Adventsljusskål

Jag har under kvällen tänt det första ljuset i min..ja det är ju ingen stake men..adventsljusskål kanske? Jag glömde göra det igår men bättre sent än aldrig!
Jag köpte den på julmarknaden som jag, Sandra och Oskar var på för nån vecka sedan för bara 20kr (svamparna och de små röda sakerna ingick haha). Den passar verkligen perfekt in och jag älskar att den är i koppar!! Det går även att vända på den svarta ljushållargrejen så att det bara är en rund ljushållare i mitten. Man kan alltså ha den året om om man vill!

DET ÄR ÖVER NU

Hali Halå

Sitter i skolan och väntar på att en föreläsning ska börja. Det här är nog den senaste föreläsning jag haft faktiskt, är van vid de där 10.15 föreläsningarna liksom. Jag var här tidigare idag för att skriva klart den allra SISTA draften till uppsatsen som jag har klagat på så länge haha. Nu är det över!! Det var ganska roligt att sitta och läsa min handledare´s kommentarer, när han gillade nåt så snåla han inte med utropstecken haha. Jag visste dock inte hur jag skulle tolka hans fråga på sidan.
 "How did you do this???" med TRE frågetecken betyder ju antingen "Wow du måste berätta hur du gjorde" eller "VAD HÅLLER DU PÅ MED". Jag hoppas ju såklart på det första haha.

Nu är det iallafall upp till betygsgudarna (och min handledare) om allt mitt slit kommer vara värt.

Katter är bäst

Saknar mina katter extra mycket ikväll. Det är iallafall skönt att veta att jag snart ska få krama och gosa med dem igen!!

Fyverkerier

Fick en liten skymt av fyverkieriet de hade på slottet när jag gick till Ica.

Första bilden blev ett total fail eftersom jag kom på för sent att jag ville fota haha.
Andra gången var jag inte heller beredd (det tog en stund mellan varje) men det blev ändå mer än bara en vit suddig boll
Den tredje och sista bilden fick jag till! 

Det hade nog varit bättre att vara på själva slottet men jag fick iallafall njuta till fullo av det lilla jag såg haha.

Glad första Advent!

Just kommit hem från Adventsgudstjänsten i Uppsala Domkyrka! Under frukosten imorse (jag gick till Sandra och Oskar för adventsfrukost) så kom vi fram till att det här är FEMTE året som jag och Sandra gått dit. Väldigt fin tradition som jag hoppas håller i sig länge!

Nu när det är första Advent så är det ju också officiellt början på julmånaden! Nu får man dricka glögg och julmust, spela julmusik, pynta, äta lussebullar, se på julfilmer och allt annat som man fått göra i smyg innan haha.

Alarm

"Fördelen" med så tunna väggar är att man lätt hör andras alarm också. Så om jag ligger snoozar från mitt eget kan jag vakna till av någon annans haha. Någon har en harmonisk melodi, medans någon annan kör på hetspipandet! Jag föredrar den harmoniska..

Trasig Adventstjärna

Den här Adventstjärnan hänger i vårt kök just nu. Jag såg den första gången imorse när jag skulle gå till Carolina för att läsa boken och jag hade ungefär tre tankar på samma gång:
1. Nä fy vad fult!
2. Hahahaha
3. Ja varför inte?
Jag la ut bilden på insta där jag skrev att den sammanfattade korridorslivet (iallafall mitt) ganska bra, "man gör det bästa av saken". Håller fortfarande fast vid det haha.

Touch

Imorse så hade jag ett 2 timmar långt seminarium i en datasal..
Vi skulle lära oss att använda Corpus (varför vi får göra det först nu kan jag inte förstå haha) och lite andra databaser. De första fem minutrarna var jag helt besatt av det faktum att det var "touchskärm" på datorn haha. Både jag och Matilda tappade sedan snabbt intresset, dels för att det krånglade och dels för att det var/är så tråkigt.
När läraren haft sin genomgång och vi fick jobba själva så spelade vi harpan istället (men ibland så gjorde vi faktiskt lite nytta också).
Efter seminariet så var tanken att jag skulle gå till Carolina för att läsa nästa bok till samhällskursen..men den var redan utlånad (såklart!). Som tur är så har jag seminariet ganska sent imorgon så ska dit imorgon när de öppnar istället.

