Marsánsås med lite paj

Efter jobbet idag hade jag lyxen att bli upphämtad av Sandra och Oskar! Vi åkte hem till dem och först så fick Sandra skålen som hon bett mig köpa på en loppis, sedan så fick båda smaka en sylt som Elisabeth gjort av häggmispelbär! Om ni aldrig smakat det förut så kan jag meddela att det är en väldigt speciell smak, GOD, men speciell haha.

Medans Sandra gjorde middag sen så gjorde jag rabarberpaj av rabarberna som jag också fick med från Elisabeth innan jag åkte. Den blev PERFEKT. Mycket deg och mycket marsánsås, där har ni receptet på en bra paj!

Drunk History

Något som vi kollade MYCKET på under veckan (vi = jag och Elisbeth haha) är Drunk History. Det är i korta drag komiker som dricker rejäla mängder alkohol medans de ska berätta om en historisk händelse. Det är verkligen bland det roligaste jag har sett haha. För samtidigt som de berättar är det skådespelare som mimar och "acting out" vad komikerna säger och det blir ju inte alltid helt rätt om jag säger så. Här är ett exempel på just detta av en av mina favoriter haha.
 

Tio dagar i Alvesta

Okej..då börjar vi. Innan jag börjar berätta om veckan kan jag redan nu säga att jag inte kommer ihåg vad som hända vilka dagar i alla fall haha. Allt har liksom mojjsats ihop!.
 
Alltså, i torsdags så hämtade mamma och pappa upp mig här i Uppsala och vi gjorde den långa (men roliga) resan neråt i landet. Vi stannade som vanligt till i Brahehus för kiss/snack paus. När vi kom fram så bjöd Elisabeth på ännu en spännade temamiddag och den här gången var det ryskt tema! Jag åt Borsjtj för första gången i mitt liv vilket var intressant haha. Senare på kvällen så kollade vi på premiären av Sommar med Ernst, och senare Agatha Raisin (en slags komedi-mordserie haha). Nu när jag ändå nämt Sommar med Ernst så måste jag säga att jag hellre ser att de går tillbaka till old school Sommartorpet. När de verkligen rustar upp ett gammalt torp. Nu blir det mest fokus inredning känns det som. Jag gillar fortfarande programmet så kommer ju inte sluta titta men ville ändå få det sagt.
 
Det är nu det blir lite tvetydligt om vad som hände vilken dag så från och med nu skriver jag mest allmänt om vad jag gjort/vad som hänt haha.
 
Först och främst, mamma och pappa sover oftast nere i gillestugan men eftersom att de åkt vidare till Italien tänkte jag passa på att sova där nere. Det blev bara två nätter dock, dels för att jag faktiskt saknade mitt rum, och dels för katterna härjade runt för mycket haha. Gabi må se söt och oskyldig ut på den här bilden, men hon är en riktig pina under nätterna. Hon kan bokstavligt talat ställa sig på mitt huvud enabart för att hon vill ha mer mat!
 
Jag sov därför resten av veckan uppe i mitt egna rum! Oliver hängde såklart på men han är lugnare så det gjorde inget.
 
En dag så åkte vi in till Växjö och det var då jag köpte min melonsovmask! Samtidigt så köpte jag de här lösnaglarna! Elisabeth köpte ett par likadana fast i rosa. Det var mest för skojs skull men jag måste ändå erkänna att jag tyckte det var ganska fränt haha. Kan absolut tänka mig att köpa fler eftersom att de var så billiga, gotta love TGR.
 
 
Samma dag tog vi en tur till Linnéuniversitetet också! Elisabeth jobbar ju där och jag har funderat på att börja läsa där så var kul att se hur det ser ut. Vi gick runt på Campus och tittade på studentbostäderna. Riktigt fint var det! Fanns ett coolt slott i närheten också. Det kändes som nåt från Harry Potter haha.
 
Förra söndagen så hade vi en riktig loppissöndag! Vi åkte runt till flera olika och jag köpte saker både till mig och även till Sandra haha. Jag föredrar verkligen att åka på loppisar i Alvesta (och runtomkring). Där finns det riktiga loppisar där man kan göra riktiga fynd!
 
Nu kommer vi nästan till min favoritdel av veckan! Eftersom att det har varit så varmt har poolen varit en gudagåva! Vi hade två coola flamigos som dryckhållare också haha. Det kändes nästan som att vi var utomlands ibland, vi hade musik i högtalarna och drack gott och bara hade det bra!
 
