jeans..

Jo! Jag tänkte ju visa er dom där jeansen jag köpte när jag har på mig dom. Detta hade jag på mig idag alltså (plus min långkofta).
Älskar dom verkligen! Har haft dom nästan varje dag sedan jag fick dom tror jag haha. Dom sitter inte alls så där tajt längre heller utan nu sitter dom perfekt!

Ps. Skrollade nyss ner och såg att jag ju redan lagt upp en bild med brallorna på haha. Bra minne..

god natt..

Är nyss hemkommen från miss.Sandra och mr.Oskar. Vi hade tantfika-firande av min och Sandras "treårsombästade" dag (tre dagar efter). Förutom tv-tittande hann vi också med en omgång Skippo och brainwash eller vad den nu heter. En helt vanlig söndag helt enkelt haha.
 
När jag cyklade hem kände jag att en jacka nog hade varit en bra ide ändå. Det må vara någorlunda varmt på dagarna fortfarande men på kvällen/natten blir det allt kyligare (vilket jag tycker är ganska skönt).

heinz..

Jag vet inte om jag har bra eller dålig smak ibland. Som med den här konservburken, jag använder den som "makeupborstehållare" (eller vad man nu ska kalla det). När jag var hemma sist och vi åt tacos fick jag för mig att jag ville spara burken för jag tyckte att den var fin. Jag tycker verkligen att den är fin/ful haha. Jag visste inte vad jag skulle ha den till dock, jag hade sett att en del brukar plantera i dom men det känns inte som att  jag skulle göra det i slutändan så slängde ner borstarna istället och det tycker jag funkar bra!

panpizza..

God dag hörni! För att göra det väldigt enkelt för mig (och något tråkigare för er) så säger jag bara att vi (jag, Linn, Jesper och Filippa) hade det väldigt kul igår och nu ska jag käka lite flottig panpizza, som jag kunde betala hälften för med panten från igår för övrigt haha.

salve..

Jag har lärt mig mitt första latinska ord under morgonen! (som inte är ett sånt där känt citat typ). Min syster skickade ett sms med ordet "salve" i och det enda jag kunde tänka på var det där sommarlovsprogrammet som gick på 90-talet. Minns ni Salve?
 
Iallafall, jag kunde bara koppla ordet med programmet men det visade sig betyda "hej". Så nu kan jag säga hej till folk på latin och svarar dom salve tillbaka så har jag ju hittat en fellow "latinare" som våran lärare kallade oss haha. Yay

dagen d..

Idag har det varit dagen D! (nästan iallafall, det var uppropet för Latinkursen). Jag fick irra runt lite innan jag hittade fram till rätt sal så det var tur att jag gick en stund innan! Väl där så började jag prata med några som jag senare fick reda på skulle gå en annan kurs, det var lite synd för vi kom ganska bra överrens haha. Efter den allmänna information så gick alla i min kurs till en annan sal där vi fick mer info av våran lärare. ....Jag måste säga att jag blev lite orolig att jag tagit mig vatten över huvet. Den lärare vi ska ha pratade MYCKET om hur svårt det kommer bli, att vi verkligen måste hänga med för om man hamnar efter blir det svårt att ta igen, att det är viktigt att vi förstår vad vi ger oss in på osv. Det var ju inte det bästa "pepp-talet" direkt haha. Men jag ska ge det ett försök iallafall, kan ju inte hoppa av innan jag ens gått på en lektion liksom. Det verkar iallafall som att jag inte behöver köpa nå böcker till kursen för mamma tror att hon har kvar sina gamla så det är ju bra!

min lille kisse..

Hittade en så söt bild på Oliver när han var kattunge. GULLIG!!

regnbåge..

Ja då har jag varit och hämtat dom efterlängtade byxorna! Jag fick åka till Ica väst dock (det ligger i Flogsta) av någon anledning (man brukar ju få hämta ut paket på närmast ställe liksom och det är definitivt inte i Flogsta). Jag fick alltså åka lite längre än jag trott men jag fick se en fin regnbåge på vägen dit iallafall..det var ju kul.
 
Jag har provat jeansen också och dom är något tajta men det töjer sig ju när man har på sig dom. Dom är ju inte för små liksom och jag har letat länge efter just ett par sådana här jeans så jag tänker inte ge upp dom så lätt!
 
