däck..

Det hände en ganska rolig grej imorse på Vianor när jag skulle moppa ute i entrén, låt mig sätta upp en bild för er hur det ser ut. Det sitter en ensam man (cirka 40 år) i soffan och är djupt försjunken i en tidning, från verkstaden kommer en smutsig kille gående och stannar framför mannen.
 
V=Verkstadskillen
M=Mannen
 
V- Vill du veta statusen på dina däck?
M- Jag vet inte om jag vågar det. 
V- Jo det är ju så att..sen säger han massa sånt som jag inte förstår men jag fattar att det är dåligt..så det ser inte så bra ut. 
M- Nä jag förstår det, hur tycker du att vi ska göra då?
V- Ja det är inte så mycket att göra, du kan fortsätta åka med däcken om du vill men närsomhelst kan det gå fel om du inte fixar det. 
 
Vid det här laget har jag moppat iväg mig för långt bort för att höra resten men jag tyckte att det lät precis som på ett sjukhus och att det var en läkare som opererade på någon typ haha, kul!

dag 19- hit vill jag åka innan jag dör..

Jag har för snart en månad sen (HERREGUD HAR DET REDAN  GÅTT EN MÅNAD) lyckats bocka av London som låg överst på den listan men nu är det Australien istället! Dock så är det fortfarande så att jag vill besöka varje världsdel minst en gång, dom ligger väl i någon slags samlad grupp där på plats nummer två haha. 

morgonmys..

God morgon! Vaknade precis och det första jag både ser och känner är en stor kattrumpa mot mitt huvud, mitt morgonmys antar jag haha

vuxenpoäng..

Vuxenpoäng till mig! Har precis skickat in en ansökan om ett nytt bankkort, jag vet att jag borde ha gjort det för längesedan men har alltid tyckt att jag klarat mig på det jag har. Meeeen nu på sistonde så har jag ändå tänkt att det kanske vore bra att ha ett sånt så tog mig själv i kragen och nu är det bara att vänta på att kortet ska komma. För att klargöra, jag har haft ett bankkort förut såklart men inte ett som man kan betala med direkt på internet typ haha

dag 18- min favorit låt och varför..

Åh gud vad svårt! Hatar "favorit" frågor haha, så svårt att komma fram till vad/vilken man ska välja. Men tror faktiskt att Arctic Monkeys- Black Treacle är en av dom iallafall. Varför, för att jag har lyssnat på den säkert 50 gånger (minst) och den är fortfarande lika bra! 

sesamkakor..

Idag har jag minsann cyklat fram och tillbaka (bokstavligt talat). Min onsdag började med en städning jag vanligtvis har på torsdag eftermiddag så jag var inställd på att det var just torsdag hela morgonen, den följdes sen av en backstädning i stigslund där vi skulle torka av spisen och det tog cirka fem minuter (värt). Jag kanske ska säga också att det blev så här för att min vanliga städning drabbades av magsjuka så då blev det specialonsdag idag. Men jo, efter backstädningen så hade jag ungefär en och en halvtimme innan nästa som låg i brynäs så jag vandrade mest runt på stan och satt på en bänk och åt mina sesamkakor jag köpt inne på coop medans jag väntade. Efter brynäs så skulle jag tillbaka till stigslund för min sista städning och där fick jag kaffe och macka också så jag var nöjd!
 
Sedan jag kom hem har jag hunnit äta,duscha,sova en halvtimme,plocka ur diskmaskinen,klämt en finne, betalat en julklapp (man måste börja tidigt), surfa runt på datorn och nu snart skrivit ett blogginlägg. Ska göra dagens listgrej också sååå ses snart!

film..

Dagens film blev *trumvirvel* studentfesten! Hade hört talas om den och hade inte riktigt fått nån uppfattning om den innan. Nu när jag har sett den så tycker jag ja den var rolig men hade velat att det hände lite mer, helst ännu fler störda grejer haha.
 

dag 17- vad hade jag på mig i dag..

Oj visste inte att det var den här idag så har redan bytt om till "hemmakläder". Men ni kan ju få se dom haha, är nog roligare ändå för mina jobbkläder har ni ju redan sett. 
 
 
 

trädjävel..

Vid halv åtta så ska jag cykla till Natali och där ska jag, hon såklart,Emelie och Anneli träffas och kolla på film. Vi har bestämt att göra det till en regelbunden grej att vi träffas och varje gång ska vi se en film från en annan genre. Hittils har vi bara träffats en gång och då var det skräckfilm, nu ska det bli tvärtom (komedi alltså). Den här gången har vi inte bestämt sen innan vad det blir för film så det får vi se nurå. 
 
Jo tänkte bara slänga in den här bilden också, det är min syster i Alvesta som tagit den. Under stormen Simone som härjade igår så ramlade liksom ett av träden ner rakt på Andreas (hennes kille) båt! 
 

hatt..

Hade mina städningar som vanligt idag men när jag var klar så mötte jag upp Linn på stan för skulle hjälpa henne hitta halloweenkläder! Först så skulle vi till arbetsförmedlingen för det var något hon skulle fixa där och sen skulle vi till och börja med vi leta på vita linser. Det slutade med att vi åkte ut till Valbo och sprang in snabbt och köpte ett par där för i stan var alla slut eller för dyra, Linn fick övningsköra lite också då så det blev ju skitbra. När vi kom tillbaka till stan och blev avsläppta så cyklade vi till Erikshjälpen, Linn hittade inte så mycket klädmässigt men jag hittade en skjorta och en hatt som jag faktiskt spontanköpte. Jag vet inte varför jag gillar den så mycket men jag gör det bara! Skulle passat bra till hippieoutfiten faktiskt haha.
 
Trots att det inte blev nå kläder för Linn så hittade hon en fin ljusstake till nya lägenheten iallafall så nåt kom hon därifrån med. Jag blev lite galen också ett tag när vi kom till alla julsaker hehe, vill ha jul nu typ

dag 16- fem bloggar jag läser dagligen..

