frunch..

Idag var det ungefär samma som igår på Sf, jag var dock tvungen att göra cafeét den här gången (jag gillar inte att göra det). När jag och Ellen skulle gå med soporna så var det en påse som gick sönder och det rann ut en massa läsk på golvet, vi orkade inte åka upp och sen ner igen bara för att hämta en mopp så vi började torka upp det värsta med våra tröjor haha.
Vet inte om det syns, det är inte den fräschaste tröjan direkt.
Jag vaknade lite sent imorse så jag hann inte äta frukost innan jag åkte till jobbet. Det i sin tur gjorde att jag var rejält hungrig när jag kom hem och eftersom det är söndag så gjorde jag en lyx frunch haha.

god natt..

Haha jäklar vad snabbt allt gick nu. Jag kom hem, kissade, bytte om, tvätta bort sminket och ska nu borsta tänderna (jag vill komma i säng så snabbt som möjligt för att kunna sova så många timmar som möjligt). Jag hann knappt säga hej till mamma och pappa liksom.
 
Jag hade jättetrevligt hos Emelie för övrigt. Vi satt på deras altan, lyssnade på musik, pratade och hade det gött bara! Jag gick hem när dom andra skulle dra ner på stan, jag hade verkligen velat följa med men tröttheten och vetskapen om hur det är att vara bakis på Sf var för stor haha. Jag fick iallafall träffa några av gävletjejerna och det var ju det jag ville. Alla var inte där men Hannah, Anneli och Emelie var där iallafall :)
 
Nu ska jag som sagt bums i säng och hoppas på att morgondagen är lika smärtfri som den var idag!

lördag..

Hola! Jag är så gott som klar att gå till Emelie och hänga lite, eller hänga är väl lite vardagligt uttryckt eftersom att det är mer en "förfest" känsla på det hela haha. Det här är iallafall vad jag har valt att ha på mig (ignorera röran i bakgrunden).
Jag har defenitivt inte haft någon bra hårdag idag så det blev vad det blev helt enkelt haha. 
 
Ha en bra lördagskväll!

mat..

Idag blev det hemmagjorda hamburgare till middag! Vi tänkte göra egna bröd först också..men som ni ser så blev det inte så haha. 

Nu ska jag göra efterrätt, det blir rabarber och jordgubbspaj! Jag ska försöka göra egen vaniljsås också.

smörpopcorn..

Första morgonen på Sf gick faktiskt bra. Det var såklart lite jobbigt att behöva gå upp ÄNNU tidigare men jag vaknar ändå till när jag cyklar dit. Det första jag kände när jag gick in i salong 1 och började sopa under stolarna var den välbekanta smörpopcornlukten haha.

Jag kom hem vid 9 tiden så åt frukost då och duschade sen. Jag har sovit i någon timme nu också vilket var riktigt skönt! Jag ska ta mig upp och klä på mig nu för jag och mamma (jo dom är hemma nu några dagar igen innan dom drar till Italien haha) ska iväg och handla. See ya

bruten nagel..

Det låter så fjantigt men jag bröt min nagel igår haha.
Skulle torka en garderob och i hörnet så satt det nåt vasst som gick rätt in under nageln! Gjorde ont när det hände men annars så känns det ingenting. Det är lite ömt om man tar på det men det är ju inte så konstigt heller haha. Jag klippte bort den lösa biten igår kväll så nageln ser lite konstig ut, men har satt på plåster nu ändå så det syns inte. Men ja så kan det gå!

hemma..

Hej *tröttsam suck*
Jag har ganska precis kommit hem, 13 timmar efter att jag började jobba idag. Jag har varit i både Söderhamn och Älvkarleby och gjort flyttstädningar. Sista timmen på sista stället var jag rejält less! Jag hoppas att jag inte tog ut det på dom andra haha. 

Tror att min största bedrift idag var det här skåpet faktiskt, det var ett intensivt svintoskrubbande kan jag lova!

Nu vill jag bara ta en dusch,äta och sen inte göra någonting annat! Imorgon har jag Sf så ska lägga mig tidigt igen, living the dream..

gissa vem..

Goder afton! Eftersom att jag återigen ska vara på kontoret redan klockan 07.00 imorgon så ska jag lägga mig nu redan. Jag sov inte så bra igår natt så tänkte försöka ta igen lite sömn nu istället, jag har varit trött hela kvällen så att somna borde inte vara något problem haha.

Nu under kvällen så har det varit premiär för en ny säsong av..
..ja ni borde veta vems fötter det där är, om inte, tänk på vem som är typ känd för att vara barfota haha. Ni gissade rätt, det är "Sommar med Ernst" (oroa dig inte mamma, jag spelade in det). I första avsnittet var det inte så mycket som hände utan det blir väl mer när han väl börjar inreda antar jag, jättefint hus iallafall!

ärter..

