kvalborg..

Det är endast en dag kvar till valborg och bajamajorna står uppställda och redo inför vad som komma skall haha.

Igår så hade jag, Sandra, Cecilia och Oskar en lätt skvalborg haha. Vi drack vin och hade det trevligt helt enkelt!

Idag så kommer Felicia (och senare Dennis) hit och jag är superduper taggad på detta! Nu när hon äntligen bor nära igen så vill jag ju ses varje dag typ haha. Det kommer att bli en bra kvalborg det här!

Oops..

God morgon!

Det blev visst ingen "kläduppvisning" igår. Efter skolan så följde jag med Sandra hem och sedan så var jag med henne, Oskar och Ulf resten av dagen. Vi åkte bland annat och hämtade ett paket från Asos som jag och Sandra hade beställt! Det har varit en sådan SUPERREA på sistonde så vi kände att vi måste passa på att leta fynd haha. Hon köpte ett par superfina skor och jag köpte ett par shorts (även dem superfina haha).

Idag så har jag först en tutorial med min grupp i Academic Writing och sedan så har jag ett litteratur seminarium. Vi har inte så kul tema just nu på litteraturen, men jag ska försöka vara positivt inställd haha.

sjömonster..

Jag fördriver tiden på tåget med att scrolla genom 9gag. Det finns mycket jag kan relatera till där, men den här kändes extra "relaterbar" haha.

För er som inte vet så tycker jag inte om (jag nästintill vägrar) att bada på ställen där jag inte vet hur långt det är till botten, eller vad det är för sorts botten ens haha. Jag är inte ett stort fan av att vara på öppet hav heller, eller, jag har inga problem med att vara på en båt, det är mer om båten skulle sjunka och jag själv skulle vara i vattnet. Det här blir bara mer och mer flummigt..

måndag..

Tjenis

Sitter på Upptåget just nu och väntar på att det ska börja åka. Jag har varit hemma över helgen och firat mamma som fyllt år tidigare i veckan. Det blev presenter, tårta, blommor och allt sånt där! När jag skulle köpa blommorna fanns det inte så mycket att välja på dock haha.
Men det blev tillslut en bukett med lila/rosa/gröna blommor.
(i påsen ligger grejerna till tårtan)

Vi åkte till valbo en dag också, och för att kortatta det hela så hade jag "typ"ett presentkort på H&M som jag passade på att handla upp (såklart). Ni ska självklart få se alla köp senare idag!

Annars så gick allt bra nu på morgonen när mamma skulle skjutsa mig till stationen, men så fort hon släppt av mig (eller okej, en liten stund efter) insåg jag att plånboken låg kvar i bilen. Mamma kom tillbaka med den men jag missade såklart tåget. Som tur är så hinner jag fortfarande hem innan jag ska till skolan med det här tåget också. Så typiskt mig bara att glömma plånboken haha. Men men, nu är jag påväg iallafall :)

håltimme..

Halloj

Jag, Claes, Felix och Johanna har tagit plats utanför biblioteket för att plugga/äta under våran håltimme. Jag har inte ätit något på hela dagen så jag kände att det behövdes nåt i magen (speciellt efter att den konstant kurrat sista halvtimmen på seminariet haha). Det fanns inte så många mackor kvar i resturangen när vi kom, men kalkon&philadelphiaost låter ju inte så dumt!

Johanna övertalade mig att köpa en sån där vitamindryck också haha. Dom ska tydligen vara riktigt goda. Jag tog en med rabarber&jordgubbssmak, hoppas att den är så god som verkar nudå!

Vi har bara en föreläsning till sedan, väldigt tråkigt ämne+föreläsare dock så det kommer att kännas som en evighet haha.

koppar..

Här är koppar klockan! Jag tycker att den är jättefin och den passar verkligen bra ihop med ramarna också. Jag har verligen utvecklat en kärlek för koppar och rosguld haha. Vill att allt ska vara i dom färgerna!

fre,lör,sön..

Hej!
 

