Halloween

Goooood lördag på er! Jag är väldigt glad och taggad just nu för om några få timmar så ska jag (och en massa annat folk) på Felicia & Dennis Halloweenfest!! Jag tänker fortfarande inte avslöja vad jag ska vara utan berättar allt imorgon när jag (förhoppningsvis) har lite bilder också

Jag var tidigare idag och lämnade en pajform till Felicia, och till hennes försvar så varnade hon mig innan, men när jag ringde på så tog det ett tag för henne att svara (dom har porttelefon) eftersom att hon spelade så hög musik haha. Här är mitt smsflöde under tiden jag väntade:

Nu ska sminka mig och fixa det sista innan jag åker till Sandra för att fixa det ALLRA sista innan vi åker till Felicia och Dennis!!

En typisk höstdag

Ja idag var det då grått ute! Det är den här perioden på året som jag gillar minst. Deppigt, grått och regnigt! Vid det här laget vill jag bara att det ska övergå till vinter och snö! Men eftersom det är en bit bort fortfarande kan man ju hoppas på några fler kalla men soliga dagar! Tog den här bilden förra veckan då det var just en sådan dag, en typisk "höstdag" som jag vill ha den haha.

Restless leg(s)

Kan inte sitta still särskilt länge när jag ska skriva uppsatser, därför hamnar ofta både ben och fötter lite överallt haha.

Bastille - Hangin´

ALLT ÄR KLART, eller ja, inte allt men EN uppgift iallafall haha. Ska strax promenera hemmåt (har suttit i skolan) och kommer då bland annat lyssna på den här låten:
Det är Bastille´s senaste låt och den är huuur bra som helst. Jag skickade den till min syster tidigare idag och både hon och jag tycker att det påminner om deras tidigare "sound", vilket bara är positivt haha. Well done boys!

Bean Boozled

Hej tjena halloj
 
Jag var tvungen att ta en liten paus från mitt sista minuten skrivande (what else is new). Kan därför berätta om helgen lite snabbt! I fredags så träffades jag, Sandra, Felicia och Dennis för lite häng. Vi satt ganska länge i parken utanför Felicia och Dennis och spelade spel, bland annat det här:
 
Jag fick en väldigt suddig bild av själva bönorna (typiskt) men här är dem! Två sorter av varje och samma färg på dem. Man kan därför antingen få en god eller äcklig böna! Vi körde att förlorarna i ett frågespel var tvungna att ta en varsin böna (av samma färg) och se vem som fick den äckliga och vem som fick den goda! Jag fick bara köra två gånger (alltså var jag bra på att svara rätt hehe) och båda gångerna fick jag goda. Kommer inte ihåg exakt vilka smaker det var men båda smakade som Bamse´s tandkräm från när jag var liten haha.
 
Ja och här är gänget!
 
Vi gick sedan och åt på en resturang i närheten som heter Arom där vi alla både åt och drack exakt samma sak haha. Det var en VÄLDIGT god hamburgare iallafall!
 
Sedan så har jag inga fler bilder men vi drog hem till Felicia och Dennis igen efter det och spelade och hängde lite mer innan vi drog en kompis till dem som vi snabbt åkte ifrån igen eftersom att de som redan var där skulle dra precis när vi kom haha. Det slutade iallafall med att jag och Sandra själva åkte ner på stan och drack en halv öl var, vi mötte upp med Oskar och hängde som coola kids vid cykelstället en stund innan vi åkte hem. I det stora hela så var det en väldigt kul kväll iallafall haha.
 
I lördags så gjorde jag verkligen ingenting..ELLER JO. Jag lånade de två första säsongerna av Downtown Abbey på biblioteket och kollade på det hela dagen. Jag ÄLSKAR det. Jag har sett nåt avsnitt då och då men har aldrig riktigt följt det (förs än nu). Jag kan dessutom se det som research eftersom att min literatur uppgift som jag skriver på just nu faktiskt utspelas under den tidsperioden och tar upp frågor som var relevanta då haha.
 
Anyway, jag orkade inte laga någon mat under min lat-lördag så jag köpte en färdigrätt som var lätt att värma i micron bara. Jag hittade den här som jag inte har testat förut, det skulle vara citrongräs i också vilket jag tycker är svingott så det var en riktig vinnare! Det kändes nästan som att jag var med i en amerikansk serie där dem alltid äter kinamat med pinnar direkt ur en sådan där förpackning haha.
 
