Äpple eller banan?

Imorse spenderade jag nästan en halvtimme med att skära frukt och fråga "Äpple eller Banan?" till barnen och det var MÅNGA önskemål (eller krav snarare) om hur den skulle vara haha. En del ville ha skal och andra inte, en del ville absolut inte ha vissa bitar på bananen och en del såg bara frågande ut när jag gav dom ett äpple med klisterlapp på (jag hade då glömt eller missat att det satt kvar haha) vilket iof var ganska befogat.
 
Nu sitter jag på rast och har myst ner mig i soffan med en filt. Farligt när man blir för bekväm haha, det gör det bara jobbigare att resa sig upp igen!

Haaaaamburgare

Goder afton!
 
Sitter här hemma och är bara allmänt nöjd haha. Under förmiddagen så..höll jag på med hemlisar..och sedan så åkte jag till Felicia för att spela spel och äta hamburgare! Hamburgaren blev så sjukt god och jag tror att jag vid flera tillfällen utbrast "jag är så lycklig".
 
Om ni inte redan visste det så spelar jag och Felicia ganska ofta olika tv-spel. Eller, vi lånar ett på biblan och sedan så köttar vi igenom det haha. Hittils så har det bara varit olika Lego-spel (Lego Harry Potter år 1-4 och år 5-7, Lego Sagan om Ringen och Lego The Hobbit), men just nu så spelar vi detta:
 
Lite annorlunda från vad vi brukar spela men jag måste säga att det är kul att "leka detektiv" och vi är faktiskt ganska bra om jag får säga det själv.
 
Kan också berätta att igår så fick jag vara på en annan förskola! Den här förskolan ligger i Lindbacken vilket är en ganska bra bit från där jag bor, 1 mil närmare bestämt. Att åka buss var bara krångligt så jag bestämde mig för att cykla trots allt. Jag hamnade lite vilse för det området är egentligen bara en stor (lyxig) byggarbetsplats, men tillslut så hittade jag fram. Det var spännande att vara på en ny förskola men jag märkte att jag fick tänka om helt i rutiner och hur saker och ting görs. Det kan nog många se som en självklarhet men kom ihåg att jag bara varit i den här "branschen" några månader och att jag bara har varit på en och samma förskola innan.
 
Imorgon så ska jag få jobba på min gamla vanliga förskola igen haha. Vädret verkar inte superlovande men det är bara att dra på sig gummistövlar, regnbyxor och dra åt huvan på regnjackan!

Bakismat

Tjenamors!

Igår var det partaj hemma hos Felicia och Dennis och därför var jag sugen på en STOR variation av saker när jag vaknade (som det brukar kunna bli när man är bakis haha). Jag pallrade mig iväg till ica och kom hem med detta!
Mozzarella, vitlöksbröd, pepsi, en liten påse chips och en delicatoboll. Jag kan inte säga med ord hur gott det var med vitlöksbröd haha. Det och delicatobollen var det godaste!

Mini trädgård

När man bor i korridor som jag gör så är det inte så lätt att odla hur man vill och vad man vill. MEN jag har ändå fått fram en liten liten liten odling i fönstret haha. Längtar verkligen tills jag har en egen trädgård som jag kan pyssla med! Tills dess får jag nöja mig med det här.

JÄTTEchokladboll

Igår så var det chokladbollens dag och jag och Felicia hade sedan tidigare bestämt att vi skulle "fira" den genom att, you guessed it, baka chokladbollar haha. Ingen av oss kunde ses igår dock så det fick bli idag istället! Och vi blev båda lata när det kom till att rulla bollarna så det blev en stor boll bara haha.

Nu kollar vi på filmen Monster, ingen av oss har sett den innan så ska bli spännande! 

Kosläpp!!

Ja IDAG var det faktiskt kosläpp haha. Den här gången kunde Elin följa med också för igår så jobbade hon. När vi kom dit runt halv 11 var det fullt med folk! Vi gick tipsrunda, klappade kalvar, åt bulle och drack mjölk och självklart så bevittnade vi lyckan i alla kor som kom galloperande ut från ladugården haha.

