kissemiss..

Jag insåg just att jag nog inte har berättat för er att jag är i Gävle haha. Jag åkte hit med Sandra och Oskar tidigare idag för de skulle hälsa på Sandras syster som bor här i Gävle :)

Jag har annars just lagt mig i sängen, redo att sova och ska dra igång en film eller nåt att ha på i bakgrunden (gotta have that bakgrundsbrus). Oliver har hoppat upp och även han gör sig redo för att sova haha. Har saknat mina kissemissar!

lemoncurdcheesecake..

Och några timmar senare så har vi det färdiga resultatet! Enligt mig själv så blev den jättegod haha. Väldigt fräsch! Nästa gång (om det blir en nästa gång) ska jag nog dekorera med typ jordgubbar och hallon!

spin-off..

WHAT!?

dags att baka..

Här ska göras lemoncurd-cheesecake!!

torsdagsdans..

Gårdagen var SUPER. När vi kom dit kände vi oss verkligen lost dock haha. Ingen visste vars vi skulle, folk var väldigt propert klädda och en del såg ut som att de skulle på bal eller nåt (vi var på stockholms nation kan jag tillägga). Vi började kvällen med middag och jag hade valt kalven (vi var tvungna att skicka in våran beställning på mat och dryck två dagar innan, askonstigt). Allt var väldigt gott MEN, den där smörklicken kan ha varit det vidrigaste jag smakat haha. Det smakade typ..möbelost.
 
Sandra hade också tagit kalv och till det fick vi potatisgratäng, en STOR skål med potatisgratäng haha.
 
Efter middagen drog vi oss bort till dansgolvet och där stannade vi resten av kvällen!!
 
Kvällen avslutades på bästa sätt på max med en hamburgare täckt av dressing!!

krusbär..

Tjenamors!
 
Jag kom just hem från en vända på Ikea med Sandra! Jag var inte ute efter något speciellt men som vi alla vet så går det inte att komma ut från Ikea utan att ha spontanköpt något. Mitt spontanköp den här gången blev ett par doftljus!
 
De både doftar gott OCH har fina färger! Jag stod och valde mellan de här och några andra, men valde tillslut dem här just för att färgerna passar bra ihop med "duken" haha.
 
Nu är tanken att jag ska plugga lite mer till tentan/göra mig klar för kvällen. Jag, Sandra, Cecilia, Nea och Stina ska nämligen först käka middag och sedan så ska vi ut och dansa! (tentan är först klockan 13.15 imorgon så jag kommer hinna sova ut haha).

geocashing..

Gooooood morning!
 
Idag kommer det att vara en "operation plugga till tentan" dag. Om några timmar ska jag gå till skolan för att gå på en frågestund (läraren svarar på våra frågor helt enkelt), väldigt bra så här inför tentan!
 
På tal om något helt annat så testade jag och Sandra på geocashing igår! Det var kul, men vi var inte alls förberedda på hur svårt det skulle vara. Vi åkte ut till Sunnersta och gick längs med vattnet först, superfint!
 
Sedan så började vi letandet på riktigt! Vi insåg ganska snabbt som sagt att det var väldigt svårt dock. Den vi letade efter just då visade sig vara uppe i en tall!? Man behövde alltså typ klätterutrustning och skit. Då kände vi bara, , och gick vidare till nästa.
 
Sandra agerade navigör och min uppgift var att hålla i pappret med koordinater och annan info. Efter ett tag började vi fundera på hur vi kan ha blivit intresserade av geocashing eftersom att vi båda hatade orientering i skolan haha.
 
Efter ett par timmar , hittade vi tillslut EN. Det var inte ens nå kul i den! En mosad papperssvala och två plastringar (min mobil dog innan vi hittade den så kunde inte fota). Det var ju kul att vi hittade en iallafall haha. Nästa gång kommer vi nog att kolla upp mer exakt vart dem där "skatterna" ligger!

blod på min födelsedag..

Ehh ja det här hände tidigare imorse haha. När jag var i köket så råkade jag kliva på en glasbit och förutom att det gjorde för jävla ont, så började det också rinna blod överallt! Jag hoppade (på ett ben) in på rummet och rengjorde såret och satte på ett plåster innan jag haltade tillbaka och torkade upp efter mig haha. 

22..

