POOLPARTY

Det blev english breakfast igår istället! Fast det blev snarare english lunch eftersom vi åt vid halv 12 tiden haha.
 
Större delen av gårdagen bestod av att sola och hänga på terassen! På eftermiddagen gick vi en sväng till Spånen, en badplats som ligger i närheten.
 
När vi kom hem igen satte poolpartyt igång på riktigt! Vi badade, drack lite gött samtidigt som högtalaren spelade ut tropiska toner haha. 
 
Dagen innan när vi var på systemet hittade jag en "ready to drink" pina colada! Så jag hällde glatt upp ett glas och tog en stor klunk och..och grimaserade illa. Den var VÄLDIGT stark. Elisabeth kollade på flaskan och det var visst 14,9 %..inte undra på att jag tyckte den var lite stark haha. Jag fick blanda ut en hel del med mjölk och SEN kunde jag dricka den normalt.
 
Senare mot kvällen grillade vi! Så himla gott! Vid det här laget så var solen inte lika stark heller så man kunde faktiskt sitta ute utan att svettas ihjäl haha.
 
Medans vi åt började vi prata om barnböcker, böcker vi läste när vi var små mer specifikt. Jag försökte komma på vad en bok hette men jag hade bara en bild i huvet. Domherrar, röda äpplen, snö och en tomte. Inte mycket att gå på men Elisabeth kom tillslut fram till vilken det var! Jag älskade den boken när jag var liten, det var speciellt bilderna jag tyckte om så tror det var därför jag bara mindes bilder.
 
 
Idag ska vi åka Ikea hade vi tänkt! Så det blir långutflykt till Älmhult. Andreas och hans pappa håller just nu på med att måla om huset och eftersom Andreas är den enda med körkort har vi inte kunnat åka iväg så mycket. Men vi har gjort andra saker istället då bara. Men idag som sagt ska vi åka iväg!

EN SJUK KISSE

God morgon! 
 
Fast nu är klockan 12 så det är nog god förmiddag faktiskt. Jag är som jag tidigare nämt i Alvesta just nu och har precis skrivit klart det lååånga inlägget om Prag (som ni ju säkert märkt haha). Åt frukosten ute idag med Oliver som strök runt i gräset, måste kolla efter fästingar sen...
 
Ja så började jag skriva igår. Skulle ta en paus för att lämna disken och ta in honom osv. Helt plötsligt så blev han väldigt dålig. Han spydde och försökte göra nummer 2 men det gick liksom inte. Det höll på så här ett par timmar, han ville inte äta eller dricka och jag skrev i panik till mamma om vi behövde ta honom till veterinären. Vi misstänkte att han nog var förstoppad pga han har ätit mycket av Nisses (Elisabeths katt) OCH sin egen och han har blivit mycket känslig mot vissa torrfoder. Elisabeth tipsade om messmör för det hade hon använt förut för att "mjuka upp" magen liksom. Jag sprang direkt och köpte och försökte få honom att slicka i sig det. Efter yttligare någon timme gick vi ut med honom, vi testade allt. Helt plötsligt så sätter han sig och bajsar och efter det märkte man att det blev bättre. Han drack kopiösa mängder vatten (han hade inte druckit något alls sedan det började) och sedan låg han och vilade. Sent på kvällen ville han in i mitt rum och då hade han inte spytt på flera timmar så det kändes okej att släppa in honom, han hoppade direkt upp i sängen och sov sedan som en stock! För en katt som sover 90% av dagen hade det varit en riktigt jobbig dag. Han sov sedan inne hos mig och nu på morgonen var han sitt gamla vanliga jag igen! Jag bröt ihop flera gånger igår kan jag ärligt säga för jag kände mig så maktlös och ville bara hjälpa honom men visste inte hur. Men det är skönt att han mår bra nu och jag kan slappna av igen haha.
 
Till något helt annat, idag är det brittisk tema (ja vi har haft middagstema varje dag och kommer ha varje dag framöver haha) så det blir english breakfast till frunch och fish´n chips till middag!! Can´t wait!!

PRAG

Då kommer vi till det tredje och sista inlägget i denna trilogi av superlånga (och något sena) inlägg. Det kommer bli "vanliga" inlägg härefter haha. Nu kommer det iallafall handla om resan till Prag tillsammans med Sandra, Oskar och Peter! Det är den senaste resan jag gjort och nu är det ett uppehåll till augusti då jag, Malin och Marielle åker till NORGE. Men nu är det Prag det handlar om.
 
Eftersom att vi skulle åka så pass tidigt på måndagsmorgonen sov jag över hos Sandra och Oskar för att det var smidigare helt enkelt. På flygplatsen sen hade vi lite dötid innan vi skulle gå på planet så Sandra löste korsord och jag pilla på telefonen (som alla andra haha).
 
