Julgran av kartong

Om det inte vore för min magsjukaskräck och onda hals så hade den här dagen varit näst intill perfekt! Det finns en till på min avdelning som älskar julen lika mycket som mig och idag har vi fått vara riktigt juliga haha. Vi gjorde bland annat denna finfina gran tillsammans med barnen!
 
Vi hade tidigare fått en gitarr och tur nog så sparade vi kartongen den kom i. Med lite grön färg så blev delarna en utmärkt granbas. Barnen fick såklart vara med och måla, men de fick också göra egna "julkulor" som vi satte upp. Lite glitter, två ljusslingor och en något sne stjärna senare så hade vi skapat en perfekt julegran haha. Vi hade även tänkt göra små minigranar men det hann vi aldrig.

Första Advent

Igår var det pepparkakebak hemma hos Sandra och Oskar, idag firade vi första Advent! Det började som vanligt med Gudstjänst i Domkyrkan. Den här gången följde även Oskar och Elin med. Det var lika mysigt som alltid och fick gåshud nästan varje gång kören började sjunga. Tänkte på det idag om det är många som gör som oss, alltså går mer för "myskänslan" och inte så mycket det religiösa.
 
Hursom så när det var över åkte jag, Sandra och Oskar (Elin skulle jobba senare) vidare mot Sigtuna´s julmarknad! När vi kom fram så gick vi runt och titta lite innan vi satte oss för äta. Jag tog en chai-latte med vanilj i också, huuuur god som helst! Vi (dem haha) köpte senare bland annat brända mandlar, korv och ljus, typiska marknadsköp.
 
När vi kände oss nöjda så vända vi hemmåt igen. Sandra och Oskar skulle storhandla och jag hängde såklart på. Jag köpte ingen mat men jag köpte därimot de här tre trälådorna. Det är tre olika storlekar och just nu har jag stoppat ljus och mitt inslagningsmatrial i två av dem. Kommer säkert få fin användning av alla tre haha.
 
Innan vi gick in och handla så var vi in på en skoaffär och där hittade jag de här kängorna! Fodrade och tycker dem är svinfina! Det fanns bara ett par kvar i storlek 40 (har egentligen 39) men jag hade ullstrumpor på mig nu i mina beiga kängor (ser typ likadana ut) och då satt skorna ändå på rätt bra. Det var halva priset på skorna så passade på! Nu har jag två par bra vinterskor!
 
När vi handlat klart så åkte vi hem igen och efter middagen kollade jag och Sandra ÄNTLIGEN på senaste avsnittet av Svartsjön. Jag gillar verkligen den serien, kommer säkert se om den igen inom en snar framtid haha.

Starbucks

Det här är nog så långt jag går när det gäller Starbucks. Billiga, kalla och man kan köpa dem på ica haha. Har ju en jag brukar kunna köpa, den heter "Caramel" (mycket god). Nu när jag var på väg hem från Sandra och Oskar så gick jag in på Ica och såg den här nya smaken och kände att jag behövde testa den!

Ska dricka den nu och slå in julklappen jag köpte tidigare idag! Är väldigt trött så blir nog tidig kväll ikväll.

Imorgon är det adventstradition med gudstjänst i domkyrkan! Vi blir några fler i år också så det är kul! Det blir för övrigt SJÄTTE året i rad som jag och Sandra går haha.


Pepparkakebak

Här är vi mitt i pepparkaksbaket! "Vi" är jag, Sandra, Oskar och Elin. Sandra hade till och med gjort egen pepparkaksdeg! Riktigt mysigt har vi haft med julmusik i bakgrunden.


TGR och Lush

Då har jag precis kommit hem från att ha varit ute och införskaffat den näst sista julklappen! Eller julklapp till den näst sista personen iallafall haha (kan ju bli mer än en julklapp till den sista).
 
Jag passade även på att spontanköpa lite saker inne på TGR (as you do). Skulle ju köpa fler polkakäppar vilket jag gjorde, men jag köpte också den här muggen! Nu kommer ju jag inte dricka te direkt ur muggen men lite varm Oboy går ju alltid hem.
 
Jag köpte även en julestrumpa som jag har hängt på spegeln. Mönstrad på ena sidan och grå på den andra.
 
Något som jag även köpte men inte på TGR var en ny ansiktsmask! Självklart så är den från Lush haha. Min syster använder den och hon tycker den är superbra och om den håller vad den säger att den ska göra kommer min hy må pretty good.
 
Jag använder redan en ansiktskräm därifrån som jag är ganska säker på att jag har visat här och är supernöjd med den så jag har höga förhoppningar nu! Men har hittils inte varit missnöjd med något jag har köpt därifrån så är nog ganska safe.