..och det har återigen gått flera dagar sedan senaste inlägget. Det har helt enkelt hänt så mycket de senaste dagarna att det inte har funnits tid! Låt mig därför ta det från början:
 
I fredags så åkte jag till Sandras skola för att plugga/hålla henne sällskap medans hon skrev tenta. Det blev mer spela the sims för min del i slutändan haha. När klockan närmade sig 19.00 kom Oskar dit med pizza! Smält ost har aldrig smakat så gott haha (vi hade suttit där sedan 12.00).
 
När Sandra var klar med sin tenta följde jag med dem hem och sov över, alltid kul med en sleepover!
 
Under lördagen så åkte vi runt till olika second hands + Ikea och biltema. Vi ville leta fynd och jag behövde köpa luftmadrass, sängkläder och sånt inför Valborg (Felicia och Dennis ska sova hos mig då). Alltid bra att ha om någon/några andra ska sova över i framtiden också! Felicia kom faktiskt också hit i lördags, hon ville också leta fynd haha. Förutom "sova över grejerna" så hittade jag en superfin klocka i koppar på Röda Korset! (jag ska fota och lägga upp sen). Det sista vi gjorde var att äta "lunch" och fika på Ikea innan vi åkte hem. Vi drack kaffe hos Sandra och Oskar innan jag och Felicia åkte hem till mig. Vi köpte middag på Folkes och avnjöt den med tänt ljus haha (notera chokladbollen som var våran efterrätt).
 
Vi hade tidigare bestämt att hon skulle sova över hos mig och att vi dessutom skulle gå ut på kvällen, så när vi var mätta och belåtna övergick vi till alkoholen haha. Jag invigde souveniren som jag fick av Sandra och Oskar från Polen, gräsvodka..
 
När vi några timmar senare skulle gå in på Interpool fick vi gå in gratis för att deras kortläsare krånglade (ibland har man tur haha). Vi köpte varsin öl och gick runt för att kolla läget, det var typ det vi gjorde haha. Felicia tog den här bilden av oss under kvällen och jag tycker den är så härlig!
 
Vi avslutade lördagen med en favorit i repris, nuggets på donken haha.
 
Igår så gick vi upp supertidigt för att åka till Sandra och Oskar. Vi + Oskar´s kompis Peter åkte nämligen till Åland igår med Eckerö-linjen för att köpa på oss alkohol inför Valborg! Jag såg mest fram emot buffén dock haha. Den var huuuur god som helst. Det fanns t.o.m en fikabuffé!
 
När vi hade ätit och handlat klart satte vi oss vid ett bord och spelade en massa olika spel som Sandra hade tagit med sig. 
 
När vi var hemma i Sverige igen så lastade vi in allt i bilen och körde hem. Jag var sjukt trött redan då men när Sandra drog igång studentlistan var det svårt att inte sjunga med haha. Resten av dagen var väldigt chill. Vi käkade glass på Sandra och Oskar's balkong, jag och Sandra såg en sjukt dålig film och sedan så åkte jag hem.
 
Den här helgen har varit riktigt riktigt bra! :D

citat..

Jag kunde inte ha sagt det bättre själv haha. Nästan alla uppsatser i Academic writing har blivit skrivna dagen/kvällen innan deadline. En del skulle nog säga att det beror på lathet och extrem prokastinering, men jag hänvisar hellre till det där citatet haha.
 
Jag vill ändå tillägga att jag faktiskt  redan nu sitter och letar info till nästa uppsats, så jag har lite bättre planering den här gången...hoppas jag.

rosa..

Då var jag redo att ta mig an dagen! Det blev det rosa läppstiftet idag, passar bra med grått haha.Det är en skön skoldag idag också, jag har bara en föreläsning och den är inte särskilt lång. Den börjar snart dock så måste skynda iväg nu haha. Herrå!

läppstift..

På tal om läppstift (från igår alltså), här har vi dem! Så vilken ska det bli idag..

suddig ice coffee..

