Julhelgen

Då var jag hemma! Jag har packat upp, hämtat min jacka som jag beställde från Asos förra veckan, fixat mat och med Grinchen på i bakgrunden ska jag äntligen sätta mig ner och skriva om julhelgen!
 
Vi började julafton med grötfrukost och vörtbröd med pålägg! Elisabeth hade till och med gjort former med kanel på gröten haha.
 
Jag gick sedan ner till källaren för att ta ett julbad! Hade riktigt fina grejer att ha i också. Vattnet blev alldeles grönt och man blev superlen och det doftade riktigt gott.
 
Så här såg granen ut (och sen senare på kvällen med alla paketen).
 
Och jag såg ut så här. Hade till och med tryckt på festliga lösnaglar haha. Men dom åkte snabbt av, var lite lat och tog inte bort nagellacket under utan tröck fast dem direkt vilket gjorde att de inte fäste så bra.
 
Hade även på min blinkande jultröja, älskar den haha. Det var sedan dags att äta och oboy vad mycket vi hade att välja på. Vi hade även såklart christmas crackers! Jag fick en kapsylöppnare i min och några dåliga skämt haha. Och den fina hatten såklart.
 
Det blev senare Kalle och julgodis framför tvn. Jag tror att det var strax efter vi bytte om till myskläderna haha. Jag tog på mig mina julpyjmas byxor!
 
Det var sedan dags för julklappsöppning!!
 
Jag fick:
En hårstylingstång
En eltandborste
Två slags julböcker
En bakbok med jultema
En suuuuupermjuk morgonrock
Två badbomber
En lush låda med lite av varje i
Pennor med olika dofter
 
Resten av kvällen spelade vi mest spel och åt mera godis haha.
 
Vi gjorde även ett julquiz i stil med melodikrysset! Jag VANN, visserligen med bara 1 poäng före mamma med ändå haha.
 
Under juldagen var vi bara hemma och gjorde det man ska göra (enligt oss). Åt mera godis, åt matrester, spelade tv-spel, kollade tv och bara chillade haha.
 
Igår så tog jag ännu ett bad och använde bland annat en utav julklapparna. En bubbelstjärna!
 
Man håller den under kranen så kommer det bubblor!
 
Igår under dagen så åkte jag, Andreas och Elisabeth in till Växjö för att handla. Vi tänkte gå i butker också med det var kaos så ingen orka haha. Vi köpte hamburgare och tillbehör (mozzarellasticks, lökringar och pommes) inför hockeymatchen senare. Det var en intensiv match som växjö tillslut vann!
 
Efter att jag badat hade vi en fortsatt lugn kväll med mera spel och mys. Nu är jag som sagt hemma och ska inte hitta på nå mer utan kommer mest tat lugnt.

Driving back from Christmas

Då var julen över och vi är på väg upp igen..*gråter inombords*. Jag och Elisabeth pratade om det, man (jag) väntar i princip hela året på att dec ska komma och man förbereder och tänker att man ska göra så mycket, så är månaden över på typ 2 sekunder! Inte rättvist..
 
Det har iallafall varit amazing här och jag längtar redan tillbaka. Nu väntar det några jobbdagar och sedan så blir det nyårsfirande istället. Kommer skriva om helgen antingen nu i bilen eller när jag kommer hem. På återseende! 
 
ps. Jag kan inte säga hur glad jag är att få åka bil hem och inte tåg haha.
 

Framme!

Är framme i Alvesta nu och julfestligheterna kan börja!


Jag skrev aldrig nåt mer igår för när jag satt på tåg nummer 2 blev jag tvungen byta plats från en liten skön mysig kupé där jag hade fönsterplats mot en inte alls lika mysig kupé där jag satt i mitten (HATAR att känna mig inklämd). Kunde inte luta mig åt nåt håll som var bekvämt, kunde inte sträcka på benen och kunde inte ladda mobilen så för att spara batteri fick jag sitta i tystnad de sista två timmarna. Jag fick byta eftersom att jag satt i djurvagnen och det hade blivit dubbelbokat (jag hade inget djur så fick flytta på mig).

