MAMMAS FÖDELSEDAG

Idag är det mammas födelsedag!! Jag gick upp supertidigt (dvs samma tid som jag alltid går upp haha) för att fixa födelsedagsfrukost. Jag och tre till hängde utanför dörrarna på Ica Maxi innan de öppnade och så fort de öpnna kutade jag in och köpte allt jag behövde (mamma kunde vakna när som helst liksom). 


Väl hemma gjorde jag iordning hennes pannkaksfrukost med ljus och paket. Jag kom på i efterhand att jag hade glömt den klassiska träflaggan vi alltid brukar ha haha. Mamma blev iallafall både förvånad och glad och lite senare ska vi äta tårta innan jag sätter mig på tåget mot Uppsala igen.


PRESENTER

Well hello. Har återvänt till mina gamla hoods idag (Gävle). Mamma fyller år och då måste jag självklart åka hem och fira henne! Har därför planerat lite smått och gott inför imorgon hehe. Har köpt paket till henne som jag tror hon kommer gilla (duh, skulle inte ha köpt dem annars). Hon kommer att få (har förbjudit mamma från att läsa bloggen tills imorgon haha) två stycken hängande vaser och ett golden egg från Lush (den där superglittrande jag visade er för några veckor sedan).
 
Jag har självklart redan hunnit bada och använde kycklingbadbomben som jag köpte samtidigt som golden egg. Väldigt intressant måste jag säga! Vattnet gick från blått till orange och slutade i en grön nyans! Det beror nog på att jag slängde i alla delar samtidigt..vet inte om det är tanken men jag gjorde det iallafall haha.
 
Nu ska jag återgå till Hockeyn, det är den tredje matchen bara idag! Men det är perfekt bakgrundsbrus till att browsa på Asos hehe.

PÅSKLOV

Det var längesedan jag hade ett riktigt påsklov så tycker verkligen att det är på tiden! Tekniskt sett så har jag inte lov eftersom att jag har tagit ledigt själv + att jag inte får betalt..men det är det värt! Sitter på tåget i detta nu ner mot Alvesta där Elisabeth och Andreas hämtar upp mig. Har en hel påse med "Påsk-Polly" att smaska på så jag kommer hålla mitt sockersug under komtroll iallafall. Det är tre sorter: Påskmust, Citronmaräng och påsktoffee (vad nu det är?). Påskmusten smakar mörk choklad, toffeen smakar ljus choklad och citronen smakar citron så även om det inte smakar exakt som det står är det ändå gott haha.

 
Tidigare idag (jag har jobbat innan) så åkte vi ner på stan med barnen för att pynta "Påskbjörken". Såg den nu påväg till stationen och den var väldigt ståtlig! Lite trist väder bara, kallt och typ storm.
 
 
I vanlig ordning så håller jag på somna direkt men ska försöka hålla mig vaken tills biljetten är kollad iallafall.

PÅSK PYNT

Påsken närmar sig och jag kan inte säga att jag har pyntat överdrivet mycket (det är ju inte jul liksom hehe) men lite smådetaljer här och där har det ändå blivit (jag tar ju varje chans som finns att pynta efter tema haha).
 
Det jag har (än så länge) är påskris och påskliljor..inte så mycket kanske men ibland kan till och med jag leva efter less is more.
 
På tal om något helt annat, vill visa er mitt senaste inköp! Jag såg de här på TGR och kunde inte låta bli att köpa en av varje. Man kan ju dels ha dem som det är tänkt att ha dem (som burkglas) ELLER så har man dem som vaser (som jag hade tänkt). Jag har dock börjat tänka om nu när de stått framme haha. Hade ju varit väldans najs att ha framme om man tex. gör smoothie eller har juice till frukosten.

FREDAG

Goooooood morgon! Det är FREDAG och jag har sovmorgon! Jag slutar visserligen ganska sent istället men det gör inget (eftersom att det är fredag haha). Ska fixa frukost och kolla ikapp lite youtube (följer ganska många och har inte hunnit se allt de lagt ut under veckan). Hörs sen!


SIMPEL MIDDAG

Hola!..eller Buonasera! Dagens middag är nämligen italienskt-ish haha. Mycket simpelt iallafall, tortelloni och pesto (och sallad och tomat).
 
Svårare än så behöver det inte vara ibland :)
Buon appetito!

DNA

Jag visste inte riktigt vad jag skulle skriva om idag. Det har inte hänt nåt särskilt liksom, så därför tänkte jag berätta om något som faktiskt är spännande, intressant OCH som pågår just nu!
 
Min syster släktforskar och har gjort det gaaaaaanska länge nu så hon vet typ allt om vår släkt haha. Hon har iallafall gjort nåt slags super dna-test som man skickar iväg till USA och så får man tillbaka en massa intressant fakta/data om...jag vet inte ens hur jag ska förklara det..så jag låter dom göra det istället!
 
Discover the places your ancestors called home.
You'll get a breakdown of which portions of your DNA come from different global populations. You might discover roots in unexpected places.
 
Elisabeth, mamma och pappa har redan gjort testet och nu är det min tur! När mamma och pappa var här och hälsade på förut så passade vi på att svabba insidan av kinderna (det är bokstavligt talat det man gör haha).
 
Det tar runt 2 månader innan man får tillbaka reslutatet (tror jag) så är ett tag kvar men det är ändå värt att vänta på! Jag hoppas att jag har nåt intressant i mitt dna, men kan inte för mitt liv föreställa mig vad det skulle kunna vara haha.

LÖSS

Bland det värsta jag vet - LÖSS

Vi har haft några fall på förskolan och jag tänker då inte ta några risker! Jag har dels haft i medel (säkert alldeles för mycket haha) och dels kammat mig själv så gott det går som en galning utan att jag hittat nå löss så jag har förhoppningsvis klarat mig (*ta i trä*).