När jag var och handlade igår så blev jag sugen på att göra något med ärtor så jag köpte mig en påse. När jag skulle göra middag idag dock så såg jag att vi redan hade en massa haha. Jag har alltså lärt mig än en gång att inte spontanköpa mat, speciellt inte mat som ska vara i frysen när man inte har koll på vad som redan finns.

sovmorgon..

Idag blir det hemstädningar istället för flyttstäd, ganska skönt ändå att få lite variation. Jag ska till tre ställen och två av dom känner jag igen adresserna på så det kan mycket väl vara några av mina gamla städningar haha. Båda ligger i Stigslund också och det var där jag hade mest kunder tror jag..fast jag hade samtidigt kunder lite överallt. Jag fick sovmorgon idag iallafall och behöver inte vara på första städningen förs än 10.30, den ligger i Sätra så jag tänkte först ta bussen men nu tror jag att jag tar cykeln ändå. Det verkar bli bra väder och tar jag bussen måste jag betala 3 gånger för att ta mig till alla ställen och sedan hem igen och eftersom jag är snål på den fronten tar jag hellre cykeln haha.

söt..

Ville bara säga att min katt är söt

basilika..

Av detta gjorde jag..
Vit choklad och citron brownies! Det är basilika blad på btw haha, jag ville ha citronmeliss men vi hade ingen hemma så jag fick improvisera. Jag gjorde bara tre stycken för jag ville bara testa att göra dom den här gången. Väldigt enkelt och gott, nästa gång ska jag ha i mer citron dock!

mysbrallorna..

Och där var ännu en arbetsdag över! Idag var vi på en lite annorlunda flyttstädning, en gammal läkarmottagning. Det gick fort ändå för det var inte så smutsigt och det var inte så stort heller. Vi blev klara redan vid 11.00 men det visade sig att Chefen trodde att vi skulle hålla på längre för han kunde inte hämta oss förs än vid 12.00 för då skulle vi göra ett fönsterputsjobb. Så vi kunde inte annat än sitta i trappuppgången och vänta (vi var i Sandviken kan jag lägga till också). Det gjorde mig inte så mycket att vi fick vänta men när det kom en gubbe (som gått förbi oss tidigare) som sa spydigt på vägen ut "Ja nu för tiden kan man visst ta rast hur länge man vill"..VI HADE INTE NÅGOT VAL DIREKT!
 
Anyway, jag har duschat nu och ska ta mig ica maxi snart. Jag måste dels köpa kattmat men jag ska också köpa vit blockchoklad för jag tänkte baka lite senare faktiskt hehe
Har slängt in städkläderna i tvätten och eftersom jag bara ska till maxi så kör jag på mysbrallorna haha. See you soon!

messmör..

God kväll i stugorna!
Jag har ganska nyss kommit hem från att träffa Natali och jag har redan slängt på mig mysbyxorna haha. Jag har också gjort en knäckemacka med MYCKET messmör på! 

nope..

Det här är vad som erbjuds på Dagens app idag:
Orden matematik,logik,geometri och beräkningsövningar får mig att tvivla på att det är så roligt som dom säger att det är haha.

throwback monday..

Förbered er på något kul..
Det här är jag och Emelie när vi var..jag vet faktiskt inte hur gamla vi är här men visst är vi söta hahaha. Emelie skickade den här bilden till mig igår och jag var bara tvungen att visa er också (jag frågade först såklart). Jag älskar att vi båda rockar pagefrisyren och att vi verkligen ser typ likadana ut haha.

flyttstäd..

Äntligen är jag hemma! Dagen började med att jag, Cajsa och en ny tjej (ny för mig) som heter Ellen åkte till ett av mina gamla företagsstäd, så när jag moppade kontoren kändes det som att jag aldrig gjort något annat haha. Efter det så åkte vi till Sandviken för att flyttstäda ett hus.
Här tar vi en paus haha. Det gick lite trögt ibland men man kan inte alltid vara turbo.
 
Jag har varit hemma ett tag nu och kom precis ut ur duschen, tog en lååång varm dusch! Lite senare ikväll så ska jag träffa Natali men nu ska jag fixa middag och surfa runt på datorn.

trassel..

Trots min tidiga sänggång så var det lika jobbigt att vakna och gå upp som alltid. Men jag lyckades och ska snart cykla iväg, jag snoozade dock bort min tänkta duschtid (för håret, duschade kroppen igår bara så ni vet haha) så det får bli trassel look idag.

dubbelsäng..

Nu när mamma och pappa är ute på vift så har jag tagit över deras rum (såklart).
Jag har dubbelsängen nästan helt för mig själv
Vid sidan om sängen har jag min "walk in" eller "walk on" snarare closet haha.
Ovanför sängen är det en massa foton på oss syskon, tänk vad man har förändras fast ändå inte haha. Jag ska iallafall göra mig klar för att sova nu, lika bra att lägga sig tidigt så jag får så mycket sömn som möjligt. God natt!

kalorier..