Hmm fem bloggar jag läser dagligen, tror inte det är så många. Möjligtvis 2-3 som jag brukar kolla in men annars är det mest vloggar på youtube som jag regelbundet "tittar på" istället. Men jag vet inte, räknas det? Annars så är det ju att man då och då går in och läser olika kompisars bloggar för att se om dom skrivit nåt nytt, samma gäller för "alla andra", att det händer att man hamnar på olika bloggar under en period men sällan att jag går in varje dag sen som sagt. Tråkigt svar kanske men det är så det ligger till haha

tolv timmar..

Hej mina vänner, idag har det varit en låååång dag. Började jobba som vanligt klockan sju på vianor och efter det hade jag mina vanliga två städningar, runt halv elva kommer jag till den flyttstädning som Tess redan varit på sen klockan åtta och upptäcker snabbt att det kommer vara mycket att göra. Cirka tjugo över åtta på kvällen alltså lite mer än tolv timmar efter att vi börjat jobba så moppar vi klart det sista! Satan vad trött jag var, är det fortfarande så ska snart gå och lägga mig faktiskt. Det hade nog inte tagit oss så lång tid att bli klara om det inte vore för att det var så fruktansvärt smutsigt och äckligt där och för att det hände en grej mellan oss och dom två tanter som var kvar där. Jag orkar inte gå in på vad som hände nu men kan ju säga att både jag och Tess var förbannade och totalt omotiverade att fortsätta städa efter det så det gick lite trögt där ett tag.
 
Vi blev iallafall överlyckliga när chefen kom med mat åt oss från donken för vi var rejält hungriga haha. Vi fick ny energi och gjorde klart det sista så snabbt vi kunde, cyklade hem sen i regnet med luggen i mittbena och byxorna fortfarande täckta med damm efter att ha hasat runt på golven och rengjort listerna!
 
Blä vilken dålig måndag det blev, men det känns lite bättre nu när jag ätit några av mammas gifflar :)

söndag..

Halloj, här ligger jag och söndagsfilosoferar lite. Tänker egentligen inte på nåt alls men samtidgt är det en massa tankar som går runt i huvudet hela tiden! Kommer jobba veckan ut nu iallafall (som vanligt) och på fredag så åker jag,mamma,pappa och katterna ner till Alvesta och hälsar på syrran och Andreas. Det ser jag verkligen fram emot eftersom jag inte kunde följa med i somras och det ska bli så skönt att få åka bort även om det bara är för en helg, när vi är där blir jag alltid så avslappnad och bara "är". Resan dit är inte dum den heller, det tar visserligen runt 7-8 timmar att köra men jag ligger alltid i baksätet och antingen sover, kollar på film, läser nåt, äter godis eller bara stirrar ut genom fönstret. Låter kanske inte så jättekul men det är faktiskt ganska mysigt, speciellt om det regnar också! Älskar att åka bil långt när det regnar och är lite mörkt sådär, då är mysfaktorn på max haha. Det vore kul att själv köra men har ju icke något körkort än så tror inte det vore så uppskattat..

dag 15- hur jag sminkar mig..

Min sminkning är oftast väldigt "basic". Har inte ögonskugga eller nåt sånt, tycker dock att det är skitkul när andra sminkar mig haha. Men detta är då vad jag vanligtvis använder mig av. 
 
 Mascara
 
 Ögonbrynspenna
Concealer
Puder
 Eyeliner
Ibland kan det också bli läppstift eller läppglans 
 
. Så ni ser inga konstigheter, allt är typ från HM också så är billig skit. Så länge det funkar bryr inte jag mig så mycket vad det är för märke osv. 

dag 14- två saker jag längtar efter..

1. JULAFTON (eller hela julmånaden liksom)
2. Nästa resa utomlands

halloween..

Igår var det maskerad eller halloweenfest kanske man säger, det var Anneli och Johanna som hade fixat ihop det hela och det var riktigt kul! Jag var hippie som ni kanske ser och måste säga att jag nu vill ha långt hår igen efter en kväll med den där peruken. Hade tråkigt nog inte med mig kameran men vet att det fanns en som många fotade med så får jag tag på några bilder lovar jag att lägga upp dom! Annars var det som en helt vanlig fest, körde lite beerpong också vilket jag upptäckte var ganska svårt haha. Allt blir lite svårare också när jag dessutom knappt kunde se inne i lokalen för glajjorna var så mörka. 
 
Imorse var det inte roligt att gå upp (the morning after liksom) men måste ju upp så var bara att klä på sig,dricka ett glas mjölk, ta min colaflaska och alvedonen och åka! Gick ändå bra och när jag kom hem åt jag min andra halva av pizzan från igår med ännu ett glas mjölk, GÖTT
 
 

dag 13- en av mina favoritbilder som jag själv tagit..

Tog den här, en väldigt somrig bild med smultron, fladdrande klänning och brunbrända ben! Ingen "konstnärlig" bild direkt men det måste det inte alltid vara heller haha. 
 

ringar..

Just ja, köpte lite ringar på hm idag när jag rände runt och leta kläder. Pretty nöjd och har redan på mig ett par haha. 
 
 

badbomb..

När jag kom hem idag så låg den här på min säng, jag var tvungen att tänka efter tag på om jag själv hade lagt den där men insåg att det måste vara min käre mor som har köpt en badbomb åt mig! Tack mamma <3
 

dag 12- favorit tv-serier..

Ja som ni kanske märkte igår så är Misfits min absoluta favoritserie! Ända sedan jag såg första avsnittet så har jag varit fast. Annars så är det lite olika hela tiden tror jag, jag är ju sån som upptäcker en serie ganska sent och kollar då igenom flera avsnitt på raken för att dom då ligger ute på diverse "streamingsidor" haha. Dessutom har jag fått blackout i hjärnan  för kan inte komma på en enda serie nu som jag har följt, jag återkommer..
 
Uppdatering: Självklart så ska ju The walking dead stå med här och skins, bad education, criminal minds osv

macka..

Jag löste mitt lunchproblem idag genom att köpa en macka! Lite kul att det stod när den blev gjord,när den blev klar och när man ska slänga den haha. Väldigt utförligt men jag hade alltså bara typ en timme på mig enligt lappen att äta upp mackan, kände mig lite pressad att äta. 
 

dilemma..