Elisabeth som relaxar i hängmattan.
 
Vi grillade flera gånger under veckan, hur gott som helst! En av gångerna gjorde vi hamburgare och vi hade även köpt mozzarellasticks till!! Jag provade en ny cider också (den på bilden), Rasberry Blossom hette den, SVINGOD.
 
En annan dag åkte vi på utflykt till..nåt gammalt slott som jag inte minns vad det hette haha. Men det var nån gammal adel som var rik och cool som bodde där typ.
 
Sedan så är det faktiskt slut på bilder! Men förutom det jag redan har berättat om så har vi också haft spelkväll, kollat filmer, varit på andra utflykter, solat en hel del och bara gjort saker som är typiska för en svensk sommar haha. Jag måste erkänna att jag och Elisabeth halkade in på julprat dock..
Men vad annat kan ni förvänta ni er när två julälskare träffas haha.
 
Jag har sammanfattningsvis haft en RIKTIGT bra vecka hos Elisabeth och Andreas. Det var kul att få vara där en hel vecka istället för bara några dagar som det brukar bli annars.
 
Nu måste jag verkligen sova eftersom att imorgon så börjar jag jobba igen!
 
God Natt

Hemresan

Snaaaart så är jag hemma igen. Om cirka 50 minuter för att vara exakt! Har lite dubbla känslor inför det faktiskt. Är som när man har varit på semester och måste åka hem haha. Men just nu ska det faktiskt bli skönt, när jag åker själv och måste byta och hålla på blir jag lätt stressad. SPECIELLT när jag måste byta i Stockholm (hatar Stockholm).

Men allt har gått bra ändå. Blev avsläppt på stationen i Alvesta av Elisabeth och Andreas och till och börja med så var det inte en kotte där haha.

Jag försökte packa så lite som möjligt inför veckan eftersom jag visste att jag skulle behöva ta tåget hem sen. Och nästan allt fick plats i en proppfull ryggsäck och en kasse på sidan. Fick lämna kvar lite som mamma och pappa får ta, tex. en Lp-skiva som jag köpte på en loppis haha.

Det var verkligen en kontrast att kliva av i Stockholm mot hur det var i Alvesta haha. DIREKT ökade min stressnivå som varit helt obefintlig under veckan (använder man det ordet så haha).

Alla är så mycket lugnare och skönare där nere haha. Men hursom så hittade jag rätt och fick en plats vid fönstret med sätet vänt åt det håll tåget åker, så helt tvärtom från första biten men också bättre! Uppdaterar er mer när jag är hemma! See ya!

Lush life

När man är hos Elisabeth är bada badkar ett måste! Jag har därför just avnjutit ett långt skållhett bad. Det bästa med att bada här är att jag alltid får använda (och ta hem) en massa lushprodukter haha.

Jag kan inte förklara med ord hur gott den här ansiktsmasken doftar!!

 Den ser lite skum ut dock haha.

Jag fick också en häftig badbomb att ha i badet. Vattnet blev alldeles blått och glittrigt haha.

Tutti Frutti

Jag är en sån person som alltid tar samma pizza. Jag gillar att vara konsekvent helt enkelt. Frågar någon vad jag vill ha så är svaret alltid Hawaii haha. MEN idag så tog jag en Tutti Frutti! Fast vem försöker jag lura..det är i princip en Hawaii. Men varför ändra på nåt som funkar (och som är så gott).

English breakfast

Åhhhh. Vi har gjort en amazing brunch idag med tanken att det ska vara en typisk "english breakfast". Elisabeth har fixat allt och hon har gjort ett toppenjobb måste jag säga. Det enda som saknas egentligen är te, men det gör inte så mycket för min del ;)

Vattenmelonmask

Den här är verkligen en lifesaver just nu!!

I mitt rum (alltså här hos Elisabeth) så lyser solen supermegamycket in på morgonen och det är som att sova i en bastu! Men det blir också väldigt ljust, så därför köpte jag den här sovmasken på TGR när vi var i stan tidigare i veckan! Den stänger verkligen ute allt ljus och så är den ju riktigt snygg på också haha.

Intensivt letande

Jag vill härmed ge mig själv en stor och stolt klapp på ryggen (eller är det axeln?) för medans jag kollade på en av mina youtubare så fastnade min blick på den här rosa jackan/kimonon/koftan etc. (välj själva) som en tjej hade på sig.