Julpynt

Senast jag skrev så hade ju jag och Sandra bland annat varit på Röda Korset´s julmarknad! Köpte lite saker och nu har jag fått upp det mesta! Kan ju inte göra så mycket i mitt lilla rum (inte så mycket som jag VILL göra dvs) men det lilla som går sätter jag ändå upp haha.
 
Vi kan ju börja med en klassiker..äckel-tomten knut! Han har alltid en plats i mitt hem haha. Tror jag införskaffade honom redan när jag bodde på Töväder under gymnasiet.
 
Sedan så har vi fina skylten från Primark.
 
Ovanpå min svarta hylla har jag också en lite "pynt", granljus och polkagriskäppar haha (som jag ska köpa fler av idag). Granen köpte jag faktiskt på julmarknaden, 10kr kostade den och nypris är typ 199kr. Jag vet detta eftersom att jag tittat på den förut på Indiska men varit för snål för att köpa.
 
I fönstret vet jag inte riktigt hur jag ska göra än. Så just nu står det lite krims-krams där.
 
Och här har vi GRANEN. 
 
Alla julkulor/ljus/stjärnan köpte jag på julmarknaden. Min favorit är denna! Kopparfrostadish.
 
Mina adventsljus+juleljus
 
Och lite allmänt julbös haha.
 
Så där ja, där har ni hur jag pyntat i år! Att jag fick låna Sandra och Oskars lilla plastgran gjorde mycket faktiskt! En pyntad gran förhöjer julstämningen haha.

En helg med serier, chipsprovning, julmarknad, sleepover och melodikryss

Har haft en riktig myshelg tillsammans med Sandra!
 
I fredags så gjorde vi tacos och vi var väldigt synkade i vad vi ville ha i när vi skulle handla. Det var tex. självklart för båda att vi skulle ha mjukt bröd, ost-tacochips, mild tacosås och MYCKET guacamole!
 
När vi ätit oss alldeles för mätta så tog vi plats i soffan och först så kollade vi på Jul på Månetoppen, en norsk julkalender som vi båda gillar medans vi tryckte i oss fika.
 
Senare så körde vi ett Svartsjön marathon! Det är en ny svensk "skräck"-serie. Jag gillar den verkligen! Den är alldeles lagom läskig så man är på tårna, men inte så pass att man (jag) måste se den bakom en kudde haha.
 
Vi såg alla avsnitt som var tillgängliga under en kväll så klockan var ganska sent (eller tidigt beroende på hur man väljer att se på saken) när vi väl gick och la oss. Under kvällen så provsmakade vi också TRE olika sorters chips som vi köpt tidigare. Smakerna var Sourcream & Black garlicParmesan och Havssalt, Lime & Koriander. Jag tyckte att alla var goda men den med black garlic var nog lite extra god!
 
På lördagsmorgonen försökte vi lösa melodikrysset till frukosten..men det var för svårt den här veckan så vi gav upp. Vi tog en liten second hand runda under dagen också. Jag hittade en fin manchesterkjol men det var också allt haha. Vi köpte fika och lunch och åkte hem till Sandra igen när vi var klara. Under kvällen så fortsatte vi kolla Jul på Månetoppen tills det var dags för mig att åka hem.
 
Idag så träffades vi på förmiddagen för att gå på den årliga julmarknaden på Röda korset! Vi kom ändå ganska tidigt men det var en låååång kö. 2 timmar gick vi runt där inne och trängdes och nästan 1 timme spenderade vi i kö haha. Helt sjukt! Men vi hittade båda fina saker, jag ska fota allt imorgon hade jag tänkt. Vi spenderade faktiskt resten av dagen till att kolla ÄNNU mer Jul på Månetoppen och gå igenom våra fynd.
 
Nu så är det hög tid att jag går och lägger mig eftersom att det är öppningsmåndag imorgon (det är det ju varje måndag men men haha) och jag kommer garanterat vara trött när jag än somnar men det är ju skönt att få så mycket sömn som möjligt!
 
God Natt

Mos-hjärna

Ja min hjärna är ganska mos just nu! Skrev ju igår att jag skulle jobba extra en timme, efter det så fick jag vara kvar yttligare en timme ungefär för klockan 18.00 så skulle vi ha APT. Det i sig brukar vara ganska krävande, och nu skulle vi dessutom gå igenom massa digitala verktyg, hur vår nya närvaro-app fungerar och hur man gör QR-koder. Mycket data och annat tråkigt. Ja teknik och digitala grejer intresserar verkligen inte mig men det här måste man ju lära sig så bara att göra det haha.


