Coola killar

En lite udda grej som hände igår när jag väntade på bussen var att det kom tre killar (ca 12-13 år) gåendes mot hållplatsen och när de kom fram så klättrade de direkt upp på taket och satt sedan där tills bussen kom som om det vore helt normalt haha.

Bums i säng!

ÄNTLIGEN efter otåligt väntande är jag på tåget tillbaka till Uppsala. Det var tydligen några idioter som var ute och rände i spåren! (eller minst en idiot iallafall haha)

Eftersom att jag kommer komma fram ganska mycket senare än planerat så blir det verkligen bums i säng eftersom att jag börjar 07.00 imorgon. Jag känner redan nu hur jobbigt det kommer vara att gå upp imorgon haha.

Spontanköp på Ikea

Hej hej!

Det första jag gjorde (nästan) när jag vaknade idag var att plocka ihop all tvätt och gå ner och tvätta. Jag var klar runt halv tio och kände att jag var tvungen att komma ut ur rummet ett tag. Så jag tog tummen ur röven (är det inte så ordspråket går?) och gick ner till ica pantade flaskor och burkar som jag skjutit upp hur länge som helst!

Jag hade ingen lust att gå hem direkt igen efter det så jag satte mig på en buss till Ikea. Jag kom därifrån med ett nytt påslakan/örngott som var på rea för 29kr, tre-pack med gelbläckpennor och tio-pack disksvampar haha. Så inte alls farliga spontanköp skulle jag vilja påstå.

Tanken var att jag skulle köpa ett par flyttkartonger också för vill packa ner lite grejer men jag orkade inte släpa dom på bussen i slutändan (dom är ju så otympliga!) och jag tror faktiskt att jag ska ha några nere i förrådet. 

Nu närmar det sig kväller och jag ligger återigen i sängen och kollar på hockey! Det är samma lag som i torsdags (som Växjö för övrigt vann över med 7-3) men den här gången spelar de i Prag. Växjö leder för tillfället med 2-1 så kan bli vinst den här gången också.

Sushi

God lördag allihopa!

Igår hade jag en äventyrsfylld fredag! Efter jobbet så åkte jag till Sandra och Oskar som bjöd på sushi (fast först köpte jag blommor till värdparet haha). Jag är ju inget fan av rå fisk men jag smakade en rulle med "crabsticks" i iallafall, det smakade saltvatten. Men Sandra hade gjort några andra utan fisk i (eftersom hon är dödsallergisk) som var supergoda!

Oskar skulle iväg lite senare och jag och Sandra hade ett viktigt uppdrag att utföra under kvällen! Det var inte så viktigt som det låter men för oss var det spännande haha. Samtidigt (ja nä jag tänker inte berätta vad det var) så hamnade vi på rejäl långpromenad och vi hann bland annat med att kolla efter får i slottsbacken, kolla upp flygplan och  fönstershoppa i stängda butiker!

Vi var ute och gick i säkert 2 timmar och klockan var runt 12 när jag väl kom hem. Inte illa för två som älskar att gå och lägga sig tidigt haha.

Idaaaag vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Jag måste köpa en sopkvast iallafall så mycket vet jag haha.

Vi hörs!

Hockey

Halloj!

Här sitter jag och äter en sen middag samtidigt som jag kollar på hockey på datorn (det är en låång historia om varför jag inte kan se matchen på tvn haha).

 Det är en träningsmatch mellan Växjö lakers (woop woop) och BK Mlada Boleslav. Just nu efter första perioden står det 3-3 men jag tror ändå att Växjö tar hem det i slutändan!

Vet inte om jag kommer kunna hålla mig vaken hela matchen dock haha. Har jobbat långa timmar den här veckan och imorgon börjar jag 06.45 så blir tidig start! Men sedan så är det helg!!

Är haj en fisk?

Idag är jag ledig och just nu så är jag hemma hos Sandra! Vi ska iväg och plocka blåbär och förhoppningsvis svamp också lite senare. Men vi träffades faktiskt tidigare på stan för Sandra skulle till banken. Efter det gick vi en kort second hand runda, köpte en bärplockare till mig och sedan drack vi kaffe/islatte vid ån!

