha. Vi hade med andra ord jättetrevligt hela kvällen men vid 02.30 gav jag upp och traskade hemmåt för att sova!
 
Ja och imorse (snarare förmiddagen) så vaknade jag och mådde inte direkt bra som sagt haha. Men jag har iallafall haft mycket gott sällskap i min misär:
 
Coca Colan lämnade knappt min sida haha
 
Jag har hunnit se en himla massa filmer också eftersom att jag knappt lämnat sängen. Jag såg bland annat om "Kon tiki" igen (svinbra film!)
 
och "Kill buljo 2" (också svinbra haha).

Lill-lördag

Trots att det inte är fredag/lördag/söndag idag (fast det är ju faktiskt LILL-lördag idag kom jag på!) så tycker jag att det är okej med en liiiten påse plugggodis ändå haha. Kolla så söt!

Dansa på ett seminarium?

Här har vi en bild från min..kursplan?..i litteratur där det står vad vi ska göra inför ett seminarium om några veckor. Jag och Matilda satt och kollade igenom den på vår rast tidigare idag och när vi fick syn på det jag har strykit under så blev vi båda ganska chockade. Vi tror (men mest hoppas) att det är något slags skämt för om vi förväntas faktiskt ställa oss upp och dansa så har vi gjort en pakt att vi båda ska ställa oss upp och gå haha. Inte fan vill jag ställa mig och dansa! Fast nu när jag tänker efter så kan det bli kul ändå, då måste ALLA tycka att det är lika kul dock haha. Annars så kommer det ju sitta någon sur jävel som förstör stämningen (vilket mycket väl kan bli jag och Matilda haha).

Tv-spel

Två ganska sena inlägg två dagar  i rad! Den här gången är det inte för att jag har gjort något vettigt eller spännande dock haha. Nej för det är så att jag och Felicia har spenderat större delen av dagen med att spela det här:
 
Japp. Det är inte bara idag vi har spelat det heller, förra veckan så spelade vi ett par timmar nästan varje dag haha. Vi fastnade för det direkt och nu varken kan eller vill vi sluta innan vi har hittat allt som går att hitta! Vi har redan spelat igenom det en gång men vi missade typ mer än hälften av saker man samla så nu går vi igenom bana för bana för att verkligen göra ALLT. Det är nog inte lika "coolt" som att spela..GTA eller nåt men barnspel är fan roligare!
 
Dennis lånade spelet på biblioteket så när vi är klara med det här ska vi nog dit och leta efter ett nytt spel att nörda ner oss i haha.

Filmkväll

Goder afton!
 
Det blev ett lite senare inlägg än vad jag hade tänkt mig men när jag kom hem från Sandra så kom Josefine och hennes kompis hem ganska precis efter mig, vi började prata och helt plötsligt så hade det gått 40 minuter haha. Det är verkligen kul att jag just nu bor med så sköna och trevliga människor! När man bor så tätt inpå varandra tror jag faktiskt att det är A och O för att det ska fungera bra.
 
Hursom, vi var som sagt hos Sandra för att kolla på film och med vi så menar jag Sandra, Cecilia och moi! Det blev inga fler haha. Vi kollade först på The Purge, jag har velat se den länge nu och jag tror nästan att jag hade för höga förväntningar för jag blev faktiskt lite besviken. Eller, inte besviken men jag kände bara att den kunde ha varit "lite mer" av allt. Jag gillar verkligen storyn men det kunde som sagt ha gjorts liiiite bättre.
 
Något som verkligen var bra med filmen är skådespelaren Rhys Wakefield! Jag har sett andra filmer med honom (och har haft/har fortfarande en liten crush på honom) och jag tycker att han gör en sjukt bra roll i den här. Han är liksom obehagligt lugn och samtidigt helt jävla störd haha.
(Det är han i mitten)
 
Nästa och sista film vi såg var Trainwreck och den tyckte jag inte alls om. Det fanns några få roliga scener men som helhet så höll det inte. Inte min typ av film helt enkelt.