Ja idag fyller jag 22 år! Ett år äldre, men det känns inte som det haha. Jag har dock längtat till den här dagen eftersom att jag äntligen kan relatera till den här låten på riktigt nu! Det är Greg James som har gjort en parodi på Taylor Swift´s låt "22". Har ni inte hört den tidigare gör det inte så mycket, hon sjunger om hur underbart allting är för att hon är 22..tror jag..jag har hört den typ en gång (jag gillar inte hennes låtar). Hans version stämmer därför bättre in på mig (vissa saker får ni tänka på från mitt perspektiv bara haha). Enjoy!
 
Ps. Grattis till mig själv hehe

lååååångt..

Goder morgon!
 
Jag vill varna alla läsare för ett låååångt inlägg. Jag tänkte klämma ihop de senaste dagarna i ett och samma inlägg helt enkelt. Kanske ska börja vlogga istället, då behöver jag inte skriva en massa haha.
 
Vi börjar med fredag då! Jag vill börja med att visa den dagens outfit! Jag var nämligen väldigt nöjd med både den, sminket OCH håret den dagen haha (iallafall när det nytt och fräscht).
 
Jag hade sedan ett seminarium ett par timmar innan jag åkte till Sandra för att börja fira mig lite smått (eftersom att jag fyller år på en måndag tyckte vi att det vore roligare att fira på fredagen). Jag kom tydligen för tidigt dock så jag blev förvisad till hallen medans hon gjorde klart i köket haha.
 
När jag väl fick komma in i köket möttes jag av ballonger och tårta! (och paket såklart).
 
Tårtan var HUR GOD SOM HELST. Den bestod av tårtbotten, chokladpudding, marsansås, grädde, banan och jordgubbar!
 
Det jag fick av Sandra var:
 
Nya sminkborstar
 
En ögonskuggapalett med EXAKT dem färgerna jag ville ha.
 
Om ni har ett bra minne så minns ni kanske att jag la upp bilder på en massa mobilskal från Anne Taintor för ett par veckor sedan. Nu äger jag ett av dessa skal!
(det står "born to be wild")
 
Senare på kvällen hade vi en lite ovanlig men kul "förfest" haha. Vi hade länge sett fram emot att gå på klubben (den heter så) och i fredags skulle det äntligen ske! När vi kom dit var det en total flopp dock haha. Jag hade mina nya skor på mig iallafall! Jag köpte dem för 100kr på rean!!
 
Det sista stället vi var på var Göteborgs nation där vi också mötte upp Oskar och hans kompisar. Jag följde sedan med Sandra och Oskar hem och sov där. Vi käkade lite chirre och godis innan vi alla somnade. Lördag morgon inleddes med tårtfrulle och filmen "13 snart 30". Jag åkte sedan snabbt hem och fräschade upp mig innan jag åkte till stationen för att möta upp Natali (och sedan även Ida). Vi gick runt på stan och gick in i diverse butiker. Jag köpte det här linnet inne på H&M!
 
Jag har ett tydligt tema på mina sommarkläder i år haha. Virkade detaljer! Det här bara några av mina andra tröjor i samma stil. Älskar det!
 
Vi käkade pizza till middag och medans vi åt fick jag paket igen! Tre stycken ljuslyktor från Indiska. Vet inte hur bra det syns men det ser ut som att dom är spruckna i glaset liksom (det ska vara så haha).
 
Vi gick sedan till en pub där vi tog en äcklig öl och en god cider. Sedan så skulle båda åka hem så vi gick mot stationen. Jag visade dem varma gubben på vägen dit! Han var lika varm och go som vanligt haha. När jag hade sagt hejdå till båda tog jag bussen till Willys för att köpa den nya Ben&Jerrys glassen, "Cinnamon Buns". Den är svingod!!
 
Jag köpte den dels för att jag ville smaka den och dels för att jag hade (och fortfarande har) ont i halsen och då ska man ju äta glass hehe. Jag orkade bara äta lite grann dock för jag var sjukt trött. Jag började kolla på Harry Potter filmen som gick på tv men somnade efter typ 25 minuter. Vaknade imorse alldeles genomblöt av svett och kände mig fortfarande väldigt varm så gissar att jag hade lite feber. Är fortfarande helt slut och öm så kommer nog att spendera större delen av dagen i sängen med resterna av glassen och kolla en massa filmer!
 
Hejdå!

rosa..

Wow. Jag var uppe vääääldigt tidigt imorse för att jag behövde gå på toa och när jag skulle lägga mig i sängen igen så såg jag att himlen var alldeles rosa! Superfint (och häftigt).

våffla..