Kosläpp..eller?

Igår så kom dagen jag väntat på i flera veckor! Jag och Sandra skulle åka och kolla på kosläpp, fast det blev inte riktigt som vi hade tänkt haha. När vi klev av bussen kändes det direkt som att något var fel. Det var INGEN där.
 
Efter en snabb googling insåg vi att vi var där på fel dag haha. Det var på söndagen (idag alltså) inte lördagen! Men vi lät inte ett sådant litet missöde stoppa oss från att ta vara på dagen. Vi satte oss på bussen igen och åkte in mot stan och fortsatte upp till Botaniska trädgården. Tanken var att vi skulle gå runt och titta lite och ta en fika där. Dom hade inte öppnat när vi kom dit dock så vi bestämde oss för att fortsätta gå och utforska en väg vi aldrig gått på förut!
 
Under vår vandring stötte vi på en "jättegryta" som Sandra passade alldeles utmärkt i haha.
 
Vi kom efter ett tag till ett ica där vi köpte fika och fortsatte vår vandring med ett nytt mål, att hitta en bänk! Det var lättare sagt än gjort haha. TILLSLUT (45 minuter närmare bestämt) hittade vi en bänk vi ån där vi slog oss ner!
 
Vi lärde oss en hel del under våran vandring. Under tiden vi gick så dök det upp flera frågor som vi sedan googlade fram svar på haha. Här är två av dom:
 
1. Vilken gata är Sveriges vanligaste? Visade sig vara Ringvägen (Sandra, rätta mig om jag minns fel )
2. Hur farliga och blodtörstiga är egentligen Pirayor? Ganska men inte som man ser dom i filmer haha.
 
Vi gick hem till Sandra sedan och först så såg vi filmen How to be single, riktigt bra! Älskar Rebel Wilson haha.
 
Sedan så satt vi ute på balkongen och schtekte! Jag älskar pepparkakor och tycker att man kan äta dom året om så satt och tröck i mig sådana med jämna mellanrum haha. Vi lyssnade bland annat på ett avsnitt av Creepy Podden samtidigt som vi solade. Riktigt bra podd!
 
Vi var båda riktigt trötta mot kvällen så jag gick hem när jag höll på somna sittandes. Jag ville också hem och kurera mitt ANDRA öga vars tur det hade blivit att bli inflammerat! Men redan idag är det faktiskt bättre. Jag läste att det var väldigt vanligt att det andra ögat drabbas efter några dagar så det var inte så konstigt. Den här gången så tog jag mer aktivt bort klegget och innan jag gick och la mig tog jag en ipren och flera gånger under natten har jag vaknat och "rensat" ögat så kanske allt det hjälpte ögat på traven. Det är inte helt borta men det är absolut inte lika som det var för andra ögat dag 2.
 
Återkommer snart med det riktiga kosläpp besöket!

Tors+Fre

Det hände så mycket roligt igår så fredagens inlägg får slås ihop med torsdag också!

Dagen (torsdag alltså) började på riktigt när jag och Sandra träffades för att gå och köpa glass på Lavanda! Det finns sååå goda glasssmaker där och det bästa är ju att det är "gelato" vilket jag själv iallafall tycker skiljer sig från "vanlig" glass. Vi tog tre kulor var och de smaker som jag tog var:
Jordgubb cheesecake, rabarber i yoghurt och after eight! (den var min favorit).

Nästa gång vi går dit kommer jag vilja prova melon och vit choklad! Vi gick hursom ner till ekonomikum och satte oss där på en filt i solen. När vi ätit glass så plockade Sandra fram kaffetermosen haha.

Vi gick ner på stan sen och jag köpte två stycken ansiktsmasker som verkade intressanta! Vi gick sedan för att träffa Elin och Sanna som satt och åt på en resturang. Vi bestämde innan vi gick där ifrån att vi skulle grilla senare på kvällen! Så jag och Sandra handlade massa göttigheter på vägen hem till henne.