Jahopp, bilden blev både suddig och inte särskilt aptitretande haha. Men här vi då pulver ice coffee..glaset!! Jag har slängt i både is och glass också för att göra den så ultimat som möjligt. Det hjälpte kan jag säga för det blev riktigt gott! Påsarna går ut i maj så det är bara att fortsätta dricka ice coffee framöver haha.

study questions och läppstift..

Hej kära läsare!
 
Vill ni veta vad jag har gjort i skolan idag? Klart ni vill! Det här sida 1/3 från våra seminariefrågor som vi gick igenom idag. Jag hade bara en bläckpenna med mig så varje gång jag skrev fel eller otydligt var jag tvungen att stryka över det haha (därav kaoset). Jag ska renskriva allt i min anteckningsbok sen, annars kommer jag inte fatta ett skit när jag ska börja tentaplugga haha. Det här hör ju till en helt ny kurs vi läser nu (english linguistics) och hittils så fattar jag nada på föreläsningarna, men jag tror att det kommer bli roligare när vi kommer mer in på uttal och dialekter! Det är ju det jag tycker är intressant liksom (det och hur språket har utvecklats), kanske kan bli mitt ämne för när jag ska skriva b-uppsats haha, geordie vs. bbc.
 
Bara för att så slänger jag in en "outfit of the day" bild också. Det var ju ett tag sedan nu haha. Det syns inte så bra på den här bilden men jag har rött läppstift på också! Jag tänkte bara nämna det eftersom att jag är lite inne i period där jag faktiskt använder mina läppstift haha. Jag hade mitt vinröda igår och vill testa mitt rosa någon dag också! Jag är ju oftast inte så överdrivet färgglad i mina klädval (som idag), så det är ju kul att få in lite färg iallafall haha. Kul med nåt nytt!

kristall..

God morgon
 
Jag tänkte inleda den här dagen med att visa er vad jag fick av Sandra igår (hon är hemma igen!). En jättefin kristall-lampfot! Hennes syster skulle slänga den annars så hon frågade om jag ville ha den. Eftersom att den är så fin tänkte jag "varför inte", den får säkert plats någonstans haha.
 
Medans jag var där (hos Sandra och Oskar alltså) så började Sandra rensa hennes "skafferi" och där hittade hon pulver ice coffee! Hon tyckte inte att det var gott men jag tog glatt emot det haha. Jag kanske också tycker att det är äckligt, men jag älskar ju ice coffee annars så är definitivt värt ett försök!

body butter..

Halloj
 
Klockan är inte ens 14.00 och jag har redan fått massor gjort! Jag behöver fortfarande lämna tillbaka en bok på biblioteket, men jag har tagit "lunchpaus" nu haha. Det roligaste jag har gjort idag (hittils) är att hämta ut ett paket! För ett par veckor sedan så insåg jag att jag hade ett presentkort på wowhd som var nära på att gå ut, så jag passade på att köpa något jag annars skulle vara för snål för att köpa haha. Det blev därför body butter med tropical, pineapple och white peach doft, och den doftar verkligen underbart!! Jag kommer garanterat att använda den flitigt i sommar.

blommor..

God morgon
 
Bland det första jag såg när jag gick upp nu på morgonen var att nästan alla tulpaner är utslagna. Visst är dom fina! Det enda "dåliga" är att nu kommer jag att vilja ha blommor i rummet hela tiden haha. Jag må inte veta så mycket om blommor men jag tycker om att plantera och pyssla med dem osv. Kan ju inte göra så mycket i ett studentrum dock, jag får skaffa en kolonilott helt enkelt haha. Då kan jag odla massa annat kul också, typ jordgubbar haha.

ny..

Har just varit på studentbokhandeln och köpt en ny bok. Ny kurs=ny bok=nya dryga utgifter haha.

Nu ska jag bara plocka undan lite i rummet och sedan sätta mig och skriva hemtenta! Jag och Johanna har bestämt att vi ska skicka våra tentor till varandra och ge tips när vi är "klara". Eftersom att den ska in först på måndag känns det skönt att kunna göra så mycket som möjligt idag under dagen, då kan man roa sig på kvällen sen haha.