Ps. Det är full inspark igång utanför haha, just nu är det några som spelar på trummor (alltså sådana typ parad trummor).

hej hörni..

Ja här har det varit lite dött de senaste dagarna, men det av god andledning också. 
 
Efter tentan i fredags så åkte jag till Gävle som ni vet och på kvällen så åkte jag till Emelie för att fira hennes födelsedag. Vi hade en superkul kväll och hon gillade både presenten och kortet som jag köpt till henne (tur det haha).
Jag måste bara visa er kortet! Från TGR såklart, letade efter ett som kändes kalasigt haha.
 
Iallafall, lör/sön/mån/tis har bara varit "umgås med familjen" dagar. Idag så träffade jag Linn innan jag skulle gå till tåget och vi åt middag/delade på en chokladboll. Vi pratade mycket om helgen och hur taggade vi är för då kommer hon, Jesper (hennes kille) och Filippa (Linn's kompis från Töväder som jag också träffat nån gång) till mig!
 
Nu sitter jag iallafall som ni kanske gissat på tåget. När jag kommer fram ska jag först ta mig hem och sen kolla upp hur länge posten på ica har öppet för jag har fått paket! Jag kommer nog dessutom vara supernervös resten av kvällen inför imorgon då jag ska på upprop för kursen jag ska läsa i höst! So long

tentaångest..

Urs! Jag har inte haft någon som helst ångest inför omtentan..tills igår ikväll. Då slog det mig helt plötsligt att imorgon gäller det och helt plötsligt kändes det som att allt jag läst under den senaste veckan var som bortblåst haha. Under natten så har jag drömt tenta-relaterade drömmar, ingen har varit särskilt trevlig. I en av drömmarna så skulle jag göra provet och man fick ha böckerna med sig (värt att plugga då liksom) men då kom den där tentavakten och tog mina för att jag hade för ful tröja på mig haha. Det behövs nog ingen drömtydare där utan jag är helt enkelt lite (mycket) nervös! Men jag försöker intala mig själv är att det är ju "bara" ett prov, världen går inte under om jag inte klarar det. Allt hänger egentligen på vilka begrepp dom tar eftersom jag har läst på mer om vissa än andra och det är ju en del..
Stobritanniens begrepp
Usa begreppen

Ps. Jag räknade alla orden och det är 176 stycken.

Knock knock..

Det krävs inte mycket för att Linn ska börja skratta, men jag väljer att se mig själv som ett humorgeni istället haha.
 

ringar..

Hej hej, tänkte göra ett snabbt inlägg innan jag återgår till mina måsten. Åkte ner på stan en snabbis idag med Sandra för att dels köpa en present till Emelie och dels för att köpa genomskinligt nagellack. Jag hade på mig ett par ringar igår och blev som man brukar (iallafall jag) blå/grön efter ett tag på fingrarna. Har hört förut att man kan ha nagellack på insidan av ringarna och Sandra tipsade mig om samma sak igår. Eftersom jag gärna vill ha mina ringar utan att bli blå/grön och dessutom vill att dom ska hålla färgen så tog det inte lång tid innan jag bestämde mig för att köpa ett. Det ska också fungera bra på tex. byxknappar (har ju ganska extrem nickelallergi och det är inte kul när man känner att huden börjar bli irriterad). 

tantfika..

Är det något jag och Sandra är bra på så är det att ordna tantfika!

jeans..

Beställde hem ett par jeans från H&M igår. Det är egentligen inte den modell jag brukar ha (brukar föredra hög midja/slimfit) men jag drogs ändå till dom här. Jag brukar vara feg när det gäller att beställa jeans/byxor via internet för vill ofta prova dom innan men dom här var ett "online exclusive" så det gick inte. Alltså chansar jag lite nu och hoppas på att dom passar! Dom var på rea också så även om jag skickar tillbaka dom gör inte den där extra fraktkostnaden något, men skulle ju såklart föredra att behålla dom haha.

på linné..

Halloj! Jag har ganska precis kommit hem från Linné efter en pluggsession (som sagt, efter fredag ska jag sluta prata om plugg, jag lovar).
Jag drack en chai-latte (nyupptäckt favorit) och läste/skrev, ibland tittade jag upp för att observera diverse saker som hände.
 