Morrn morrn, skriver lite snabbt här tänkte innna jag beger mig. Vet inte riktigt hur jag ska lösa det här med lunch idag, kommer bli hungrig vid 11-12 skulle jag tro och vi har inget hemma jag kan ta med. Funderar nästan på att köpa mig en eller två cheeseburgare innan jag hoppar på bussen till sätra haha. Enkelt,snabbt,gott (mättande vet jag inte riktigt om det är), eller så väntar jag tills jag slutar och köper nåt på stan då (där är min sista städning). Vilket dilemma..

misfits..

IDAG VISAS FÖRSTA AVSNITTET AV MISFITS SÄSONG 5 SOM OCKSÅ ÄR DEN SISTA SÄSONGEN!!!
Herregud, det jobbiga är ju dock att jag inte kommer kunna se det förs än i december. Eller klart jag skulle kunna se det innan men är så mycket roligare när man får hem dvd:n och man har laddat flera veckor för att äntligen få se. Jag hoppas verkligen att dom inte förstör allt med ett skitdåligt slut. 
Allt började 2009 med dom här (nathan <3)
Och det slutar 2013 med helt nya som har tillkommit under säsongerna
 

systemet..

Det blev en "speciell" dag idag, lite konstigt för när jag cyklade till gubben så kändes det som torsdag helt plötsligt. Men då får jag mer tid imorgon att fixa med det sista inför maskeraden som sagt och det behövs! Åkte förbi systemet när jag slutat iallafall och köpte hem lite dryck, tänk att lite klirr påsen kan göra att man får så många blickar haha. 
 

dag 11- min sommar..

 
När jag tänker tillbaka på sommaren 2013 så minns jag mest jobb faktiskt (tragiskt). Sen så har det såklart varit underbara resor till Uppsala, sitta på uteserveringar i sommarnatten, bada och sola, husvagnssemester, grillningar, möhippa, midsommar, bröllop,födelsedagar osv osv. Jag skulle nu i efterhand inte ha prioriterat jobbet så mycket kanske men det var nytt och jag ville visa framfötterna..typ. Hade velat resa lite mer också, inte nödvändigtsvis utomlands men bara åka till ställen och bara vara liksom haha. Men i det stora hela så var det en bra sommar! 
 
 
 
 
 

sms..

Idag blir det kanske en speciell dag för igår så skrev chefen att jag kanske kommer få göra en städning jag egentligen har imorgon idag för att gubben ska åka bort. Blir lite längre dag än jag hade tänkt men men vad ska man göra? Får en kortare dag imorgon istället får jag tänka, är nästan bättre så här faktiskt för då hinner jag fixa med maskeradkläder till Halloweenfesten på fredag! Ser fram emot det jättemycket men det förstördes lite när jag fick veta i samma sms att jag måste jobba på SF i helgen..
Har sagt upp det men tydligen hade han inte hittat någon som kunde hopppa in för mig (bittert)

multitaska..

Mulititaskar lite, steker pannkakor och sminkar mig samtidigt. Gäller att ta vara på tiden på morgonen så snart ska jag försöka mig på att göra frukost också, får se hur det går haha
 
 

kräfttzatzikin..

Hjälper till med maten idag och jag har gjort kräfttzatzikin! Jag tyckte att den var god men mamma sa att det såg ut som spya när jag fotade (tack mamma). 
 

dag 10- visa mitt favoritplagg..

Svårt att välja ut ett enda men en av favoriterna är nog ändå den här bomberjackan! Hade den säkert nästan varje dag under sommaren haha. Från Monki egentligen men jag köpte den billigt på Tradera, var knappt använd och var billigare än i butik så gjorde mig ett bra köp där. 
 
 
 
 

helgen..

Helgen var det ja, den började på upptåget mot Uppsala. Åkte hem till Sandra och Oskar och vi (jag och Sandra) gjorde oss teaterfina och åkte ner på stan igen. Vi var båda schweinhungriga så vi köpte middag på subway+efterrätt i form av kaka. Klockan sju var det dags för teater och det var riktigt kul att vara tillbaka igen! Det var Hamlet vi såg och den var minst sagt intressant, det var inte den klassiska dödskallen och en kille som pratar nonsens utan den var väldigt "moderniserad" på ett bra sätt. När teatern var över så åkte vi hem igen och tanken var att vi skulle se skräckfilm men när jag berättade att jag inte hade sett någon av milleniumfilmerna (heter dom så eller har jag bara fått för mig det?) så tyckte Sandra att vi skulle se dom. Först kollade vi på den engelska men den sög så vi bytte till svenska. Sen gjorde vi inte så mycket mer utan la oss ganska snart efter om jag minns rätt.
 
Lördag morgon inleddes med pannkakor till frukost! Sen klädde vi alla på oss och åkte till Norrlands nation för där hade dom billig fikabuffé. Jag provade en lingonmuffins som var to die for, hade velat ta en av smörgåsarna som fanns också men var för mätt. Oskar åkte hem sen för att plugga medans jag och Sandra gick till systemet och sen lite runt på stan i väntan på att teater nummer två för helgen skulle börja. Pojkarna hette den och var också helt okej, en av killarna kände jag igen så himla mycket men kunde inte komma på från vart! Vet fortfarande inte men lyckades googla fram en kille som är väldigt lik och det kan vara så att det var han jag tänkte på. Vid sextiden kom Felicia och då gick vi alla till Java för att äta buffé, jag blev övertalad att smaka sushi igen och avokadogrejen var god men INTE den med lax på (blöh). Mätta och belåtna gick vi hem och resten av kvällen spelade vi spel och drack lite gött. Innan vi la oss kollade vi skräckfilm eller det var "Blair Witch Project" så den var mer spännade (dock hoppade jag till flera gånger). När alla andra gick och la sig så var jag inte trött alls utan jag satt uppe halv fyra på morgonen och tittade på Tomtemaskinen haha. Somnade tillslut ändå och det var skönt kan jag lova.  
 