När vi var på banken hamnade vi i en diskussion huruvida Sandra skulle kunna äta haj eftersom hon är allergisk mot fisk. Vi konstaterade för oss själva att "jo men haj är ju ett däggdjur så det borde gå". Då började en tant skratta och påpeka att haj ju visst är en fisk haha. Det händer ofta att främlingar joinar våra samtal, kan nog vara för att vi alltid pratar om lite udda saker haha.

Skåp på rea

Jag fick ett mail från Ikea om en massa olika reor och när jag såg att ett skåp som jag trånat efter hur länge som helst var på rea trånade jag ännu mer! 

Jag gillar den verkligen! Finns i andra färger också men jag vill ha den i vitt..eller grått.

Regnkaos

Hej igen!

Jag insåg just att jag inte skrivit något sedan jag kom hem. Jag har inte gjort något speciellt utan har ätit middag och kollat på youtube i stort sett. Från det att jag skrev sist så gick resan smidigt MEN strax innan Brahehus så blev det typ regnkaos haha.

Man såg knappt nåt och jag trodde vi skulle börja surfa på vägen vilken sekund som helst haha. Men vi klara oss! (Obviously).

Nu under kvällen så har jag bland annat beställt ett nytt mobilskal! Det är i samma stil som mina tidigare men nu har jag uppgraderat till iphone 5!

Det är dags..efter många långa år är det dags att säga adjö till min lilla iphone 4. Vi har inte haft den bästa relationen de senaste månaderna (eller någon vinter) men den har ändå varit mig kär haha.

Melodikrysset

Ja då har vi vänt bilen uppåt igen då. Alltid lika blandade känslor haha.

Jag ville ganska direkt att vi skulle försöka lösa melodikrysset och så blev det också.

Vi (mest mamma och pappa) lyckades faktiskt lösa ALLA "frågor".

Vi skickade in den i pappas namn så vinner han tänker jag sno vinsten. Badlakan eller brödkorg spelar ingen roll haha.

Spelkväll!

Under kvällen så har vi haft en riktig hejdundrades spelkväll! Det hela började med temamiddagen som Elisabeth ordnade. Själva middagen hade 30-tals tema och samtidigt så skulle vi lösa ett mord!

Det gick till på så vis att Elisabeth läste olika kapitel i en "story" och så fick man skriva ner svar på frågor som gav en ledtrådar. Det påminner lite Cluedo kan man säga och jag gissade rätt på mördaren!!

Middagen bestod av dessa tre rätter (allt är som sagt typiska 30-tals rätter).
(Det är ett äpple i "mandelmassa")

Spelandet fortsatte sen! Vi började med ett slags resespel. De röda korten hör till en kategori där man ska sätta ut vad olika saker (städer, sjöar, orter osv) ligger i för vädersträck. Jag hatar dem frågorna eftersom jag inte har någon som helst koll på sånt haha. Men EN gång, det jag har fotat faktiskt, så slängde jag ut alla på måfå och fick ALLA rätt.

Nästa spel var min favorit! Jag fick låna med mig det så jag hoppas kunna tvinga mina vänner att spela annars få vi spela igen nästa gång haha.

Mr. Lister heter det, lite svårt att förklara men det var kul iallafall! Men i stora drag så får man en kategori och så ska man lista saker hitta det mest otippade svaret typ. Tex. Vi fick en där man skulle lista 9 huvudkaraktärer från Star Wars filmen från 1977. Det fanns ett "golden answer" där den karaktär som var minst uppenbar var "bäst". Ah som sagt, lättare att förstå live haha.

Sista spelet gick ut på att gissa vem som sagt/inte sagt olika citat. Men även vars olika ordspråk osv kom ifrån.

Som ett stort fan av spel så har jag haft en superkul kväll!

Tomtefilt

Det är ganska uppenbart att jag och min syster är lika galna (eller passionerade) i ALLT som har med julen att göra haha.

Jag och mor

Här är jag och mamma i bilen som jag glömde inkludera i förra inlägget. Tyckte det var så mysig bild så ville inte bara strunta i det haha.

