Veckan som gått

Jag kände att det var dags för en "sammanfattning" av veckan som gått.
 
Den största nyheten är nog ändå att från och med den 3 oktober kommer jag att gå på ett FAST schema. Det är en förskolelärare som ska sluta snart och de hade inte hittat någon ny än och de trodde inte att de skulle göra det innan årskiftet heller så de frågade om jag ville ta över hennes rad fram till sista december. Jag sa självklart ja! Nu kommer jag alltså vara på en och samma avdelning hela tiden, känner att det har både för- och nackdelar men tror ändå att fördelarna kommer "vinna" i slutändan. Eftersom att jag verkligen tar över alla hennes tider innebär det att jag kommer både öppna och stänga vissa dagar (fast inte samma dag såklart) vilket känns lite skrämmande men jag försöker att intala mig själv att det kommer gå bra haha (men den där lilla klumpen i magen kommer ändå finnas där tills jag gjort båda och det faktiskt har gått bra).
 
Men allt det där kommer börja först nästa vecka och under veckan som gått har jag som vanligt varit lite överallt. En dag var jag med några av de större barnen i ateljén och målade med vattenfärg. Jag målade lite papper och fick helt plötsligt för mig att jag ville försöka göra en blomma av pappret. Så jag klippte till kanterna, målade med vattenfärg (lät det torka) och sedan så snurrade och klämde jag ihop det hela. Jag måste ändå säga att jag är väldigt nöjd! Jag har alltid tyckt om att pyssla men aldrig riktigt tyckt att jag faktiskt kunnat göra något spontant eller fint för den delen heller haha.
 
I..onsdags vill jag säga så kom brandbilen på besök vilket var väldigt uppskattat av alla barnen. Det var "brandvecka" kan man säga för dagen efter så hade vi brandövning. Vi vuxna visste ju att klockan 10 skulle larmet gå och jag satt på helspänn för blir alltid så..inte stressad men brandlarm kan ju låta ganska panikiga vilket gör att jag också blir lite panikig haha. Men det var faktiskt inte alls så där högt och panikigt som det brukar kunna vara utan mer som lagom höga toner. Han som var där och skötte det hela sa att det var en ny metod de börjat använda. Man sprider ut massa sådana "brandlarmsdosor" typ som gör att det låter överallt men det behöver inte vara lika "högt". Han berätta att många föredrar detta just för att det inte är så, ja, panikigt haha.
 
I onsdags så följde jag även med Sandra på provning av bröllopsklänningar! Det var så kul att se henne i massa olika klänningar och vi (Stina var också med) höll alla med om att en speciell klänning var "the one". Den skulle behöva ändras lite och hon har ju såklart inte bestämt sig helt men nu tror jag att hon har en bättre bild av vad hon vill ha.
 
I fredags så bjöd jag Sandra på bio! Vi såg Bridget Jones´s Baby. Vi hade tidigare i veckan sett första filmen och tanken var att vi skulle se andra också men vi hann aldrig det haha. Jag tyckte att den var jättebra! Jag är ju stort fan av de tidigare filmerna så var kul att den tredje var lika bra! (fast den första är ändå bäst haha). 
 
På tal om film, eller snarare tv, så har jag även pendlat mellan två serier som just har börjat igen! Fear the Walking Dead och det bästa, American Horror Story säsong 6!!.
 
Jag har sett de två senaste (och de enda hittils) avsnitten under veckan och det är SÅ BRA. Det är filmat som ett dramatiskt återskapande av vad ett par berättar hände efter att de flyttade in i ett hus mitt ute i ingenstans typ. Det "riktiga" paret blir intervjuade och sedan så är det "skådespelare" som man ser råkar ut för allt. Hängde ni med? Det är pretty scary iallafall och jag längtar verkligen tills nästa avsnitt kommer ut!
 
Jag har annars under helgen bara chillat, spelat tv-spel och kollat film/youtube haha. Jag har även provat ännu en utav Fatzer´s nya special choklader! Sist så provade jag ju den med Ice Coffee och nu var det dennes tur! Riktigt god den också, men väldigt speciell på samma gång. Man måste verkligen gilla vit choklad, lakrits och hallon haha.
 
Det finns EN till som jag nästan känner mig tvingad att prova också bara för att haha. Men tror den kan vara god också. Tror det är nåt med mint..minns inte riktigt men jag kommer med största sannolikhet att köpa den inom en snar framtid.
 
