god natt (snart)..

Filmkvällen blev väldigt lyckad (of course) och vi såg två filmer med tema komedi. Första filmen vi såg var "The Inbetweeners Movie" (som är på bilden), tycker att serien är brilliant och samma med filmen! Är lite kul att dom ska föreställa runt 19-20 år i filmen men i verkligheten så är alla närmare 30 haha. 
 
Den andra filmen vi såg var "We´re The Millers", jag hade inte sett den tidigare och den var faktiskt ganska bra. Ska snart gå till sängs men vill se vem mördaren är i nån serie som går på tv just nu först! Mycket spännande det här haha
 

fail..

Ja jag misslyckades ju totalt med att läsa boken haha, den är så himla konstig och då tappar jag intresset typ direkt. Så när vi diskuterar boken sen så kommer väl jag vara den som inte har fattat "det djupa" med den. Ikväll kommer det inte bli något mera läsa iallafall för ska iväg till Emelie och träffa henne, Anneli och Natali för lite film om en stund. Kommer nog att gå förbi maxi och köpa med mig nåt gött också (som vanligt haha). 

sweatpants-thursday..

Som ni kan se så har håret blivit några nyanser mörkare sen igår. Det är inte svart vill jag påpeka även om det ser ut så utan det är bara väääldigt mörkt haha, är faktiskt riktigt nöjd med det! Har ju pratat om att jag vill testa att göra ombré också och det vill jag fortfarande men tror att det blir snyggare och får bättre effekt när håret har blivit lite längre.
 
Ska ägna någon timme nu åt att läsa klart boken, ni vet den där jag berätta om förut till litteraturkursen? Bye bye


toning..

Ikväll ska det tonas hår! (mitt alltså)

en nyhet..

Har en glad nyhet att berätta! Igår bestämdes det att nästa vecka ska jag följa med Sandra och några fler till Sälen i några dagar! Det hände liksom bara, efter lite övertalning visserligen men jag ville faktiskt säga ja nästan direkt haha. "Problemet" eller hur jag ska säga med mig är att jag ofta låter känslan av att nåt är nytt och "läskigt" ta över. Jag vet inte varför det är så men så länge jag kan minnas har jag ofta sagt nej till saker just för att det bara har varit mer bekvämt. Det är inget jag vill egentligen men paniken av träffa massa folk jag inte känner eller göra något jag inte kännner mig helt säker eller bekväm i blir för mycket helt enkelt.
 
Dock så har jag blivit bättre på det med tiden och speciellt senaste halvåret (tycker jag själv iallafall). Det är mycket som har hänt och mycket jag själv gjort som gör att jag har blivit mer självsäker nu. Jag fick ett jobb i början av sommaren där jag fick lära mig en massa nytt, jag fick träffa mycket människor och jag lärde känna några superhärliga tjejer. Jag åkte till London som jag länge drömt om och det har gjort att jag fått mersmak av att resa! Jag gjorde också valet att börja läsa på universitet under våren, jag hade kunnat gjort det bekvämt för mig och bara fortsatt jobba på samma ställe men jag kände att jag ville göra nåt nytt och flytta igen. Nu bor jag visserligen hemma fortfarande men när jag väl får tag på nåt så kommer jag ju flytta och då tror jag att jag kommer få en till boost av självförtroende (lite som när jag flyttade till Uppsala första gången). Har inte gått på så många lektioner än men jag märker ju redan nu att jag är mer social och det var faktiskt jag som tog första steget att börja prata med någon haha. Tänker jag tillbaka bara på när jag började gymnasiet så var jag otroligt blyg och vågade knappt öppna munnen. 
 
Det jag vill få fram med det här är att jag i år ska försöka säga ja till mer och även om det kanske känns lite främmande så ska jag ändå ge det en chans för ofta så blir det ju hur bra som helst! Så att åka till Sälen kanske inte verkar som det mest "vågade" man kan göra i andras ögon men för mig är det en ganska stor grej. Jag är way out of my turf och vet inte riktigt vad som väntar men när jag väl sa ja så blev jag direkt supertaggad och tycker att det ska bli skitkul!
 
Jag hoppas verkligen att ni förstår vad jag menar och inte tror att jag är ett totalt freak nu. Det blev lite rörigt och långt men jag kände att jag behövde skriva av mig. 

läsa..