Spontantur till Erikshjälpen

Hej hej
 
Jag ska alldeles strax gå iväg till Sandra för att ha en liten filmkväll med henne och några andra! Men först så vill jag bara berätta lite snabbt om gårdagen, det var huuur kul som helst! Vi gick på Värmlands nation och jag träffade så mycket skönt folk under kvällen. Några jag inte sett på ett tag, två från min grupp i litteratur kursen, en från Gävle som gick på Sörby samtidigt som mig och en himla massa nytt folk! Jag och Stina stod bland annat en bra stund nere vid toaletterna och gav kärleksråd åt en brittisk tjej som inte förstod sig på svenska killar haha. Det var en mycket lyckad kväll med andra ord! Något som inte var lika lyckat var att TYDLIGEN så hade Felicia och Dennis sett mig när jag var påväg hem och Dennis hade gallskrikit efter mig..och jag hörde INGENTING. Jag var nog väldigt målmedveten på att komma hem just då haha.
 
Tidigare idag så tog jag en spontantur till Erikshjälpen! Jag skulle egentligen bara gå och köpa cola på Folkes men så fortsatte jag gå bara haha. Jag fyndade lite när jag var där.
 
En vit tygros. Jag är inget fan av plast eller tygblommor egentligen men den här tyckte jag var fin och på det här sättet så har jag jämt en fin "blomma" i vasen.
 
Asså jag bara ÄLSKAR den här muggen! När jag såg den så visste jag att jag ville ha den direkt. Älskar stilen och nu har jag en perfekt storlek på mugg! Jag har ju bara mina stora temuggar annars (som jag aldrig dricker te ur). 
 
Jag hittade även kjol! Jag kan lova att den ser bättre ut på kroppen haha.
 
 Nu måste jag gå!

Ljus

God morgon
 
Idag är det fredag (yay) och senare ikväll så ska jag iväg på festligheter! Men innan så ska jag ha ett seminarium i språkstruktur, vi ska som vanligt gå igenom studiefrågor och veckans översättning.
 
Nu till något roligare! Igår så var jag ledig så jag passade på att åka till Gränby för att kolla om jag hittade något på lagerhaus (jag fick ju ett presentkort när jag fyllde år). Jag tittade först på ett par muggar men det visade sig att det bara fanns tre stycken kvar (vill ju helst ha jämt antal liksom) så jag fick titta vidare. Jag köpte i slutändan två stycken ljus som doftar gudomligt!

Fear The Walking Dead

Om ni inte redan visste det så är jag ett STORT fan av The Walking Dead - serien. Nu har det kommit en slags spin-off som utspelar sig innan allt det som händer i orginalserien. Det har hittils kommit tre avsnitt (och jag har såklart sett alla) och jag vet ärligt talat inte vad jag tycker om den än. När jag såg den "första" serien så älskade jag den nästan direkt men nu så är jag lite mer skeptisk. Det kan ju vara så att jag jämför den för mycket för den har ändå potential..tror jag haha. Den är faktiskt ganska spännande och jag kommer självklart att fortsätta kolla för i det senaste avsnittet så kändes det faktiskt som att det äntligen "kom igång". Anyway, jag kommer nog att hålla er uppdaterade haha.
 
Och jo! Jag blev lite paff när jag insåg att en av huvudkaraktärerna är samma kille som spelade en ung Voldemort i en av Harry Potter filmerna haha.Oddsen för det liksom??

Ibland har man tur

God Kväll!
 
Jag sitter i skolan och jobbar på morgondagens litteratur uppgift! Vi ska läsa en massa dikter och analysera dom..jag HATAR att analysera dikter haha. Men att sitta tyst och undvika frågor funkar inte med den lärare vi har nu så jag måste göra uppgifterna vare sig jag vill det eller inte. Det är som att han kan lukta sig till dom som ABSOLUT inte vill svara och då såklart ber dom att svara på en fråga. Jag hade hursom en himla tur med boken som vi behövde! Jag antog att jag kunde hitta alla dikter via internet (istället för att köpa en ganska dyr bok liksom) men icke. Så jag fick lite panik eftersom att vi har föreläsningen/seminariet ganska tidigt på morgonen så jag skulle inte hinna köpa den och göra uppgifterna innan. Som tur var så hade inte biblioteket här stängt än så gick in och frågade om dom hade den inne och det hade dom! Nästa "problem" var att jag inte fick ta ut den från biblioteket om jag inte hade ett lånekort (vilket jag inte hade) men hon sa att det gick fort att fixa så jag fick både kortet och boken nästan direkt. Ibland så har jag verkligen tur. Hade jag inte fått tag på boken så vet jag inte vad jag hade gjort haha.
 