Igår så hade jag mest ångest över allt skolarbete som jag måste göra men som jag samtidigt inte alls har någon lust att ens tänka på. Jag vet att jag skrev förut om hur less jag var på skolan och det har inte ändrats. Jag vet inte varför det har ändrats nu, förra terminen tyckte jag att det var hur kul som helst men nu är det BARA jobbigt och ångestframkallande. Haft samma känsla idag men har ändå tagit mig i kragen och ska göra skiten nu. En uppsats kommer att bli "sen" men så får det bli. Jag måste ta en sak i taget annars kommer jag bara släppa allt och då blir det bara värre.
 
Så ja, nu måste jag återgå till skrivandet, vi hörs!

Snabbgenomgång

Hej, det är sent, har haft en kul dag/kväll, har haft flätor idag, hejdå!

Julpapper

God kväll där hemma!

Min dag började med en tråkig föreläsning i Litteratur, som sedan övergick till ett tråkigt (och ångestfyllt) seminarium. Nästa vecka så har vi det sista seminariet och tack och lov för det haha. Det är lite synd men jag har verkligen inte gillat den här kursen! Efter seminariet så gick jag för att möta Sandra och Stina som skulle lämna en grej till någon (fattade aldrig riktigt vem) så vi hakade på. Det blev lite förvirring först men till slut så blev rätt sak lämnad till rätt person. Jag gosade med en katt som hängde utanför huset under tiden haha. När Stina var klar med sitt ärende så var det dags för mitt och Sandra´s! Vi skulle köpa grejer till våran (och Oskar´s) utklädnad till en Halloweenfest som är nästa vecka. Jag är riktigt nöjd med våran utklädnad haha (vi ska vara samma alla tre). Jag tänker inte avslöja vad vi ska gå som utan det får ni se på festdagen!
 
Vi tog en tur till Biltema också där jag köpte julpapper! Jag kunde inte vänta längre med att slå in de klappar jag redan har införskaffat haha. Jag tycker att pappret jag köpte är jättefint MEN, jag såg mitt dröm julpapper på instagram nyss! Ni kanske tycker att det är lite konstigt att man kan bli exalterad över julpapper..och det är det..men jag skiter i det haha. Att slå in julklapparna är minst lika kul som att få dem (och ge bort såklart). Så om någon ser den här typen av julpapper, SNÄLLA säg till.
 
Jag har annars varit hos Sandra och Oskar under kvällen och vi har mest bara chillat. Spelat spel, ätit middag, gjort chokladpudding och sedan kollat en ganska konstig (men ändå bra) serie!
 
Nu ska jag sova så god natt på er!

Lukas Graham

 Jag tänkte att jag skulle tipsa om en låt som jag är ganska säker på att jag är sist på bollen med, men som jag inte har uppmärksammat förs än nu! Den heter 7 years old och är gjord av Lukas Graham. Aldrig hört den förut och jag har inte heller hört något annat av honom (vad jag vet). Jag gillar den starkt iallafall och jag kommer nog att lyssna på hans andra låtar för att se om jag gillar dem också!

Tvättstuga-rage

Jag har just varit ner i tvättstugan och satt igång två stycken maskiner med tvätt! En ganska tråkig "syssla" men  som ändå ger en rätt så tillfredsställande känsla JUST när man trycker på startknappen. När man måste bära tillbaka allt och sedan vika är det inte lika tillfredsställande haha.

Just idag var jag nära på att få ett sådant där typiskt "tvättstuga-rage" när någon (visade sig vara en tjej) hade lämnat kvar/glömt/struntat i sin tvätt i BÅDA maskinerna som jag hade bokat. Jag skulle just plocka ur tvätten och lägga i en sådan där vagn när hon tack och lov kom. Var lite rädd att jag skulle behöva ta någon slags konflikt, vilket jag är livrädd för haha.

Lavanda Glass

Min dag började med ett seminarium i Språkvetenskap, inte så kul..
När det var slut så träffade jag Sandra (mycket roligare haha) och vi gick till en second hand som ligger vid mig. Sedan så fick vi för oss att gå till en annan som ligger en bit bort, men det var så fint väder just då så det var bara skönt att ta en promenad! Där hittade jag en JÄTTEFIN halsduk (fotar förmodligen senare) och ännu ett ölglas till pappa haha. Sedan så gick vi till ett café som ligger på övfre slottsgatan, Lavanda heter det och dom har lätt Uppsalas GODASTE glass!! Jätteroliga smaker och dom gör allt själva.

Jag tog Nutella, Passionsfrukt och Lingon. Lingon var liiiite sur men ändå intressant att prova! Nutellaglassen var ju ingen överraskning att den var huuur god som helst haha.

Nästa gång (och det kommer garanterat att bli fler gånger) så vill jag testa mango och..det var någon mer smak som jag tyckte lät god men som jag inte minns vilken det var nu.