Själva flygresan gick bra men på något sätt lyckades vi få den ENDA platsen på hela planet utan ett fönster. Ärligt talat så gjorde det nog inte så mycket eftersom jag satt och blunda större delen av resan men ändå haha.
 
Jag och Sandra lyssnade på rättegångspodden under hela resan så det gick väldans fort faktiskt. Väl framme tog vi oss till lägenhetshotellet som vi hade bokat och lämnade väskorna för att sedan snabbt leta upp ett ställe att äta på (vi var alla svinhungriga haha). Vi gick till ett ställe som hotellet tipsade om och oj oj vad gott det var!! Vi tog alla varsin english breakfast och det var precis vad vi behövde!
 
Vi tog en tur i stan sen. Gick mot det stora torget och hittade en liten park där vi slog oss ner för resans första öl (och drink). Man har ju hört om hur billigt det är men när vattnet är dyrare än alkoholen börjar man ju fundera haha.
 
Vi fortsatte sedan att vandra runt i stan och vid ett tillfälle hamnade vi vid ån där det fanns en bar, bänkar, bord att sitta vid osv. Återigen, så himla fint! (jag kommer nog säga det mer än en gång under det här inlägget).
(Vet inte vad jag funderar på i bakgrunden, "vilken stor öl" typ haha).
 
Älskar den här bilden på mig och Sandra haha, vi ser ut att vara typ 12 <3.
 
Senare på kvällen efter att vi fräschat upp oss så gick vi till en mycket fancy resturang. Jag åt en av de godaste fish´n chipsen ever och oj vad mätta vi blev! Jag fick faktiskt skippa efterrätten för jag hade spytt om jag ätit mer haha. Jag fick dock smaka Sandras hehe.
 
Under resten av kvällen gjorde vi inte så mycket, vi kom hem och la oss nästan direkt. Det hade varit en lång (och svettig) dag så vi var alla väldigt trötta. Men vi var in på en sån "mini-market" på vägen hem  och köpte lite vatten och annat kul (mer om det senare).
 
Morgonen efter åt vi lite minst sagt speciella pannkakor till frukost. Det var nog mer crepés faktiskt. Jag tog en med mozzarella och tomat, till det drack jag en svingod chailatte! Det var vanilj i bland annat så det blev inte bara julsmak (jag förknippar chailatte med vinter och jul om jag dricker den varm).
 
Sen började vi gå upp mot slottet och när jag säger upp menar jag en låååång brant backe haha. Väl uppe spatserade vi runt och vi hamnade mitt i mellan bröllopsfototagande och byte av slottsvakterna.
 
Vi satte oss ner vid en resturang och tog en varsin drink medans vi väntade på att regnet skulle lätta. Innan hade vi tagit väldigt fina bilder vid en utsiktsplats med selfiesticken haha.
 
Om vi spolar fram dagen lite grann så var det dags för en av resans höjdpunkter, ölspa!! Det är faktiskt bland det roligaste jag har gjort. Men det gick alldeles för fort! 1 timme var vi där men det kändes som 15 min haha. Man fick dricka hur mycket man ville från tappen under tiden och det fanns en halmsäng som man kunde chilla på om man ville också. Eftersom vi bara hade en timme på oss så fylldes glasen på ganska ofta kan man ju säga haha.
 
När vi var klara gick vi till en resturang som låg alldeles i närheten, vi behövde verkligen få i oss nåt att äta haha. Jag tog anka vilket var supergott men kålen som var till var AMAZING. Det var både vit och rödkål och jag brukar inte gilla rödkål men det här var supergott. Just det! Vi var in på ett fik också där jag åt en lemon pie som var perfekt syrlig!
 
När vi var hemma igen sen så ordnade jag och Sandra ett fanta quiz för killarna. Dagen innan hade vi köpt massa nya fantasmaker (nya för oss dvs) som vi lät dem prova och gissa vilken smak det var osv.
 
Det blev en sen middag den dagen, klockan 22 satt vi på en uteservering och åt en varsin mycket god pizza! Vi hade alla sagt innan att vi inte var så hungriga och att vi kunde dela på en pizza men när vi väl satt ner så beställde vi ändå en varsin haha.
 
Dag 3 och sista heldagen i Prag var jag och Sandra uppe tidigt för vi hade bestämt att vi skulle gå till Palladium (ett jättestort köpcentrum) direkt när det öppnade. Vi åt frukost där och sedan strosade vi runt. Vi var inne på DM (typ en drugstore) nästan en timme och plockade på oss en massa billigt smink haha. Stolarna där vi åt frukosten var gungstolar så dem satt vi och gungade i fram och tillbaka haha.
 