Jo! En sista grej från veckan som gått. När jag var i tvättstugan tidigare idag så lyckades JAG att hjälpa en annan tjej och kille med att laga en av torktumlarna. Det var dels en sånt där gummiband som ska sitta på luckan som hade åkt av och dels så var det nå knas med filtret. Jag som typ har sönder saker snarare än lagar dom blev både glad och förvånad haha.
 
Ja det här var en liten lång sammanfattning av veckan. Om jag inte skriver så mycket under veckan som kommer kan jag lova att det blir mycket efter helgen för då har jag och Sandra stora planer!

Igelkotten Ivar (vilken film vilken film?)

Idag så fick vi besök på förskolan av en liten igelkott som hade virrat in sig på gården. Stackarn var nog ganska rädd :( Men vi lyckades iallafall tillslut få fram den och sedan släppa ut den på en lite mindre kaosig plats haha.

Spontan choklad

Jag kunde inte låta bli att spontanköpa den här chokladen när jag var på ica, och jag är glad att jag gjorde det för den var huuur god som helst!

Den smakar verkligen iskaffe vilket jag älskar så det är ju win win haha (choklad OCH kaffesmak liksom).

PAJ

Pajen är klar och ska bara svalna lite innan vi kan hugga in! Här har ni hela processen från början till slut!
 
Receptet: http://www.ica.se/recept/ananaspaj-3273/
 

Ananas kaos

Det kanske inte har varit så mycket kaos (jo lite) men det har då varit MYCKET ananas den senaste timmen, och mer blir det!
 
Det hela började med att Sandra taggade mig i en film på Facebook där man gjorde hamburgare med ANANAS i. Eftersom hon känner mig så bra och vet hur mycket jag ÄLSKAR ananas tänkte hon att det vore nåt för mig. Hon hade självklart rätt och det passade utmärkt att testa att göra det nu eftersom att jag är hemma hos mamma och pappa.
 
Det första jag gjorde var att dela upp köttfärsen och forma till hamburgare (ca 200g per burgare).
 
Sedan så tröck jag på en ananas på varje sida av burgaren
 
Efter lite salt&peppar var det dags att steka!
 
Det skulle även vara bacon till!
 
Det skulle även göras en slags "ananassås" utav spadet.
 
Hur lätt som helst! 25g smör, spadet från ananasen och sen bara koka upp och röra tills det blir tjockt.
 
Och här är den färdiga burgaren! Gjorde även klyftpotatis till som ni kan se. Jag tycker att det hela blev hur gott som helst! En kul tvist på en annars klassisk hamburgare! Jag kom på i efterhand att jag skulle satt på lite pickles också för att göra den fulländad, men men, nästa gång kanske haha.
 
Och jo! Jag skrev ju att det skulle vara MYCKET ananas. Jag är inte klar nämligen. Nu ska jag ställa mig och baka ananaspaj också! I'm in heaven haha.

Anne Taintor muggar

Anne Taintor (som vi alla vet är en av mina favvisar) har designat nya muggar!

Har sex stycken (både gamla och nya) muggar som jag verkligen vill ha hemma i köksskåpet som ett litet set!





Och här kommer min all time favorite!

Viktigt meddelande

Skulle lyssna lite Creepy Podden under tågresan (ska hem till gamla goda Gävle över helgen) när jag såg det här på startsidan.

Jag har inte sett det förut så vet inte om jag bara missat det eller om det är nytt. Hursom så stod det om en brand i en återvinningcentral i typ Jönköping. Smart att det syns på appen också!

Katter i tunnelbanan

http://www.aftonbladet.se/nyheter/godanyheter/article23513124.ab
 
Min syster skickade den här artikeln till mig tidigare idag och som en future crazy cat lady tycker jag att det hela är AMAZING.
 

Send Them Off

De senaste veckorna har jag lyssnat mycket på både gamla och nya band/låtar. 21 Pilots har bland annat blivit en ny favorit! Med gamla menar jag förresten band som jag inte lyssnat på på flera år. Men just idag faktiskt så upptäckte jag en av Bastille´s nya låtar och trots att jag gillade alla låtar från nya albumet var det en låt som jag fastna lite  extra för! I lööööve it.

De två senaste veckorna

Oooooch så var jag tillbaka igen haha. Det börjar blir en ovana det här. Men men.
 