På tal om något helt annat så la jag ut den här bilden på instagram tidigare idag. Det är en väldigt lång växt som hänger ner från våningen över och som jag skrev på insta så har jag lust att rycka lite i den varje gång jag går förbi haha. Det skulle nog sluta med att jag river ner och förstör något så jag ska nog undvika det..

Torsdag,Fredag, Lördag och Söndag

Hej!

Ännu en vecka har gått och om ni minns vad jag skrev förra veckan (att det kändes som att det har gått en månad istället för en vecka) så känns det helt tvärtom nu! Veckan har verkligen flugit förbi men nu känns det som att jag har lite mer koll på läget iallafall.
 
Jag tänkte iallafall berätta lite snabbt om vad jag har haft för mig sedan jag skrev sist. I torsdags så hade jag skola som vanligt först och på kvällen så gick jag till Felica och Dennis. Först så spelade vi pingis i parken utanför dem (jag trodde först att Felicia skämtade när hon sa att det fanns ett pingisbord ute haha). 
 
Sedan så begav vi oss in i "skogen" för att geocacha lite! Jag och Sandra gav det ju ett försök för ett tag sedan..med blandade resultat haha. Men den här gången så hittade vi "skatten" iallafall.
 
I fredags innan skolan så åkte jag och Felicia till Ikea/Rusta och det slutade med att vi konkade hem ett bord och fyra stolar till hennes balkong. Det var en lång och trång bussresa hem haha. Jag satt med stolarna i knät men var tvungen att sträcka ut benet ibland och luta det mot bordet. På så sätt så kunde det inte ramla omkull i svängarna heller så det var ju en win win situation!
 
Senare på kvällen så träffades vi igen (och då var också Dennis med) och åt hamburgare/drack öl på Pipes of Scotland. Hamburgarna där är verkligen huuuur goda som helst! (Iallafall den vi åt haha).
 
Efter maten så åkte vi hem till dem och spelade olika spel och hade jättekul! Ju senare det blev desto tröttare blev vi dock så när jag väl var hemma var det ganska skönt att slänga sig i sängen!
 
Igår så var det Kulturnatten här i Uppsala och det pågick en himla massa saker ÖVERALLT. Ett utav de konstigaste sakerna som hände dock var att jag helt plötsligt hörde gnäggande utanför fönstret när jag var hemma en sväng.
Undra vad de skulle göra..
 
Idag så har jag knappt lämnat rummet, jag har med andra ord verkligen tagit vara på att det är söndag! Jag ska dock göra lite sista minuten skolarbete nu hade jag tänkt så jag ligger i fas igen.
 
Vi hörs!

En julsak

I lördags förra helgen så var jag, Sandra och Stina på en gammal hederlig loppis i gamla Uppsala! Det fanns väldigt mycket fint att titta på och jag kom hem med en julsak haha. Jag tänker att den ska hänga på dörren när det börjar närma sig jul (fast helst redan nu..).

Topp 4

Jag såg det här på Spotify nyss..och..det stämmer nog ganska bra haha. Jag trodde först att följarna var antalet gånger jag hade lyssnat på bandet (innan jag såg att det stod följare efter haha).

Shakespeare

Halloj!
 
Idag så jag har haft en väldigt "kulturig" dag i skolan. Först så hade vi en föreläsning om Shakespeare och teatern på den tiden. Nästan direkt efter så hade vi ett seminarim där vi fokuserade på Macbeth. Vi hade sett en filmatisering förra veckan (och vi läste själva pjäsen också såklart) och nu skulle vi gå igenom alla studiefrågor. Filmen var övrigt ett riktigt sömnpiller haha. En utav uppgifterna var att kolla upp alla ord som vi inte förstod och jag var bland annat tvungen att kolla upp ordet "Anon".
 