Första grejen som hände var att det stod två personer och väntade på att beställa, en av dom som jobbar kommer ut och säger lite charmigt "ja madame?". Det är väl fine men det kanske hade varit mer uppskattat om personerna eller åtminstånde en av dom faktiskt hade varit tjejer haha.
 
Andra grejen, en äldre man bestämmer sig för byta ut den tomma kaffekannan själv och i samma veva tar han en tekopp istället för en kaffekopp när han ska hälla upp kaffe (tekopparna är jättestora haha).
 
Tredje grejen, ett äldre par sätter sig vid bordet brevid för att fika och tanten har köpt en bakelse. Hon tar en tugga och sen säger hon ganska surt till en tjej som jobbar där att grädden är gammal och att hon kräver en ny bakelse. Hon går iväg, kommer tillbaka med en annan sort, tar en tugga och sen säger hon på det där typiska "surtant" sättet, "Men vad är det här egentligen? Kan dom inte baka? Hur kan man servera det här?". Hennes man sitter tyst hela tiden och bara nickar med när hon klagar haha.

hello I am bored..


plättar..

Jag skulle ju egentligen bara köpa bröd till soppan på ica men när jag såg att dom hade plättar för 10kr kunde jag inte låta bli att köpa dom också!
Egentligen så hade jag inte tänkt köpa mer mat nu innan jag åker till Gävle (ska dit på fredag efter tentan för Staffan kommer hem), men det betyder i så fall att jag tre dagar i sträck skulle äta soppa (ganska tråkigt). Nu kan jag bryta av det med lite plättar iallafall haha.

hej ser ni mig..

Jag är lite imponerad av mig själv att jag har suttit ganska länge på carolina idag (att jag inte gett upp med andra ord), dock så har jag ju surfat på mobilen kanske en timme sammanlagt också haha. Men jag känner att jag behöver en paus nu så ska packa ihop mina grejor och gå. Ska förbi ica och köpa nåt bröd att ha till dagens middag: soppa, innan jag åker hem. På återseende!

morrn morrn..

Good morning! Vaknade på oförskämt bra humör idag, hoppas det håller i sig hela dagen bara haha.
Har rört ihop min frukost och ska strax hugga in! Jag kommer ha näsan i mina kursböcker hela dagen men efter fredag är det äntligen över (tills nästa kurs börjar dvs).

håliga byxor..

Ni vet dom där byxorna som man älskar och som man har på sig trots att det är hål överallt? Det här är mina haha.
Jag vet inte hur många gånger jag har sytt ihop dom där hålen men än så länge funkar det haha. Det hade ju sett bättre ut med svart tråd såklart, men den tog slut för ett tag sedan och det syns ju ändå inte så mycket när man har på sig byxorna iallafall.

ensam på blåsen..

Another day another pluggdag.
Sandra är också här men hon skulle lämna nå papper så sitter själv just nu. 
Är verkligen helt själv också haha, det sitter några i rummet brevid men annars verkar det folktomt.

hej..

Hej på er, idag har jag inte gjort så mycket uppdaterande just för att jag haft en del att göra (för ovanlighetens skull).
Det "roligaste" jag har gjort idag var väl att åka till Ikea, det enda jag köpte dock var galgar. Utanför ingången stod det en tjej med en jättekonstig "dräkt" på sig. Jag fattade inte vad hon skulle vara förs än jag såg skylten brevid, hon var tydligen en fästing och delade ut informationsblad om tbc. Jag önskar nu i efterhand att jag hade fotat henne för det såg ganska kul ut haha.
Kan ju visa er vad jag haft (och fortfarande har) på mig idag också, inga konstigheter där. Jag hade så gärna velat ha ett halsband jag länge letat efter till dock. Letat efter att köpa kanske jag ska tillägga, det är inte något jag har tappat bort.
Jag cyklade hem via Gränby för jag behövde köpa yoghurt till frukosten. Jag köpte också ett paket sesamkakor såklart hehe. Löve it!
 
Men ja, förutom den lilla utflykten så har jag pluggat och googlat saker mest. Ska fortsätta plugga lite till sen tar jag ledigt resten av kvällen, det är ju ändå lördag liksom.

irriterande ljudbok..