Jag var ganska less och trött hela natten för kunde inte sova mer än några minuter åt gången. Men nu har jag fått sova lääänge och i en skön säng så är inte alls less längre haha.

Hur kan man vara det dessutom när man har fått en liten goodiebag av typ det bästa som finns haha. MASSA Lushgrejer och Kinderchoklad!




Tre bitar

Just ja, en sak jag glömt berätta! I vårat fikarum häromdagen fanns det pepparkakor och jag plockade på mig ett par stycken och satte mig ner. Kom på att jag ville ha kaffe så gick för att hämta det. Kommer tillbaka och sätter mig ner (har då glömt att jag lagt pepparkakorna i soffan) rakt på en pepparkaka så att det krasar till. Men inte till små smulor, utan i 3 perfekta bitar!


Vände mig genast till mina kollegor och frågade om det betydde tur eller att man fick önska sig något. Båda var osäkra men vilket som så var det oväntat kul haha.


And so it begins..

Sitter just nu på tåg numero uno som ska ta mig till Stockholm där jag sen byter till tåg numero dos som ska ta mig till Alvesta!


Om jag inte har nämt det tidigare så ska jag åka ner till min syster och fira jul! Mamma och pappa åkte bil ner idag men eftersom jag jobbat åker jag nu. Kommer (enligt biljetten) vara framme 04.45 så kommer bli en lååång resa haha. Det kan nog bli ett och ett annat inlägg under kvällen/natten.

Men till och börja med kan jag berätta om vad jag gjorde igår. Jag åkte nämligen till Sala för att träffa Felicia! Vi gjorde bland annat julgodis som var goda men såg rent ut sagt för jävliga ut  haha. Det är svårt det där med att doppa i choklad..

Kolla på dem liksom! Vet inte om det var jag eller Felicia som gjorde den men den var helt klart fulast haha.


Vi gick lite senare till ett ställe (Tinget?) för att äta tacobuffé och quizza!

Riktigt god tacobuffé var det! Och det bästa..DET FANNS ANANAS

Quizzet var kul med blandade frågor! En fråga har jag inte riktigt kunnat släppa dock. Frågan var att man skulle räkna upp så många av tomtens renar som möjligt, jag kunde ett par stycken och ett av namnen jag skrev var "Comet" eller "Komet" på svenska då. Det fick vi FEL för?? Kan inte släppa det för jag VET att det finns en ren som heter så OCH alla sidor jag senare googlade på fanns "Comet" eller "Komet" med på. Något löjligt jag vet men  kan ändå inte släppa det haha.


Hursom så kom vi tvåa iallafall! Vi vann två lunchkuponger (Dennis och Fabian var med också) som Dennis och Felicia fick och ett värdekort på Paintball för 4 personer! Bra pris liksom haha.

Åkte sedan hem och sov typ hela bussresan vilket var väldigt skönt! Ah sitter nu som sagt på tåget som redan är försenat (det bådar inte gott) och är helt själv i min vagn haha.


Kommer säkert att skriva mer under kvällen så på återseende säger jag bara!


Grandoft och Lush

De flesta vet nog vid det här laget att jag är en riktig sucker för Lush och trots att jag inte har något eget badkar samlar jag gärna på mig badbomber, bubbelbitar osv eftersom att jag vid något tillfälle kommer kunna bada haha. Men det är inte bara grejer till badet jag har samlat på mig utan det är även hudprodukter, ansiktsmasker och en himla massa småprover som jag alltid får av Elisabeth som hon fått när hon beställt från hemsidan! Det jag försöker komma till är att jag häromdagen faktiskt köpte en "korg" att ha allt i (nu fick jag ju dessutom lite grejer från Bodyshop av Linn i helgen som jag även slängt i). Jag tycker det är synd att att ha det liggandes instoppat i mitt badrumsskåp när det nu faktiskt både ser fint ut OCH det doftar gudomligt. Jag vet inte riktigt vart jag ska ha den dock haha. Nu står den bara på golvet brevid min vantar/mössor korg. När jag får tag på en egen lägenhet kommer den få en fin plats i badrummet, men som sagt, tills dess får detta duga.
 
