celebrity quiz..

Det börjar bli en vana att jag skriver sent på kvällarna numera, men bättre det än inget alls!
 
Vi hade en riktigt rolig föreläsning i pronunciation idag! De sista 10 minutrarna fick vi göra ett slags "celebrity quiz". Det gick ut på att vi skulle välja rätt..eh..ja jag borde nog veta vad det heter men ni kommer fatta när ni ser bilderna! Jag kunde faktiskt svara rätt på de flesta så något har jag lyckats lära mig under de senaste veckorna iallafall haha.
 
Efter den sista föreläsningen gick jag hem och lämnade skolböckerna, hämtade min burk med sylt och gick sedan till Sandra&Oskar. När Oskar kom hem så åkte vi och köpte ett våffeljärn (dem köpte ett våffeljärn, inte jag haha) eftersom att det vankades våfflor till middag! (därav sylten). Det var längesedan jag åt våfflor och det var verkligen jättegott! Det är synd bara att man blir mätt nästan direkt haha.
(min uppgift i våffelskapandet var att vispa grädden, blev väldigt nöjd)
 
När vi ätit så många våfflor att jag var tvungen att knäppa upp byxorna gick vi till soffan där jag och Sandra fortsatte att spela The Sims! Vi hade igång tvn i bakgrunden så vi har sett allt från "Sveriges Mästerkock" till "Grammysgalan" samtidigt som vi har spelat under kvällen.
 
Jag har varit hemma ett tag nu och det enda jag har kvar att göra innan jag kan gå till sängs är att publicera det här inlägget och ta dagens järntablett! Det ska bli skönt när dem är slut haha.
 
God Natt! 

lite grönt på marken..

God morgon!
 
Jag fick en våg av "vårkänslor" när jag tittade ut genom fönstret för en stund sedan. Lite sol och lite grönt på marken räcker tydligen för att framkalla det hos mig haha.

vad är oddsen..

God afton!
 
Idag har jag haft lektion som vanligt och den här gången gick vi igenom vad våran andra uppsats ska handla om. Jag måste bara komma på vilket ämne jag ska skriva om, eller vilken "fråga" jag vill disskutera snarare (vilket alltid är lika svårt haha).
 
Innan lektionen gick jag till Erikshjälpen för att leta efter dem där böckerna jag pratade om igår. Jag hade glömt bort att dem öppnar 12.00 på vardagar dock, så jag fick stå utanför och vänta. Linn ringde som tur var just då så jag behövde inte stå där i ensamhet iallafall haha. Jag hittade den ena boken men eftersom att den måste vara på engelska (och den här var på svenska) så fick det vara. Jag provade en klänning också och blev smått chockad när jag såg den gamla prislappen haha. Vad är oddsen liksom??
 
Den var för liten dock, jag misstänkte att den skulle vara det (baserat på storleken) men den kändes oversize så jag provade den ändå.
 
När jag började gå mot Erikshjälpen så var det riktigt soligt ute och jag ville fånga det på bild! Det blev misslyckat fast ändå inte. Bilden blev kanske inte som jag hade tänkt mig, men den blev ändå ganska häftig! Om jag hade lagt ut bilden på instagram hade jag väl lagt till en #nofilter haha.
 
Imorgon blir det en lång dag, men det är bara föreläsningar så jag behöver bara lyssna och skriva ner saker vilket är skönt! Ha det bra!

sövande..

Tjenamors!
 
Idag hade vi våran första Litteratur föreläsning och det kan ha varit den tråkigaste föreläsning jag har varit på hittils haha. 2 timmar av "short stories" (utan paus) av en föreläsare som hade samma sövande röst från början till slut! Jag och två andra från min grupp kämpade verkligen för att hålla oss vakna haha.
 
När föreläsningen var slut så gick jag och några andra till studentbokhandeln för att köpa böcker till kursen. Jag köpte inga i slutändan, det skulle bli närmare 900kr för TVÅ böcker som vi behöver läsa och jag är ganska säker på att jag kan hitta dem för typ 5kr styck på en av alla second hand ställen som finns här i Uppsala! Det är två "klassiker" nämligen, "Jane Eyre" och "Mrs Dalloway".
 