Min hela ljudboksupplevelse blev inte riktigt som jag tänkt mig. Det är jätteskönt att lyssna på men, i den här versionen har dom översatt allt till så konstiga saker! Bilbo Baggins heter Bilbo Secker (och jo det stavas med e, jag googlade) och varje gång han som läser säger det blir jag irriterad. Det är ett namn liksom, varför översätter man ett namn??  Han gör dessutom olika dialekter till alla (men inte så bra), trollen gav han en värmländsk dialekt haha. Jag vill lyssna men jag vill ha den engelska versionen hellre, den fanns inte i Uppsala dock så det ser inte så lovande ut (merde!).

peanutbutterbrownie..

Jag är hos Sandra och vi har ätit middag tillsammans och kollar på första Harry Potter filmen (de vises sten) för tillfället. Vi har också testat en efterrätt som vi såg på 9gag haha, "peanutbutterbrowniepizza". Det blev väldigt gott faktiskt, jordnötssmöret gör att det inte blir för chokladigt.

brickbord..

Medans jag letade efter fåtöljer så stötte jag på en annan sak som jag gärna vill köpa, ett brickbord! I det här fallet så spelar själva "ställningen" inte så stor roll eftersom man kan byta brickan, jag vill att den ska vara i metall och i svart dock (lättare att matcha brickor med). Julfreak som jag är också så har jag redan nu tänkt att till jul sätter man dit en bricka med jultema på haha. Jag tror verkligen att ett brickbord skulle göra sig bra här!

bäddfåtölj..

Under gårdagens praterier så kom vi in på att jag vill ha en fåtölj till mitt rum (helst en snurrfåtölj men det funkar med något annat också). Sandra tipsade om att jag skulle införskaffa en bäddfåtölj, vilket är ganska smart för när det kommer någon som ska sova över så behöver man inte krångla med att blåsa upp madrasser osv. Jag har varit inne på Ikeas hemsida nu under morgonen och den billigaste dom har är ju inte den snyggaste men den skulle kunna funka om man lägger dit en kudde eller nåt som täcker lite haha. Av dom färger/mönster som fanns gillade jag dom här bäst:
 
 
Jag är inte helt hundra på att jag vill ha just dom här dock (för jag tycker dom är ganska fula haha) men det är något jag kan hålla utkik efter på typ tradera och blocket iallafall, det är ju som sagt en smart ide och det finns säkert andra med lite snyggare design.

crazy cleaning lady..

Jag kan inte sova och de flesta människor som inte kan sova brukar antingen bara fortsätta försöka sova eller så kanske man går upp och gör något som typ..inte vet jag, äter nåt? Hursom, jag gjorde inget utav det där utan jag gick upp och började städa! Men inte bara mitt rum utan jag gick in i köket och toaletten/duschrummet också. Imorgon ska jag plocka fram dammsugaren och moppen och avsluta det hela för så pass mycket vett har jag att inte börja dammsuga mitt i natten haha. Fast hur mycket vett har jag egentligen när jag städar vid den här tiden på dygnet..aja det blev fint iallafall! (så fint det går att få i det här skicket haha)

pluggisarna..

Idag har vi (jag och Sandra) varit duktiga och pluggat på Carolina igen! Jag blev klar med att stryka under allt viktigt i Storbritannien-boken så nu är det lättare att läsa/skriva av det jag behöver bara. Den är uppbygd ganska dåligt för det är inte så mycket styckesindelning utan det är bara fakta på fakta på fakta och siffor och statistik osv. Det är oftast bara hälften av allt som står som faktiskt är relevant också haha.
 
Vi åkte till Storken sen och drack kaffe/fika. Det blev inte så mycket mer plugg där men vi fick lite gjort iallafall haha. Jag kommer nog inte göra så mycket mer ikväll men imorgon ska jag se till att fortsätta medans jag fortfarande är inställd på att plugga!

tårtor..

Jag försökte hjälpa Sandra att komma på vad hon skulle göra som efterrätt till en grillfest hon ska på igår. Hon kom på vad hon skulle göra själv i slutändan men jag bläddrade med glädje vidare i min receptbok haha. JAG VILL BAKA. Jag hittade tre tårtor som jag skulle vilja pröva, nästa person som fyller år får gärna önska sig en av dom haha (så jag kan göra den med andra ord).

fläta..

Jag försökte mig på att göra inbakade flätor idag!
Jag gjorde en på varje sida (den på bilden blev bäst) och tycker ändå att jag gjorde ett helt okej jobb. Jag visste inte riktigt vad jag skulle göra för frisyr och det var ju mest flätan jag ville få till så satte upp resten av håret i en boll bara. Det är kul nu när håret börjar få lite längd och jag faktiskt kan göra frisyrer, sen om dom blir lyckade eller inte det är en annan sak haha. 