Hello, sitter på upptåget hem just nu och läser bok nummer ett av sju på listan av böcker vi ska läsa i kursen. Än så länge är jag inte särskilt imponerad men har bara läst 31 sidor så får väl ge den lite mer tid. Dock så är det en ganska kort bok, bara 134 sidor så ska det hända massa borde det börja göra det nu. Boken heter "The House On Mango Street" förresten, kan ju vara kul att veta haha. 

läxor..

Hej kompisar! Tro det eller ej så sitter jag och gör en av mina läxor just nu, jag har till nästa seminarium på mig egentligen men tänkte att det var lika bra att börja nu. Imorgon har jag ett nytt seminarium i öhh..litteratur tror jag det var haha (har inte schemat här). Blir ett kort inlägg idag såååå vi hörs imorrn istället! 

böcker..

Här har ni alla böcker som jag köpt idag förresten (förutom dom två som jag var tvungen att beställa). Det är en del haha

basic grammar..

Jag har haft min första lektion! (Eller den slutade tekniskt sett för över en timme sedan men whatever). Det var jättekul och alla i den här gruppen verkar vara hur sköna som helst. När jag kom dit så kände jag igen två tjejer från uppropet förra veckan så satte mig vid dom och började prata. Det visade sig att alla tre först idag, alltså samma dag som lektionen, hade skaffat alla böckerna som behövdes haha.

För att spola tillbaka lite så kom jag hit på förmiddagen och mötte upp med Sandra för hon behövde också köpa lite böcker. Först gick vi till biblioteket för jag tänkte fjärrlåna två böcker men det kunde man tydligen inte göra där utan det skulle man göra via universitetet (jag fattade inte riktigt). Vi gick till studentbokhandeln efter det och jag spenderade ett x antal hundralappar men nu har jag allt iallafall. 
 
Efter det gick vi och käkade på Subway och jag fick en gratis kaka hehe. Eftersom vi är dom största fansen av "tantfika" också så gick vi självklart och drack kaffe på Linné sen. Men innan gick vi in på ett nyöppnat ställe som har en massa amerikanska saker, alltså typ godis/konserver/mat osv. Jättekul och vi kommer garanterat testa en massa konstigt därifrån! 
 
Ja då hoppar vi fram några timmar igen, Sandra hade gått till sitt och jag var påväg till mitt och grammatik kanske inte är det roligaste att läsa men jag var så upprymd så det blev kul ändå. En av grejerna vi gjorde var att titta på olika uttryck på engelska och se vilka vi kände igen och vad dom betydde. 
 
Vissa hade jag aldrig hört förr men kände faktiskt igen dom flesta. 
 
Anyway tänkte bara skriva lite snabbt om min första skoldag, vi hörs!

lax..

Är mitt i processen av att göra laxlasagne! Så himla gött OCH enkelt. Lite plattor på det här, ett lager till med allting och in i ugnen 30min, ut med den och lägg på lite riven ost, in i ugnen igen några minuter..KLART.

ica basic..

Gick till maxi för en stund sedan och köpte lite mer skolgrejer. Köpte också klädvårdsrullar, bomhullspinnar och lite clementiner (dom kostade bara 10kr/kg och är supergoda!). Stunder som dom här så älskar jag verkligen ica basic, billigt och bra haha.  

räkna mynt..

Jag tänkte att jag en gång för alla skulle samla ihop och räkna pengarna jag har kvar från Londonresan (bara så jag har lite koll på hur mycket det är). Jag hällde ut allt och började med sedlarna, enkelt och smärtfritt. Men sen kom mynten..jag gav upp efter kanske 30 sekunder med att separera och lägga i högar för jag insåg att när det var klart så skulle jag behöva sitta och räkna ihop allt för sig och sen räkna ihop dom summorna igen! Det är ju så himla många olika "sorter", pence/pund/penny osv. Har jag verkligen inget för mig nån dag så KANSKE jag plockar fram påsen och gör ett nytt försök haha. Den som har bättre tålamod än mig får gärna komma hit och räkna.

en enda..

Jag åkte ner på stan idag med Linn med ett mission att hitta så många kursböcker som möjligt. Antingen på biblioteket eller någon annanstans (alltså att jag skulle köpa dom). Hur gick det detta då? Jo jag hittade EN, EN av TIO haha. Jag hoppas verkligen att studentbokhandeln i Uppsala har resten eller att jag kan hitta dom på ett annat bibliotek!

p3 guld..