Jag fick fram en topplista med bra alternativ men blev lite paff när jag läste nummer 4 haha.
 
På tal om Shakespeare, en tjej i min grupp är också från Gävle och hon berättade något som jag inte hade en aning om! I Gävle så finns det en teater, nämligen denna:
 
Och på framsidan nästan högst upp står bland annat Shakespear´s namn, DOCK så är det felstavat hahaha. Det känns så typiskt Gävle..
 
Under seminariet så läste vi bland annat ett varsitt stycke ur pjäsen och det gick ju sådär. En del meningar har inget som helst flöde och en del ord var typ omöjliga att säga! En tjej fick en sådant omöjligt ord flera gånger när hon skulle läsa så jag tyckte verkligen synd om henne haha.
 
Jag har just gjort klart nästa veckas översättning till språkstrukturen så klapp på ryggen till mig! Det är pretty kallt i mitt rum just nu också (snälla sätt på värmen) så jag ska tända lite ljus och blanda ihop en kopp varm choklad!

Äntligen

Ehm ja det blev visst lite senare än "senare i veckan" haha. I mitt försvar så har första veckan i skolan varit riktigt hektisk! Det känns som att jag varit där en månad snarare än en vecka. Minneskortläsaren har dessutom krånglat så jag har inte fått över bilder till datorn osv. I helgen så firade vi Felicias födelsedag/hennes och Dennis flytt till Uppsala! Annars så har jag som sagt varit crazy busy och knappt hunnit med att borsta tänderna (inte riktigt så busy men ni fattar).
 
Nu ska ni iallafall äntligen få se lite Malta/Gozo bilder! Jag har fortfarande inte fått över alla bilderna men ni kan få några nu och om ett tag kan jag göra ett "throwback thursday" inlägg eller nåt haha.
 
Vi gick upp omänskligt tidigt (enligt mig) på söndagen och tog tåget till Arlanda för att sedan flyga ett par timmar över Europa tills vi tillslut landade på flygplatsen i Valetta! Det var verkligen som att träffas av en vägg av värme när man gick ut från planet. 
 
Första kvällen i Valetta åt vi här, de hade SUPERGODA pizzor och shakes!!
f
 
Dag två åkte jag och mamma till Golden Bay för att bada! Det tar nästan en timme att åka dit med bussen men det är det värt.
 
Killen till höger grävde en stor grop och hans flickvän såg måttligt road ut haha.
 
Nästa dag åkte vi över till Gozo! Bussresan till färjan var den värsta jag har varit med om haha. Humöret blev bättre när vi var på färjan och jag kunde se ön.
 
När vi var framme så missade vi bussen och eftersom att nästa skulle gå först om en timme valde vi att gå till B&B:et som vi skulle bo på. Mamma var lite hurtigare än mig..
 
Själva B&B:et var näst intill perfekt, men jag hade faktiskt föredragit en riktigt dörr istället för ett draperi till toaletten haha.
 
Frukostbuffén var huuur god som helst och det var jättefint runt omkring där vi satt också.
 
Jag badade i poolen i stort sett varje dag!
 
Och när jag var själv lekte jag med de uppblåsbara djuren haha.
 
De andra dagarna på Gozo spenderade vi med att utforska ön (på det minneskort som jag inte kan föra över bilder ifrån finns det en massa bilder från våran "Hop on Hop off " busstur).
 
Här är jag och mamma på citadellet (tror jag). Ser ni nu förresten att byxdressen funkar alldeles utmärkt som shorts haha.
 
Jag var inte lika seriös som fotograf.
 
Och det var också sista bilden jag hade på datorn just nu! Det får väl bli en slags "fortsättning följer.." haha.
 
Jag ska försöka komma igång med bloggandet igen också nu när jag har kommit tillbaka i vardagsrutinerna. Nu ska jag sova för jag är svintrött, god natt!

RSS 2.0