Och på tal om saker som doftar gott! Detta är garanterat det mest väldoftande ljus jag någonsin ägt.

Bomberjacka

Har just beställt denna skönhet! Den var på rea så jag kunde inte låta bli, har nämligen tittat på den förut men varit för snål haha. Har ju redan två stycken men de är TUNNA och inte direkt vinterjackor. Men den här är tjock och bra! Älskar detaljen med pälskragen också.

Linn

Det är fredagkväll och jag har åkt hem till Gefle! Nästa torsdag ska jag sätta mig på ett tåg och åka ner till Alvesta för att fira jul, men är här nu för att dumpa julklappar som mamma och pappa får ta i bilen (de åker ner under dagen men jag måste ta natttåget eftersom jag måste stänga på jobbet). Jag passade även på att träffa Linn för att ge henne sina födelsedagspresente julklappar! 

Hon hämtade mig på stationen och vi åkte och köpte våran standardsallad som vi alltid äter tillsammans typ haha.
 
Även jag fick julklappar!
 
Ett glitternagellack (mer som flakes men ni fattar) från Bodyshop

Och så fick jag ett fint set från just Bodyshop. "Frosted Berries" var "temat" på produkterna, doftar AMAZING. Kommer dessutom kunna använda äpplet eller bäret (förmodligen ett bär med tanke på temat) till att ha mina lushgrejer i! Iallafall tillsvidare haha.
Vi satte oss långt senare i bilen för att ta en tur innan jag skulle hem. Gjorde några tappra försök till en vänskaplig selfie men det gick icke. Vi kom fram till att vi inte är gjorda för selfies haha. 
 
Är nu hemma med mor och far och katterna nu. Oliver sover i mitt knä och jag börjar bli väldigt varm haha.
 
Ses imorgon!

Det hände mer..

Förutom lilla julafton så gjorde jag även annat i helgen! Under lördagen körde jag, Sandra, Isabelle, Stina och Cecilia ner till Årgäng i Värmland för att Sandra skulle prova bröllopsklänningar! Det fanns huuuur många som helst.


Det fanns en tanke om att vi skulle fortsätta in i Norge efteråt men alla var ganska trötta och ville hem så vi sket i det. Tråkigt för det hade varit riktigt kul haha.


Julklappar!

Här är nästan alla mina julklappar från Sandra och Oskar! Ett halsband jag skulle få av Sandra hann inte komma.


En superfin tavla med ett citat jag vill tatuera.

En AWSOME t-shirt haha


Två litermått i glas!

Två doftljus!

Ett par underbara solglasögon i roséguld och spegelglas!

Ett DIY jultröja!!

Lush badbomber! Jag använde en redan samma kväll haha (Intergalatic). Har använt den förut och vattnet blir verkligen som en stjärnhimmel med glitter i! Som man hittar lite överallt sedan..


Av mig fick:


Oskar - En drönare med kamera i. Han tyckte nog om den för han började "leka" med den nästan direkt haha.

Sandra - Juliga strumpor (glittriga med en gran på), lösögonfransar (ett par i silver och ett par i guld), små flaskor med glitter i olika färger, ett 3D pussel i form av en dinosaurie, tre flaskor med olika dofter i som ska göra att man sover bättre (svårt att förklara haha) och en lushbadbomb.


Lilla julafton

God lilla Julafton!..två dagar senare..


Ja för er som inte vet så har det blivit lite av en tradition att jag, Sandra och Oskar firar LILLA julafton tillsammans. Det är i stort sätt lika som riktiga julafton minus Kalle Anka haha.

Vi börjar alltid morgonen med julfrukost där både gröt och vörtbröd ingår!

Under dagen fixade vi maten, jag fick ta en tur hem och hämta mina christmas crackers som jag glömt kvällen innan (man kan inte vara utan christmas crackers). Vi tog en glöggpaus mitt på dan istället för lunch.


Det blev även en och en annan julfilm och diverse spel under dagen. När det väl var dags att äta åt vi tills vi var mätta på typ 5 min haha. Men det hör väl till också!


Ja som ni märker på bilderna åt vi väldigt mycket under dagen haha. Men  senare mot kvällen var det dags att öppna julklapparna! (jag kommer att fota alla julklapparna till ett separat inlägg).