Mamma <3

Ikea museét

Då var vi hemma!

Vi har varit iväg till Älmhult idag och gått på både "vanliga" Ikea men också Ikea museét! På vanliga Ikea fotade jag inget, ni vet ju hur det ser ut på Ikea liksom haha. Det var dock lite mindfuck för på vissa ställen såg det EXAKT ut som i Uppsala.

Hursom, här har vi huvudattraktionen!

När vi kom in och skulle betala så sa hon i receptionen att om vi hade "barnasinnet kvar" så kunde vi ta en varsin boll. Vi alla tänkte nog "ehh okej" men tog iallafall en haha.

Sedan så gick vi runt där och tittade! Jag tyckte att alla inredda rum från de olika epokerna var mest kul att titta på. Speciellt 50-talet!


Sexiga sockar?

Mamma satt och kolla film haha

De här var häftiga! De åkte runt hela lokalen och det var bilder på "kända" Ikeamöbler och vilket år de gjordes. 

Drömmen

Mamma övertalade mig att sätta mig i den stora stolen haha

Upp och ner rum

En till liten bild på moi

Här fick vi också reda på vad bollen skulle vara till. Man skulle kasta in den till de där rören så sögs den liksom runt haha.

Det var synd att det här inte funkade! Man kunde ta ett foto så det såg ut som att man var med i Ikea-katalogen och sedan skriva ut och ta hem.

Gävle represent

Föregångare till Paradisasken?

 Sist så tog vi en tur i souvenirbutiken

Ja och det var besöket på Ikea-museét! Som sagt, mest kul med inredningarna haha. Jag läste inte så många skyltar om grejer utan kollade mest. Men det var kul det också!

I löve mina katter

God natt! (och till och med ni katthatare därute måste erkänna att denna katt är söt!!)

Back again

Halloj!

Jag har återvänt till Småland och Alvesta efter bara några veckor! Sist så var det ju "bara" jag här eftersom att mamma och pappa åkte till Italien nästan direkt vi kom hit. Men nu så lyckades vi matcha en helg som funkade för alla så vi passade på!

Resan ner gick smidigt, jag sov av och till så jag hade det najs. Tycker lite synd om mamma och pappa som måste byta av varandra hela tiden medans jag ligger i baksätet och dregglar typ haha.

Något som är väldigt skönt är att kattburarna står brevid varandra i baksätet vilket innebär att jag kan ligga högt och bekvämt med benen! (Det är ju nån konstig grej jag har att jag vill ha benen högt alltid när jag sitter/ligger ner).

När vi kom fram så fick vi se senaste projektet vilket är en frukosthörna på sidan av huset. Det verkar tyvärr inte bli nå bra väder den här helgen så vi kan sitta där men däremot så hoppas jag ta ett dopp i bubbelpoolen!

Sedan så blev det hamburgare och hockey! Matchen håller fortfarande på men än så länge leder Växjö!!

Imorgon så blir det roligt! Tror jag iallafall, jag har inte så stor koll på vad som är planerat utan jag hänger som vanligt mest på haha.

Godisburk

Jag är hemma från jobbet och jag har redan hittat ett användningsområde för min glasburk.

GODIS!!
<3

Second Hand fynd

Hola!

Idag tog jag en liten second hand tur till Stadsmissionen och jag fyndade faktiskt lite saker också.
 
Den här köpte jag tekniskt sett för ett par dagar sedan på Erikshjälpen men den får vara med här ändå eftersom att den är så brilliant. Jag såg den första gången när jag var där med Felicia för ett tag sedan och blev redan då faschinerad av dess konstigt fina budskap haha. Jag köpte den inte då men nu kunde jag inte låta bli!
 
Jag köpte en fin glasburk också! Vet som vanligt inte riktigt vad jag ska ha i den än men jag kommer säkert på något bra haha.
 
Jag köpte även ett linne och en tunn bomberliknande jacka!
 
There you have it!