Söndagen startade med Lyxfrukost igen och sen såg vi andra delen av filmserien, alltså "Flickan som lekte med elden". Vi masa oss ur soffan när vi sett klart och åkte till Gränby där vi shoppa runt lite. Felicia skjutsa hem oss och sen åkte hon vidare till Sala, jag och Sandra gjorde cake pops (dom blev skitgoda) och sen drog vi igång tredje och sista delen i filmserien "Luftslottet som sprängdes". Spännande alla tre men gillade första delen mest måste jag nog ändå säga. Senare mot kvällen blev det tyvärr dags för mig att åka hem så jag fick lämna min gube och hennes gube för den här gången. Sov som vanligt på tåget och sen nästan bums i säng när jag kom hem. Där har ni nu min awsomea helg! 
 
(Läste igenom allt nu och märker att det är lite hastigt skrivet men jag tror ni klarar er haha)

dag 09- gamla bilder på mig..

Lite gamla bilder var det ja, här är ett par riktigt gamla som jag hitta på datorn!
 
 
 
 

dag 08- mina rädslor..

Jag vet inte om jag har så många rädslor. Jag får extremt lätt ångest för saker men det är ju inte riktigt samma sak känner jag. Har ju smårädslor för äckliga djur, skräckfilm (hoppar väldigt lätt till), trånga utrymmen (är väl en släng av klaustrofobi) och annat sånt vardagligt. Men sen har väl alla större rädslor som att någon i ens familj ska dö eller liknande. Jag brukar inte reflektera så mycket över vad jag är rädd för faktiskt, det brukar visa sig så småningom ändå haha.
 

dag 07- favoritsaker..

Nu är det ju en till sån tolkningsfråga, favoritsaker som i prylar eller favoritsaker att göra?. Jag tolkar det som prylar, det är också lättast att skriva om.
 
Vi kan ju börja med min cykel! Tar mig runt med den överallt och skulle inte kunna vara utan en cykel en längre period. Dock så är den cykel jag har nu Staffans och vill ju helst ha en egen så måste försöka lösa det! En annan favoritsak är badkaret, så gött att lägga sig i kokhett vatten med badskum i efter en lång arbetsdag. Sängen hör absolut till favoritlistan också, ehm min ipod för där finns tillgång till massa kul (via internet tänker jag då). Svårt det här haha, det är några favoritsaker iallafall. Kanske lägger till i efterhand om jag kommer på fler bra. 

hej hejdå..

Heeeeej, blir inget längre inlägg idag för måste hinna få mina fem timmars sömn ganska snart nu haha. Imorrn dock kommer ni få både dom två missade dagarna från listan (plus morgondagens såklart) och en recap av helgen! Till dess sov gött. 

storväskan..

Yo yo yo, är tillbaka på stationen och hoppas tåget rullar in snart för vill sätta mig i värmen! Eftersom jag åker direkt efter jobbet så har jag släpat runt på denna kloss hela dagen. Det är inte kläder utan spel som jag blev ombedd att ta med inför helgen och att ha dom i en påse eller kasse hade inte varit aktuellt så fick bli storväskan helt enkelt.



dag 06-10 senaste låtarna på min spotify lista..

Idag ska det egentligen vara "dag 06-en före och efter bild när jag fixar mitt hår" men eftersom håret inte direkt är fixat under morgonen när jag jobbar så sparar jag den till nån gång jag faktiskt gjort håret fint haha. Så idag får det bli morgondagens istället. 
 
Jag antar då att det är dom 10 senaste låtarna jag har lagt till på listan inte vilka jag lyssnade på? Äh vi kör på det, då är det dom här (har ju flera listor men tar en av dom rakt av bara så kanske inte är exakt dom senaste men men): 
 
1. Retrograde- James Blake
2. The lady is risen- Johnny Flynn
3. Shot at the night- The Killers
4. Just a picture-Hares
5. Luckiest girl- Vinsten
6. Another love- Tom Odell
7. Hey brother- Avicii
8. 2013- Arctic Monkeys
9. Snap out of it- Arctic Monkeys
10. Mad sounds- Arctic Monkeys

dag 05-bild på vad jag senaste köpte..

Ja det är inte så mycket roligare än tuggummi faktiskt. Samma gamla sort som jag alltid köper, sweet fruit!
 

smulpaj..

Hade lite bär i frysen som jag ville bli av med så gjorde smulpaj OCH egen vaniljsås. Blev riktigt nöjd! 

fake cola..

Vad är det här för nåt?? Jag skulle ju köpa cola så kommer jag hem med den här skiten. När jag slutat från jobbet så åkte jag in på willys för att fylla på pengar på mobilen men fick ett sug efter cola och lime! Tog en lime och vad jag då trodde var en cola (den måste ha stått precis brevid eller nåt). Fattar inte att jag inte märkte att den var en annan sorts cola när jag betalade, var dock väldigt trött och ville hem så antar att hjärnan blockerade bort den delen som, inte vet jag kan se det uppenbara haha.  
 
 

dag 04-vad som finns i min väska..

Ja vad finns i väskan idag egentligen?
-En halvfull vattenflaska
-Skräp
-Nycklar till olika hemstäd
-Plånbok/börs/portmonä
-Hårband
-Lipsyl
-Lite småmynt som jag missat att plocka ur från London
-Och till sist en gaffel från gårdagens matlåda haha
 

mexico..

Nu är jag hemma igen! Blev en väldigt kort visit men ska ju ändå tillbaka på fredag så är inte allt för nedstämd. Vi kom verkligen dit i sista sekund och precis när vi kommer ut från teatern så slår klockan sex! (dom stängde då). Vi gick och käkade sen och det blev mexikanskt som jag ville, jag tog quesadillas och det var fan bland det godaste jag ätit. Tacosåsen var lite för stark för mig (som alltid) men det var ändå gott till. Nu ska jag duscha och sen surfa runt på internet tills jag somnar. 
 

dag 03-favorit årstid..