Eftersom att det är söndag och kvällen innan jag börjar mitt hårda arbete så tillåter jag mig själv att vara lite onyttig! Det ser nog lite skumt ut men det är helt vanlig vaniljglass, chokladglass, kondenserad mjölk (fast gjord till en slags kolasås) och jordgubbar! Vill inte ens tänka på alla kalorier det är i det där men gott är det så jag nöjer mig med det. Lika bra att äta det nu för jag tänkte försöka äta lite nyttigare under de närmaste veckorna, får se hur bra det går haha.

I´m back..

Hej minns ni mig? Det är jag som ska uppdatera och underhålla er här (men som inte har gjort det). Jag har den senaste veckan inte mått så bra, varken psykiskt eller fysiskt och har därför inte skrivit så mycket heller. Jag har inte gjort så mycket ändå så ni har inte missat något. Det mesta jag har gjort faktiskt är att kolla på film och serier. Jag har äntligen sett klart senaste säsongen av "The Walking Dead", många som jag känner har tröttnat men jag gillar den fortfarande!
 
Om det inte var tydligt så mår jag mycket bättre nu och är redo att krypa ut ur min lilla bubbla som jag har levt i de senaste dagarna. Tur det för imorgon så ska jag börja jobba igen! Jag vet inte om jag har sagt det förut men jag ska jobba några veckor (lika länge som jag ska vara kattvakt) på mitt gamla städjobb här i Gävle. Fick sms för en stund sedan om att jag ska vara på kontoret klockan 07.00 imorgon, det blir en tidig kväll för mig haha. Jag ser faktiskt fram emot att jobba igen, det ska bli kul att träffa tjejerna (både gamla och nya). Anyway, tänkte bara meddela att "jag är tillbaka" och att ni kan förvänta er lite mer regelbunden uppdatering igen. På återseende!

igelkott..

När mamma skulle klippa gräset tidigare idag så fick hon syn på något man verkligen inte ser varje dag (inte jag iallafall)..EN IGELKOTT. Jag trodde att den var död först men det visade sig att den bara ligger och sover (den gör det fortfarande). Så jäkla söt haha

jordgubbar..

Hello! Jag ville bara titta in och visa er vad jag ska sätta tänderna i snart, jordgubbar och vaniljkesella.

råd..

Jag skulle behöva lite råd. Den där frågan som jag nämde i förra inlägget till min frisörska var hur många omgångar det skulle krävas för att ljusa till mina toppar (jag är ute efter ombré looken). Hon trodde minst två och det känns ju inte så kul (kostar några hundralappar liksom). Jag bokade ingen tid då för jag började fundera på om jag kanske kan göra det hemma lika gärna eller är det för riskfullt?
Det är ungefär så här jag har tänkt mig, inte lika ljust kanske men på ett ungefär. Vad tycker ni?

linn..

Guuuuuud vilken matkoma jag har haha.
Jag träffade Linn tidigare idag och vi åt våran traditionella sallad på George! Idag var den godast hittils faktiskt.
Till efterrätt köpte vi tre cookies från Subway och delade alla på hälften så vi fick en av varje liksom. Linn hade aldrig ätit Subwaycookies förut men hon blev frälst!
Vi var en sväng in på Design forum också som hade storrea på allt! Jag var riktigt sugen på den här faktiskt. Inte bara för att ha piller i men typ plåster eller så också, man kanske till och med får ner en tampong haha. Bra saker att ha om någon behöver det akut helt enkelt. Meeeen i slutändan så kände jag att den var lite för dyr för att det skulle vara värt det. Tråkigt för jag gillade den verkligen!

Vid 16.30 skulle Linn till jobbet så jag hoppade på bussen till ica maxi istället (jag fick åka gratis för maskinen funkade inte hehe). Det enda jag skulle ha där var mjölk och tuggummi men jag passade också på att fråga om en grej hos hon jag klipper håret. Nu är jag hemma igen och ligger som sagt med matkoma ute på altanen. Har inte så mycket mer planer för dagen, fortsätta kolla ikapp serier och annat typ.

messmör..

God morgon! Jag har återvänt till Gävle och kommer vara här några veckor framöver nu. Anledningen är att jag ska vara kattvakt medans mamma och pappa åker till Italien och senare ska de vandra uppe fjällen. Men jag kommer inte bara sitta och klappa mina katter utan jag passar på att jobba också! Jag skrev till mitt förra jobb och frågade om dom behövde extra hjälp och det behövde dom haha (sommarn är ju alltid busy).
 
När jag skulle göra frukost imorse (nyss) så blev jag överlycklig när jag såg att det fanns..GAMMELDAGS MESSMÖR!!
Löve that shit

88:an..

Just ja, vi köpte glass också och jag provade en "ny". 88:an är ju inte ny i sig men att det är jordgubbsglass i är nytt haha.

min stil..

Gissa vem jag har varit med idag ;)
Den här gången var det bara någon timme dock, vi var och hämtade cyklarna som vi hade lämnat utanför Ikea i fredags (det regnade och blåste så vi tog bussen). Först trodde vi att dom hade blivit snodda och båda fick lite panik men sedan så såg vi dom haha.