Rensa avloppet

Nu har jag fått nog! Det har blivit översvämmningar varje gång man duschar föööör länge nu. Jag ville inte vara den som behövde rensa avloppet IGEN (mest av lathet men också princip haha). Nu sitter jag här iallafall och ska gräva fram all skit. Kommer garanterat att hulka x antal gånger..

The English Bookshop

Jag tog en paus i mitt avbockande av att göra listan och gick ner på stan i stället där jag upptäckte ett nytt ställe som jag ska besöka oftare. The English Bookshop! Det fanns hur mycket kul som helst att kolla på. Då menar jag inte långa romaner eller serietidningar (det fanns också) utan roliga udda böcker! Det fanns tex. en bok som hette Toast och handlade endast om olika sätt att göra just toast på haha. Men det fanns även de här böckerna! Om ni känner ett nördigt Star Wars fan därute så kan jag verkligen tipsa om de här böckerna.

Det är alltså Star Wars fast skrivet som ett manus av William Shakespeare! Exempel:

Det är sånt här jag älskar! När man hittar något lite udda som man vet är den PERFEKTA gåvan till någon annan haha.

Medans jag gick runt och kollade på alla böcker så var det flera personer som kom in och frågade efter den nya Harry Potter boken. Tydligen så har de (butiken) beställt 400 exemplar av den och ALLA är redan reserverade. Det skulle komma en till nästa vecka också men det var flera som skrev upp sig där och då så tror den leveransen kommer sälja slut ganska snabbt också.

Jag trodde ärligt talat inte att det skulle bli en sån ny "Harry Potter-hets" men jag hade uppenbarligen fel haha.

En MYCKET rolig helg

Ja den här helgen blev ju inte som jag trodde (på ett positivt sätt alltså haha). Den började ju med turen till Öregrund som jag berättat om och när jag blivit avsläppt av Sandra och Oskar så slappade jag i sängen hemma bara. Runt 19.00 tiden så smsade jag med Felicia och skämtade om att jag skulle åka till Sala för att följa med på en fest (tycker det låter så högstadiet att säga "fest" men men haha). Jag var halvt bakis fortfarande och höll på somna så tänkte att "nä det blir inget". Men ungefär 1 timme senare satt jag ändå på tåget till Sala och trots att jag fortfarande var lite trött så var jag ändå taggad!

Det blev en superkul kväll! Vi var hemma hos en kompis till henne och Fabian (hennes bror) och när alla andra skulle ut på krogen drog 4 av oss hem till Felicia's föräldrar, klädde ut oss och dansade runt i vardagsrummet haha. Gänget som hade varit på krogen kom sedan dit dem också men drog lika snabbt igen för de ville inte bli utkastade (jag hade ju sovplats där men resten hade vi sagt till att så fort hennes föräldrar kom hem och ville sova så var det slut, vilket jag tycker är förstårligt haha). Jag och Felicia dansade därför på själva! Några låtar som hon spelade kastade mig tillbaka till gymnasietiden då hon och jag var besatta av Robin Keller haha, hon spelade nämligen "våra låtar" från hans band.

När hennes föräldrar väl kom hem värmde Felicia varsin Billyspizza och vi gick ner i källaren och lyssnade på creepypodden!

Dagen efter (alltså söndag) så hade jag tänkt vakna ganska tidigt och ta tåget tillbaka men jag vaknade först vid 11.30 haha. Hann iallafall med 12.30 tåget och åt "frukost" på stationen.

Den där mackan var riktigt god men jag fattade aldrig riktigt vad det röda var i den. Jag skulle gissa på typ rödbetor men jag vet inte. Det smakade sött iallafall.

När jag kom tillbaka så gick jag på en liten födelsedagspresentletar-tur. Det är ju några nu den här månaden och nästa som fyller så lika bra att börja i tid (säger den som har köpt julklappar i maj
en gång haha). Jag gjorde ett stopp inne på TGR där jag också köpte den här! Den var bland det godaste jag har druckit i hela mitt liv!

Ja nä sen när jag kom hem igen så fortsatte jag mitt slappande haha.

Idag däremot så har jag en lååång lista att ta itu med.
- diska
- städa
- tvätta (det gör jag nu)
- åka till ica och kolla efter mer av en cashewost till Elisabeth haha.
Och lite andra smågrejer.