"Årets julklapp"

Jag minns inte vad som har varit "årets julklapp" alla tidigare år, men i år måste vara den sämsta på länge haha. En DAMMSUGARE?? Vem vill ha en dammsugare i julklapp, inte jag iallafall!
På HUI´s hemsida skriver de att Robotdammsugaren uppfyller alla krav de har satt för att något ska få bli "årets julklapp", jag är fortfarande inte övertygad dock haha.

1. Robotdammsugaren representerar den tid vi lever i 

2. Robotdammsugaren säljs i många exemplar

3. Robotdammsugaren har fått ett nyväckt intresse


Blodpudding in my <3

När jag skulle göra middag idag så blev jag från ingenstans sjukt sugen på blodpudding! Inte ens tänkt på blodpudding (inte för att jag brukar göra det) på hur länge som helst. Jag hade redan börjat koka potatis dock så ska köpa allt som behövs tills imorgon istället! Älskar blodpudding men när jag och mina syskon fortfarande bodde hemma så åt vi det ganska sällan, det är nämligen bara jag och pappa som tycker om blodpudding i vår familj haha. Därför åt vi det varje gång det bara var han och jag hemma!
 
En perfekt blodpudding för mig ska vara mjuk i mitten och lite hårdare i kanten och till ska det vara:
Bacon
Lingonsylt
Eventuellt rivna morötter/äpplen
Ett glas kall mjölk
 
Jag vet att vissa brukar ha keso till också..men det känns bara konstigt. Jag har inte testat det själv dock så det kanske är jättegott haha. Men ni vet ju hur jag är, testar sällan nya saker när det gäller mat.

Konstig film

Idag så har haft jag bara haft en lektion och det var i Samhälle där vi kollade vi på film (det var en filmatisering av boken som vi läste förra veckan).
 
Det gick inte så smidigt till dock haha. Två gånger fick läraren ta ut skivan och putsa till den för att det hackade och när det var ungefär en halvtimme kvar så tog batteriet slut i hans dator. Han satte i laddaren men den visade sig vara trasig. Han sprang då och hämtade en annan dator men den kunde inte spela upp filmen alls. Det slutade med att vi fick gå tidigare och vi ska se sista halvtimmen på torsdag istället (vi har lektion då också). Jag hade inget emot att gå tidigare för filmen var jättekonstig haha. Inget jag skulle sett privat och inget jag kommer se igen om jag säger så. Vi tyckte alla att det var lite kul med så många otippade kända skådespelare i den dock haha. Avril Lavigne var med i den liksom?? (nu är ju inte hon direkt känd för sin skådespelarkarriär men ni fattar).

Online vs. Verklighet

Blev idag påmind om att man inte alltid ska lita på onlinebutiker. När jag och Sandra var på stan för ett tag sedan så såg jag ett jättefint linne på Lindex, jag orkade inte prova det då (och jag är en sådan som gillar att prova kläderna innan jag köper dem) så fotade linnet istället för att komma ihåg det!
Jag gick nu tidigare ikväll in på Lindex hemsida för att kolla vad det kostade och jag tyckte som sagt att linnet var väldigt fint..men på hemsidan..inte lika fint haha. Nu kanske det bara är jag som ser skillnad på dem, men jag tycker att bilden från hemsidan gör att linnet, speciellt "volangerna", ser hårda och tråkiga ut. I verkligheten så ser de ju mycket "livligare" ut haha.
Min poäng med det hela var att det har hänt flera gånger att jag antingen har sett något på en klädbutiks hemsida som senare har visats sig varit fulare/finare i verkligheten, eller så har jag beställt hem något som har varit helt annorlunda. Alltså, lita inte alltid på onlinebutiken, eller snarare bilderna haha.