På vägen hem så gick vi bland annat in på Cervera, där hittade jag typ min drömvägg av saker! (Iallafall när det gäller inredning).
Det här är verkligen "min stil" och det där kakfatet tyckte jag extra mycket om! Ack om man ändå hade jättemycket pengar eller möjligheten att göra sådant där själv haha.

låtsasfödelsedag..

Eftersom Sandra är superbusy med jobb på hennes riktiga födelsedag så firade vi den idag istället!
Jag åkte först och handlade fika och det som saknades till middagen, ja det är ett vitkålshuvud.
När själva firandet började så gjorde vi det äkta "tant-style" med kaffe och fika (och paket såklart). Jag satte ett litet ljus i en av muffisen också för jag tycker det hör till att man ska blåsa ut minst ett ljus på sin födelsedag haha.
Här har vi paketen, hon blev mycket glad för dom och därför blev också jag glad haha.
En av presenterna var en lp-skiva och efter vi spelat den så hämtade Sandra fler från sin samling. Vi spelade en himla massa bra låtar medans jag förberedde degen till hamburgerbröden (vi gjorde egna hamburgare till middag).
En av skivorna var en slags "gympa-skiva", vi hängde med på några av övningarna och det var jättekul haha. Dom hette så roliga saker också, en övning hette "gungeligung"!
Det här hade jag på mig idag förresten, nu ser det inte så uppfixat ut för det här är efter jag varit ute i stormvindarna som härjat idag. Jag hade också mina träsandaler, min svarta jacka i bombermodell och nya läppstiftet!
Hursom så gick vi till Hemmakväll medans bröden jäste för att hyra film. Vi spenderade nästan en timme där haha. Vi ville hitta en skräckfilm och en rolig film. Tillslut så bestämde vi oss för "V/H/S (skräckfilmen) och "So Undercover" (den roliga).
När vi kom hem så gjorde vi klart maten och det hela blev riktigt gott! Vi satt ute på balkongen och drack öl till maten och det kunde inte ha vart en bättre lördagskväll.
 
Senare så kollade vi på filmerna och jag måste säga att skräckfilmen var lite av en besvikelse. Den lovade mycket och hade potential men den levererade helt enkelt inte tillräckligt. Nu är jag hemma igen och ska strax sova men jag vill se klart fotbollsmatchen mellan Italien - England först, så spännande just nu!

frukost..

Invigning av brickan!
Inte den roligaste frukosten men eftersom jag åker till Gävle snart så har jag inte köpt på mig pålägg och sånt nu senaste veckan. Det är sommarbäryoghurt iallafall så det är ju glatt haha


ikea..

Ehh ja jag misslyckades ju med att fota mer haha. Men ni får tre bilder iallafall!
Till och börja med så kan jag tala om för er att när bilar stannar mitt i ett övergångsställe så blir jag bitter. Nu var det här visserligen en liten bil (väldigt liten haha) men den står ändå i vägen! Fy på dig du som körde.
Vi gick runt på Ikea sen iallafall och jag hittade äntligen en liten bricka som jag ville ha! Nu slipper jag använda skärbrädan till mina frukostmackor haha. Vi träffade också på David som skulle köpa gardiner, vi tänkte slå följe först men vi skulle gå genom övervåningen och han skulle direkt till nedervåningen så vi skildes åt direkt haha.
Nu är vi hemma hos Sandra igen och hon syr kuddar medans jag tittar på. Vi får se vad vi hittar på härnäst.

fredag..

Det är inte det finaste sommarvädret men det är fredag iallafall!
Och jag ska alldeles strax iväg för att återigen vänta på Sandra utanför hennes praktik. Vi har varit med varandra i stort sett varje dag nu den här veckan så det känns nästan som gymnasiet igen haha. Men vi kom fram till det att eftersom jag kommer vara i Gävle nästan tre veckor så måste vi ju passa på att träffas nu! Vi ska iallafall fortsätta vårat sökande på balkonggrejer och lite annat, idag står ikea på tur att besökas så jag kommer väl förmodligen köpa något jag också (omöjligt att inte spontanköpa saker där). Hörs!
 
Ps. ska försöka tänka på att fota mycket sen ;)

fredag den 13..

Fredag den 13 och jag kollar på klockan precis 13.13..bad luck?

gårdagens shopping..

Ja som jag nämnde igår så var jag på Gränby innan jag träffade Sandra. Jag var först in på H&M för att kolla in rean, fyndade en tröja men nu ska jag ge mig själv köpstopp ett tag tror jag. Eller, inget över 50kr iallafall haha.
Som ni ser så är även denna i lite samma stickade mönster som de senaste plaggen. Ena ärmen är uppkavlad eftersom jag gör så med alla mina tröjor i princip men tänkte ändå visa hur tröjan ser ut egentligen.
Sedan så gick jag in på TGR för att köpa mer snöre!
Nu är det snören över hela (nästan) och jag har tänkt att jag ska försöka skriva ut lite bilder från datorn. Har ju massa roliga bilder som man lika gärna kan hänga upp där dom syns!

fler bilder..