Vi hörs!

shopping..

Här är vad jag köpte under shoppingdagen i torsdags!
 
En t-shirt, ganska basic men snygg ändå.
 
En concealer
 
Ett par svarta virkade shorts (som jag har velat ha sedan förra sommaren haha).
 
Och till sist, tre olika earcuffs (guld, silver, rosguld/koppar). Jag är inte så mycket för kedjorna så dem kommer jag att ta bort och bara ha själva "cuffen" kvar haha.

uppsala och stockholm..

God lördag!
 
Det blir nog ett par inlägg på raken här för att sammanfatta de senaste dagarna. Jag var väldigt trött när jag kom hem igår så jag hann mest bara äta och torka bort sminket innan jag somnade haha.
 
Vi börjar med torsdag! Emelie och Anneli kom hit med tåget vid 10.00 och vi hade en hel dag av shoppande framför oss! Vi började i ena änden av stan och jobbade oss inåt haha. Efter ett par timmar tog vi en lunchpaus på Tacobar, jag gillar verkligen inredningen på det stället! (och maten såklart).
 
Det blev lite missförstånd när vi skulle beställa dock för när han kom med maten såg vi att vi hade beställt den större portionen (grande hette det). Det var svinmycket mat haha.
 
Vi fortsatte shoppandet ett tag till innan vi satte oss på en uteservering och njöt av den förvånadsvärt varma solen! En kall cider passade perfekt då.
 
Felicia joinade oss efter en stund och när Emelie och Anneli hade åkt hem gick vi hem till mig. Jag "fräschade upp mig" och sedan så gick vi Williams.
 
Efter kanske två öl (och den där cidern) fick vi feeling och ville vara spontana haha. Vi kollade sista minuten flyg till cypern men insåg att det inte skulle gå, vi satsade därför på Stockholm istället. Jag är inte så stort fan av Stockholm men min spontanitet vann haha. Vi bokade det billigaste vandrarhemmet vi kunde hitta och drog till stationen direkt! (fast först skyndade vi hem till mig och slängde i ombyte, tandkräm, smink osv haha).
 
Våran spontana resa gick inte helt problemfritt dock. Det blev lite kaos med biljetter och tider och sedan så skulle vi hitta hotellet/vandrarhemmet (vad är skillnaden?) medans jag var sjukt kissnödig haha. Tillslut så hittade vi det iallafall och dumpade våra saker innan vi drog ner till krogarna! Där hade vi mer tur, billig öl och inget inträde (sista stället vi var på lyckades Felicia smita förbi medans jag fick betala haha).
 
På hemvägen köpte vi nattmat som vi åt med glädje i sängen haha.
 
Den här bilden vet jag inte när eller varför jag tog haha.
 
Dagen efter (igår alltså) blev också en superb dag! Den började kanske inte så bra men det blev som sagt bättre. Jag måste bara visa er hur toaletterna såg ut, man fick knappt plats där inne haha.
 
Eftersom att vi bodde på ett så "exklusivt" hotell ingick det en kontinental frukost också.
 
Varför sitter det en plastpåse över sprinklen i rummet?
 
När vi checkat ut gick vi till en thairesturang och åt en svingod buffé! Där mötte vi också upp med Felicia´s kompis Axel. Han tog oss sedan på en minst sagt intressant guidad tur av Stockholm, vi letade bland annat efter en mystisk tunnel haha.
 
Vi stannade till vid vattnet, vilade fötterna och njöt av solen.
 
Vi utforskade lite mer av Stockholm (bland annat området med alla ambassader) innan vi åkte hem till Axel och var där ett tag tills vi tillslut tog oss mot pendeln för att åka hem.
 
De två senaste dagarna har varit sjukt roliga! Att först äntligen få träffa Emelie och Anneli och sedan Felicia och åka till Stockholm och ja allt! Tack till er alla haha <3

badkar..