Jag var just nere på ica för att köpa mjölk (och lite andra saker) och idag hade dom ett sådant där provsmakar-bord eller vad det nu heter haha. Hursom så var det våfflor dom bjöd på och jag tog självklart en bit! Den var sådär perfekt frasig och god, mycket uppskattat!

mörker..

Tjenis!

För ungefär en timme sedan satt jag i skolan och försökte göra en exempel-tenta som vi har fått när det helt plötsligt blev mörkt! Vi var tre (fyra om man räknar med killen som står upp) som satt i den här delen av skolan och vi gav varandra samma förvirrade blick när lamporna slockna haha. De andra plockade snabbt ihop sina saker och gick men jag satt kvar ett tag till och försökte göra klart tentan (jag insåg ganska snart dock att det var svårt utan riktigt ljus). Och eftersom att jag är ett stort fan av zombies (konstig mening) så började jag inbilla mig att det snart skulle komma någon galning med yxa eller nåt, då hade hade inte varit en zombie iof men whatever! Jag gick hem helt enkelt haha.
 
Jag har annars haft två föreläsningar idag + ett seminarium. Vi har fått info/deadline för våran tredje academic writing uppsats och vi har börjat diskutera boken vi läser i litteratur kursen. Under våran 2 timmars håltimme var vi några som satt ute i solen och gjorde några uppgifter i vårat language structure häfte. Jag vill verkligen att den här veckan ska vara över nu, jag har för mycket saker att göra på för lite tid haha.

skor..

Hej!
 
Jag kom just hem från skolan och ska fixa lite middag innan jag fortsätter med pluggandet, mycket att göra! På tal om något helt annat så hade jag på mig ett par skor idag som jag inte har haft på jättelänge, jag fick därför ont i fötterna nästan direkt! Under dagen så måste mina fötter ha vant sig vid smärtan för när jag skulle gå hem gjorde det inte alls lika ont haha.
 
Varför skulle ni vara intresserade av det här inser jag nu. Jag får skylla på att jag inte har något bättre att skriva om haha. Alla inlägg kan inte vara intressanta ;)

vågar man prova?

Bland alla kläder hittade jag den här också! Jag tror att jag fick den när jag hade beställt något från eleven.se, en slags "goodiebag" liksom. Jag minns inte hur länge jag har haft dem..sååå..vågar man fortfarande använda produkterna? Det står inget "bäst före" datum på dem så det borde vara okej haha. Det är egentligen bara handkrämen och ansiktsmasken som jag vill prova, och cleansing gelen, schampot vore kul att testa också iof haha.

vår och sommar..

Jag kände att den här söndagen passar perfekt till att gå igenom vår/sommarkläderna! Jag kommer ju inte att kunna använda majoriteten av dem på flera månader men det är ändå kul att prova och se vad som finns haha. Eftersom att min höst/vinter garderob brukar bestå av fyra färger (vitt, svart, grått och vinrött) hoppas jag kunna vara lite mer färgglad i sommar, eller, jag SKA vara mer färgglad i sommar haha.
 

melodifestivalen..

Jahopp. Det blev Måns Zelmerlöv med "Heroes" som gick vidare till Eurovision.
 
Den är väl helt helt okej som Eurovison-låt men jag hade hellre sett Jon Henrik Fjällgren med "Jag är fri (Manne Leam Frijje)".
Förutom den låten så har jag blivit smått besatt av hans andra låtar också haha. Det här kommer att låta astöntigt, men jag blir faktiskt "lugn" av att lyssna på dom/honom. Jag vet inte varför, det bara är så!? Min nya favorit-avslappningsmusik är det iallafall, söt är han ju också haha.

sitta på bryggan vid ån..

Hejsan!
 
Det är inte bara lördag idag utan även final i melodifestivalen! Jag brukar inte vara så engagerad men det är ju ändå final liksom, dessutom så ska jag kolla tillsammans med Sandra och Oskar (och eventuellt en av Oskars kompisar) så det blir roligare då! Tidigare idag har vi hängt med Kevin, Björn och Stina. Vi satt ett bra tag vid ån på bryggan, det blåste lite kallt men det var ändå skönt i solen.

björnbär..

Jag har hittat en ny favorit yoghurt!! Sviiiiiiiingod

modevisning..