Ja då har jag (som så många andra) precis sett årets P3 Guldgala! Jag tror inte nån blev förvånad när Håkan Hellström tog hem priserna han var nominerad i, vinner inte han alltid när han är nominerad? Hursom så måste jag säga att jag är liiiite besviken på det hela, det kändes liksom för "lamt" ibland. Men nu ska vi inte fokusera på det dåliga, det var bra musik och bra underhållning (ibland då) och mer kan man inte begära av dagens tv haha.

en förklaring..

Jag kom på en sak, har jag ens berättat vad jag ska läsa på universitetet dom närmaste månaderna? Jag vet att jag har pratat med några "i verkliga livet" men är osäker på om jag faktiskt har gjort det här. Jag utgår från att jag inte har gjort det så här kommer det: 

Jag ska alltså läsa ett kurspaket som heter Praktisk Engelska. Det består av fyra olika småkurser som är Litteratur, Muntlig och Skriftlig Produktion, Grundläggande Grammatik och sist Kultur och Samhälle. Alla är 7,5p kurser så sammanlagt kommer jag läsa 30p och alla lektioner kommer vara på engelska (yay). Många har frågat mig vad jag kommer bli när jag klar och det enkla svaret är inget. Därimot så kan det hjälpa mig på traven i framtiden med att bli vad jag nu kommer vilja bli. Det senaste jag ändå ganska seriöst har funderat på är översättare av nåt slag, verkar kul faktiskt haha. 

Ja det här är då vad jag kommer syssla med, tyckte att jag skulle förtydliga allt en gång för alla :)

gött..


chill..

Hej på er, har inte varit så mycket att blogga om dom senaste dagarna så därför har det varit lite ödsligt. Men bara för att skriva nåt kan jag meddela att mitt sökande efter både boende och kursböcker fortsätter. Ska väl köpa några men en del ska jag nog försöka låna istället, "Harry Potter Och De Vises Sten" känns inte så värt att köpa enbart för en kurs liksom haha. Annars så har jag haft en skön fredag, gått runt i myskläder och lyssnat på musik (och spenderat många timmar framför datorn såklart). 

När mamma kommer hem ska vi åka och handla lite och sen köpa hem pizza! Blir inge festande för mig ikväll men helgen är lång ;)

upprop..

Ja och som vanligt så stressade jag upp mig helt i onödan haha. När jag kom fram till Uppsala så gick jag direkt till skolan för såg ingen poäng med att gå runt i kylan bara för att fördriva tiden.

Först så hamnade jag i fel byggnad (såklart) och irrade runt men efter en stund så hittade jag rätt! Allt gick väldigt fort sen, lite info, ett upprop och sen fick man gå. Jag kommer kunna se mitt schema och vilken grupp jag har hamnat imorgon (hoppas jag) så då får jag veta vilka mina framtida klasskamrater är. Det var färre folk där dock än vad jag trodde att det skulle vara och när dom hade uppropet så var väldigt många borta. Men men, nu är jag ett steg närmare mina 6 månader som student! 

nu gäller det..

Jag ska om några timmar förhoppningsvis ha hittat rätt byggnad och rätt sal som uppropet (aka registreringen) ska vara i och också gjort detta utan att få panik och börja gråta haha. Är både glad,nervös och spänd (på ett bra sätt) inför detta så hoppas verkligen att allt går som det ska. See you later! monki..

Vi tog en tur på stan igår också och inne på monki hittade jag en bandeau för bara 20kr! sista..

När jag kom fram i söndags till Sandra så tog vi snabbt vår favoritposition, i soffan med varsin dator framför tv:n! Vi spenderade sen i stort sätt hela dagen+kvällen med att streckkolla på sista säsongen av Misfits haha. Tyckte att den var awsome och sista avsnittet var faktiskt helt okej. Meeeen vill ju såklart att det inte ska vara slut :(

Just ja! Fick en av mina julklappar av Sandra också (den var i Kiruna under vår lilla julafton). En superfin skinnryggsäck!

back and forth..

Har varit hemma sedan igår kväll och imorgon ska jag åka tillbaka igen haha. Jag kollade upp igår när och hur jag skulle registrera mig till kursen jag ska läsa vilket var tur för tydligen så ska jag vara med på ett upprop! Det börjar verkligen sjunka in att nästa vecka börjar skolan, får lite smått ångest faktiskt. Känns som att det är så mycket jag har kvar att fixa, så mycket jag inte ens vet HUR jag ska fixa. Hur får jag tag på alla böcker tex?? Jeez

detiktiv x..