Jag ville direkt veta vars den kom ifrån, men det var lättare sagt än gjort! Jag började med att scrolla igenom kommentarerna på själva youtubeklippet men det var alldeles för många att gå igenom. Jag lyckades efter en stund hitta tjejens instagram men hon hade inte skrivit något om vad "plagget" hette eller vars det kom ifrån. Min plan B var därför att scrolla igenom kommentarerna på själva bilden. Om ni kollar på bilden igen så ser ni att det är 2 137 kommentarer!! Det tog därför som ni säkert kan förstå åtminstone nån minut att hitta EN kommentar där någon frågar vart den är ifrån. Sedan så tog det yttligare någon minut att hitta någon som faktiskt svarade på frågan haha.

Alltså, efter många om och men så vet jag nu att det mystiska plagget är en:

Jacka med plisserad fåll från Zara
(Länk till jackan om någon är intresserad: http://m.zara.com/se/sv/-c634898p3457007.html)

Den var såklart något utanför min budget (story of my life) men jag hoppas på reor haha.

A trip down memory lane

Jag kommer skriva om själva veckan senare som jag tidigare sagt, MEN, jag kan redan nu dela med mig av några gamla foton jag hittade av mig (och Elisabeth och Staffan) som barn.

Japp..

Sånt här som händer när man är yngst och minst och inte kan försvara sig själv haha.

E.T?

Undra vad jag tänkte på

Awww

Fun fact: Jag har kvar den där dockbjörnen och den ligger hemma i sängen haha.

Loving the dungarees

Tror att vi firar midsommar och trots att haklappen täcker så vill jag ändå påstå att min klänning är on point haha.

Ja det var det! Jag hade aldrig sett de här bilderna innan så det var extra kul när jag hittade dem.

Glass och Caesarsallad

Vi hittade aldrig något kul att ha i poolen :(

Men humöret lyftes snabbt när vi köpte glass och åkte till ett superfint ställe vid vattnet!

Väl hemma så placerade jag mig snabbt framför fläkten haha. Det har varit så sjukt varmt de senaste dagarna!

Jag avnjöt även en liten pina colada samtidigt som jag kollade ikapp lite youtubare jag följer.

Nu har vi hunnit äta och chillar lite bara. Idag så blev det caesarsallad (färdig för jag orkade inte plocka ihop en haha).

Semester

Som ni trogna och tålmodiga läsare har märkt så har jag inte skrivit något på lite över en vecka. Svaret på varför det är så är för att jag är på min hittils första (och kanske enda) riktiga semester den här sommaren! Jag är nämligen nere i Småland hos min syster och hennes kille. Jag åkte ner med mamma och pappa (och katterna) förra torsdagen och ska vara här tills på söndag då jag tar tåget hem. Jag kommer förmodligen att berätta om veckan då, men det blir tyvärr inte så många bilder eftersom jag kopplat bort "bloggskallen" haha. Men ni ska få vad jag har iallafall :)

Just i detta nu så sitter jag och Elisabeth i en VÄLDIGT varm
 bil (trots att dörrarna står öppna) och väntar på att Andreas ska komma tillbaka från motorstället. Sedan ska vi åka och leta efter "poolspel" eller grejer man kan ha i poolen och leka med haha. Vi badade igår och det var sååå skönt. Idag är det ännu varmare så längtar verkligen efter att få svalkas ner. På återseende!

Frukostbuffé

Imorse så gick jag, Sandra och Elin och åt frukostbuffé! Det var hur gott som helst och det fanns mycket att välja mellan faktiskt. Yoghurt, flingor/müsli, bröd, ägg, pålägg, juicer, kaffe, frukt osv osv.

Det fanns till och med belgiska våfflor! Till min våffla tog jag: nutella, pannkakssirap, salted caramel sås och blåbärssylt!

Jag kan definitivt tänka mig att gå tillbaka och rekommenderar det till andra också! Frukost&Café Centralstationen heter det och kostar bara 79kr!

Blöt cykeltur

Imorse så fick jag för mig att motionera lite (I know!!??) och bestämde mig för att cykla samma sträcka som jag gör om jag ska jobba i Lindbacken. Kanske inte världens superträning men för mig som inte tränat sen någonsin känns det som duger det alldeles utmärkt haha. Jag menar, det är ju ändå 2 mil liksom! Jag bestämde mig för att ta tid också så har jag någonting att slå varje gång.