9gag..

Ännu en bild på 9gag som stämmer in haha (men det allra bästa är ju såklart att träffa er mamma och pappa).

?..

När jag var på Ica för några dagar sedan så la jag märke till dom här..ja jag vet inte riktigt vad det är haha.
Det står liksom bara nåt random på varje som något barn har sagt. Det står inget om varför eller i vilket sammanhang dom har sagt det haha.Om någon vet om det är reklam för något speciellt, let me know.

ljudbok..

Jag valde en gammal goding att lyssna på när jag var på biblioteket!
 Om jag skulle peka ut en specifik "nördighet" hos mig själv så är det nog att jag gillar Tolkien haha. Eller, jag gillar ju egentligen bara att läsa (eller i det här fallet lyssna på) böckerna och se filmerna så jag vet inte om det räknas som en "nördighet"?
 Anyway, jag kollade bland filmerna också men hittade inget jag ville ha. Däremot så hittade jag en film som baksidan hade en bild på en tjej som är sjukt lik Linn! Jag inser att det är lite svårt för er som aldrig har träffat Linn att förstå likheten men tro mig när jag säger..det är verkligen likt. Jag skickade bilden till henne och hon tyckte själv att det var jättelikt haha.

katter..

Mamma skickade det här klippet till mig imorse. ALLT stämmer hahaha.
 
 
Ps. Först idag jag fattat hur jag ska få in youtubeklipp i bloggen (det var ju pinsamt lätt).

tips på låt..

Artisten heter Troye Sivan och trots att det inte är den typ av musik jag brukar fastna för så gillar jag ändå den här låten. Så om ni har 3.45 minuter över, enjoy.

carolina..

Idag har då jag och Sandra varit duktiga! Vi åkte till Carolina (inte en person utan Carolina Redeviva) och plugga till våra respektiva tentor. Jag kan inte förstå varför jag inte åkt dit tidigare, jättebra ställe att plugga på ju! Allt flöt på bra iallafall tills vi båda höll på få spel på en som satt och gjorde jättekonstiga ljud och mumlade/viskade saker för sig själv. Det lät ärligt talat som om någon satt och runkade i en av sofforna haha. Vi gick tillslut av irritation och åkte till Storken för att fortsätta plugga/äta något. Jag köpte en ciabatta med en väldigt rinnig kycklingröra, men det var god iallafall haha.
 
Vi satt där någon timme och nu har jag återvänt hem. Imorgon ska jag till biblioteket hade jag tänkt. Dels för att leta lite böcker och dels för att jag vill se om dom har några roliga filmer att hyra. Åh och kanske en ljudbok! Jag somnar ju alltid till en film nu och det är så drygt när jag morgonen vaknar och hör dvdn "surra". Har jag en ljudbok däremot så slipper jag ju det, win win situation!

styre..

Jag gick och slängde sopor för en stund sedan och fick syn på den här cykeln. Den har det rakaste styret jag någonsin sett haha.

blomma..

Jag kom precis hem från en kvällspromenad och på den promenaden så "hittade" jag en blomma att ha i vasen/burken. Jag är verkligen inne på färgen korall just nu, tycker att det är en jättefin färg!
Blomman var för liten för att ha i den vita vasen så jag tog den mindre glasburken istället. Jag ska ha blomman på det där bordet istället tror jag, det såg bättre ut när burkarna står brevid varandra.

tgr..

Jag har länge tänkt att jag ska köpa ett sånt här resekit. Det är mycket smidigare att ha med sig det när man reser och speciellt om man bara vill ha handbagage. Jag har kollat runt lite och velat fram och tillbaka men idag så köpte jag tillslut ett. Jag tyckte att TGR hade bäst och billigast så det blev det, 30kr bara.
 
Tre flaskor varav en ser ut som en typ "potion" flaska haha.
Två av dom har ett lock som är perfekt för tex. schampo och balsam.
Det var också 3 burkar som jag tänker att man har tex. ansiktsskrubb och ansiktskräm i.

överstrykningspenna..