Jag såg en jättegullig lapp på ica's anslagstavla när jag och Sandra var där tidigare idag! ul..

Tjenamors, sitter på upptåget som går i full fart mot Uppsala. Ska träffa Sandra och det kommer garanterat vara lika awsome som alltid! Ska också se till att byta ut mitt ul-kort som inte längre gäller. Borde gjort det för längesedan men "bättre sent än aldrig" och jag kommer ju inte förlora resorna på det så det är bra. 

helt enkelt..

Igår så träffade jag Emelie, Hannah, Anneli och Ida. Vi åt först på "Helt Enkelt" och jag tog en hamburgare som var riktigt god! 

När vi var mätta och belåtna så gick vi hem till Ida och satt där och prata och bara hängde ett bra tag. Vid halv ett så tog jag bussen hem för var ganska trött och bussen gick bara en gång i timmen så passade på att ta den då. Riktigt bra kväll var det iallafall! 

citron..

Ska göra "Lemonies" eller citronbrownies som normala människor säger haha. Tror att det kommer bli syrligt och gott! 
 

the hobbit..igen..

Kom nyss hem från ett biobesök med Linn! Hon hade inte sett "The Hobbit" innan och jag tycker att den är så bra så hade inga problem med att se den igen haha. Jag borde också påpeka att hon hade sådana där biocheckar så vi betalade inget själva. Så mycket gillar jag inte att gå på bio att jag skulle betala två gånger för samma film hur bra den än vore haha. Nu ska jag dra på mig sovtröjan, lägga mig tillrätta i sängen och kanske kolla nåt avsnitt av nån serie innan jag somnar. God natt på er!

snö..

Tänk vad några timmar kan göra skillnad! Nu får vi väl se om snön stannar kvar eller om den töar bort igen. To be continued..

creepy..

Ja vi såg då två skräckfilmer igår, första var "Sinister" som jag och Emelie redan har sett en gång men inte Anneli. Den var inte lika läskig den här gången men hoppade ändå till flera gånger haha. 
 
Andra filmen var en som ingen av oss hade sett förut, "Don´t be afraid of the dark". Den var mer obehaglig än läskig faktiskt, kommer ju inte vilja gå runt barfota i mörkret nå mer iallafall!
 

skräckis..

Halu, kom nyss hem men ska snart iväg igen! Träffade Linn tidigare och följde med som sällskap till försäkringskassan, sen käkade vi och satt med matkoma typ en timme. Tog en promenad till erikshjälpen och tittade lite men hittade inget idag. Nu väntar jag på att Emelie ska hämta upp mig och sen ska vi se TVÅ skräckfilmer hos Anneli..är redan nervig haha.
Vi säs!
 

brev från det förflutna..

Ni vet när jag skrev att jag och Elisabeth var uppe på vinden förra veckan? Jag hittade det här "brevet" där uppe då också. Tänkte "Åh vad spännande, vad kan jag ha skrivit däri". 
.....
 
Ja det där var ju riktigt intressant haha
 

leila bakar..eller..

Tittar lite i en bakbok som jag fick i julklapp av syrran och tycker att hon som har skrivit den ser ut som en blondare lillasyster till "Leila bakar" (jag vet inte vad hon heter mer än Leila haha). 

changes..

Fick för mig att ändra om lite i rummet så här på kvällskvisten. Helst skulle jag vilja möblera om helt men då skulle jag behöva flytta tunga möbler, plocka i och ur saker och skulle säkert tröttna när allt står i en röra i mitt i rummet. Så jag gjorde det enklaste jag kom på vilket var att flytta sängen från ena väggen till den andra haha.
 
Det är inte den mest dramatiska skillnaden men nu har jag tv:n framför mig iallafall istället för på sidan, alltid ett plus!

klänning..

Hej igen! Träffade som sagt Linn tidigare idag och åt lunch. Vi lyxade till det med efterrätt också innan vi tog en rearunda. Provade den här klänningen på hm som jag verkligen gillade FÖRUTOM att det är som ett linne under, hade hellre velat att det var tyg under hela spetsen liksom (förstår ni?). Annars så gillade jag både längden och hur den satt på, var på rea dessutom så var synd att jag störde mig på den lilla detaljen haha. 
 

good morning..