De senaste dagarna har jag faktiskt både gjort och upplevt mycket (både fysiskt och psykiskt). Jag har ju säkert vid flera tillfällen nämt och räknat upp olika sjukdomar som jag fått sedan jag började jobba på förskola (öron/ögon-inflammation osv.), men något jag inte tänkt på som visserligen inte räknas som en sjukdom men som är äckligt ändå hände förra veckan. Innan jag skriver vad det är så vill jag påpeka att JAG aldrig fick det men jag är fortfarande nojjig haha. Det jag pratar om är såklart LÖSS. Ughhhhhhh. Så fort det blev klart att det gick löss på förskolan har jag varit skitskraj att jag ska upptäcka en äcklig liten lus i hårbotten. Men redan dagen efter köpte jag både lusschampo och luskam och kammade igenom. Kände mig som i Madicken haha.
 
Hittade ingenting och när mamma var här igår så kollade hon också haha.
 
Förra helgen (alltså helgen innan den som just va) åkte jag till Sala för att fira Felicias födelsedag men också hennes och Dennis nya lägenhet! Superfin var den och jag hade så himla roligt! Det var bland annat femkamp och mitt lag vann woop woop. Inte tack vare mig dock haha. Alla skulle göra varsin gren och alla grenar hade bara ledtrådar till vad det skulle vara. På nåt sätt fick jag grenen där man skulle ha någon med "bollkänsla". När jag fick reda på att man skulle hålla en badboll i luften så länge som möjligt kändes det ganska kört. Vi fick 2 försök på oss och jag lyckades endast sparka upp den 7 gånger haha. Jag kom inte sist dock!
 
Nu i helg så åkte jag och Sandra till Stockholm för att leta bröllopsklänning till henne! Det blev en ganska stor flopp haha. Vi besökte säkert 20 olika second hands och vintage buktiker i olika delar av Stockholm (det blev många tunnelbaneturer) utan att hitta en enda. Jag hittade en klänning på första stället vi var på och skämtade då om att "tänk om jag är den enda som hittar nåt idag". 6 timmar senare visade det sig vara sant haha.
 
Vi var båda väldigt besvikna på de second hands vi hade hoppats på. Som ni ser hade vi (Sandra) gjort riktig research och skrivit upp alla på en lista med adress och öppetider.
 
När vi kom hem till Uppsala åkte vi hem till Sandra och piffa till oss lite innan vi åkte ner på stan igen för att äta middag på Katalin! Vi drack också varsin öl som vi tyckte passa oss båda väldigt bra haha. Jag drack en "London" och Sandra drack en "Uppsala".
 
När klockan närmade sig 21.00 satte vi oss på cyklarna och åkte upp mot slottet. Vi hade nämligen bokat biljetter till "spökvandringen" som var i Vasaborgen. Jag var ganska förväntansfull och hoppades att det skulle vara lite läskigt..men det var som jag kan tänka mig att en vanlig tur är, fast i mörker med ljus då. Men det var intressant iallafall!
 
Ohh nåt jag glömt berätta som också hände nu i helgen var att jag sov över hos Sandra inför lördagen. Jag blev överlycklig när hon sa att jag fick använda hennes badkar haha. Älskar ju att bada liksom.
 
Något annat som jag hållit på med under nästan hela förra veckan är att rensa ALLT. Alltså verkligen allt haha. Kläder, prylar, gamla böcker, skor, smink och annat i toaskåpet. Jag har packat ner saker i kartonger som jag ska bära ner till förrådet och jag har plockat bort mattorna och bara allmänt fixat liksom. Det här var det psykiska jag pratade om. Nu i efterhand känns det som en stor lättnad att ha fått slänga en massa skit! Svårt att förklara och det kommer säkert låta lite flummigt men det känns som jag fått rensa hjärnan och "själen" också. Hursom så känner jag mig lättad och glad. Jag ska visa er bilder när jag bärt ner kartongerna!
 
Annars då, jo jag jobbar på och just nu bråkar jag med en förskylning som vill bryta ut! Men annars är det bara bra haha. Det kommer inte ta lika lång tid till nästa inlägg lovar jag, kommer börja skriva på nästa nu redan haha.

Normal friend vs Best friend

God Morgon!

Kommer inte skriva nå större inlägg för jag ska alldeles snart cykla och jobba. Jag ville mest bara dela med mig av den här bilden som jag stötte på i min morgonscrollning av internet och som jag just skickade till Sandra också!

Tycker att den är ganska spot-on. Förolämpningar med kärlek <3 haha.

RSS 2.0