God kväll mina vänner! Jag försökte faktiskt komma ihåg att ta lite fler bilder idag, dels eftersom det alltid är roligare med bilder och dels eftersom..nä det var nog den enda anledningen haha. När det bara är "jag berättar om min dag" inlägg menar jag så blir det ju iallafall lite mer underhållande då.
Min dag blev egentligen intressant först när jag mötte upp med Sandra efter att hon slutat från sin praktik. Innan hade jag mest slappat hemma (jag var visserligen på Gränby och köpte lite grejer men det får ni se imorgon istället).
Medans jag väntade så satt jag på det obekväma cykelstället. Det blev relativt skönt efter ett tag men det var bara för att mina rumpa domnade av haha.
Vi har nu den senaste veckan nästan varje dag varit på jakt efter den sista "möbeln" till Sandra och Oskars balkong! Vi har åkt runt på flera second hands och nästan varenda tänkbar butik. Tillslut så gick vi in på bauhaus och där hittade Sandra vad hon sökte. Vi träffade också på en gammal Guc:are! (shout out till dig Linnéa haha). Vi cyklade sedan hem till Sandra för att lämna av det och ett paket som hon hämtat innan vi åkte vidare till Willys för att hämta ett annat paket.
Brevid det Willyset så ligger det typ en outlet där man kan köpa superbilliga saker! Jag köpte det här läppstiftet för bara 10kr, jag försökte fånga färgen så bra som möjligt men det är inte så rött som det ser ut att vara. Det är liksom lite korall/rosa. Jag provade det nu när jag kom hem och jag gillart, doftar gott gör det också!
Men ja anyway, när vi cyklade hem så började det smådroppa lite och man såg på himlen att det när som helst skulle börja spöregna. Bara någon minut efter att vi kommit hem så började det mycket riktigt vräka ner! Det både åskade och blixtrade också så vi var sjukt lättade att vi hann hem innan det drog igång.
Nu hoppar vi fram i tiden lite (innan hade vi ändå bara ätit och diskat typ), här har vi (mest Sandra) då byggt ihop den lilla möbeln som köptes tidigare. Det är egentligen en skohylla men Sandra byggde om den lite och nu håller hon på betsa den. Den är inte helt klar så ni får nog se slutresultatet en annan dag.
 
Ja och när det var klart så tog vi plats i soffan för att fortsätta äta godis och kolla på film. Vi såg "Livet enligt Rosa - The Movie" och sedan ett avsnitt av "Doris och Gösta" (aka "Abrakadabra"). Nu är jag hemma igen (om ni missat det) och har första VM matchen i fotboll på i bakgrunden på tv:n, av brasilien och kroatien så vill jag nog att brasilien ska vinna. Fotboll är en av dom få sporter jag faktiskt tycker om att titta på haha.

cykelbyxor..

Tacka gudarna för dom här!
För oss som har så att låren går ihop när man går så blir det ju lätt "skavsår" (ni vet vad jag menar), men med ett par sådana här badboys under kjolen, klänningen eller vad det nu kan vara så är det inga problem! Jag använder mina flitigt under sommaren haha.

affisch..

Jag vet inte om jag har sagt det tidigare men när Caroline (tjejen från Frankrike) städade ur hennes skåp i köket/hennes rum så la hon en massa grejer på köksbordet som vi fick ta av. Jag plockade på mig två tejprullar (oanvända), ett par servetter med äpplen på (så dom passar ju in i mitt tema) och en affisch. Jag tycker ändå att den passar in ganska bra, vad tycker ni?
Den ser lite malplacerad ut på bilden kankse men i det stora hela så ser det bättre ut faktiskt.
Jag var på väg att slänga den först men bestämde mig för att prova iallafall (gratis liksom haha).

hår..

Innan jag berättar om något annat så ville jag bara påpeka en sak, jag insåg idag att det var sjukt länge sedan som jag hade håret utsläppt. Va?, tänker väl ni men jo, efter hårkatastrofen i höstas så blev det till en vana att jag hade det uppsatt hela tiden (det såg hemskt ut annars haha). Sedan när håret klipptes av för att få det friskt igen så var jag inte alls nöjd med längden och har väl inte varit det dom senaste månaderna heller, därav har jag fortsatt av ren vana och bekvämlighet att sätta upp det. MEN, idag minsann så var det utsläppt och jag försökte mig på att locka det lite också (resultatet får ni själva avgöra om det blev bra eller dåligt haha).
Det har verkligen vuxit eller hur, nu är det en längd jag känner mig bekväm och faktiskt fin i! Dock under sommaren kommer det nog åka upp ganska ofta ändå eftersom det blir så svettigt annars haha.
 