Annars har det varit en bra dag! Gick till Ica Maxi Gnista för att köpa ett nytt regnset efter jobbet. Blev lite annat också så det gjorde inte så mycket när Hanna ringde och sa att jag glömt nycklarna på förskolan haha. Blev därför en liten omväg på hemvägen men det var skönt ändå med redig promenad! 40 min tog det att gå ungefär. För er som vet vart Ikea ligger..det ligger förbi det haha. Här är två bilder jag tog när jag stod typ mittimellan.

Hursom så gjorde jag lite hushållssysslor när jag väl kom hem (förutom att luskamma), tvätta och diska osv. Har kollat Hockey nu under kvällen, det var Sverige mot Ungern och Sverige vann! Det var så många som 6 Växjö spelare med i truppen så var lite extra kul att kolla. Är riktigt trött nu så tackar för mig och så hörs vi av imorgon!


LUSH - PÅSKEDITION

I samband med att jag gillar saker som ingår i ett "tema" (på tal om det jag prata om igår haha) så är Lush´s olika säsongsprodukter ett måste! Jag var in idag främst för att fylla på sånt som antingen redan har tagit slut eller som snart är slut..meeeeeen fick med mig lite annat också haha.
 
Schampot fick jag av mamma och pappa i födelsedagspresent men slängde in den också eftersom att den är standard bland sånt jag använder.
 
Nu till det roliga! För det första, jag övervägde att köpa alla grejer var för sig men det blev billigare att köpa en presentbox med allt i. Det enda som saknas är att man bara får en morot (ni kommer se) istället för tre men det gör inte så mycket. Det finns också två påskbadbomber till som man kan köpa men jag tyckte inte att de verkade vara nå speciellt så köpte inte dem.
 
Här är moroten jag prata om! Det är en bubbelbit som man använda mer än en gång, man håller den under rinnande vatten bara tills man är nöjd med bubbelmängden. Doftar very nice.
 
Huuuuur söt är inte den här haha. En badbomb (fast blir typ tre med tanke på de olika delarna) som man kan öppna och i finns ett litet badbombsägg!
 
Sist men inte minst har vi den här skönheten! Köpte den här förra året också och det är helt klart en favorit. Man blir sjukt glittrig men det försvinner i badet (när man sköljer av sig dvs). Doftar choklad och man blir suuuuperlen, vad mer kan man begära liksom.

WELCOME TO MY CRIB

Nu kommer äntligen den utlovade bildbomben på "lägenheten". Lite info innan: Vet inte om jag nämt det tidigare men jag bor alltså numera i en källarlägenhet i Bärby Hage vilket är en helt ny del av Uppsala för min del! Den ligger i källaren på en villa men det är verkligen som en helt vanlig lägenhet med en granne ovanför (som i det här fallet råkar vara hon jag hyr lägenheten av haha). Har bott här snart en månad redan och jag stormtrivs! Inte bara i lägenheten utan jag trivs väldigt bra i det här området också. Ska börja utforska omgivningarna lite mer, känns som ett bra "gå på promenad" ställe haha.
 
Hursom, jag vill såklart visa er hur jag bor osv...men den främsta anledningen till att jag har börjat blogga igen och gör det här inlägget är för att någon i min närhet..du vet vem du är (Sandra) har tjatat på mig att hon vill ha något att läsa haha. Så jag hoppas att du är nöjd nu ;)
 
Vi börjar i badrummet! Det man inte ser är att till vänster om bildkanten står tvättmaskinen/torktumlaren (såååå skönt att slippa gå iväg till en tvättstuga och boka tid och grejer) + duschen (tyvärr inget badkar..).
 
Vi går vidare mot själva "huvudrummet" vilket är sovrum/vardagsrum/garderob/hallhörna. Tog först en panoramabild så man får en bättre överblick av rummet.
 
På dörren har jag hängt väskor, solglasögon och min hatt!
 
Sedan så har vi min lilla spegelhörna/krafshörna
 
Efter det vänder vi oss mot tvn/tv-spel väggen
 
Uppe i fönstret har jag min ljusbox brevid kaktusen jag bla fick av mina kollegor!
 
Sist men inte minst har vi sängen! En DUBBEL-säng till och med. Tekniskt sett så är det en bäddsoffa jag har konstant utfälld men det är smådetaljer haha. Letar för tillfället efter fina påslakan så jag kan matcha täckena+kuddarna men det här får duga för stunden.
 
Min favvo nalledocka hänger såklart fortfarande med..fattar inte varför alla är så rädda för den? Svinsöt ju haha.
 
Nu kommer vi till det bästa nästan, KÖKET. Samma här, panorama först!
 
Det första man möts av är min lilla vedspis!
 
Nummer två som man lägger märke till direkt är den sjukt fina tegelväggen!
 
Vid disken har jag också en självhäftande diskmedelspump. Jag lovar, titta själva..
(Sandra var lite för ivrig med att dra bort etiketten haha).
 
Här är min bänk med en massa grejer på.
..och andra sidan..
 
Min köksstol med receptböcker och en bordsduk på
 
 
Mina fönster, har börjat påskpynta lite sådär också. Så fort jag får chansen att pynta efter " tema" så går jag all in haha.
 
Köksbordet
 
Och där var det slut! Ni kommer säkert att få se mer ju mer grejer jag lägger till eller gör om osv. Ett litet miniquiz på en fråga bara får avsluta inlägget haha.
 
Hur många blommor (som är i vaser) har jag sammanlagt i båda rummen?
 
Det är nog fler än man tror ens får plats i mitt lilla kryp-in, men jag älskar att ha fina blommor framme!
 
Rätt svar: Ni får räkna själva haha

RSS 2.0