Stand Up

Vad som än händer i mitt liv juni 2017 vill jag ta mig till en av dessa städer (helst Göteborg) och se honom uppträda live!! Har följt hans serie Good News slaviskt ända sedan den kom ut. Faktiskt en av de roligaste komikerna i VÄRLDEN skulle jag vilja påstå!
 
(Klippte ut det från fb, därför kom texten med också)

Årets Julkalender

Just sett en trailer för årets julkalender, Tusen år till Julafton. Jag är väldigt kluven alltså haha. Jag gillar ju Historieätarna (vilket det är baserat på) men vet inte hur mycket just det konceptet kommer ta över. Kommer det kännas som en julkalender eller mer som en julspecial av Historieätarna liksom? Jag hoppas iallafall att det är bra vare sig det känns som en julkalender eller inte haha.
 
Här är iallafall trailen:
I

Arg som fan

Hallå där hemma
 
Det är sent och jag hade inte tänkt skriva något idag, men kände ändå att det vore bra att få ur mig det. Kortfattat sagt så har jag varit arg idag, alltså på riktigt ARG. Allt (nästan) idag har bara känts som en stor käftsmäll. Jag brukar vara ganska bra på att dölja mina känslor men idag har jag inte ens orkat försöka.
 
Först så fick vi reda på i skolan på den nya kursen att vi ska göra ÄNNU en uppsats som kommer skrivas i flera drafts under de närmaste månaderna. Jag har insett att det verkligen inte är något för mig. Det kan nog beskrivas av många som lathet, men för mig så är det extremt stressande att känna att jag har något hängandes över axeln så länge. Jag känner mig aldrig klar eller helt avslappnad liksom. Den här uppsatsen ska vi dessutom skriva med någon annan vilket gör det hela mycket värre. Våran första draft ska in nästa vecka på fredag, i samma veva ska vi läsa en ny bok till samhällskursen OCH jag ska skriva klart min final draft till den första uppsatsen. Jag fick alltså inte ens känna mig klar med den innan det var dags för nästa! Böckerna till den här kursen skulle dessutom kosta över 1000kr men jag vägrar betala det så ska läsa det som krävs på Carolina varje gång för där har dem examplar som man inte kan låna hem. Jag kunde ha lånat hem en bok, MEN, eftersom att jag gick till fel hylla först så fick jag vittna till hur någon annan tar den rakt framför näsan på mig. Då ville jag bara sätta mig ner på golvet och gråta haha.

Förhoppningsvis så var det här bara en j*ävligt dålig dag och att jag nu slipper ha en till sådan på ett bra tag! Tycker inte om att vara bitter (på riktigt).

Snabbmat

Har just haft ett seminarie i Samhällekursen där vi diskuterade en bok som handlar som snabbmatsindustrin i USA (historia och allt runtomkring den liksom), mycket som jag inte hade någon aning om!

Hursom så började vi i min grupp prata om vad vi gillade mest - Max, Burger King eller Mcdonalds (vi spårade ur ganska ofta från ämnet, vi började bland annat prata om alla leksaker man brukade få också haha). Jag är 100% en Maxbrud, men Felix sa att han föredrog Clock (trots att dom hade gått i konkurs). Alla i gruppen undrade vad det var för ingen hade hört talas om det förr haha. Vi frågade hela klassen och det var EN till som hade hört talas om Clock. Båda är över 25 år så vet inte om vi yngre missade det precis. Jag och Sean googlade iallafall och fick upp en bild men vi kände fortfarande inte igen det. Någon av er som gör det?

När jag för övrigt läste att Bamse var deras maskot (??) kände jag bara att jag som liten hade tyckt det vore underbart haha.