Min första tanke är såklart sommaren för finns inte mycket negativt med det men sen så är ju julen under vintern och julen är ju nästan bättre! Men det är också egentligen bara december månad som jag gillar av vintern, då är det 31 dagar av bara mys och glädje! Älskar när det är julkalendrar, julpynt, julmusik, julklappar, julbak och allt där till. Jag måste ju ändå välja här och då får det bli sommaren för går hellre jämt i shorts än jämt med täckisar haha

upptåget..

Tjena vänner! Befinner mig på Upptåget påväg mot Uppsala och när jag kommer fram så måste jag springa direkt till teatern för dom stänger 10 min efter. I helgen ska jag tillbaka till Uppsala nämligen och kolla inte en utan två teatrar med Sandra och idag är den enda dag som jag hinner åka dit och hämta ut biljetterna innan det är försent. Efter ska vi käka middag och det lutar åt mexikanskt!


radio..

Dom dagar jag börjar jobba efter halv sju har jag ofta igång radion i bakgrunden när jag fixar mig på morgonen. För mig är det oftast P3 morgonpasset, "problemet" är att mamma också brukar lyssna på radio men hon lyssnar på Rix så när jag står inne på toan som är mitt i mellan sovrummen kan man ibland höra två låtar samtidigt, en låt och prat, prat på båda stationer osv osv. Det finns många varianter av det där haha, men jag brukar ändå lyssna i efterhand så det jag eventuellt missade då kan jag ta igen sen. Vet inte riktigt poängen med det här inlägget men här är det! Ha det gött
 
 
 

håll tyst..

Den här frysen (from hell) har gett ifrån sig ett superirriterande *piiiiiiiip* ljud jättelänge nu! Jag skulle vilja säga att det är frysens eller någon annans fel att den låter som den gör men i det här fallet så är det bara mitt. Jag råkade lämna dörren öppen och efter ett tag så började det, *piiiip* *piiiip* *piiiip* *piiiip*. Nu slutade det dock medans jag skrev men ändå!
 
 

putsa fönster..

Tidigare idag skulle jag putsa fönster hos en gammal tant och det var minsann en rolig timme! Hennes man var lite bitter märkte jag för det var tydligen han som brukade putsa fönster där hemma innan men nu fick han inte längre det för sin fru. Hon tyckte att han var för gammal för att klättra på stegar och putsa så då fick jag komma istället haha. Han blev dock glad när jag bad honom hjälpa mig med ett av fönstrerna som satt fast, då sa han lite skämtsamt "jo du ser, det behövs en man till sådana här saker". 

dag 02-tre saker som finns i mitt rum..

1.  En gitarr
 
2. En hylla med en massa olika fotografier och kort på
 
3.  Minnen från studenten
 

fake ben&jerrys..

Blev sjukt sugen på Ben&Jerrys idag men när jag såg att ica faktiskt hade egna smaker så blev jag lite snål (dom var billigare). Jag bestämde mig tillslut för "glass som glass" och köpte icas, den låter ju god så bör bli bra den också. Dock så är ju ändå Ben&Jerrys det ultimata! Tacka veta jag "dom" när man har en dålig dag. 
 

dag 01- en bild på mig + 10 fakta om mig själv..

Vi börjar med bilden på mig själv då! Här är jag: Ellinor, 20 vårar och några månader.
 
10 Fakta
1. Jag hatar te (förutom bubbelte som jag upptäckte i London)
2. Jag fick nyligen reda på att jag är 165cm lång och inte 170 som jag länge trott.
3. Jag har en tatuering på ryggen. Vill ha många många fler!
 
4. Är egentligen brunett (nähää)
5. Jag äter alltid bullar genom att "snurra" upp dom och äter bit för bit tills jag kommer till mitten. 
6. Jag har en dålig vana av att bita på naglarna. Men nu har jag faktiskt varit duktig!
 
7. Jag älskar messmör (gammaldags)
8. Jag går ofta på loppis/second hands
9. En stor "idol" för mig är John Lennon
10. Jag äger bara svarta strumpor (förutom mina raggsockor)
 

jobboutfit..

Ja då ska jag snart bege mig till dag två på Sf! Så här ser jag förresten ut nästan varje dag när jag jobbar: svarta leggins/tights, svarta jobbjackan (man ser inte loggan nu för min hand är i vägen men det står Carina Städ där), halsduk, träningsskor (för annars skulle mina fötter dö så mycket som man åker runt) och under en grå tröja med loggan på. Nu ska vi dock få svarta tröjor så kommer ju bli helsvart hela tiden, hur kul är det. Mössor har börjat trilla in också men vet inte om jag kommer ha den så ofta haha.  Iallafall så ska jag som sagt iväg nu, bara vantarna som saknas för tror att det är kallt ute idag igen. Herrå! 
 

ångest..

God morgon, har liiite ångest men den går nog över snart. Ångesten är att jag somnade vid 8 tiden igår kväll och har sovit fram tills nu, 8!? Men jag är ju "pigg" ändå så kanske var något som behövdes (försöker jag intala mig själv) för det var faktiskt riktigt skönt haha. Så länge jag inte gör det till en vana att lägga mig så tidigt gör det väl inget..eller..

dålig pizza?..

Blev lite för ivrig när jag skulle äta pizzan haha. Vet dock inte om det var för att jag åt den för fort eller vad men den smakade jättekonstigt och har fortfarande en konstig eftersmak. Bara det inte var nåt som var dåligt så jag börjar kräkas nu för ärligt talat så är jag lite illamående!
 

nyvaken..

God morgon? Jag vet inte riktigt om man kan kalla det för det men ganska snart efter att jag skrev inlägget om Sf så sov jag nån timme. Det var gött kan jag tala om för er! Nu ligger jag här nyvaken och rufsig i håret, jag vill nästan fortsätta sova men då kommer jag nog vara uppe hela natten istället haha. Idag ska vi äta pizza och eftersom jag inte har ätit nåt sen klockan fem imorse så kommer den att slukas fort! 
 
 

30 dagar..

Har blivit lite inspirerad av min gode vän Sandra som håller med en sån där 30-dagarslista på sin blogg. Tänkte att det vore kul att göra detsamma! Så det är det här som gäller nu 30 dagar framåt (från och med imorgon). 

