HALLOWEEN..IGA BADGREJER

NU HAR LUSH HALLOWEEN KOMMIT
 
Väldigt exalterad om ni inte redan förstått det haha. Jag har kollat igenom alla produkter och det var inte allt som föll mig i smaken men de här är jag riktigt sugen på att testa!
 
 
Det är ju lite tidigt att redan köpa halloween..iga Lush grejer (nä) men det tar snabbt slut om man väntar för länge!

BUFFEL LISTAN

Sitter och preppar fler inlägg samtidigt som jag lyssnar på min och Sandras spellista på spotify. Under en period på gymnasiet så skickade vi många låtar till varandra med olika "budskap" kan man säga. Det var oftast själva titeln som skulle förmedla vad vi ville säga. Buffel Listan heter den iallafall och tror att det kommer från när jag kallade Sandra för vattenbuffel (eller bara buffeln) pga att hon drack så mycket vatten. Jag kallades kossan för att jag drack så mycket mjölk haha.
 
Här ser ni ett utval av låtar! Alla har en mening men vissa har till och med jag glömt haha.

WHAT TO DO..WHAT TO DO..

Söndag söndag. Vad ska man hitta på idag? Ingen aning men jag hittar säkert på nåt haha. Nu är det frukost som gäller iallafall! Sen får jag ta tag i denna dag.

ÄPPELPAJCHIPS??

Goooood Lördag på er!
 
Planen och tanken var att jag skulle följa med Sandra till Stockholm idag för att gå på Cecilias inflyttningsfest, meeeeen det blev inte så. Jag har haft lite dålig koll på min budget denna månad och eftersom jag och Linn åker till Köpenhamn nästa helg så kände jag att jag bör spara pengarna till dess. Även om det bara vore två dagar (vi skulle sova över där) så blir det ändå rätt höga kostnader med tåg, inträde osv. Lite bittert men så är det ibland. Jag hängde med Sandra på dagen innan hon skulle åka iallafall. Vi testade bland annat en ny chips sort: ÄPPELPAJ!!??
'
Det kändes jättekonstigt att äta eftersom det verkligen smakade äppelpaj och luktade kanelbulle (det är kanel på chipsen). Vi skämtade om att man skulle dippa i marsánsås haha (bläää).
 
När Sandra skulle bege sig till tåget följde jag med en bit på vägen och tog sedan en tur på stan. Jag var duktig och endast "fönstershoppade". Dock så provade jag en jättefin bomberjacka inne på Lindex som jag blev helt förälskad i och den var på extrapris vilket gör mig väldigt sugen att slå till!
Den är plommonlila och jag bara kände att "DEN HÄR MÅSTE JAG HA". Jag fotade och visade Linn (vi pratade i telefon samtidigt) och hon tyckte samma haha.
 
Jag gick sedan (fortfarande med Linn i lurarna) upp mot Hemmakväll för att köpa lite lördags/tröstgodis och det finns inget bättre lösgodis än på Hemmakväll.
 
Nu har jag städat och fixat lite här hemma och ska hugga in på godiset (som jag såklart redan ätit av lite då och då). Jag har suttit och "fönstershoppat" på Asos under kvällen också, dem har nämligen börjat få in roliga Halloweengrejer! Men jag såg också de här skorna som jag faktiskt tyckte var lite fräna.
 
Ska säga det också, jag har ju som sagt pratat med Linn till och från under dagen och vi räknade ihop att sammanlagt har vi pratat nästan över 6 timmar idag..är det bra eller dåligt? (eller helt galet?).

STRESSFINNAR

Det syns nog inte så bra men det ligger lager på lager av klippt lamineringsplast på den här brickan. Jag tog hem lite grejer att laminera och klippa ut och jag blev precis klar med omgång 1. Barnens "födelsedagskort" som vi ska sätta upp runt vårat årshjul är det tänkt! Tror det kommer bli fin fint.
 