Men nu ska vi inte prata hår! Idag har det varit en dag fylld av bitterhet. Främsta anledningen är nog för att dom tog studenten här i Uppsala. Det är två år sedan jag själv gjorde det men jag är ändå bitter när jag hör hur kul dom har det haha. Jag och Sandra gömde oss undan allt tjo och tjim i hennes lägenhet och åt chips,godis och pizza och klockan 20.00 kollade vi på finalen av "Sveriges Yngsta Mästerkock". Inte ens där gick det som vi ville, vi hejade på Maja men det var Viktor som vann (nördar). Innan hade vi cyklat genom spöregn och sedan så missade vi två bussar när vi skulle till/från Willys. När vi äntligen kom hem så var båda helt slut och jag orkade faktiskt knappt äta något av godiset. Vi sparade allt hos henne och vi ska ta igen våran fettardag en annan dag!

glasburkar..

God morgon! Jag skulle ha bloggat igår men tiden rann iväg och när jag kom hem så orkade jag inte starta datorn. Jag, Sandra och Erika var med varandra större delen av gårdagen iallafall. Vi fikade hemma hos Sandra först (standard) och satt på balkongen. Senare så åkte vi till Ikea strax innan dom stängde för att leta fler grejer till Sandras balkong och jag ville köpa en tillbringare haha. Jag har varit jättesugen på iste den senaste tiden men har inte haft något att göra/ha det i (tills nu då).
 
Innan vi gjorde allt det där dock så hade jag och Sandra varit på en ny second hand, Återbruket hette den.
Jag köpte tre jättefina glasburkar! Det var halva priset på allt den här veckan också så jag kom riktigt billigt undan. Jag har inte bestämt mig för vad jag ska ha i dom än men det är ingen brådska eftersom jag tycker att dom är så fina i sig.
Dock så gick en av burkarna sönder under hemfärden vilket var synd men vad ska man göra (förmodligen vara mer försiktig). Jag har två kvar iallafall och man kan säkert hitta fler någon annanstans. Märket är Orrefors så om någon ser ett par likadana hojta gärna till haha.
 
Vi hade lite annat för oss under dagen också men det orkar jag inte berätta om haha.

coconut..

Igår under min lilla shopping-spree så köpte jag också den här duschtvålen. Jag stod och valde mellan den här och en med passionsfrukt, men den luktade nästan surt och det är inte direkt vad jag vill att folk ska tänka när jag går förbi haha. Jag var lite orolig när jag kom hem att jag skulle vara känslig mot den för jag har tidigare varit känslig mot just Palmolive produkter. Det kliar liksom över hela kroppen, speciellt en har jag lärt mig att undvika!
 
Men den här fungerade utmärkt! Den doftar jättegott och man känner sig verkligen fräsch när man använt den. Låter som att jag gör reklam för den haha, men den doftar verkligen gott. 

väder..

Det verkar just nu som att jag får vänta tills på tisdag med att sola..
Dock så är det ju skönt att himlen/molnen/vad det nu är äntligen kan få ladda ur! Man har känt att det har varit tryck i luften och värmen har varit sjukt kvav. Jag hinner ju sola någon timme där på förmiddagen, det är tur att jag har nära hem ifall det skulle börja spöregna haha.

shopping..

Nämen god kväll på er! Jag har varit hos Sandra och Oskar större delen av kvällen och kom ganska precis hem faktiskt, därav det sena blogginlägget.
 
Innan jag åkte dit så hade jag haft lite annat för mig under dagen. Till och börja med så hade ju jag hoppats på att kunna sola lite idag. Det var riktigt soligt på förmiddagen så jag tänkte att jag skulle göra mina ärenden (vad propert det lät haha) och sedan gå till parken och lägga mig där. Det har varit genomgående varmt idag men det har också växlat konstant mellan regn och sol. Så det blidde inget soleri för mig idag, jag åkte till Gränby istället och kom hem med lite nya kläder hehe.
En t-shirt från H&M, är i lite samma matrial och modell som min favoritkofta (den jag hade på mig igår och som jag har på "profilbilden" till vänster).
Ett par byxor i samma stuk, dom är verkligen hur sköna som helst! Lite dåligt ljus nu för dom är mer blå/grå och inte svart/grå som det ser ut på bilden. Dom är också från H&M.
Jag köpte ett nagellack också, jag trodde att det var en av mina favoriter från förra sommaren men det var inte riktigt samma nyans. Det var fortfarande fint så kommer använda det såklart men jag vill ju så gärna hitta det där andra!
 
Nu ska jag borsta tänderna och sätta igång en film som jag ska somna till, god natt!

lampa..

Här har vi lampan!
Måste ha köpt den billigaste som fanns (29kr). Blev nästan chockad över att glödlampan kostade 69kr! Jag kunde liksom ha köpt 2 1/2 lampa till för den summan haha.

kalops..

Den berömda kalopsen. Det här har du gjort bra mamma!
(Jag insåg precis att det nog inte ser så gott ut men det smakar desto bättre haha)

ikea..