Dag 01 — En bild på mig + 10 fakta om mig själv
Dag 02 — Tre saker som finns i mitt rum
Dag 03 — Favorit årstid
Dag 04 — Vad som finns i min väska
Dag 05 — Bild på vad jag senaste köpte
Dag 06 — En före och efter bild när jag fixar mitt hår
Dag 07 — 10 senaste låtarna på min spotify lista
Dag 08 — Favoritsaker
Dag 09 — Mina rädslor
Dag 10 — Gamla bilder på mig
Dag 11 — Visa mitt favoritplagg
Dag 12 — Min sommar
Dag 13 — Favorit tv-serier
Dag 14 — En av mina favoritbilder som jag själv tagit
Dag 15 — Två saker jag längtar efter
Dag 16 — Hur jag sminkar mig
Dag 17 — Fem bloggar jag läser dagligen
Dag 18 — Vad hade jag på mig i dag
Dag 19 — Min favorit låt och varför
Dag 20 — Hit vill jag åka innan jag dör
Dag 21 — Min dag i bilder&text 
Dag 22 — En film jag kan se hur många gånger som helst utan att tröttna
Dag 23 — Den bästa dagen på året och varför
Dag 24 — Vad jag vill jobba med när jag blir vuxen
Dag 25 — Någonting jag vill göra just i denna sekund
Dag 26 — Ditt favorit nagelack
Dag 27 — Detta är jag beroende av
Dag 28 — Hur jag firar julafton
Dag 29 — En låt som passar mitt humör
Dag 30 — Fem bilder från olika minnen 2012
 

sf..

Idag var det ännu en sån där dag då det gick förvånadsvärt bra på Sf, vi var klara redan tjugo över nio! Det enda "jobbiga" var den enorma läskpöl på en av raderna i salong fyra.
 
I salong ett så hade dom visat den där nya filmen "Vi är bäst" men det var väldigt få som hade kollat. Det enda skräp som fanns egentligen var i mitten på varje rad och då var det inte mycket heller. Jag trodde att det var en sån film som många skulle vilja se men sen när vi började prata om den så insåg jag att det är en film med tolv-trettonåriga punkartjejer och känns inte som att så många från typ arton år och uppåt är den tänkta målgruppen. Annat hade det nog varit om det varit tjejer mer i min ålder men ändå med samma story, Tjenare Kungen är ju hur bra som helst liksom (närmaste jag kom på att jämföra med) och jag tror det är roligare och mer intressant att se något som är närmre en själv. Sen så kan den här filmen vara skitbra det vet ju inte jag men jag säger bara hur det såg ut och hur vi tolkade det. 
 
 

salami..

Idag är det salamimackor till lunch och leopardbyxor på bena som gäller! Har en relativt lugn fredag, första städningen är på fyra timmar och sen ska jag till hagaström för en på två. Men blir inget ståhej för mig i helg inte för jag har sf..MEN det ska inte få förstöra min fredag iallafall. Det vankas nämligen kött,potatisklyftor,bea och sallad till kvällen och kommer säkert köpa mig nå fredagsgodis hehe. Glad fredag på er!
 
 

julbocken..

Hos min sista hemstädning dom här torsdagarna är alltid P4 igång så där får jag alltid lyssna på lokala nyheter från Gävle. Idag pratade dom bland annat om att det är flera personer som har anmält sig till någon slags frivillig "vakt" till vår älskade julbock i vinter. Gävleborna vill tydligen att bocken ska leva det här året haha. Det vore ju trevligt om den höll sig till jul iallafall eftersom att förra året brann den ner redan 12 december. 
 
 

förändring..

My blonde days are over, ja så är det hörni. Min utväxt är ganska mörk så den syns därför också ganska bra under mitt väldigt ljusa hår (nästan vitt skulle jag vilja påstå att det är). Det har jag tröttnat på nu men eftersom jag inte vågar bleka håret igen med tanke på vad som hände sist så har jag bara två val. 1-Låta det vara och gå runt med halva håret typ svart och resten vitt som en slags Cruella de Ville eller 2- Gå tillbaka till att vara brunett. Nummer ett låter visserligen lockande men jag kommer nog ändå gå på alternativ nummer två! Har googlat fram lite bilder som jag tyckte stämde in på vad jag dels vill ha som frisyr men också färgerna. Vad tycker ni?? Ja och som ni kanske redan fattat så kommer jag inte klippa det kort igen utan nu ska det få bli långt, eller den här längden till att börja med iallafall haha så därför är det skönare att vara brunett och inte behöva tänka på utväxten hela tiden. Måste försöka ta mig till "min" frisör och fråga henne lite vad hon tycker, hon är ju ändå proffs så hon om någon borde veta vad som är bäst att göra. 
 

teaterkort..

Mitt teaterkort har ju gått ut vid det här laget men det kommer fortfarande massa mail om premiärer och annan info från Uppsala Stadsteater, nu tipsa dom även om teaterkortet. Jag kommer nog att införskaffa ett nytt snart för är en massa nya premiärer i höst så det vill man inte missa. Är lite kul dock att första året jag och Sandra köpte våra kort kostade dom bara 100 kronor! Men sen gick vi på samma teater kanske 5-10 gånger så vi kan ha bidragit till att dom var tvugna att höja priset för annars skulle dom gå back haha. 
 
 



tidigt..

Japp det gäller att klä på sig rejält när man ska iväg så här tidigt på morgonen! Kanske borde börja använda pannbandet igen, mitt det där blå jag köpte i vintras ni vet. Mössa funkar väl men det ställer till det lite för har oftast håret i en slarvig eller lite mindre slarvig "boll" på huvudet. Ha en bra onsdag!
 
 
 
 

mjukisar..

Glider runt i dom nya mjukisbyxorna som äntligen har kommit! Eller äntligen, dom kom samma dag som jag åkte till London. Hade beställt dom tidigare nämligen men det var för stor storlek så var tvungen att skicka tillbaka för en mindre. Jag hade hoppats på att kunna ha dom när vi åkte men fick bli ett par andra för dom här hann som sagt inte komma fram men kan ju njuta av dom nu istället. Är inget speciellt med dom egentligen men är sjukt sköna och mjukisbyxor behöver inte ha så mycket större funktion än så tycker jag. Ska väl borsta tänderna nu och sen somna snabbt! 
 