Vi hörs!

Båtveckan

God morgon!!

Urs jag är verkligen inte så pigg eller vaken som det kanske verkar haha.

Igår efter jobbet så åkte jag, Sandra och Oskar hem till Cecilia's föräldrar för att delta i båtveckan! De bor i Östhammar så det var närmare än om vi skulle åkt från Uppsala liksom. Vi åt middag som Cecilia och hennes kompis hade fixat när vi kom fram, jättegott! Det bästa var nästan sötpotatisen. Vi åkte sedan till "området" började kalasandet. Vi dansade läääänge och jag blev supersvettig haha (då vet man att man dansat bra). När jag, Sandra och Oskar kände oss klara så letade vi upp en pizzeria. Jag och Sandra beställde en "hawaii med champinjoner" att dela på men när pizzan kom var det räkor på pizzan!? Jag tycker inte om det men Sandra är ju dödsallergisk så vi skicka tillbaka den direkt. Vi fick tillslut rätt pizza men det var ju inte den godaste pizzan jag ätit om jag säger så..

Vi åkte iallafall hem när vi ätit och vi la oss direkt. Jag skulle egentligen sova i ett annat rum men vi drog in madrassen och täcket i deras rum för jag ville inte sova själv haha.

Nu ligger vi här och halvsover med hundarna som springer fram och tillbaka på en haha. Snart ska vi äta chipsfrukost!

Tvätt-kris

Ah det är precis vad jag har haft! För att göra en lång historia kort (fast den kommer nog bli lång ändå haha).

Jag köpte en ny jacka igår, väldigt fin och stor kandidat i "vad ska jag ha på mig imorgon när vi åker" (vi är några som ska åka till Öregrund imorgon). Jag köpte även en sallad till middag och i den salladen fanns en dressing..en mango-curry dressing. Jag dränkte min sallad i dressing och tänkte inte mer på det, TILLS imorse då jag såg att locket från dressingen hade hamnat på min nya jacka och därför bildat en stor fettfläck! Jag hade inte tid att göra nåt åt saken just då så fick lösa det när jag kom hem. Och vem ringer man när man har panik och inte vet vad man ska göra? Jo MAMMA haha. Hon rådde mig att köpa nå superkapslar och hon lugna mig även med att fläcken kommer försvinna tillslut även om den inte försvinner direkt. Jag cyklade direkt till Lutis och köpte superkapslarna och sedan så sprang (överdrift) jag till tvättstugan.

Här är fläcken

Och det här är mitt enda hopp..SUPERKAPSLARNA

Det är ungefär 10 min kvar och jag håller verkligen tummarna för att det har fungerat!

Samma gamla visa

Om det är något som jag märkt med hur jag hanterar den här bloggen så är det nästan alltid så att ju mer jag skjuter upp att skriva ett inlägg desto längre tid tar det att skriva något alls. Jag har skjutit upp att skriva om flera saker som hände förra veckan och därför är det bara en enda stor hög av utkast just nu haha.
 
Men nu har jag tagit mig tid att sätta mig ner och äntligen skriva! Jag har hällt upp ett glas hallon & äpple juice som jag kan smutta på under tiden så jag är redo!
 
Ja i tisdags så var det ju pajfest hos Sandra och Oskar så vi kan hoppa direkt till onsdagen! På morgonen så åkte vi alla till jobbet tillsammans, eller, Oskar skjutsade mig och Sandra haha. Men det var faktiskt mysigt att åka tillsammans, alla började 07.00 nämligen. Vi möttes sedan upp igen eftersom att vi hade bestämt att vi skulle bada! Det var faktiskt förvånadsvärt varmt i vattnet! Vi köpte även varsitt wienerbröd i kiosken (vilket jag tyckte var lite udda att det ens fanns att köpa) som vi fika till kaffet. Det var superfint därute! Minns inte vad det hette dock.
 