Nu ska jag ge mig på namnlistor av olika slag. Vi fick reda på igår att våra två sista platser har blivit tillsatta så alla namnlistor måste uppdateras med två nya namn haha. Tursamt nog så har vi sparat alla mallar så det är bara att lägga till namnen (och sen skriva ut och laminera). Jag ska även försöka hinna med att hitta på en lösning för hur vi ska kunna hänga upp barnens galonkläder ute på altanen. Inte varje dag men just idag hade det verkligen behövts! Det regnade hela morgonen och alla var såklart blöta och leriga så det hade varit skönt att kunna klä av alla innan vi gick in så slapp man det blöta och leriga där inne. Sen när alla har kommit tillrätta inne kan en av oss gå ut och ta in blöta stövlar och ställa in i torkskåpet osv.
 
Jag märker när jag skriver att jag lätt tar på mig att göra eller fixa saker men det är bara för att jag vill att vi ska komma någon vart och att vi får en bra bas på avdelningen. Det var liksom heeeelt tomt när vi började efter sommaren. Så vi har verkligen fått börja om från 0. Vi har bytt ut sånt som är slitet, möblerat om, försökt tänka om i lärmiljöerna osv. Det tar ju tid såklart men jag stressar lätt upp mig över det (därför vill jag göra allt nu nu nu) och det har resulterat i att jag har fått "stressfinnar", eller det var Emma som påpekade att jag fått det idag. Sen om det faktiskt är en grej det vet jag inte haha. Men det skulle inte förvåna mig om jag faktiskt fått det eftersom jag varit väldigt stressad de senaste veckorna.
 
Nu ska jag iallafall fortsätta med lamineringen så det blir klart någon gång. 
 
God Natt

DET ÄR DE SMÅ SAKERNA SOM GÖR DET

Och så var ännu en helg över. Trots att jag egentligen inte har gjort något så har det ändå gått fort tycker jag. Jag träffade Malin tidigare idag vilket var trevligt! Jag skulle lämna en olivoljaflaska som hon glömde förra veckan när vi var hemma hos Marielle (vi bor närmare varandra så det var lättare om jag tog med den). Vi passade på att ta en fika när vi ändå skulle träffas och ha lite av en catchup. Vi skriver till varandra och så men det blir inte samma sak när man inte jobbar med varandra längre och träffar varandra varje dag liksom. Malin och Marielle är för övrigt de jag skulle åkt till Norge med. Två gånger har vi försökt komma iväg men nåt har alltid kommit ivägen! Men vi ger inte upp så lätt, vi har inget nytt datum än men vi SKA åka.
 
Jag behöver inte vänta så länge på att få åka iväg dock eftersom att om ca 14 dagar ska jag och Linn åka till Danmark! Väldigt spontan resa haha. Och helgen efter det ska jag och Elisabeth åka till Wales för att se Växjö Lakers spela! September kommer avslutas på topp och Oktober kommer börja på topp!
 
För att få in en bild i detta (vad nu detta är) så kan jag visa er vad jag bland annat har fixat med idag. Jag fick för mig att flytta om lite saker. Jag har inte möjlighet att möblera om så mycket (till min stora sorg) så jag får nöja mig med de små sakerna.
 
Här till exempel, min låda (?) med receptböcker har stått på kökspallen förut men nu har den fått flytta ner på golvet och istället har ljus och blommor fått pryda pallen..åh gud så tråkigt haha. Men det är på riktigt vad jag har gjort idag sååå...ja.

CRAVINGS

Ni vet hur man ibland bara blir sugen på något väldigt specifikt utan att man vet varför? Så blev det för mig igår. När jag handlade mat igår så blev jag helt plötsligt sugen på yougurt och bär till frukost idag. Jag är ingen frukostperson men nu ville jag verkligen äta det till just frukost haha.
 
Så jag köpte yoghurt, hallon och björnbär. Jag hade lönnsirap hemma också och det stod på flaskan att man kunde ha det till yoghurt så jag tänkte att jag skulle testa det. Det var faktiskt ganska gott!
 
Det blev ganska mycket bär över så funderar på om jag kanske skulle göra en paj av dem, vi får se!