Oooooch nu är jag hemma igen. Jag hade glömt bort att det var ganska många begrepp så jag koncentrerade mig på Usa idag och ska göra Storbritannien imorgon. Jag fick mycket gjort iallafall och eftersom jag använde övertrykningspennorna direkt i boken så blev det extra kul haha.

Något som inte var så kul var när 3 olika getingar (eller samma) landade i min chai-latte. Jag hade visserligen redan druckit upp den men ändå! Hursom, jag gick till Coop för handla lite när jag var klar och på vägen dit så gick jag in på TGR (jag köpte ett resekit som jag ska visa i ett annat inlägg). Nu ska jag göra middag och det blir det sexigaste man kan tänka sig..ärtsoppa haha.

hår..

Ja då var det dags att bege sig! Lät håret var nedsläppt idag, orkade inte krångla med att sätta upp det (sätta upp det snyggt dvs).
Vet inte om jag riktigt visat hur håret ser ut nu. Jag gick till frisören i början av sommaren för att klippa till det och ljusa topparna. Det blev lite mörkare än vad jag hade tänkt mig från början och högre upp men jag är jättenöjd nu. Mitt hår är fortfarande ojämt så det får liksom växa in sig allt eftersom. Både hon och jag blev förvånade över hur pass ljust det blev utan att färga det (jag hade nästan sotade toppar från toningen innan), hon använde något annat som inte är skadligt för håret och det blev jättebra! Det skönaste nu är jag inte behöver hålla på färga utväxt eller nåt utan nu är det bara att låta det växa! Skönt att jag för en gång skull är nöjd med mitt hår haha.

challenge failed..

Ja jag höll ut till mellan 01.30-01.50. Jag trodde faktiskt att jag skulle klara mig längre men jag gjorde misstaget att lägga mig i sängen och kolla film. Det är som sömnpiller för mig när jag redan är lite trött haha.
 
Idag är det iallafall plugg plugg plugg som gäller! Jag har bestämt mig för att inte lämna stället (vars jag nu hamnar) innan jag är klar, på tiden att jag skärper till mig med skolan nu haha.

jag har en plan..

Jag börjar få ont om saker att göra (redan haha). Jag har iallafall lagt fram alla grejer jag behöver för att plugga inför min omtenta imorgon.
Jag har gjort en plan, imorgon ska jag sätta mig någonstans (kan inte vara hemma, för mycket distraktioner), skriva ner alla begreppen och efter det ska jag (försöka) ta några begrepp varje dag och lära in. Den här gången ska jag lyckas! Jag måste fixa lite blomster att sätta i vasen/krukan också ser jag nu.

ostkaka..

Jo! När vi var och handlade så hade dom en sådan där "extrapris-hylla" och jag köpte faktiskt en liten ostkaka.
Jag ÄLSKAR ostkaka.

challenge..

Jag har varit med Sandra dom senaste timmarna nu innan hon skulle åka och jobba (jag gjorde inget särkilt tidigare). Vi åkte och handlade, köpte lördagsgodis och har spelat tv-spel under större delen av kvällen, som man gjorde när man var typ nio ni vet haha. Men nu har hon åkt till jobbet som sagt och jag är hemma igen. Jag lovade dock att jag skulle försöka vara vaken så länge jag kunde för att vara sällskap haha. Challenge accepted! Jag lånade hem några filmer så jag har nåt att roa mig med, bland annat den här julkalendern som jag inte sett än (vad jag kan minnas).
Men bara film kommer inte hålla mig vaken länge utan snarare få mig att somna så jag har lite annat jag ska se till att göra:
 
Diska
Rensa garderoben/prova kläder
Rensa badrumsskåpet (ingen är hemma så jag kan väsnas lite haha)
 
Ah det är allt jag har kommit på än så länge haha, men jag hittar nog på något mer under tiden. Sen så är det ju så att somnar jag så somnar jag!

gang..

Jag tycker att den här bilden är klockren. Katterna gör den fulländad haha

gooood morgon..

Jag borde verkligen göra ren den där spegeln haha. Men ja, god morgon som sagt, jag har vaknat på ett väldigt gott humör så jag hoppas på en bra dag! Det blev lite spännande igår förresten, precis innan jag somnade så hörde jag att någon kom hem. Det var en tjejröst som pratade med någon annan men jag hörde inte den andra, hon gick på toa och sen ut genom dörren igen. Jag kollade (såklart) ut genom fönstret men kände inte igen henne, så vem var den mystiska toalettbesökaren? *dramatisk musik*

ah the memories..