Då var man hemma igen! Det har varit en skitkul kväll med "mode" och allmänt second hand..ande? Vi tog en runda och tittade på allt innan det började och blev för mycket folk (vi gillar inte att trängas). Sedan så var det som sagt modevisning, lite historia om bröllopsklänningar och prisutdelning med Elsa Billgren!
 
Vi gick ett par rundor till när det var klart innan vi kände oss nöjda. Sandra fyndade en jättefin klänning och jag provade en klänning som tråkigt nog visade sig vara fel storlek. Vi provade aldrig snittarna men jag var lite som en alkolist när det gällde cidern (den var alkoholfri). Jag tror att jag hällde i mig tre eller fyra glas allt som allt haha. Den var faktiskt väldigt god och jag var törstig! Dessutom, hur ofta är man på vintagekväll liksom. En riktigt lyckad kväll var det iallafall!
 
Och jo! Kvällen blev ännu bättre när jag fick reda på att jag har klarat min omtenta!! Fjärde gången gilt haha. YAY

vintageafton..

God morgon! (eller god förmiddag snarare). Under dagen kommer jag att ha en vanlig tråkig skoldag, men på kvällen ska jag och Sandra iväg på något mycket roligare! Vi ska på Vintageafton haha. Vi ska mingla, käka snittar och kolla modevisning, inte dumt för en helt vanlig torsdag! Jag lovar att jag ska försöka fota också, måste blir bättre på det där!

nattvarden..

Åh herregud hahaha
 
Jag hittade just en VÄLDIGT gammal bild från första året på gymnasiet. Om jag inte minns helt fel så är det dessutom en av de första uppgifterna vi fick på datakunskapen (photoshop eller nåt). Dock så la jag uppenbarligen inte ner särskilt mycket tid på den haha.
 
Det är iallafall diverse folk från klassen, åsnan från Shrek och någon grekisk filosof skulle jag tro. Ett riktigt mästerverk!
 
*Tillägg: Hades från Disneyfilmen Herkules är också med i bilden haha*

lemoncurd..

Jag har just ätit en GUDOMLIGT god cheesecake med lemoncurd i!! Julia (en av mina "roomies") hade "Halv 8 hos mig" kväll i måndags med sina klasskompisar och det hade blivit en massa kaka kvar, så när jag kom hem idag låg det en lapp på bänken där det stod att den som ville fick ta en bit! Jag var självklart tvungen att smaka en liten liten bit och den var som sagt GUDOMLIG. Jag har letat upp receptet och det är absolut något som jag både vill och måste göra snarast haha.
 
cheesecake med lemoncurd
 
Någon som vill ha??

sol..

 Ja det har varit soligt HELA dagen idag! Jag är superglad haha. För en gångs skull har det varit samma väder när jag gick från skolan som det var när jag gick till den. Jag fick därför inviga mina solglasögon idag!
(skrivaren ligger på golvet för att jag var tvungen att panik skriva ut uppsatser imorse)
 
Jag var som vanligt (jag har bytt till mjukisar nu) klädd i svart som ni ser, MEN med färgglada hörlurar OCH rosa/rött läppstift, det är lite vårigt iallafall haha.
 
Själva skoldagen har varit som den brukar vara..en massa föreläsningar. När jag kom hem och tittade ut genom fönstret fick jag ännu en våg av vårkänslor! Jag har en så j*ävla fin utsikt haha.

update..

Halloj!
 
Har ni saknat mig? Jag har varit pretty busy de senaste dagarna så därför har bloggen hamnat lite på sidan av, men nu minsann ska ni få en snabb update!
 
Efter kaffestunden på balkongen i fredags gick jag, Sandra och Oskar till en nyöppnad pizzeria i närheten. Jag ville såklart ta en pizza med ananas på, men det fick jag inte för Sandra. Jag var tvungen att prova något nytt. Den nya pizzan var faktiskt god så det gjorde inte så mycket..men ananaspizza är fortfarande godast!
 
I lördags träffades jag och Sandra igen för att besöka en himla massa second hands! Vi var hurtiga och cyklade överallt, vi var inte glada över det dock haha. Jag hittade inget speciellt förutom en sak till min käre bror! På vägen hem handlade vi mat på Willys eftersom att vi hade bestämt oss för att göra en trerättersmiddag! Jag hade ansvar för förrätten, Sandra varmrätten och Oskar efterrätten. Allt blev väldigt gott! Det blev melodifestivalen, datahäng, chirre och dirre och film resten av kvällen, lyckat!
 