Idag skulle det ha varit en trök-måndag om det inte vore för att jag ska träffa Linn på stan om en stund! Vi ska käka lunch och kanske kolla lite annat också, det jobbiga är att jag redan nu är svinhungrig men vill inte äta nåt en timme innan liksom (vilket "dilemma" va). 

hockey..

Syns nog inte så bra men just nu så är det hockey på tv och för mig så finns det få saker som är tråkigare att titta på haha.

No offense till er som tycker det är det bästa som finns, jag tycker tex. skidor är kul att titta på (på tv alltså) vilket jag inte tror är så poppis bland alla. Det var iallafall pappa som fick tag på tv-dosan först och därför blev det hockey, jag sitter med mobilen och stalkar folk på internet istället (don't judge me). 

btw..

Just ja! Om ni minns så skrev jag för nån vecka sedan att jag sökt lite olika boenden i Uppsala. Nu har en har svarat och så fort hon vet hur hennes schema ser ut så ska jag åka dit och kolla på ett rum! Är riktigt spänd och jag hoppas att det känns bra för både henne och mig eftersom tiden börjar rinna ut och jag vill helst veta så snart som möjligt om jag har någonstans att bo innan skolan börjar. Ville bara låta er veta haha

från början..

Avslutar lördagskvällen med lite misfits! Inte senaste säsongen dock utan har börjat kolla om från början (för hundrade gången haha) LÖVE IT

lite shopping..

Det blev en tur till erikshjälpen för mig idag, köpte väldigt spontant en tröja som jag blev lite osäker på sen men tänkte att äh den kostade bara 20kr så gör väl inget om jag ångrar mig. När jag kom hem nu dock så provade jag den igen och nu gillar jag den!
 
 Köpte ett skal till mobilen också, det är från hm så är inget speciellt men tyckte att mobilen såg så naken ut utan haha. Det finns så mycket reor nu överallt så kommer säkert att hitta något annat sen. 

memory..

Den vegetariska hamburgaren som Ida bjöd på igår var supergod! Hon hade t.o.m bakat eget bröd och gjort coleslaw till. Efter maten satt vi mest och bara pratade innan Ida kom på den lilla leken att ta fram ett memory och varje gång man fick ett par så fick man dricka haha. Senare på kvällen gick vi till racken och tog en öl där innan ett stopp på donken och sen bussen hem.
Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra men nåt kul blir det nog!

prickig..

Det har blivit lite sällan nu mellan gångarna men i mitt försvar så har det faktiskt varit jul+nyårsvecka såå don´t blame me liksom. Men hursom så är det fredag idag och jag ska till Ida om en stund där jag ska bli bjuden på middag! Hon ska göra vegetariska burgare som jag faktiskt aldrig ätit förut, inte vad jag minns iallafall men det är inte helt omöjligt att jag har det och bara glömt bort det haha. 
 
Det blir prickiga skjortan ikväll har jag bestämt och trots att luggen är nyklippt och kort så lyckades jag få till det som jag ville och det verkar som att den kommer stanna där också (hoppas hoppas hoppas).

nyår..

Ja då var det 2014 då! Jag firade mitt nyår med familjen och vi körde på tema england. Vi hade köpt christmas crackers, kalkon med stuffing, tranbärssås, gravy, morötter, potatis ja ni fattar. I dom där christmas crackerserna (?) så fanns det en "hatt" och ett skämt, ett dåligt skämt alltså som tex. "What did the cheese say when it looked in the mirror..halomi" höhö. När tolvslaget slog sen så stod vi alla upp med varsitt glas av bubblande dryck och önskade varandra gott nytt år! (eller jag var väl halvsovande haha). Idag åker syrran och Andreas hem med katterna så det kommer kännas tomt här nu. 
 
Jag skulle kunna skriva ett långt "åh 2013 har varit si och så" men känner att det inte behövs. Kan ju sammanfatta det med att första halvan var sämst men andra halvan har varit riktigt bra. Hoppas och tror att 2014 kommer vara pörfekt hela året! Nyårslöften känns ju inte som någon ide att man gör eftersom jag aldrig håller dom ändå haha. Men gott nytt år på er kära vänner!
 
 

gamla bilder..

Igår så var jag och Elisabeth uppe på vinden för att leta fram hennes lådor från barndomen! När vi gick igenom allt sen så hittade vi också ett slags häfte med bilder på mig från dagis. Så kul att det fanns en bild med hela gruppen, stjärnan hette avdelningen vi gick på och den var såklart bäst!

RSS 2.0