Här sitter vi alla och njuter, Felicia joinade oss också!

Sandra hade även fixat drinkar till oss alla, felicia hade ingen mjölk i sin så hennes såg lite fräshare ut haha. Men min var fortfarande god! 

Vi åt tills vi nästan sprack och sedan så tryckte vi oss hallonpaj som jag och Sandra hade bakat tidigare. De andra tjejerna drog hem efter några timmar så det var bara jag, Sandra och Peter (som hade dykt upp också haha) kvar och vi kollade sista halvan av en film jag inte kommer på vad den heter nu och sedan nå slags "inför eurovison" program (det slår mig nu att det kanske till och med hette så haha) innan vi också åkte hem. Väldigt bra dag!

Idag har det också varit full fart. På förmiddagen åkte jag ner på stan för att hålla Felicia sällskap mellan hennes prov. Sedan kom hon till mig och vi satt utanför mitt hus på gräsmattan en stund innan hon skulle till Stockholm och jag till Sandra för att jag, hon och Elin hade bestämt igår att vi skulle ta årets första dopp idag!

Och det gjorde vi! Kallt som f*n var det haha.

Men kaffet innan och efter hjälpte!

Vi blev alla sådär trötta som man alltid blir när man har badat så vi åkte alla hem efter haha.

Ja och det är hur fredagen har sett ut hittils! Vi får se vad som sker härnäst :)

Ögoninflammation

Hej Hej
 
Som överskriften säger har jag har fått ögoninflammation!! Än så länge är det bara i ena ögat men efter mina hetsiga googlingar igår stod det att det lätt kan sprida sig till andra ögat också!
 
Det är så konstigt för jag märkte inte av någonting alls igår under dagen men efter att jag kommit till Sandra och Oskar på kvällen började det liksom klia i ögat som om jag hade skräp där, och inte tänkte jag att det kunde vara nåt annat så jag gnuggade ju på med fingrarna haha. Efter någon timme började det göra ont också och jag kände/såg att det var typ klegg under ögonlocket. Sandra tog på sig att försöka skrapa ut det och lite senare testade vi även att "spola" ögat. Jag satt på toan och hängde med huvudet över badkaret medans hon sköljde med en sådan där liten mojäng.
 
Jag kände ingen större skillnad och när jag vaknade imorse kunde jag bara öppna mitt friska öga haha. Det andra fick jag pressa upp och sedan tvätta bort allt..klegg. Jag har därför satt mig själv i karantän tills jag blir helt frisk. Vill inte vara den som smittar hela korridoren.
 
Så här såg det ut ganska precis efter att jag vaknat (och torkat bort allt klegg). Gissa vilket öga som är inflammerat haha.
 
Ögat känns bättre nu iallafall, inte lika svullet och ömt så det går ju åt rätt håll tack o lov!

Måndag+Valborg

God eftermiddag på er! Idag har det verkligen varit en riktigt bra dag. Jag vaknade tidigt, tvättade, träffade Felicia och först så åt vi glass och sedan köpte vi varsin subwaymacka som vi åt vid ån. 

Och som om det inte vore tillräckligt så har det varit soligt HELA dagen. Jag börjar sakta gå in i "jo men nu är det sommar" tänket vilket är farligt så här tidigt haha.

Jag ska alldeles strax börja röra mig mot Sandra och Oskar för att kolla på det senaste avsnittet av Game Of Thrones! Egentligen är det väl jag och Oskar som kollar och Sandra spelar typ The Sims eftersom att serien inte är något för henne haha.

Nu när jag ändå är igång och skriver kan jag ju nämna att det som ni säkert vet var Valborg i lördags. Jag hade jättekul och även då var det fint väder OCH varmt så vi hade verkligen tur. Jag fick hänga med både gamla och nya vänner under dagen så jag har inget att klaga på :)

Här är den enda bilden jag tog under hela dagen haha. Som ni ser så slutar aldrig havet av människor!

RSS 2.0