Tittade på gamla fb bilder och hittade den här! Det här ganska snart efter jag flyttade in på Töväder (andra året på gymnasiet) och det blev översvämning inne hos Felicia och Ellen L haha.

enkät..

Jag håller på att fylla i en enkät som studentstaden skickade och när den här frågan kom skrattade jag till. Jag vill nästan kryssa i "inte alls" eftersom vår källare här är väldigt läskig. När lamporna släcks (det är sådana där röda knappar man trycker på) så springer jag alltid till dörren, det är högst otroligt att typ en seriemördare skulle dyka upp (*ta i trä*) men ändå blir jag lika rädd varje gång haha.

stand up..

Min än så länge ganska händelselösa dag lyftes upp när Elisabeth skrev och sa att hon hade bokat flyg och hotell inför vårat besök i London i december! Vi spontanbokade biljetter till Ross Noble (komiker)  tidigare i sommar och tänkte att vi fixar resten sen haha. Vi har båda gillat honom länge och har velat se honom live och nu kommer det äntligen ske. Vi fick inte dumma platser alls heller!
Där det är rött sitter vi så det är ändå ganska nära. Vi kommer vara där tors-lör så vi hinner göra lite annat också, är redan supertaggad!!

lugg eller icke lugg..

Nu under sommaren så har jag inte haft luggen "nere" eftersom man blir både svettig och får ojämn bränna haha. Igår så hade jag lugg iallafall och den är nästan lite för lång redan så jag måste bestämma mig för om jag vill fortsätta ha lugg eller om jag ska låta den växa ut. Konstigt ord förresten, "lugg", undra vars det kommer ifrån? Jag är väldigt kluven iallafall, jag gillar att ha lugg men samtidigt så vore det kul att låta den växa ut och få allt hår i samma längd för en gång skull haha.

nationshäng..

Igår efter min lilla svettincident så åkte jag och Sandra till Fyrishov och spelade minigolf! Banrekordet var på 35 slag och i ungefär 10 min trodde jag att jag skulle kunna komma nära iallafall, sen så kom alla svåra banor och det blev fler och fler 7:or haha.
När vi spelat oss igenom alla banor så åkte vi till taket (det är en sommarresturang/bar på V-dala nation) och åt middag. Jag tog en hamburgare med mozzarella och avokado, jättegott!
Vi gick ganska snabbt efter maten för det var en geting som trakasserade oss. Vi gick ner till upplands nation istället som ligger precis brevid (vi satt där uppe) och satte oss i 'bersån". Vi var själva först men sedan så kom Sandras kursare Björn, Michaela, Linnea och Alex också. Det var en jättekul kväll och vi pratade nog om allt från fotboll, musik och skolan till hur man vaxar sig "där nere" haha.
 
En svinkul grej som hände under kvällen var när jag, Sandra och Alex skulle gå till toan och det är ganska lyhört där så man kunde liksom höra varandra ganska lätt genom väggarna. Först så hör Sandra hur jag säger "faaan", hon frågar då om inte jag heller har toapapper varpå Alex från andra sidan väggen säger "jag har" hahaha (okej det var nog roligare där och då. Jag hittade lite papper och när jag skulle ge Sandra det sen så stod det en rulle utanför dörren, jag vet inte om den stod där innan eller om någon ställde dit den efter vi gått in..
 
Det var iallafall en superkul kväll som sagt och den slutade med att jag (extremt kissnödig) 03.45 fipplar med kortet för att komma in genom porten haha. Allt blir svårare när man verkligen behöver gå på toa.

svettig promenad..

Ja så här fräsch har jag varit idag när jag gått runt i Uppsala.
(Det är ryggen)
Jag är glad att jag aldrig gick in i stan utan höll mig i utkanten haha. Jag skulle bara ta en promenad men det blev ganska varmt ganska fort och det är fortfarande sådär kvavt/fuktigt ute vilket inte direkt hjälper. Såg mig själv i en spegel sen och ville sjunka ner i marken haha, men men, jag fick min promenad iallafall!

5 dagars utmaningen..

Köpte dom här flingorna igår, jag tänkte inte på utmaningen då men om man tittar på brudens ansiktsuttryck så måste jag ju anta den! Jag vill också bli sådär glad på bara fem dagar haha.

tropisk natt..