SURDEGSPIZZA

Det är FREDAG och jag äter en lyxmiddag för en haha. Surdegspizza och ett glas iskall Pepsi Max, kan det bli bättre!? Probably men det är faktiskt skönt att bara få ta det lugnt. Tittar på youtube samtidigt och ska strax tvätta ansiktet och kanske ta på en ansiktsmask också. Det har varit en intensiv vecka så det här är precis vad jag behöver! Om jag ändå hade ett badkar också..

AMERICAN HORROR STORY

Ääääntligen har American Horror Story börjat igen! Det är en av mina absoluta favoritserier! Jag är inte helt såld på den här säsongens tema dock. Den heter American Horror Story: Cult och kretsar till Usa valet 2016. Men jag såg första avsnittet idag (alldeles nyss faktiskt) och det har ändå potential till att utvecklas till något bra.

Jag har fått redigera bilden som ni ser. Jag trodde att den var ok men Sandra skrev alldeles förfärad till mig nyss att det var en äcklig bild haha. Så jag har blurrat det "äckliga" (bikupan).

 
Jag insåg ganska snabbt att det definitivt inte var något för Sandra dock. Vi har båda sett de andra säsongerna meeeen det är nog slut med det nu. I första avsnittet (ska inte spoila) så får man träffa en kvinna som har många olika fobier, bland annat så har hon en fobi för hål. Vid några olika tillfällen så triggas denna och för någon som delar denna fobi (Sandra) är nog iallafall det första avsnittet inte det bästa att titta på. Det var ganska detaljrikt om jag säger så. Här är ett utdrag ur vår sms konversation där jag "varnar" henne haha.
 
Jag har inga problem med "hål" så jag kommer fortsätta titta! Jag fick även lust att börja om från början. Tror de gamla säsongerna finns på Netflix faktiskt! 

AUM..AUM..AUM..

Goder Afton
 
Idag hade jag verkligen behövt ventilera om vad som skett på jobbet de senaste dagarna men eftersom jag jobbar på en förskola vore det nog inte så smart haha. Det (mesta) är löst nu iallafall så det jag skulle behöva är att lyssna på vad som helst av Enya och meditera bort all negativ energi som jag hellre lägger på något annat.
 
Förutom det så har det faktiskt varit en bra vecka, det har bara gått 3 dagar men ändå haha. Jag tog på mig att köpa in lite grejer till avdelningen igår. Vi ska fixa en griffeltavla-hörna i vår mini ateljé hade vi tänkt så jag köpte en sån man kan klistra direkt på väggen och rita på + två små griffeltavlor man hänga på väggen (och ta ner så barnen kan sitta vid bordet också såklart). Det är ofta jag som tar tag i sådana saker just nu haha. Vi pratar ofta om att "det skulle vi behöva borra upp" eller "det där skulle vi behöva köpa" och då tar jag ofta på mig att fixa det direkt för annars blir det aldrig gjort. Det är lite kul faktiskt, på jobbet är jag en riktig projektperson och när jag påbörjat något eller om vi bestämt något så vill jag göra det nu nu nu. Hemma eller "privat" är jag helt tvärtom haha.
 
Det är inte exakt dem här men det är samma typ av produkter om man säger så. Jag hann inte sätta upp det idag men tror det kommer bli bra! Jag har köpt både vita och färgade kritor så barnen kan go to town på griffeltavlorna snart!

TATUERINGAR

Sitter och kikar i min "tatueringsmapp" som jag samlar allt möjligt i. Dels vad jag redan vet att jag vill ha och dels lite bilder som är inspiration för vad jag vill ha, men som jag inte vet hur det ska se ut än. Mitt mål (och hopp) är att jag ska göra minst två tatueringar i år. Min lilla karta på ryggen börjar blir lite ensam nu haha. De två som jag vill göra och som jag länge velat göra är:

 
1. En text på mitt vänstra lår där det ska stå: The thing you fear the most, may just be the thing that sets you free.
 
2. Vädurstecknet, inte helt hundra på vart jag ska sätta den men det lutar åt någonstans på höger arm iallafall.
 
3. Jag slänger in en till också, men den här får jag nog fundera lite extra på men känner man mig så vet man att jag älskar allt som har med ananaser att göra just nu. Så ska man vara lite spontan vill jag ju gärna göra en ananas också haha.