När vi åkte hem så tog jag på mig Sandras keps och både hon och Oskar sa att jag borde börja ha keps. Det kan vara så att de var ironiska men det väljer jag att igonera i sånt fall eftersom att jag faktiskt blev sugen på att skaffa en haha.
 
På torsdagen så hängde jag med Felicia! Vi åt glass, åkte på hemligt uppdrag, åt på max och sedan så hjälpte jag henne och Dennis att packa lite inför deras flytt. Jag fick feeling för att rulla in saker i tidningspapper så ville rulla in allt men när jag började rulla in plastbunkar sa Felicia att jag inte fick det haha.
 
Efter jobbet på fredagen så skyndade jag hem för att dumpa väskan och sedan åka ner på stan igen för jag och Sandra hade bestämt biodejt och först så skulle vi äta på Tacobar! Vi beställde samma sak (oväntat haha).
 
En kycklingburritó och en corona! Burriotón var SJUKT stark dock. Vi är båda väldigt känsliga för stark mat och det BRÄNDE verkligen i halsen, munnen och på läpparna. Jag njöt av de första tuggorna men sedan så kunde jag knappt känna smak av nåt alls. Jag kunde känna att den var god iallafall haha (minus hettan alltså).
 
Vi gick sedan till Hemmakväll för att plocka på oss det bästa lösgodiset! Filmen vi såg heter Mike & Dave need wedding dates, jag tyckte den var bra! Vi ville se den nya Ghostbusters filmen också men det får bli nästa gång.
 
Vi bestämde oss sedan för att ta en öl på en uteservering. Felicia och Dennis joinade oss också och vi hade det riktigt trevligt.
 
Och sedan så blev det lördag! Hade typ den bästa lördagen tillsammans med Linn som kom hit från Gävle och sov över. När hon kom hit så tog vi en sväng på Gränby och köpte mat/alkohol inför kvällen och frukost till morgonen efter. När vi kom hem så började vi med att blåsa upp luftmadrassen. Jag har ingen pump så det tar ett tag och dessutom låter det som en trasig säckpipa när man blåser i den haha.
 
Vi började föra lite smått sen. Vi fixade oss och spelade sedan spel innan vi begav oss ut på vårat långa långa äventyr haha. Vi började på Unico där vi beställde in en plocktallrik som vi delade på. Allt var gott förutom oliverna som ingen av oss tyckte om haha.
 
Jag tog den här bilden enbart för att jag ville visa min vattenguru (Sandra) att jag var duktig och drack varannan vatten haha.
 
Lite senare under kvällen tog vi även i hand på att den 3 december så ska vi se Växjö Lakers vs Brynäs i Gavlerinken. Mitt lag vs. hennes.
 
Vi tog oss vidare till Terassen där vi blev så glada över det faktum att det fanns TVÅ toaletter på tjejernas toa.
 
Vi drack även min go to cider - Jordgubb & Lime
 
Efter Terassen så tog jag Linn till Shotluckan! Vi drack "Lilla döden" och "Fairydust". Jag betar av alla shotsen en efter en haha. Kvällen avslutades på Interpool där vi hängde med Björklinges fotbollslag haha. Eller tekniskt sett så avslutades kvällen på Max där jag njöt av varenda tugga av mina mozzarellasticks!
 
DAGEN EFTER
 
Inte alls så bakis som jag trodde att jag skulle vara. Väldigt trött och seg (men vi kom hem vid 04.00 också så inte så konstigt) men det stoppade inte oss från att ta vara på dagen! Vi tog oss ner på stan och gick runt och titta och shoppa lite. Vi tog en glasspaus innan vi gick hem igen och min var väldigt skimrande!
 
Vi hoppade sedan in i bilen och köpte pizza på Pizzabakeren! För att göra det hela ännu bättre så åkte vi ut till samma badställe som jag, Sandra och Oskar var på tidigare i veckan (kommer fortfarande inte ihåg vad det heter haha). Det innebar att jag fick använda mina nya picknickfilt också!
 
Ja det var allt jag hade att säga för stunden! Jag har redan nu ett väntande inlägg som jag ska skriva klart men det får vänta tills imorgon, nu ska jag sova! 
 
God natt

RSS 2.0