 

notis..

En liten notis bara, har lagt inläggen så att man kan läsa allt kronologiskt, så ni som uppdaterat men kanske bara får upp samma inlägg högst upp scrolla ner så kommer det fler!

flygresan..

Herregud hur ska jag börja! Jag hoppas ni förstår att om jag skulle berätta varenda detalj om vad vi gjorde i London så skulle det bli hundraelva inlägg så ni får lite smått och gott och resten kommer ni säkert få höra ändå haha. 
Ja det hela började med att Linn och Göran hämtade upp mig klockan fyra på Torsdagsmorgonen och sen var det en tre timmar nonstop bildfärd till Skavsta flygplats. 
Jag hann aldrig äta frukost innan vi åkte så köpte mig en macka och en pucko på pressbyrån. 
Sen fick vi vänta ett tag till innan alla kontroller och sist fick vi äntligen gå på planet!
Gick snabbt att flyga för jag somnade ganska direkt haha. 
Vi insåg när vi gick av planet och skulle genom passkontrollen att vi nog hade varit lite tidsoptimister när vi bokat buss från flygplatsen. Vi stod säkert en halvtimme i kö och skulle vi ju hitta till bussen också! Vi missade den vi tänkt ta med som tur är kom vi med på nästa istället. 
Det första vi gjorde var att fixa oysterkort. Med dom kommer man runt på allt, alltså tunnelbana/tåg/buss och sånt. Första tunnelbaneturen var ju intressant, vi var inte vana vid hur det svängde så kraftigt och VÄRMEN. Satans varmt i dom där, men vi fick hela vagnen att skratta när jag försökte plocka upp nåt från golvet samtidigt som jag försökte hålla i mig, det måste ha sett väldans roligt ut faktiskt. 
Och nu till vandrarhemmet..
Ja jag vet att många av er sa till oss att det lät pretty shit men vi trodde faktiskt att det skulle vara bra haha. Ni ser ju själva så behöver inte prata så mycket mer om det faktiskt. Men jag måste säga att förutom hur det såg ut så hade vi ändå jävligt kul där. Vi hade ju några myskopersoner där några dagar men sista kvällen så kom det några härliga killar (mer om det senare). 
Vi tog tunnelbanan tillbaka in till stan och hemskt nog blev våran första middag i London donken haha. Men vi var jättetrötta för det var ett helvete att ta sig till vandrarhemmet kan jag säga och vi hade ingen aning om vart nånting fanns med vi hade sett det här och det enda vi hade i huvet var MAT så så fick det bli. 
Vi turistade lite snabbt efter maten och stötte på en svart buss som det stod "ghostbustour" på. Killen som sålde biljetter hette Sam och jag vet inte om det var för att han var så bra på att sälja in det eller om det var för att han var så himla skön och rolig men vi köpte oss varsin biljett.
Vi gick till en tvättäkta pub innan och tog en cider. Det smakade lite annorlunda men var ändå gott!

ghostbustour..

Ja ghostbustouren ja! Vi hoppade på och visste inte riktigt vad vi skulle få se. Linn var väldigt kaxig i början och tyckte det var lite småfjantigt. 
Längst fram där vi satt så fanns det en skärm som filmade själva guidekillen. Fanns också en kamera i trappan upp, en under stolarna och en på hela "rummet". Den sista bilden var det skitläskigt att se när det kom en krypande längs med golvet! 
Vi åkte runt i London och han berättade om mördare som Jack The Ripper, Londonbranden, spöken och likande. Samtidigt så var det som en teater på bussen med skådespelare. Jag sa ju tidigare att Linn tyckte det var ganska mesigt men jag kan då tala om att i slutet av den här turen så satt fröken Linn i mitt knä gråtandes och gallskrek haha. Andra på bussen började fota oss istället..
Vi fick lugna ner oss med en öl på puben innan vi åkte hem. 
Jo just det, Linn slog i armen i stolen så hon började blöda under turen men som tur va så fanns det en snäll mamma som gav oss ett plåster. 

fredag..

Dag två! Något trötta så fixa vi oss snabbt för att sen hoppa på tunnelbanan.
Lång rulltrappa som blåste upp tröjan på Linn hehe. Och nu följer det en rad olika bilder från vad vi gjorde och såg under dagen!
Det där var jättehäftigt! Vi gick fyra gånger haha
Det var en minifestival på Trafalgar Square med tema "Malaysian night" under fredagskvällen. Drack lite cider och hade det gött bara!
 
 
 

bubbletea..

Under fredagen så gick vi till china town också för att testa på bubbletea! Jag är ju inget fan av te alls men det här smakade riktigt gott! Jag tog jordgubbsmak och det var liksom tesmak men ändå inte och det var ju lite bubbligt (såklart). Men dom svarta gelébollarna var lite jobbiga haha.
 

camden..

På lördag förmiddagen så delades det ut choklad och jag som var sötsugen såg det som en gåva från gud.
Under eftermiddagen så bestämde vi oss för att åka till camden, vi kunde ha varit där en hel dag för fanns så mycke att titta på!
Vår första fish&chips, gott och mättande!
Vi var tvugna att testa, sockerchock kan jag sammanfatta det som haha
Linn fyndade klockor och jag hittade bland annat ett par solglasögon som jag letat jättelänge efter!
 