Vi käkade en sen lunch tillsammans och efter det gick jag hem. Jag har varit trött hela dagen (därför hjälpte inte föreläsningen) så jag var tvungen att sova en timme (eller två) när jag kom hem haha. Jag ska avverka några avsnitt av Dexter hade jag tänkt nu, looking forward to it!

nycklar..

God morgon får jag väl säga nu, det är ju i stort sett morgon liksom. Jag kom ganska nyligen hem från Sandra och Oskar, jag blev kvar hela dagen och hela kvällen (och en bit in på natten uppenbarligen) igen. Vi har haft en härlig soffpotatis-dag! Till frukosten lyssnade vi på melodikrysset och vi kunde faktiskt svaret på några av frågorna! Annars så har vi avverkat MÅNGA Dexter avsnitt idag. Vi är inne på säsong 5 just och jag kommer ägna kommande vecka åt att kolla säsong 1 - där vi är nu för jag är hooked! Vi har förutom att kolla på Dexter hunnit med att kolla på mer film, spelat The Sims, råkat ut för browniekaos, gjort två vändor ner till macken i foppatofflor (igen), se melodifestivalen och dricka vin som inte var så gott.
 
När jag skulle hem så missade jag såklart bussen och fick gå hem. Jag tog det säkra före det osäkra och "beväpnade" mig själv med mina nycklar haha.

filmer..

God morgon!
 
Igår efter lektion och tenta, som gick helt okej (enligt mig) åkte jag till Sandra! Hon, jag och Cecilia hade bestämt att vi skulle äta tacos och se på skräckisar! Tacosen var huuur god som helst! Sedan så blev det dags för film och den första filmen vi såg var skitdålig haha. Den var inte läskig alls utan bara konstig (hatar konstiga filmer). Efter det såg vi en "chick-flick", helt okej antar jag. Det var inget speciellt med den liksom. Film nummer 3 blev "Tjenare Kungen" och den var lika underbar som alltid! Film nummer 4 var en film som Sandra hade sett förut, "Transamerica", riktigt bra film den också. Jag multitaskade samtidigt med att spela "The Sims" och påpeka varje gång killen i filmen var snygg eller inte.
(En "snyggmoment" haha)

Vi avslutade kvällen med ännu ett avsnitt av Dexter. Jag sov över på soffan, Sandra joinade i andra änden och Oskar fick sova själv i deras säng haha. Vi har hittils börjat morgonen på samma sätt som vi avslutade den - med ett avsnitt av Dexter. 

Skor på stol..

*suck*
 
Jag har just skickat in mitt draft 3 till Academic Writing!! Äntligen är jag av med skiten haha. Nu är det bara tentan och morgondagens översättningsuppgifter kvar..
Jag sitter bekvämt iallafall haha. Det är dessutom knappt nå folk här (i skolan alltså) så det är skön arbetsro.

happy birthday..

Som ni säkert kommer ihåg så berättade jag att jag hade varit in på The English Shop igår, jag ljög lite när jag sa att jag inte hade varit ute efter något speciellt. Jag skulle nämligen köpa ett grattis-kort till Elisabeth som fyller år idag!! Jag hittade ett tillslut som jag trodde att hon skulle gilla! Jag tycker själv att det är perfekt haha, så perfekt att jag ville vise er också! Jag kunde inte lägga upp det förs än nu dock eftersom att jag ville vara säker på att hon hade fått det först (det blir ju ingen överraskning annars liksom). GRATTIS igen syrran!

omtenta..

Tänkte visa er vad jag håller på med här hemma. Jag suttit och klippt ut små kort som jag ska skriva alla begrepp vi behöver kunna till tentan (eller som JAG behöver kunna till omtentan snarare haha) på. Det är 100 stycken i varje hög och jag har inte skrivit på alla än men jag närmar mig! Som jag skrev förut så MÅSTE jag klara det den här gången, får jag U igen kommer jag nog bara vilja lägga mig ner och dö haha.

digestive..

Det börjar kännas som att jag var och varannan dag lägger upp en bild på någon slags sötsak och nästan skriker på er att jag vill ha vad det nu än kan vara haha. Och med det sagt, dagens sötsak är:

DIGESTIVE MED APELSINCHOKLAD!!
 