Igår så sågs vi också (även idag för att plugga haha) för att skriva CV och skicka iväg till sommarjobbsannonser! Hoppas att man lyckas få något, vi har mycket planer för sommaren nämligen haha.
 
Ja nu vet ni typ vad jag har haft för mig, jag har pluggat en massa också såklart! Nu närmar sig ju tentan och ångesten blir bara större och större. Men det ska jag inte tänka på nu, nu ska jag fixa middag!

balkong..

Det är då inte sommarvärme ute, men vi har invigt Sandras balkong med kaffe och det sista av dagens solsken ändå! Sandra ville gå in ganska snabbt, men jag tvingade henne att sitta kvar tills vi hade druckit upp allt kaffe haha.

melodikrysset..

Tjenixen!

Idag är jag verkligen inte lika bitter som jag var i senaste inlägget haha. Jag har just kommit hem från Norrlands nation där jag, Sandra, Oskar och Björn deltog i deras version av melodikrysset! (för er som inte vet vad det är så är det ett radioprogram på p4 som sänds varje lördagmorgon). Vi träffades först på Orvars och åt middag/drack öl (då var Cecilia med också). Jag tog en ananashamburgare som förutom det vanliga hade bacon, barbequesås (som var väldigt stark) och ananas såklart. Den var jättegod! Ni som känner mig bra vet att jag ju älskar ananas i typ allt haha.
 
Själva krysset var medelsvårt skulle jag vilja påstå, vi kunde faktiskt många av svaren men en del frågor var jättesvåra. Vi hade kul iallafall vilket är det viktigaste! Det var extra nice att det var ett liveband som framförde alla låtarna. Det har allt som allt varit en riktigt lyckad lill-lördag! Jag hade gärna visat er bilder från kvällen, men det går inte. Den här (jag) dumpfkopfen glömde nämligen att ta ur telefonen ur jackfickan innan jag hängde in den i garderoben. När jag väl insåg att jag hade glömt den orkade jag inte gå ner igen och hämta den, man fick ändå inte ha dem uppe under krysset (då kan man ju fuska liksom).
 
Därför är det enda jag har att visa er från kvällen stämpeln som jag fick när vi gick in haha.
 
God natt på er!

f*ck you..

JAG ÄR KLAAAAAR!!! och arg, men mest så är jag trött..
 
Efter 12 timmars arbete (till och från) kan jag äntligen säga fuck off till förmodligen den sämsta uppsats jag någonsin har skrivit haha.
 
Nästa vecka måste jag sitta med två andra ur min grupp + läraren (!) och höra deras feedback. Jag kommer att bli total sågad. Men inget att göra åt det nu, bara att le och gråta inombords när det händer haha.
 
God natt!

guacamole..

Här sitter jag och skriver. Jag tog en paus från Litteratur uppgiften och tänkte skriva lite här istället. Uppgiften är snart klar och jag siktar på att skicka in den ikväll redan. Imorgon kommer jag ägna hela dagen åt att göra den nya academic writing uppsatsen. Det är lite komiskt att jag har haft ren ångest under helgen för att jag verkligen inte har fått till det, dels för att jag inte vet vad jag ska skriva om och dels för att jag helt enkelt inte fattar hur jag ska skriva den. Det komiska i det hela är att jag fick reda på idag att ungefär 90% av gruppen känner exakt likadant haha. Urs, jag vill verkligen inte göra den!
 
Men allt är inte dystert, medans jag skriver den andra uppgiften (den till litteraturen) så trycker jag i mig tacochips och guacamole! Jag försöker undvika att äta godis eller annat "onyttigt" i veckorna och det här är väl på gränsen, men jag var verkligen sugen på det och det funkar bra som pluggsnacks haha.

schwa..

Jag hade en lite nördig upplevelse inne på toan i skolan tidigare idag (det låter skumt, men ni kommer snart att fatta haha).
 
Jag har sett just den där meningen förut men jag aldrig fattat vad det har betytt (eller om det ens har betytt något) förs än idag! SCHWA är nämligen enligt mina anteckningar:
 
the most common vowel sound in English, used in unstressed syllables and where the vowel is reduced.
  
Schwa var det första vi gick igenom i våra pronunciation föreläsningar! Så det är ju glatt jag kommer ihåg vad det är haha. Så ja, en nördig upplevelse var det verkligen! Yay

RSS 2.0