Den här gången tog det:

När jag cyklade dit så var det fint väder men på hemvägen slog det snabbt om och jag var DYNGSUR när jag väl plaskade in hemma haha. Det är tacken man får för att man ville vara lite hälsosam!

En fredag med Felicia

Och så var ännu en helg över! Det känns lite konstigt att efter tre veckor konstant jobb ska jag nu återgå till att vänta och se ifall de ringer och behöver någon på morgonen. Men det är bara den här veckan eftersom att jag åker ner till Elisabeth och Andreas nästa vecka och sedan så har jag två veckor jobb inbokade igen!
 
Sist jag skrev så berättade jag att jag skulle träffa Felicia. Vi hade en riktigt rolig OCH konstig kväll haha. Vi började med att sitta ute i parken och äta take-away mat. Felicia åt sushi men eftersom att jag inte är ett så stort fan av rå fisk valde jag kycklingspetten istället. Gott var det iallafall!
 
Vi satt ute tills solen gått ner och spelade spel och drack lite gott.
 
När solen gått ner blev det kyligt så vi gick in och fortsatte festligheterna där inne. Långt senare tog vi oss ner på stan där vi först gick till ett nytt ställe som ingen av oss ens hört talas om tidigare. Shotluckan heter det och det var riktigt imponerande! De hade massa roliga shotar och från det lilla vi såg var varje shot nästan som en liten show när man fick den haha. Det var mest likörer så inget superstarkt och därför var dem inte så dyra heller. Jag och Felicia tog båda varsin "Harry Shotter" och jag önskar att jag kunde visa er filmen på hur det var men några stillbilder får duga! (trots suddigheten). Hon i baren tände i stort sätt på shoten medans hon skrek "Expecto Patronum" eller "Expelliarmus", jag minns inte riktigt haha.
 
Medans vi stod i kö så var det ett gäng som beställt "Blodgivaren" och helt plötsligt så kommer en kille i baren fram iklädd en vit rock och med en ENORM spruta fylld med shoten som han sprutar in direkt i munnen på folk haha. Helt sjukt!
 
Efter så gick vi in på Interpool för vi trodde att det skulle vara mycket folk där men det var nästan tomt så vi gick i princip in på toaletten och sedan ut igen. Vi gick istället till Etage där jag 1.Blev förvirrad över att de gjort om helt där inne (det var väldigt längesedan jag var där haha) 2. Blev direkt glad över den glada stämningen och karaoken som var igång!
 
Där blev vi kvar tills vi var tvugna att gå för att hinna med sista bussen! Men inte innan vi köpt med oss lite nattmat från Max <3
 
 Idag har jag haft ett American Horror Story marathon! Nu ska jag börja på säsong 5 och sedan så är det bara att vänta på att säsong 6 ska börja!! När man har seriemarathon så måste man såklart ha snacks och idag blev det tacochips och guacamole!
 
Nu ska jag sova! God natt

Kyrkogårdsvandring

Efter jobbet igår så blev det inte någon geocash utan det blev en tur på Vaksala Kyrkogård istället! Vi gick runt säkert en timme och tittade på olika namn/årtal. En del skickade vi till Elisabeth som fick släktforska fram personerna åt oss haha. Det fanns nämligen en del intressanta! Det kan nog tyckas lite udda för många att vi går runt på kyrkogårdar och bara tittar på namn på gravar men det är faktiskt spännade när man kan få reda på så mycket om en persons liv. Igår tex. Så hittade vi en grav där en soldat var begraven med hans lilla dotter. Han fru var inte begraven med dom dock så vi blev nyfikna varför inte (graven var från 1800-talet typ). Därför lät vi Elisabeth söka upp henne och vips så fick vi veta väldigt mycket om just den kvinnans liv (som var ganska tragiskt). Sånt tycker jag är superintressant!
 
Efter så åkte vi till en loppis där vi också vandrade runt säkert en timme haha. Jag provade en kjol som tyvärr var för liten för den var så fin!
 
Vägen dit var inte helt lätt dock. Vi trodde att vi skulle kunna åka en viss väg dit men den var avstängd. Istället för att vända om så genade vi genom "fältet" haha. Inte så smidigt men vi kom fram!
 