Nov 2013- Nov 2016

Jag satt och scrollade tillbaka i bloggen som jag ibland kan få för mig att göra och blev nästan chockad när jag såg mig själv i det platinablonda håret haha. Jag bestämde mig för att för skojs skull se hur jag själv har "förändrats" de senaste 3 åren! Nu har jag bara tagit bilder från nov då eftersom att det är nov nu osv, så det är väl kanske snarare hur jag "förändrats" just i nov de senaste 3 åren haha.
 
2013 - Hade faktiskt två olika frillor under nov haha. Blond först och sedan så kom brunetten tillbaka (men kort var det!)
 
2014 - Första ombrén är i och håret har hunnit blivit lite längre
 
2015 - ENDA bilden jag kunde hitta på mig själv under hela nov haha. Ingen ombré men något längre! (och tjockare).
 
2016 - Ja och det här var ju den senaste bilden jag lagt upp på mig själv denna nov.
 
Personligen så tycker jag att första och sista bilden ser ut som två helt olika personer (fast jag vet ju att det är jag såklart..). Kul sånt här ändå, speciellt när det är sån tydlig förändring haha.

Stress

 
Den här dagen/veckan kan verkligen sammanfattas på det här sättet haha. Jag skickade samma bild till Sandra tidigare idag och hon höll med, men tyckte att tårar borde finnas med på bilden också (med tårar menar jag hysteriskt gråtande och hulkande haha). Det "roliga" är att det är verkligen så också. Även om jag har huuuur mycket som helst att göra kan jag bara lägga mig ner och sova ett par timmar. Det hände ofta när jag fortfarande plugga haha. Just nu är det ganska mycket på förskolan, lägenhetssökandet är i ett slags limbo av "antingen så får jag den eller så får jag fortsätta leta och får jag den är det ut/inflytt väldigt snart inpå", imorgon så måste jag stanna kvar en timme extra och vi har dessutom APT och..ah jag hör ju själv hur ointressant det här är men så ser livet ut just nu haha.
 
Det är nog inte så mycket dom specifika sakerna som gör att jag känner mig stressad utan jag har hela tiden en känsla av att det är så mycket jag "borde" göra men som jag antingen inte hinner göra eller så borde jag redan ha gjort det. Alternativ 3 är också att jag vill göra en eller flera saker men gör något annat för det jag vill göra känns för svårt eller så är det inte möjligt att genomföra just nu.

Har jag gått för långt?..nah

I år har jag verkligen inte haft några spärrar vad det gäller jul! Jag har redan köpt diverse jultröjor, julstrumpor, julpynt, julklappar (+ inslagningsmatrial) och en väldans massa annat. Favoriten kommer nog vara denna pjymas som jag just beställde från ASOS dock hehe. Förra året hade jag också en slags julpjymas, men inget kan slå den här haha. Älskar filmen Elf också så den är ju som gjord för mig!
 
Ps. JA jag har ändrat temat på bloggen till Grinchen..lika bra att go crazy fullt ut haha.

Selmas Saga

Efter att ha sett trailern för årets julkalender måste jag säga att jag faktiskt tror den kommer vara jättebra! Den hade en sån där myskänsla som jag fortfarande vill ha trots att jag är 23 bast haha. Kommer aldrig att bli för gammal för julkalendrar! (hoppas jag).
 

Mörka läppar!

Long time no see!
 
Den här gången kommer ni tyvärr inte att få en hastig sammanfattning av de senaste veckorna. Det har varit upp och ner som det brukar. Jag har jobbat, jag har letat lägenheter, jag har ätit, sovit och umgåtts med vänner. Men jag har även gjort lite mer speciella grejer som att så sent som förra helgen gå halloweenfest hos Felicia och Dennis!
 
Just idag så har jag gjort så mycket som att köpa ett nytt läppstift! Jag har letat lääänge efter ett ganska specifikt läppstift. Det ska vara mörkt och nästan ha en lite lila ton. Det finns ett som heter Glastonberry av Charlotte Tillbury som är i just den nyans jag vill ha..men det är också på tok för dyrt för att jag skulle tycka det vore värt att köpa. Det är bara ett läppstift liksom haha. Men jag hittade iallafall ett på Kicks som var billigt och verkade ha rätt färg. Det var definitivt mörkt och kanske lite väl mörkt men ärs! Jag vänjer mig haha.
 
Något jag verkligen måste göra är att införskaffa en läppenna dock. Är ovan vid mörka läppstift och att då få alla kanter att bli bra är inte det lättaste haha.

RSS 2.0