Sen är det så här nu att under lördagskvällen så blev kameran kvar hemma vilket är riktigt bittert för det kunde ha blivit så bra bilder för det hände så jäkla mycket! Vi blev bland annat nekade att gå in på en club för vakten hade aldrig sett svenska idkort förut så han trodde att vi förfalskat dom eller nåt?? Vi gick till ett annat ställe och jag drack min favocider, jordgubb/lime (billigt var det). Hamnade på ett väldigt konstigt ställe under natten som jag tror är bäst att jag får ta och berätta direkt till er för skulle bli för flummigt att skriva om så här. Ett av det bästa under natten var ett musikställe i Soho där dom spelade live musik och vi träffa hur härliga människor som helst. En kille som jobbade i baren hade skitsnygga tatueringar och när han kom och satt med oss ute sen så hörde jag att han kom från norra delen av England. Jag gissade på Manchester eller Liverpool men det var Leeds, inte så off ändå haha. Hursom så var hans dialekt så jäkla "snygg" om ni förstår vad jag menar, men måste också direkt påpeka att han inte var nån scouser utan han var öh normal typ haha. Kom hem runt halv åtta på morgonen men gick inte att sova ändå för det var för mycket övertrötthet och vi kunde ju inte sova bort hela dagen. Blev nån timme sömn men sen så tog vi oss ut och var väl kanske lite som zombies men vi sov som sagt inte bort hela dagen iallafall!
 
Om ni minns så nämnde jag tidigare att det kom ett grabbgäng till vandrarhemmet på kvällen innan vi drog ut, jag och Linn skulle hämta våra väskor så fick ställa oss i kö bakom. Det hade blivit nåt problem med bokningen så en av dom skulle sova i ett annat rum med tjejer i. Dom höll på fram och tillbaka om vem det skulle bli och att det var så synd om tjejerna. Var mycket skämt om vad dom skulle göra och ja jag och Linn höll oss så länge vi kunde men tillslut brast det och vi började asgarva. Det tog slut snabbt dock för vi insåg att det var oss han skulle sova hos. Vi hade tänkt duscha för det var ingen annan i vårt rum just då så vi spurtade upp och gjorde oss klara. Men det var inga problem alls, han var superschysst och dom andra killarna också (det kunde ha varit mycket värre liksom). 
 

linn´s busstur..

Det här är några av bilderna som Linn tog under en av våra bussturer. Jag låter bilderna tala för sig själva ;)
Den sista tog jag visserligen, såg ut så här på flera av busshållplatserna! Varför vill man slänga bort hörlurar haha
 

sverige..

Bland det sista vi gjorde innan vi tog bussen till flygplatsen var äta en sjukt god våffla med nutella på!
Eller det allra sista vi gjorde var väl att sitta och frysa ihjäl vid busshållplatsen. 
 
På själva flygplatsen så låg det folk och sov (vi var ju ändå typ 03.30) så man fick smyga sig fram. Vi var båda hungriga så vi köpte kinamat och det var så himla gott att få i sig varm mat efter att ha frusit i timmar. Resten är nog inte så intressant, vi tog flyget till Sverige, jag sov, vi väntade på flygbussen, tog tåg till Gävle från Stockholm och ja nu är jag här! Men kommer garanterat åka tillbaka och faktiskt så har det redan börjat pratas om planer att göra det ganska snart ;)
 

dilemma..

Shit försöker att hålla mig vaken ett tag till för måste komma tillbaka i min dygnsrytm men är fortfarande så jäkla trött så har nickat till flera gånger. Måste ju duscha innan jag lägger mig så kanske blir lite piggare då eller så blir det helt tvärtom. Hursom så har jag ett dilemma, jag kan ta sovmorgon om jag vill imorgon men börjar jag tidigare så slutar jag ju också tidigare och kan åka hem snabbt och fortsätta sova för har bara två städningar (det är mina två som jag egentligen har idag). 

tillbaka..

JAG ÄR TILLBAKA. Hej på er vänner, jag är tillbaka efter ett par 5 fantastiska dagar i London! Jag lovar att ni kommer få både bilder och historier från resan men idag är jag för trött och sliten för att orka göra det bra. Ni får istället den här bilden som en teaser. Vad gör vi? Vart är vi? Vad kommer hända? Det får ni veta imorgon. 
 

so long..

Hela kvällen har det vart fullt upp! Har packat, packat om, packat om igen, duschat, sytt igen ett hål på ett par byxor och fixat lite allmänt. Nu står iallafall väskan och det jag ska ha på mig redo vid dörren (ska inte ha den prickiga), klockan fyra kommer Linn och hämtar mig och sen bär det av! Kommer fota en (ursäkta språket) jävla massa så kommer nog att få dela upp det i dagar när jag ska visa er sen haha. Men det kommer säkert komma upp en och annan bild på instagram eller nåt också. Mene, vi ses på måndag igen hörni. GOOD BYE
 
 

packa..

Håller på med en av dom saker som jag gör sämst, packa. Jag slänger ofta ner både för mycke och vad jag sen tycker är fel kläder haha. Men nu måste jag verkligen tänka smart! Vi kommer ju gå på en massa ställen där man köpa kläder så vill ju ha plats i ryggsäcken för hemresan också. Det ser ändå ganska bra ut nu men imorgon blir det "the final cut" för vad som får följa med och vad som får stanna hemma.

havrekakor..

Ja hela mitt "åh jag ska börja baka en massa igen, dagens bakverk woho" faila ju ganska stort. Har bakat visserligen men blev ju inte riktigt så som jag tänkte mig haha. Gjorde nyss iallafall bland det enklaste man kan baka, havrekakor. Det ser ut som drömmar ser jag nu men det är det icke! 

forex..

Efter jobbet idag så gick jag och Linn till Forex för att växla våra svenska riksdaler till brittiska pund! Helt sjukt hur fort det har gått sen vi bokade. Jobbar imorgon, tidig start på torsdag och sen är det fullt ös i London fem dagar. Har snålat och sparat nu så man kan spendera rejält under dom här dagarna. LÄNGTAR
 
 

frasiga..

Glömde min hudsalva idag och då blir händerna väldigt frasiga efter några timmar med disktrasor och diverse medel!
 
 

hjälpen har anlänt..

Har fått hjälp i mitt sökande av denne okända hen! Jag har ju ingen aning om hur man lägger in klipp om man inte har ett youtubekonto sen innan så om du istället klickar på länken så kommer du till avsnitt tre av "Hela Sverige Bakar". Pianobiten kommer: 22.46 och håller på till 23.04, var inte alls precis i slutet som jag fått för mig haha. Men det är dock precis i slutet av första utmaningen så blanda väl ihop sluten (oops). Tack på förhand!
 
 

RSS 2.0