Efter Palladium så gick jag och Sandra på ett vaxmuseum! Det var väldigt speciellt eftersom att det var mest tjeckiska kändisar så vi visste ju knappt vem nån var. Men vi tog bilder och var glada ändå haha.
 
Sandra gjorde en kul grej där också, man kunde göra som en digital "docka" av sig själv där man valde kläder, hår, smink osv. Typ the sims.
 
På samma ställe kom det en kille som jobbade där och helt plötsligt hade han klätt ut mig och Sandra i både kläder och peruker och innan vi visste ordet av så hade vi köpt en varsin magnet med bilden på haha.
 
Här är också en favorit av oss haha
 
När vi gått igenom hela museét tog vi en varsin glass innnan vi mötte upp med grabbarna.
 
Vi åt lunch på ett ställe som heter "Peter´s" (tror jag), vilket vi tyckte var kul pga Peter var med haha. De gjorde väldigt goda hamburgare och sötpotatisstrips är ju alltid gott!
 
Trots att vi var proppmätta tröck vi ändå i oss en varsin STOR gelato på ett ställe som vi sett dagen innan. Det är vad den här resan i stort sett har gått ut på. Äta sig proppmätt haha.
 
Efter ett stopp hemma och lite uppfräschning så gick vi ner på stan för att äta sista middagen i Prag. På vägen dit såg vi en hel gata som var julpyntad!! Gissa om jag blev glad haha.
 
Det var den sista bilden jag tog också verkar det som. På torsdagen gick vi bara upp, åt frukost och åkte hem i princip. Nu är jag som ni kanske redan vet i Alvesta och kommer uppdatera er om det också haha. Men det var iallafall en superkul resa och jag hoppas vi åker iväg någon annanstans snart igen!

SANDRAS MÖHIPPA

Då var det dags för del 2 och det är som ni kan läsa på titeln av inlägget Sandras möhippehelg!
 
Det började med att jag och Elin skulle kidnappa henne..nä faktiskt så var orginaltanken att jag skulle "ordna" så att jag skulle sova över och äta frukost med Sandra så jag kunde fixa med packning osv. Men när jag skrev till henne och frågade om hon "kunde" så fick vi veta att hon och Oskar skulle sova ute i vattholma till på söndagen. Så efter lite kaos löste vi det så att jag och Elin skulle köra ut till Vattholma och köra en klassisk kidnappning haha.
 
När vi kom fram insåg vi att det var helt omöjligt att komma runt huset (till baksidan) utan att Sandra skulle se oss. Så vi försökte först klättra genom buskarna via grannens tomt..det gick inte..sen försökte vi komma runt från andra hållet..gick inte det heller..tillslut hitta vi ett litet hål i buskarna på ett tredje ställe och fick klättra över en kompost haha. Vi smög som ninjor över tomten och vi hade tur eftersom Sandra satt med ryggen mot oss. Vi knackade på rutan och när hon såg oss blev hon såklart väldigt förvånad och hennes första ord var: NÄÄÄÄÄ, JAG VILL INTE, JAG ÄR INTE REDO. Hon fick lite snabbt packa ihop och byta om och sedan drog iväg mot Uppsala igen! Våran första "aktivitet" var en variant av Rebusrallyt som Sandra har varit med på och som hon tyckte var svinkul så vi tyckte att det skulle vara perfekt att ha med på möhippan.
 
Kort och gott så hade vi planerat 4 olika destinationer (med ledtrådar till) och vid dem platserna fanns det dels fler möhippefolk och även uppdrag som hon skulle utföra!
 
Vid den första destinationen träffade vi Lina (hennes syster) och där skulle hon designa en t-shirt som var en del av hennes outfit kan man säga. Vi hade även skrivit upp vissa grejer som skulle finnas med på tröjan men annars så hade hon fria tyglar.
 
Nästa destination var systembolaget på Gränby centrum och där väntade Björn och Isabelle. Sandras uppdrag var att köpa ingredienser och blanda till en drink som heter Äpplepaj. Om hon inte visste vad den innehöll så fick hon fråga EN person (minuspoäng om hon frågade någon som jobbar på systembolaget haha). Personen hon fråga visste inte så hon fick gissa sig till rätt ingredienser.
 
Hon kom ut med: Fireball, äppeljuice och fruktsoda!
 
Isabelle var domare och skulle avgöra hur god drinken var och ja ni ser ju själva vad hon tyckte haha.
 
Hon fick bonuspoäng om hon bjöd en främling på drinken och vi hade sån tur att det var en svensexa på gång utanför gränby så det var bara att gå dit bjuda.
 