Nu har mor och far lämnat mig ensam igen. Mamma hade tagit med sig matlådor och i en av dom så var det kalops!! Löve kalops, ska äta det ikväll har jag bestämt.
Vi åkte till Ikea direkt efter iallafall och käkade en tidig lunch. Jag tog det gamla vanliga+en jordgubbstårta(bit). Jag passade också på att köpa en lampa och fler galgar, jag har mycket kläder som behöver hängas. Lampan ska jag ha i fönstret så det skapar lite "mysfaktor".
Mamma och pappa tittade på nya "möbler" till badrummet.
Jag letade efter nya påslakan och jag gillade färgerna på det här men inte mönstret. Hittade ett annat också där jag gillade mönstret men inte färgen. Svårt det där haha.
 
När vi kom hem senare så hjälpte pappa mig att laga cykeln. Jag har ju cyklat runt på en cykel med typ fejkpunka+att den låter konstigt. Nu är båda felen fixade iallafall! Jag har dessutom monterat fast ringklockan så nu är den lite mer laglig iallafall.

promenad..

Ja jag håller mitt ord och tar på mig gympaskorna och ger mig ut på en liten promenad! Det blir nog ingen powerwalk dock utan ska mest bara vandra runt och kolla läget haha.

korta drag..

Mitt dag i korta (väldigt korta) drag:
Cyklade ner på stan för att fixa med lite grejer (hemliga grejer så kan inte prata om dom här) och stötte på ett lååångt tåg av människor. Man kan inte se dom nu men längst fram så gick det trummare och barn med flaggor som sjöng. Träffade på en av mina kursare och pratade med henne, hon berättade bl.a att i måndags på Grammatiktentan så hade brandlarmet gått och alla som var kvar hade fått gått ut. Det resulterade i att dom var tvungna att göra om tentan igår, glad att jag gick tidigt! 
Jag cyklade till gränby sen för att köpa hem middag och vid kassorna så såg jag till min förvåning att det satt två barn och lekte/spelade med pokémonkort. Jag trodde att det var en grej som hade dött ut haha. Jag minns tydligt att i sexårs så var dom väldigt populära! Jag var aldrig intresserad men minns att vissa hade speciella "korthållare" eller vad jag ska säga (såg lite ut som en plånbok med en massa plastfickor i).
När jag kom hem så möttes jag av spyhinken, den ligger för övrigt ute i buskarna nu. Vet inte om hen ville vädra den eller nåt. 
 
Jag har annars ätit middag och diskat och städat lite. Imorgon så kommer nämligen mamma och pappa hit så då ska man väl anstränga sig lite för att det ska se bra ut. Jag kommer också eventuellt gå ut och gå senare ikväll om det inte börjar regna, har fått en av dom där sällsynta lusterna att röra på mig haha.

fresh..

Jag brukar inte vara känslig mot "äckliga" saker, men igår natt så vaknade jag av att en av mina korridorare kom hem från vad jag bara kan anta varit en kväll av supande. Hen går direkt in på toaletten (som såklart ligger vägg i vägg med mitt rum) och börjar verkligen kaskadspy. Att höra någon hulka inte det trevligaste. Hen höll på ett tag iallafall och när jag nu på morgonen skulle gå på toa så är dels handfatet förstoppat av rester (ni kan ju gissa av vad), det stinker, det är "stänk" på väggen och på golvet ligger det en blöt handduk. Jag är som sagt inte särskilt känslig men nu blev jag fan äcklad haha.

manskör..

Om jag visste hur man lägger upp ett ljudklipp i bloggen (om man nu kan det ens) så hade jag definitivt gjort det nu. Grabbarna i rummet ovanför mig har nämligen den senaste timmen sjungit för kung och fosterland! Jag har bl.a fått höra: Uti vår hage, den där Ronja Rövardotter låten (där alla rövarna "sjunger"), studentsången, jag hade en gång en båt och vintern rasat. Bara titlarna säger nog kanske inte er så mycket och jag kan dom bara för att jag googlade på texten. Dom är duktiga ändå måste jag säga, skulle inte förvåna mig om dom sjunger i någon manskör på riktigt haha.

vill baka igen..

Varje gång som jag har varit på Ikea nu (och ätit ska jag kanske också lägga till) så har jag letat efter typ den godaste cupcaken ever! Den där lilla pyttemuffisen är verkligen hur god som helst, MEN, jag har inte sett den på ett tag nu så jag börjar undra ifall dom tagit bort den helt?
 
Andledningen till att jag skrev om cupcaken var för att jag googlade på "somriga bakverk" och kom och tänka på den då haha. Kanske att jag skulle försöka göra dom själv?
 
En annan grej som jag skulle vilja göra som jag hittade när jag googlade runt var detta: Jordgubbspaj med maräng och lime. Hur smarrigt lät inte det! Jag saknar verkligen att baka just nu haha. Det är inte så kul att stå i vårt kök här och hålla på så det blir inte så mycket bakning nu för tiden (tråkigt). 

besatt..

Jag tror att min klockradio har blivit besatt..
Inom loppet av 1 minut så har den bytt "symboler" flera gånger (den gör det fortfarande).