Jag kör på en avslappnande kväll ikväll! Jag har tänt lite doftljus och har smetat på en ansiktsmask som enligt förpackningen ska ge min hy "en intensiv fuktboost".
 
Jag har även på skön musik i bakgrunden medans jag skriver, det enda som förstör lite är min dators extremt högljudda fläkt eller vad det nu är. Den blir helt enkelt väldigt lätt överhettad för att "fläkten" är trasig eller nåt, den kommer nog därför med stor sannolikhet att stänga av sig själv snart haha.
 
Men förutom det så är jag väääääldigt avslappnad just nu. Det enda som saknas är ett badkar! Åh vad jag saknar att ta låååånga varma bad. Det bästa är nästan när man tömmer badkaret på vatten (för att det har blivit kallt) och fyller på det igen med kokhett vatten! Det är nästan ett måste när jag skaffar egen lägenhet, ett badkar!

blå..

Har ju glömt att visa er ögonskuggan som jag fick av mamma när jag var hemma! Jag hade pratat om att jag ville ha en blåaktig ögonskugga och mamma hade en som hon inte använde så den fick jag :) Tack igen!

fotboll..

Äter plättar (dom är små och därför är det plättar) och kollar fotboll, inte alls dumt! Det går inte så bra för Sverige dock, vi spelar ju mot Danmark också så vi MÅSTE ju vinna haha.

garnier..

Nu är det upp till bevis! Köpte dessa två igår och har inte använt någon av dem tidigare, så det ska bli spännande att se hur det blir. Om båda suger blir det ju lite bittert haha.

presentpapper..

Då var paketet inslaget och "dekorerat" haha (jag hade inget snöre hemma).
Jag köpte nytt presentpapper på TGR när jag var där tidigare och jag gillar det verkligen! Det känns sådär härligt somrigt :)

tulpaner..

Goder afton

Jag har just kommit hem från skolan/stan/Willys/Ikea. I skolan hade min grupp peer review "möte". Det gick väl bra antar jag, är bara så less på att skriva om samma uppsats hela tiden haha. Efter "mötet" gick jag ner på stan för att köpa mammas födelsedagspresent (trots att du sa att du inte ville ha något haha) och sedan så åkte jag vidare till Ikea där jag inte kunde låta bli att köpa tulpaner! Jag har velat köpa blommor till rummet ett bra tag nu, det "livar upp" på något sätt haha.

Kan också nämna att "vasen" är ett ölglas egentligen som jag köpte på röda korset för 5kr haha. Har letat efter en vas med just den formen och höjden, så att det var ett glas egentligen gjorde inte mig något!

Efter Ikea åkte jag till Willys för att handla lite. Det dryga var att jag kom på flera saker som jag behövde utöver mat: ansiktskräm, tandborste, en ny BB cream och bindor! Allt sånt har en tendens att ta slut samtidigt haha.

Nu ska jag fixa middag och sedan slå in paket! Eller så slår jag in paketet nu..ÄLSKAR att slå in paket haha.

spindel..

FY FAN
 
Japp, det är en ganska stark inledning på det här inlägget men det är också den mest passande. Jag hade precis lagt mig i sängen för att sova när jag kände hur något kröp upp längs med armen! Rent instinktivt började jag vifta och slå med händerna för att få bort vad det nu var haha. Det visade sig vara den här lilla rackaren:
 
Vanligtvis så har jag inga problem med spindlar (då menar jag ytterst små och sådana som inte har långa ben), men jag gillar inte när de är på kroppen (min kropp alltså). Det kändes som att det kröp saker över hela kroppen när jag väl hade lagt mig igen haha. Alltså är inledningen "FY FAN" väldigt passande eftersom att det beskriver precis vad jag tänkte när jag såg den lille jäveln!
 
Ps. Jag (pappa) släppte ut spindeln innan jag gick och la mig igen, det trots att jag gärna hade låtit den vara kvar i glaset..

påskägg..