MILKY BATH

God Morgon!
 
Jag har just tagit mig ett morgonbad och testade då Milky Bath som är en utav grejerna jag beställde från Lush förra veckan! Jag använde faktiskt en av jellybomberna igår men glömde fota det, vattnet blev väääldigt grönt och kroppen blev vääääldigt len iallafall haha.
 
Men idag var det alltså Milky Bath som användes och det är en bubbelbit så man behöver inte använda hela på en gång utan man håller antingen hela under kranen eller så tar man bort en bit och smular sönder den under rinnande vatten. Det blir dels bubblor och man blev även mjuk och len av denna. Den kändes väldigt lugnande på något sätt. Tror det har och göra med hur den doftade, gott och lugnande med andra ord haha.

GARDEROBSRENSNING, AW OCH VATTENMELONDRINK

I veckan som gått har jag bland annat rensat garderoben och bytt ut shorts och linnen mot tjocktröjor och mössor! Det såg ut så här bra länge under processen. Det går nog inte att se men det är faktiskt organiserat kaos (ish).
 
Men sen blev det fint och städat igen! Visst har min garderob en inspirerande färgskala..
 
Jag nämnde att jag plockat fram mössorna och oj vad jag längtar tills det blir riktig kyla nu så jag får börja använda alla! Jag längtar extra mycket till dec då det är okej att bära min "christmas pudding" mössa haha.
 
Torsdag + fredag har vi haft planeringsdagar och dag 1 ägnade vi hela 8 timmar till att gå igenom läroplanen. Föreläsaren var jättebra vilket jag tror var den enda anledningen till att jag inte somnade mot slutet. Dag 2 hade vi HLR utbildning där vi fokuserade lite extra mycket på hur man gör med små barn. Hon visade också hur man använder en hjärtstartare!
 
Efter lunchen åkte vi tillbaka till Årsta (vi var i Lindbacken innan) där vi skulle jobba med våra arbetslag. Jag och Emma gick in på ica först för att köpa fika. Vi hade båda sett en grej på facebook där man trycker ut chokladbollsmet på en kladdkaka! Vi kunde ju inte göra någon smet så vi köpte chokladbollar och mosade ut istället. Det var vääääldigt sött men ganska gott ändå haha. Men man orkade typ 5 tuggor innan man började bli mätt.
 
När dag 2 var över fixade vi till oss lite snabbt och sedan åkte vi ner till Stationen (inte själva stationen utan resturangen haha) för att ha after work! Jag åt en jättegod toast med mozzarella, färskost, paprika, prosciuotto..och det var nåt mer..aja den var väldigt god iallafall! Jag drack även väldigt goda öler, provade sådana som jag aldrig druckit förr.
 
Om det inte redan framgått så är jag i Gävle igen just nu för att hinna umgås med Staffan (och mamma och pappa såklart) innan han åker. Mamma har precis gett mig en vattenmelondrink som är bland det godaste jag druckit! Den är alkoholfri kan jag tillägga men det går säkert att lägga till nåt om man nu vill göra det.
 
Här är receptet:
650 g vattenmelon
3 msk pressad lime eller citron
1 flaska sockerdricka (à 33 cl)
1 msk florsocker
8 isbitar
färsk mynta till garnering
 
1. Skala vattenmelonen, dela den i bitar och ta bort kärnorna. Det ska bli cirka 500 g rent melonkött (för 4 port).
2. Lägg melonbitarna i frysen minst 30 minuter.
3. Mixa alla ingredienser och häll upp drinken i glas och garnera med mynta.

"NY" FRILLA

Your heard it, har varit hos frisören idag och fräschat upp håret! Jag skulle behöva bättra på färgen också men det fanns inga tider för det idag så får ta det en annan gång. Men jag blev riktigt nöjd faktiskt! Håret ser mycket fräschare och friskare ut.
 
Före
 
Under tiden
 
 
Efter

RSS 2.0