Resten av kvällen åt vi godis, kollade film, jag badade med en av mina julklappar och vi satt alla tre sedan som små barn och pysslade med våra julklappar haha.


En som vanligt mysig lilla julafton!! 


Strumpor!

God morgon!


Dagens strumpval är en julklapp från Felicia! Älskar dom haha. Finns nog inga mer lämpliga strumpor för mig än just dessa!



Christmas Cookies

Mhm som jag skrev innan så är det inte så lätt att slå ner min julglädje (syftar på förskylningen) och SPECIELLT inte när det är advent. Jag har idag därför gjort julkakor! Själva kakorna är bara vanliga havrekakor som går hur snabbt som helst att göra och sedan så har jag bara använt olika färger på glasyr och försökt dekorera lite juligt haha. Är ändå väldigt nöjd med dom!


Julbord, Hockey och adventmys

God morgon! Och glad andra advent!
 
Denna morgon skriver jag från mamma och pappas soffa. Igår så åkte jag nämligen hit, men en sak i taget! I fredags så var det julbord med jobbet, mycket trevligt och god mat. Bland efterrätterna fanns det också godheter, åt bland annat en riktigt god saffranspannacotta!
 
Nu när det var julbord och allt måste man ju klä upp sig lite, så fick äntligen använda min fina rutiga kjol igen. Sist jag hade den var på Halloween när jag var utkädd till Darla (den lilla onda fiskmördaren från hitta Nemo haha).
 
Passade även på att piffa till håret!
 
Dagen efter så låg jag hemma i sängen och kände mig allmänt lat. Snapade lite med Linn och insåg helt plötsligt att vi ju låååångt tidigare bestämt att vi skulle gå och se Växjö Lakers vs. Brynäs i Gävle. Eller det var ju inte jag som insåg det per se. Jag skrev med Sandra samtidigt och det var hon som fråga om "den där matchen" inte var idag (igår) haha. Vi höll vårt ord iallafall och jag satte mig på ett tåg mot Gävle. Linn hämtade upp mig på stationen och vi satte av mot systemet! Vi tänkte ta nån cider innan vi drog till Hockeyn nämligen.
 
Jag provade en ny cider också, den lät väldigt skum..men..den var faktiskt ganska god ändå haha. Den smakade liksom inte så mycket banan utan mer..ja det är svårt att förklara men god var den!
 
Innan matchen började tog vi en varsin öl och cider eftersom vi köpt biljetter till skybaren (ohhh). Linn introducerade mig för en ny öl också! Den heter ju som ni ser "A SHIP full of IPA", men jag hörde "A SHIT full of IPA" och hon i baren hörde "CHIPS och en IPA" så det blev många missförstånd haha.
 
Sedan så var det dags för match! Vi satte oss först på ett par andra platser för vi trodde att dem var bättre (det var ändå ganska tomt). Det var ju bra men man såg inte allt som hände liksom precis nedanför oss.
 
Så efter första perioden kollade vi om våra faktiska platser var bättre och det var dem haha. Nu såg man ALLT. På bilden är det förresten barn som spelar i pausen haha, inte de vuxna.
 
Eftersom att jag inte har någon Lakers tröja än så målade jag naglarna i deras färger istället haha. Måste ju visa vilken sida jag hör till.
 
Ja och matchen slutade ju inte riktigt som jag kanske hade velat..2-0 till Brynäs..
Men jag är inte bitter för det! Efter matchen satt vi kvar en stund och tog ännu en öl innan vi gick till macken och köpte korv!
 
Sedan så hämtade snälla mamma oss och först så skjutsade vi hem Linn innan vi åkte hem till pappa och katterna. Tänkte att jag skulle passa på att vara lite här hemma också nämligen. Så ja, nu ligger jag här i soffan med varm choklad och kollar ikapp julkalendern som jag för övrigt tycker hittils är väldigt bra!
 
Idag när det är advent ska jag försöka få till nåt slags adventsmys innan jag åker hem också. Halsen är typ paj och låter som en gammal raspig grammofon men inget stoppar min julglädje haha.

RSS 2.0