Pre-final draft

Idag är den första dagen på länge som jag känner att jag har haft en riktigt bra pluggdag! Jag åkte till skolan ganska tidigt och skrev min pre-final draft i lingvistik. Nu är det bara ETT draft till innan jag är helt klar! Har hållit på med den där uppsatsen i snart två månader nu och hela gruppen är less haha. En viktig del i uppsatsen är att vi ska visa data från diverse corpus, jag vet knappt själv vad det är så vet inte hur jag ska förklara, men kortfattat så är det en ENORM databas där man kan söka på ord och se hur de används helt enkelt. Hursom så kan man bara använda databasen ett visst antal gånger innan man måste registrera sig, vilket jag hade gjort när jag skulle skriva draften innan det här, men jag kunde inte komma ihåg lösenordet så var tvungen att be dem skicka ett mail. När jag läste mailet började jag nästan skratta rakt ut när jag såg vad jag hade skrivit som lösenord sist (jag var uppenbarligen arg haha).
Jag fick iallafall ihop mina angivna ord (nästan iallafall) och fick iväg det PRECIS innan deadline (våran deadline var 17.00 och jag skickade in den 16.59 haha).

Dagsbio

Jag har just kommit hem från ett bio-besök tillsammans med Sandra! Vi har blivit så pass "pensionäriga" att vi går på dagsbio numera haha. Nä men vi hade båda saker att göra efter så det var skönt att inte komma hem vid elvatiden liksom. Filmen vi såg heter En Underbar Jävla Jul och jag gillade den faktiskt. En del saker var lite njaaa men i det stora hela så var den som sagt bra!
 
 
Tidigare idag så var Sandra och Oskar här och hämtade sina vinterdäck som har stått i mitt förråd. Jag följde sedan med och fick en snabblektion i hur man byter däck. Kommer ihåg nåt med 11-14 kg och att 12 kg = 120 Newton (hoppas jag haha), tror det hade nåt med hur mycket luft man skulle ha i däcken..
Hursom så åkte vi tillbaka när alla däck var utbytta och stoppade in sommardäcken i förrådet istället!
 
Nu ska jag fixa middag och sedan börja läsa på nästa bok till Samhälle kursen. Aldrig läst så mycket så snabbt som jag har gjort de senaste veckorna tror jag haha.

Uppgradering

Hello!

Ligger här i sängen och kollar på film på min telefon (som jag så ofta gör) och började tänka att jag borde skaffa en kabel eller nåt som gör att jag kan kolla på tvn via telefonen! Tv-skärmen är inte direkt stor den heller men det skulle iallafall vara större än telefonen haha.

Googlade lite och hittade snabbt just det jag var ute efter!

Det är dock inget jag kommer kunna köpa nu för den var ganska dyr (enligt mig haha) och just nu är det andra saker jag måste prioritera. Men EN dag, då ska jag kunna uppgradera min tv-serie/youtube/film upplevelse!

Frukostbuffé

Halloj!

Hittils så har den här fredagen den 13 inte varit särskilt olycksam för mig, tvärtom så har den varit riktigt bra! 

Den började med frukostbuffé på Norrlands nation tillsammans med Sandra! Allt var verkligen supergott (förutom apelsinjuicen) och det fanns till och med våfflor (vi, eller jag, höll på ta fel på grädden och färskost haha).

När vi suttit i nästan två timmar och druckit upp det sista av kaffet så gick vi till systemet. Kändes konstigt att stå och hänga utanför innan dem öppnade haha. Hursom så är det fixat nu!

Vi tog en tur på stan sedan innan vi skiljdes åt. Jag har sedan dess handlat och tvättat mina brallor inför ikväll så dem sitter på tajt och bra haha. Vi ska nämligen till Cecilia som har inflyttningsfest! Så jag ska väl börja fixa mig lite inför det, brukar alltid vänta för länge så jag stressar på mig allt men icke denna gång!

En suddig outfit

Attans..den blev suddig. Aja too late now. Skulle göra en klassisk "det här har jag på mig idag" inlägg och fotade snabbt en bild innan jag skulle till skolan, tyckte den såg bra ut så tog inga fler. Ni får därför ha lite överseende haha. Jag måste ju inte lägga upp den men var ändå nöjd med själva bilden (förutom suddigheten såklart).

Jag har typ levt i den där grå tröjan! Den sååå skön och mysig haha.