äpplen..

Nu ska ni få se på bilder!

Jag fick dom här två grytvantarna av Sandra nu när dom flyttade och det som är så bra är att det är samma mönster som på mina glasunderlägg och servetter! Det blir ju ännu en grej till "när jag får en egen lägenhet" högen, eller jag kan och kommer ju använda dom nu också men ah ni fattar haha.
Det här är ju då glasunderläggen och servetterna. I like it!

slappa och vila..

Ännu ett inlägg utan bilder, jag får skärpa till mig lite nu här! Jag har iallafall gjort tentan i Kultur&Samhälle idag, gick sådär. Jag kunde svara på mer än jag trodde iallafall men tror inte att jag kommer bli godkänd. Ska anmäla mig till omtentan direkt så är det klart haha.
 
Ikväll så ska jag inte göra någonting har jag bestämt! Det har varit fullt upp hela veckan så nu ska jag bara slappa och vila (samma sak). Ikväll är det också junior-mästerkockarna eller vad det nu heter så det ska jag kolla på haha. 
 
 

flytt dag 2..

Jahopp det blev ännu en heldag med flytt-tema och inredning (typ). Jag har idag hjälpt till att flyttstäda, åkt med och köpt möbler på bl.a Ikea där vi (jag, Sandra och Oskar) också åt lunch/middag/efterrätt/drack kaffe. Sen så har vi bärt ner grejer till förrådet, jag och Sandra byggde ihop ett matbord, vi har vikt kläder, vi har lagat en byrå och ja fixat med en massa grejer helt enkelt. Även fast det inte är jag som ska bo där så tycker jag ändå att det är kul att hjälpa till haha. Det roliga är ju just där i början när man får inreda och fixa och hålla på. Att konka på flyttkartonger är inte kul, bara det som kommer efter.
 
Nu precis innan Oskar skjutsade hem mig så gjorde vi kvällsfika och jag kände då hur slut jag var i kroppen! Istället för att ligga och slappa i soffan så har man varit aktiv nästan hela dagen. Jag har haft träningsvärk idag förresten från igår haha, och har blåmärken lite varstans (klen much?).

mood swings..

Moder jord har verkligen mood swings just nu haha. Igår soligt och varmt, idag regn och, inte kallt men kallare!

flytt..

Idag har det varit full fart! Först så satt jag under morgonen och försökte plugga kultur&samhälle (nästa tenta) men det gick skit så gav upp det ganska direkt. Sen så var det tentan i grammatik och när jag kom dit så kändes det väldigt "official" haha, långa rader med bänkar och massa folk. Jag tror att det gick bra men alltid när det känns bra så brukar det ha gått dåligt så vi får väl se. Vi hade tid mellan 14.00-17.00 men strax innan 15.00 så kände jag mig klar och jag hade läst igenom allt en extra gång så såg ingen poäng med att sitta kvar.
 
När det var över så åkte jag och hjälpte Sandra och Oskar (och hennes föräldrar) att flytta in i deras nya lägga. Den är jättefin! Vi fick iordning det mesta i köket och lite i varje rum innan jag åkte hem och jag tror att det kommer bli skitsnyggt när allt är klart. Jag har nu dock så jäkla ont i både ben och rygg haha (5:e våningen och en minimal hiss). Jag kommer ju inte ha några problem med att somna ikväll iallafall, och sömn behöver jag för imorgon ska jag hjälpa till att flyttstäda gamla läggan. God natt!

grammatik..

Tjena, här ligger jag och läser grammatikböcker. Låter kul va?
Jag vet dock inte hur mycket som faktiskt fastnar i huvet haha. Jag ska göra övningarna i grammatikhäftet istället, jag lär mig bättre när jag gör det själv.
Jag blev faktiskt lite orolig när jag vid den första frågeställningen blev helt nollställd om vad det överhuvudtaget var för något haha. Men när jag läste vidare så kom jag faktiskt ihåg (jag lovar). Nä nu ska jag fortsätta!

1 juni..

Idag är det första juni och då är det officiellt sommar! Tycker jag själv iallafall haha. Det är väl ingen supersommarvärme nu direkt men den kommer väl snart.
 
Annars så ska man väl försöka ta vara på dom här två och en halva månaderna nu innan hösten kommer. Shit blev redan sommarstressad haha, nä men jag har faktiskt en del planerat redan och hoppas på att mycket spontant ska hända också!

veckans låt..

Den första låten som kom upp på min spotify när jag var klar med uppsatsen var denna: Wake me up - Avicci. Eftersom jag var extremt nära att somna sittandes så passar den väl ganska bra haha. Den blir garanterat veckans låt! (eftersom att det säkert kommer bli fler långa sömniga nätter liksom)
 
Imorgon ska jag gå igenom texten en sista gång (kanske be någon annan läsa den också) innan jag skickar in den. När det är gjort är det bara att börja plugga inför grammatiktentan på måndag! Men nu ska jag soooova, god natt

RSS 2.0