Vi blev sugna på kaffe efter glassen så vi gick ner till stan och köpte varsin kopp. Vi gick sedan hem till Sandra där vi spelade Skip-bo, kollade en massa gamla barnprogram (asså verkligen old school) och lyssnade på alla låtar från Pitch Perfect och Pitch Perfect 2 haha.

Jag är hemma nu och ska försöka somna snabbt för imorgon ska jag upp tidigt och tvätta..kuuuul.

God Natt

Jultröja

Jag tror att den juliga kattboken från igår kickade igång min julpepp ännu mer, för idag så såg jag en väldigt "ful" jultröja som jag samtidigt älskar på instagram haha. 
 
Jag har för mig att Elisabeth har både pratat om och visat mig den här förut men jag blev i så fall imponerad på nytt nu bara haha. Jag har ju redan min lysande julgranströja från förra året men det finns plats för MÅNGA fler jultröjor i min garderob haha.

Oförtjänt kaffepaus

Hej!

Den här måndagen har helt och hållet bestått av prokrastinering! Jag har en bok som ska läsas ut tills imorgon på litteraturen men jag är ju en sådan person som inte alls gillar det här "måste". Jag "måste" läsa ut den inom en viss tid, jag "måste" anteckna vissa saker som sedan ska diskuteras (istället för att bara njuta av boken liksom) och jag "måste" tolka den på ett visst sätt för att läraren säger så. Inte ett fan av det systemet med andra ord haha.
 
Jag tog iallafall en ganska oförtjänad paus för någon timme sedan och träffade Felicia lite snabbt på stan för att dricka kaffe. Vi gick till Subway och köpte kaffe+en kaka innan vi satte oss nere vid ån. Trots att det var lite kyligt så var det ändå mysigt!
 
Medans vi satt där så visade jag henne en bok (bilden alltså, jag köpte den inte haha) som jag hittade när jag och Ida var in på The English Bookshop i lördags. Perfekt julklapp till någon som känner att de har tappat julkänslan haha (och som gillar katter).
 
Ida skulle på födelsedagsfest senare på kvällen så vi umgicks under dagen. Tog en sväng på stan och åt lunch/fikade innan vi gick hem till mig där hon fixade sig. Vi ses ju inte så ofta längre så det var kul med ett litet spontanbesök!
 
Nä nu ska jag väl försöka läsa ut den där förbannade boken..
Den här litteraturkursen har verkligen förstört det roliga med att läsa för mig!

Pizzabakeren

Tjoho!

Ikväll byter jag ut alkohol och dans mot pizza och The Walking Dead marathon haha.

Jag cyklade glatt till Pizzabakeren tidigare och beställde en helt ny pizza faktiskt! Väldigt ovanligt för att vara mig haha. Jag var lite orolig att den skulle vara för stark men det var ingen fara (lite ibland bara). Hot Hawaii Kyckling hette den, godast hittils faktiskt! Den hade såklart ananas på också haha. 

Vi vann inte..

Ja som ni förmodligen redan har förstått så vann vi INTE pubquizet igår. Vi hade nog aldrig en riktig chans heller haha. Men i vårat försvar så satt vi längst bort längst in i hörnet så det var ganska svårt att höra vad han sa ibland. Men som jag sa igår så tycker jag fortfarande att det svinkul!
 
Quizet bestod iallafall utav tre delar. Först så var det en massa bilder som vi helt enkelt skulle skriva vem/vad det var på. Sedan så var det en musikdel och sist en "general knowledge" del. Väldigt roliga och varierande frågor måste jag säga!
Det var pauser mellan varje del och då skulle man byta sitt papper med ett annat lag (alltså för rättning). Jag måste säga att dem som rättade våra svar var VÄLDIGT generösa med poängen haha. Bild nummer 17 (killen med orange hår) visste jag var från Futurama, men istället för "Fry" (som han heter) sa jag "Finn". Vi hade skrivit Futurama i parantes efter namnet så trots att namnet var fel fick vi ändå en halv poäng för att vi visste vilken serie han var ifrån haha. 
 
Det var en väldigt kul kväll! Det behöver inte alltid vara "nattklubb" liksom . Lite öl med sköna människor (och quiz) är hur underbart som helst! Finns det någon "quizklubb" här i Uppsala vill jag joina haha.
 
Jag blev dock lite "ledsen" när jag gick in på toa och blev påmind om hur mycket de har gjort om sedan gymnasiet. Vi var flera som hängde på Williams ganska ofta och då var det dels mycket mysigare i allmänhet, men inne på toan så var det en STOR spegel med olika skor fastlimmade runt om haha. 
 