Adventkalendrar

Det tog alltså två dagar innan jag gav in för att skriva om något juligt haha. Men jag kunde helt enkelt inte låta bli! Som ni ser på rubriken så kommer jag att visa er några Adventkalendrar. Jag kommer ju såklart bara köpa en sådan där billig klassisk en (som man ser i varje matbutik typ), men hade jag haft lite (mycket) mer pengar så hade jag förutom den också köpt på mig dessa!
 
En kalender från Lush med olika typiska Lushgrejer i antar jag haha.
 
En Yankeecandle kalender! Åhh jag kan tänka mig att hela kalendern doftar huuuur gott som helst.
 
Sedan så har vi nog min favorit, The Body Shop! Behöver inte säga så mycket mer, jag skulle bli glad för ALLT som visas på bilden.
 
Den här tog jag med mest för att den var så kul haha. En ÖL-kalender liksom! Skulle vara perfekt för någon som verkligen gillar öl (typ min pappa).
 
Den här kändes nästan given också. Jag må vara 22 år gammal, men jag kommer aldrig att vara för gammal för KinderEgg haha.
 
Och den sista kalendern som jag vill visa er är..en KATT kalender haha. Let´s face it, jag kommer att ha MINST en katt i framtiden och självklart så ska katten ha en egen adventkalender. Det var faktiskt min storasyster som visa mig den här och jag tycker att den är brilliant.

Boktips!

Ni vet den där "dumma boken" som jag skrev om igår? Jag tar tillbaka ALLT, den var ju faktiskt bra haha. Jag trodde verkligen inte att jag skulle tycka om den så mycket som jag gjorde. Jag trodde liksom att den bara skulle spotta ut en massa siffror och statistik,vilket den också gjorde, men det var så mycket mer som gjorde den spännande och som samtidigt fick en att tänka. DET NI.

Torrperiod

Heeeej
 
Jag vet jag vet JAG VET att jag har en riktig torrperiod just nu i bloggandet. Jag har dock flera gånger börjat på flera inlägg, men jag har insett ganska snabbt att alla har något med julen att göra haha. Och eftersom att det "tekniskt sett" är för tidigt att ens tänka på julen (det gäller ju inte mig dock) så har jag hållit mig. För tro mig, ni kommer att få läsa er mätta på julrelaterade saker så fort det blir första advent! Jag kommer då att kunna visa er nytt pynt, nytt julsnacks för i år, julmarknader, lilla (och stora) julafton, julklappar osv. Ibland funderar jag seriöst på att starta en separat "julblogg" eller nåt haha. Där jag verkligen kan skriva året om om julen och allt som hör dit till (utan att trötta ut mina kompisar haha).
 
Hursom, har en relativt lugn skolvecka. Måste bara läsa den där dumma boken..
Annars så flyter väl allt på, allt går ju upp och ner hela tiden liksom.
 
Vi hörs snart igen!

Juligt toapapper

Goder afton
 
Jag har just ätit en ganska sen middag (det är sent för mig iallafall) men ack så god den var! En biff med champinjoner i och till det klyftpotatis och tomater (dränkt i gräddsås haha). Jag har annars haft en ganska konstig dag, fast ändå givande. Jag hade ju som sagt mitt första seminarie i Samhälle idag och det var väl det enda konstiga egentligen. Vi kom dit, han visade vilka böcker vi skulle läsa (1 per vecka i 4 veckor..) och sedan fick vi gå. Det tog max 10 min! Det gjorde ju inte mig så mycket men det är flera i våran grupp som pendlar och för Matilda som pendlar från Gävle var det riktigt bittert haha (man såg det ganska tydligt på henne).
 
Jag och några till gick direkt till Studentbokhandeln efter "genomgången" för att köpa böckerna. Vi var trots det sent ute, det fanns inte tillräckligt många böcker till alla så vi körde sten,sax,påse om den sista (jag vann haha). Efter det skildes vi åt och jag gick en sväng på stan. Inne på Household så hittade jag ännu ett Anne Taintor mobilskal på rean! Det som jag har nu var inne på sina sista dagar ändå. Det här blir mitt tredje skal från hennes kollektion och jag planerar att ta mig igenom ALLA haha.
Jag hittade även det här..
 