GLAD PÅSK

Vi har ätit en mycket läcker påskmiddag och jag har som ni kan se fått mitt påskägg nu! Jag blev glatt överraskad när jag såg att det inte bara var små chokladägg i utan ett stort kinderägg också haha. Leksaken var tråkig dock. Det var en av dem där pingvinerna från..Madagaskar? (filmen alltså).

citronmuffins..

Muffisen är klara och de blev jättegoda! Det blev citronmuffins med lemoncurd i (jag måste ju passa på att använda lemoncurden medans jag kan haha). Jag har ingen bild av de färdiga muffisen dock. Jag var lite för snabb med att ta ur dem ur formarna så den varma lemoncurden gjorde ett hål i botten på vissa haha. Men smaken var det då inget fel på!

påsk-polly..

Tjenis!

Jag ska alldeles strax baka muffins men först vill jag visa er vad jag köpte ica nyss!

Påsk-Polly haha. Om ni inte kan se smakerna så är det: Påskmust, Citronmaräng och Påsktoffee. Det ska bli mycket spännande att smaka! Men det blir först efter maten, nu ska här bakas muffins!

effortless..

Halloj!
 
Det var ett tag sedan nu som jag delade med mig av min musik...åh gud det låter som att jag har gjort egen musik haha. Det jag menar är "min" musik som jag lyssnar på för tillfället!
 
En låt/artist som jag har lyssnat på många många gånger den här veckan är: Sabina Ddumba - Effortless

concealer..

När jag och mamma var i Valbo tidigare idag så var jag bland annat in på Kicks. Jag har ett presentkort där och just nu är jag ute efter en bra concealer! Närmare bestämt en av ut dessa två:
Jag vet dock inte vilken jag ska välja. Från vad jag läst mig till så verkar den översta passa mig bäst, känns bara så konstigt med grönt och lila haha. Men jag fattar (typ) att varje färg hjälper mot en specific grej. Jag får ta mod till mig och fråga nästa gång jag går dit haha.

uppdatering..

 HALLÅ
 
Jag har hittils haft ett underbart "påsklov" och kommer att njuta fullt ut tills det är dags att återvända till Uppsala. Jag ser fram emot det dock, jag saknar mitt lilla rum tro det eller ej haha. Men innan jag får se det igen ska jag fira påsk här hemma, eller vad man nu ska kalla det. Vi kommer att äta påskvarianten av julbord och dricka litervis av påskmust! Jag ska leta påskägg också såklart, förut har mamma (eller pappa) alltid gömt dem inne i huset men nu funderar jag på om jag ska låta henne gömma det ute haha. Nu när man har börjat geocasha kan det vara bra träning ju ;)
 
Tidigare i veckan så har jag bland annat träffat min kära Linn! Varje gång vi träffas så blir vi som två fnittriga tonåringar haha. Vi hade en superduperdag tillsammans och jag längtar redan efter att få träffa henne igen! Under våran fikapaus fick vi syn på en tjej/dam/kvinna/person (välj själva) som satt och åt pizza. Inget konstigt med det, MEN, hon åt den på ett enligt mig väldigt konstigt sätt haha. Från mitten och ut till kanten!? Jag påstår inte att mitt sätt att äta pizza på är särskilt normalt (jag "river" loss bitarna) men det är då mer normalt än sättet hon äter på.
 
På tal om trollen, här har vi Linn, osocialt scrollande på telefonen haha.
 
Det var en solig dag när vi sågs så jag fick feeling och köpte blommor på torget. Jag ville köpa tulpaner till mamma och hittade ett par riktigt fina!
 
Idag var jag och mamma ut till Valbo och det är också det mest "intressanta" som har hänt idag haha. Eller nej förresten! Mamma fixade brunch imorse, det var huuuur gott som helst. Jag skulle ha fotat såklart men var mer inställd på att äta just då om jag ska vara ärlig haha.
 
Jag ska återgå till att kolla den konstiga filmen som pappa har satt igång nu, vi hörs imorgon!

RSS 2.0