Destination numero tres var Ikea där Stina och Cecilia hade gömt sig och Sandra skulle hitta respektive inom 5 min för att få bonuspoäng haha. Nästa del av uppdraget var att hon skulle köpa tillägg till hennes outfit. Hon fick välja precis vad hon ville på hela Ikea och hon valde att göra en slags fladdermusdräkt haha.
 
Här har vi hela gänget (nästan) på Ikea!
 
Den allra sista destinationen var stadsparken där vi träffade de sista deltagarna också, Erika och Miaa (hennes andra syster). Där åt vi lunch i form av picknick och hade lite smålekar.
 
Sedan var det dags att åka ut till stugan som vi hade hyrt! Den låg vid en camping utanför Enköping. Under kvällen sedan så badade vi, vi grillade, hade femkamp, lekte lekar och hade det bara allmänt gött!!
 
Det känns så sjukt jag precis varit med på min bästa väns möhippa?? Vi gick typ nyss på gymnasiet och var pyttesmå haha. Jag hoppas iallafall att du hade sjukt kul Sandra (jag vet att du kommer läsa detta) och för att ge dig lite ångest, snart är det bröllop! (mohaha).

GRUMS (NÄR VI FAKTISKT VAR DÄR)

Än en gång har det gått alldeles för länge mellan gångerna jag skriver. Nu kan jag iallafall erbjuda TRE långa inlägg med massor utav bilder! Jag har nämligen varit/gjort massa kul som jag inte kan låta bli att skriva om här!
 
Först ut i triologin av inlägg är min och Linns roadtrip till Grums!
 
Om vi tar det från start så kom Linn och hämtade upp mig från jobbet (först stod hon parkerad en bra stund som ett creep utanför och väntade haha). Vi brände sedan iväg och ungefär 3 1/2 timme senare anlände vi till Grums.
 
När vi kom fram var första "hindret" att vi inte visste vilken stuga vi skulle bo i. Så vi (Linn, alltid Linn) ringde upp och hörde med dem. Vi hade fått en stuga som låg lite avsides från de andra stugorna vilket vi tyckte var perfekt haha.
 
När vi kom upp såg vi att det var låst och ingen nyckel, så vi fick ringa upp igen och tro det eller ej men vi fick med hjälp av han i telefonen larma av och hämta nyckeln inne i receptionen själva! Allt det gick bra men när vi väl kom in i stugan visade det sig att det inte var städat från personerna innan (det hade blivit ett litet missförstånd). Så vi fick ringa upp en än gång och vi skrattade från båda håll vid det här laget haha.
 
Tillslut kom vi in iallafall och det var helt perfekt för oss! 
 
Vi kom ganska sent på kvällen så vi hade inga stora planer utan vi gick ner till bryggan och chillade en stund.
 
Sen fick vi för oss att vi skulle bada..men det var inte långvarigt kan jag tala om haha.
 
Linn försökte även fiska lite men fick inge napp.
 
Vi gick och la oss efter stund och det var riktigt skönt att få lägga sig ner kan jag tala om! Och där var det slut på dag 1.
 
Dag 2: Lördag
 
Lördagen började med frukost ute på våran lilla "terass". Det kunde inte bli mer idylliskt!
 
Efter frukosten hyrde vi en båtflotte och gled runt på sjön under hela förmiddagen.
 
Det var på riktigt bland det bästa jag varit med om. Det lugnet och bara ren lycka.
 
När vi kände oss klara på sjön och efter lite meck med att få in flotten duschade vi och gjorde oss klara för att åka in till Karlstad en sväng. Vi kom aldrig in till själva centrum, vi fastnade vid ett köpcentrum utanför haha.
 
Senare under dagen åkte vi på lite sightseeing runtom i området! Bland annat till ett fornminne..som jag inte minns vad det var nu haha.
 
Ännu senare på kvällen tog vi fram grillen och avslutade våran minisemester på topp!
 
Vi satt länge ute på bryggan efter maten med musik och bara njöt. 
 
Under söndagen åt vi frukost, packade och städade ur stugan innan vi körde hemmåt. Vi gjorde ett stopp i örebro för att äta mat men annars var det en sorgens dag. Vi bestämde iallafall att vi ska komma tillbaka nästa år och då stanna en vecka! Vi åt på chop chop i Örebro och det var så hiiiimla gott! Men mättande så jag fick ta hem mina rester i en doggybag haha.
 
I min lyckokaka stod det att jag kanske vinner en resa till Hawaii, gärna för mig!!
 
Ja hörrni, mer än så får ni inte ikväll. Imorgon kommer del 2 och ev del 3 haha.

RSS 2.0