Till och med JAG tycker att det här är lite för mycket haha. Who am I kidding..jag älskar det!! Jag var ändå tillräckligt smart att inte spontanköpa dyrt toapapper..med renar på..

Quizkväll

Hej hej!

Jag har just kommit hem från ännu en quizkväll på Williams! Jag och Felicia åkte dit ganska spontant och den här gången fick vi faktiskt bra platser direkt (sist så fick vi hänga i baren ett bra tag innan det blev ett bord ledigt). Vi köpte varsin öl och även lite "Hot chicken wings" (det var verkligen hot!!). Till "vingarna" fick vi en slags ostdipp och selleristavar också..är inte så stort fan av selleri. Det har en så konstigt eftersmak haha.

Vi var inte sämst i quizet men vi definitivt inte bäst heller haha. Vi kom NÄST sist..men det var fortfarande kul!

Nu ska jag tvätta bort sminket och borsta gaddarna (så fult ord haha) för att sedan sova. Imorgon börjar en helt ny kurs (Samhälle) i skolan och jag tror/hoppas att den ska bli mer intressant än vad kurserna den här terminen har varit hittils! Det enda dryga är att jag måste köpa ännu en (enligt Matilda) dyr bok haha.

Sov gott!

Tandläkaren

Sedan jag skrev sist så har jag bland annat hunnit med att göra ett besök hos tandläkaren. Jag hade tid 15.40 och man märkte ganska tydligt på hon jag fick att hon bara ville gå hem haha. Hon var inte direkt otrevlig men det var ändå något i hennes kroppspråk och attityd som gjorde att jag mest kände mig skyldig för att hon var tvungen att jobba (och så ska det ju inte vara haha). Det gick iallafall bra, inga hål och inget fel på tandköttet! Med tanke på hur mycket hon petade och drog runt med sin lilla skrapa (det gjorde fan svinont haha) så borde hon verkligen ha hittat nåt om det fanns något att hitta. Det enda "problem" jag har för tillfället är att en av mina visdomständer växer på sidan rakt in i mina andra tänder. Jag har inte känt av det än och hoppas på att inte behöva göra det heller!
 
Ps. Jag förstår fortfarande inte varför tandläkarmänniskorna inte kan komma på ett sätt att ta röntgenbilder i munnen som inte involverar att stoppa in en enorm och hård plastgrej i munnen som gör att man vill börja gråta haha.

Halloweenfoto fail (fast kul)

Jag skrattar nästan åt mig själv just nu..
Jag sa ju i senaste inlägget att jag förhoppningsvis skulle ta en massa bilder från Halloweenkalaset, men det blev ju inte riktigt så haha. Jag tog EN bild på quizet vi gjorde (som jag och Sandra vann för övrigt).
 
Det var ett barn/Halloween quiz som Felicia hade kokat ihop, jättekul var det!! Hursom så var det den enda bilden som sagt. MEN, Felicia hade tagit bilder med sin kamera när vi kom så förhoppningsvis kan jag sno en från henne haha. Nu när jag har tjatat så mycket om våran utklädnad vore det ju typiskt om jag inte kunde visa er den. Själva festen var iallafall riktigt rolig! Det var lekar och spel och..eh ja ganska mycket som hände haha. Jag hoppas verkligen att vi gör om det hela nästa år igen!
 
Även om jag skamset nog inte har några bilder från själva festen kan jag kan åtminstånde visa er min och Felicia´s pumpa session! Dagen innan Halloweenfesten så var jag hos Felicia och Dennis och hjälpte till att dekorera och förbereda allt lite allmänt. Det roligaste var nog ändå pumpan haha.
 
Jag hade det mycket viktiga uppdraget att välja pumpa! Och det fanns ju en del att välja mellan.
 
Nästa uppgift var att skära lock och tömma pumpan på "gegget" inuti.
 
Sedan så skulle det skäras ut öga, näsa och mun!
 
Tadaaa!! Vi gjorde två stycken "paprikapumpor" också.

RSS 2.0