Jag vaknade inatt av att det var sjukt varmt och fuktigt! Jag var tvungen att kolla upp om det är något speciellt som pågår och efter lite googlande så hittade jag det här :
 
När temperaturen inte understiger 20°C under hela natten kallas det för tropisk natt. Detta fenomen förekommer vanligast när fuktig luft strömmar upp från sydost under senare delen av sommaren. Då är vattnet i hav och sjöar som varmast och den högre luftfuktigheten dämpar utstrålning av värme. I inlandet förekommer därför ytterst sällan tropiska nätter.

Tropiska nätter förekommer ofta i samband med värmeböljor. SMHI definierar värmebölja som ”en sammanhängande period då dygnets högsta temperatur överstiger 25°C minst fem dagar i sträck.
 
Jag har inte koll på vad temperaturen har varit de senaste nätterna och det kan faktiskt vara så att jag bara blir väldigt varm lätt, men jag skulle inte bli förvånad om det varit över 20°C. Jag älskar sommaren, men, som det är nu orkar man ju inte göra något ändå haha. Man blir svettig och trött efter 10 min utomhus (okej jag överdriver något) och då vill man bara vända om. Lite regn vore faktiskt uppskattat just nu.

diskduk..

Tänkte visa er min fina "disktorkarplats" jag har på golvet.
Jag har ju ett tvättställ inne på rummet och av ren bekvämlighet så diskar jag ofta inne på rummet. Jag har ingen plats för ett riktigt diskställ dock så jag har fått improvisera ihop något annat haha. Funkar alldeles utmärkt!

en tur till gränby..

I am back in ma town Uppsala.
Det var ett roligt besök i Gävle men det är ändå skönt att vara hemma igen. Jag ville helst sätta mig i duschen med kallvatten rinnandes resten av dagen när jag kom hem, men jag var tvungen att köpa frukostgrejer osv så jag fick torka bort svetten och cykla till Gränby. När jag nu ändå var där så passade jag på att gå in på TGR, jag köpte en bok till skolan som jag tror kommer vara perfekt!
Jag kommer visserligen bara läsa ett ämne nu (jag ska läsa latin för er som inte vet) men nu kan jag ju dela upp det i typ grammatik, speciella regler, meningar, läxor osv. Jag tror att jag kommer ha mer koll på skolarbetet på det här sättet också och slippa kaos (som det brukar bli haha).
Jag var inne på H&M också och hittade det här halsbandet på rean, det kostade bara 20kr och jag gillade det så det fick följa med hem. Jag har ett liknande fast det är bara som en "platta", tänk er det där fast utan det sicksackiga i mitten. Det är samma färg på det iallafall vilket jag gillar, inte helt silver utan nästan lite smutssilver haha (om det nu är en färg).

utflykt till ockelbo..

Hej på er! Jag bestämde mig ganska spontant för åka till Gävle igår en sista gång innan skolan börjar, eftersom det inte kommer bli lika ofta efter det.

Det första vi gjorde idag var att åka till en loppis i Bergby. Det var en från mammas jobb som hade den och han hade skrivit fel adress först, så vi åkte sakta sakta förbi någon annans hus typ 3 gånger innan vi hamna rätt haha. Mamma hittade en jättefin stol som hon ska ha i hallen, den ska målas och kläs om bara. Vi åkte efter det vidare mot Ockelbo! Jag ville bland annat besöka farmor och farfars grav och vi tänkte att vi skulle fika lite också.
Första stoppet blev alltså graven. Jag har tydligen varit där en gång tidigare men det minns jag inte (jag var liten alltså). Det kändes lite konstigt att sitta där men det kändes samtidigt bra. Jag blev lugn liksom, jag "pratade" lite med dom och lovade att jag skulle komma tillbaka snart igen.
Vi åkte till Rönnåsen efter det för att fika, superfin utsikt!
Vi åt svingoda våfflor med hjortonsylt till! Dock var det två deprimerande tonåringar som jobbade där haha. Måste vara nåt påtvingat sommarjobb för dom såg inte ett dugg glada ut. Det första vi hörde när vi kom var:
Deprimerad tonåring nummer 1 - Du, nu kommer det fler folk..
Deprimerad tonåring nummer 2 - Gör det? *suck*
Kundservice?

RSS 2.0