När vi var klara där så åkte vi hem till Sandra och Oskar där vi åt middag, kollade tv, halvplanerade en eventuell resa senare i höst och bara chillade.
 
Idag ska jag få träffa Felicia igen!! Hon har varit borta FÖR länge så nu ska jag tvinga henne att vara med mig varenda minut av denna dag (från det att hon kommer hit haha).

Vattenkrig

Så här såg det ut tidigare imorse ute på gården!

Det var inget plötsligt regnfall utan vi hade världens vattenkrig! Jag har ingen aning om hur startade men helt plötsligt så sprang alla runt och kastade vatten på varandra haha. Jag misstänker en av mina kära kollegor dock eftersom att hon var den enda som hade en vattenflaska ute haha (innan kaoset bröt ut dvs).

Det blir en kort dag idag eftersom att jag hade frukosten imorse. Men jag ska inte hem och dega utan jag ska träffa Sandra! Vi pratade om att geocasha igen men vi får se hur det blir.

Utflykt till Jälla

Jag har haft typ bästa dagen på jobbet idag. Eftersom att det är lite mindre barn under sommaren på förskolan så är det lättare att gå iväg på utflykter lite mer spontant. Nu hade vi visserligen bestämt det sedan innan men ni förstår nog vad jag menar.

Vi har iallafall varit på Jälla idag! Jag har aldrig varit där innan utan min enda koppling dit har varit två dryga killar som bodde på Töväder ett tag (och som gick på Jälla) och att jag åker förbi där till/från jobbet varje dag. Det är ett slags "lantbruksgymnasium" om jag har förstått det rätt men som är öppet för tex. förskolor att komma dit och titta på djur och grilla osv. Vi hade packat med oss korv, saft, sallad och jordgubbar! Vi hittade en superfin grillplats nära vattnet (inget barn trillade i) där vi åt och barnen kunde leka.

Det fanns även en hinderbana i närheten som var riktigt poppis bland barnen!

På vägen hem gick vi förbi kohagen och det var några som vågade sig fram och mata kossorna.

Det var jag som körde storvagnen (en sån där med 6 sittplatser) med alla småbarn i hem och nästan alla somnade haha. Trots att det skakade ganska mycket när vi gick på grusvägarna sov dom på! En kille som inte satt i vagnen höll på somna medans han gick men han ville verkligen inte sitta i vagnen så vi fick kompromissa och fick honom iallafall att ställa sig på den lilla "ställningen" som stack ut precis framför mig. Han somnade stående tillslut men eftersom att han stod innanför "handtaget" (vad heter det på en vagn haha) och jag gick bakom kunde han stå där utan att ramla.

Alla var helt slut när vi kom tillbaka så det blev gå på toa, dricka massor med vatten och sedan så kollade vi på film fram tills mellis och jag tror de fortsatte med det efter jag gått hem också haha.

En riktigt rolig dag har det varit!!

Blåbär!

Hej och tjena

Sitter på min rast just nu och ska strax gå tillbaka. Innan lunchen idag så gick vi till en skog som ligger alldeles i närheten av förskolan och där fanns det hur mycket blåbär som helst! Stora var dom också! Både barnen och vi vuxna proppade i oss haha. Allas tungor, munnar och händer (och på en del barn, även ben haha) var därför alldeles lila när vi skulle gå tillbaka. 

En trasig tassel

Gud jag vet inte vad jag tänkte att det där var när jag skulle kliva ur sängen men det var tillräckligt för att jag skulle hoppa till haha.

Det visade sig ganska snabbt dock att den ena "toffsen" från mina nya shorts hade gått sönder (bra kvalitét).

Rea på Lagerhouse

Jag åkte även igår in till Gränby på väg hem från jobbet och den här gången blev det faktiskt ett spontanköp (oops). Inget dåligt spontanköp dock! Jag hade lite pengar kvar på ett presentkort från Lagerhouse och jag visste att de hade rea nu så tänkte att jag kunde hitta nåt kul där. Det blev ett doftljus och tändstickor!

Jag har redan två andra ljus från samma "grupp" så det nya passar in jättebra! (även om de inte står just brevid varandra).
(Haha ignorera dammet)

Jag passade även på att köpa tändstickor som sagt. Dels så var det häftig förpackning men den främsta anledningen var att det var LÅNGA stickor, man hinner med andra ord tända mer än två ljus åt gången innan man bränner sig haha.

RSS 2.0