I det här hörnet så stod det också en jättefin (och skön) fåtölj som man kunde chilla i om man följde med en kompis in på toan haha.
 
Så det var verkligen en nostalgitrip..fast en deppig en haha.

JAG ÄLSKAR QUIZ

Ja nu vet ni det! Jag håller helt fast vid att quiz är bland det roligaste som finns haha. Det spelar ingen roll om jag inte har ett enda rätt (vilket har hänt), själva grejen med quiz är bara så kul!

Varför skriver jag om detta helt plötsligt då? Jo för att senare ikväll så ska jag, Felicia och Dennis till en "opening night" av Williams och genomföra ett tvättäkta pubquiz!! Jag är supertaggad redan nu haha. Jag återkommer senare ikväll för att berätta om vi vann! Annars vet ni vad som hänt..

 

Kanelbullens dag

Som rubriken säger så är det Kanelbullens dag idag!! Jag vet inte ens hur många bullar jag har ätit haha. Först så åkte jag till Sandra och Oskar på morgonen och åt bulle samt lyssnade (och löste) på gårdagens melodikrysset! Vi klarade nästan alla den här gången faktiskt. Jag hade köpt med mig frysta bullar och det stod på paketet att det skulle vara 12 stycken i påsen MEN det visade sig vara 13, så win för oss haha.

Vi hade det väldigt mysigt! Alla var dock ganska trötta haha. Vi (jag, Felicia, Dennis, Peter, Cecilia, Sandra och Oskar) hade haft en sista grillning/ölprovning igår. Det var faktiskt riktigt kul att prova en massa olika öler, vi fick alla ge poäng också mellan 1-5. Jag hade en klar favorit, nu kommer jag inte ihåg vad den hette dock haha. Schwartz någonting..den var iallafall förvånadsvärt god eftersom jag inte brukar gilla mörka öler. Hursom så spelade vi spel och drack öl hela kvällen!

Åter till den här dagen nu! Jag åkte hem samtidigt som Sandra skulle åka till jobbet och väl hemma började jag fundera på hur jag ska möblera om. Tidigare i veckan så var det ju några här för att dra nytt fibernätverk och då var man tvungen att flytta alla möbler. Den där boxen dom satte dit är ganska stor så jag kan inte ha möblerna lika som jag hade innan, men det är ändå kul med lite förändring så gör inte så mycket.

Kort efter så mötte jag upp med Felicia och Dennis och vi åkte hem till dom. Där satte jag och Felicia igång med bullbak medans Dennis skötte maten haha.

Vi gjorde både kanel och vaniljbullar och trots att det är KANELbullens dag tyckte jag att vaniljbullarna blev godast haha. Jag fick till och med med mig några hem!

Imorgon så är jag ledig men jag ska ändå göra "tråkiga saker". Jag har ÄNTLIGEN fått en tvättid så ska tvätta typ allt jag har och sedan så ska jag fixa i rummet. Har även en del plugg att bli av med! Men det är imorgon, vi hörs då!

God natt

Katter är bäst (och sämst)

Jag såg den här tavlan på 9gag tidigare i veckan och jag vill verkligen ha den haha. Så om någon konstnär alt. någon som kan måla helt okej därute har lust att göra en åt mig tas den tacksamt emot! Jag kan betala med kaffe och valfritt fika.

Helg!

Hej hemma i soffan/stolen/fåtöljen/sängen (eller vart ni nu läser detta)!
 
Det här är första dagen på hela veckan som jag faktiskt ens har haft lust att skriva något. Jag skickade just in min uppsats, eller första delen av den iallafall eftersom att den är ganska lång så skriver vi den i etapper, hursom så har jag undvikit den så himla länge för jag har verkligen inte haft någon aning om hur jag ska skriva den haha. Jag har därför haft smått ångest hela veckan samtidigt som jag har försökt att göra klart andra arbeten (B-kursen är verkligen ett STORT kliv från A-kursen). Igår så såg jag till att göra det iallafall och det kändes så himla skönt att bli av med den! Dock så kunde jag inte skicka in den för jag hittade inte vars man skulle ladda upp den haha. Jag åkte in tidigare till skolan idag för att fråga min handledare men han var inte på sitt kontor så jag gick ner till datorerna istället för att kolla en gång till. Då ser jag att han har skapat en fil nu på morgonen så det var ju skönt för mig att veta att det inte var jag som var dum i huvet haha. Den är alltså inskickad och jag har därmed tagit helg! (efter föreläsningen dvs). 

RSS 2.0