Under min 3 timmars håltimme idag gick jag ner på stan för att köpa sudd på TGR. Inte det roligaste man kan köpa men det behövdes haha. Hursom så gick jag in på The English Shop också, jag var inte ute efter något speciellt men jag tycker om att bara gå runt och "fönstershoppa" där inne. MEN, när jag kom till kexhyllan så drogs mina ögon direkt till dem där! Digestive med vanlig mjölkchoklad är ju svingott redan där (och ett glas kall mjölk på det), därför borde digestive med apelsinchoklad vara minst lika gott! Jag försöker dock att vara "nyttig" i veckorna nu så jag köpte dem aldrig..men snart är det helg hehe.

h&m..

 Här har vi då mina senaste shoppingfynd från H&M:
 
Först ut är en jumpsuit. Det var den som jag hade på mig i mitt "jag har en bra hårdag" inlägg.
 
Ett linne med smala axelband. Jag har samlat på mig en del sådana linnen nu. Jag föredrar när det är smala band faktiskt.
 
En ny sport-bh! (den jag hade innan var sämst). Både snygg och praktisk!
 
Sist men inte minst, en lång "lurvig" kofta!! Jag har länge funderat på att köpa en, därför kunde jag inte låta bli att köpa den när jag såg att den var på rea (och att jag gillade den när jag provade den såklart). Den är såååå skön, bästa köpet på länge haha.

väntar på bussen..

HEJ
 
Jag har just varit på Willys och handlat och väntar på att bussen hem ska komma. Den andra påsen jag håller i är en H&M påse (jag "råkade" gå in där påväg till Willys hehe), ni ska få se vad det är i påsen+ det jag köpte i Gävle när jag kommer hem!
 
Jo! Det har kommit ÄNNU en marabou choklad som jag vill prova haha. Det fanns en till som var salta..kex eller nåt, men den verkade inte lika god.

gel eyeliner..

Good Morning!
 
Idag så ska jag testa min nya gel eyeliner för första gången! Jag köpte eyelinern för ett par veckor sedan men jag hittade inte den rätta penseln förs än förra veckan. Båda är köpta på Tradera men dem är nya och oanvända såklart. Man kan göra riktigt bra fynd där ska ni veta! Tillsammans kostade dem här 55kr (inkl frakt) och i dem butiker jag var in i så skulle bara penseln kosta mellan 60-80kr. Jag ska iof inte säga så mycket innan jag har testat dem, kanske är svindåliga haha.

tvillingar..

Hello!

Jag är hemma hos Sandra och Oskar just nu. Det var mer än en vecka sedan vi sågs sist men ändå känns det som att det var igår haha.

Efter min lektion så mötte jag upp med Sandra för att följa med henne till Akademiska. Jag fick äran att vakta väskorna haha.

Jag underhöll mig själv med att bläddra i tidningarna, det fanns faktiskt en hel del roliga recept i vissa av dem. Sötpotatisstripsen vill jag definitivt testa!

I en artikel om vin var de snälla nog att skriva hur man skulle uttala namnet på de olika vinerna också haha.

Oskar kom sedan snällt nog och hämtade oss. Han skrattade när han såg oss för vi såg ut som tvillingar. Båda hade ljusa jeans, vit tröja, svart bomberjacka och en beanie på huvudet haha. Vi har bara chillat i soffan nu under kvällen och här blir vi nog kvar tills jag ska hem :)

söndag..

Hej gänget!

Jag tänkte mest bara meddela er om att jag har återvänt till Uppsala. Imorgon så börjar "verkligheten" igen haha.

Det har också gått precis en vecka sedan blodgivningen imorgon + första veckan med järntabletter avklarad. Jag kan glatt meddela att mina toalettbesök har varit "normala" och det verkar därför som att jag slipper dem där inte-så-roliga biverkningarna haha. Därimot så har jag haft huvudvärk till och från nästan varje dag. Jag får sällan huvudvärk (speciellt inte flera dagar i rad) så jag tvivlar på att det var en slump att det hände just den här veckan. Därför köpte mamma leverpastej + apelsinjuice åt mig! Det finns mycket järn i leverpastej och c-vitamin gör det lättare för kroppen att ta upp järnet..tydligen haha.

Hursom så är jag tillbaka, och den här veckan ska jag vara stenhård med pluggandet! På fredag ska jag för fjärde gången göra tentan för Kultur&Samhälle kursen (från i våras). Den är inte lätt, därav alla försök, men den här gången SKA jag klara den!!

bra hårdag..

Ja, jag tänker faktiskt publicera ett inlägg med en random selfie. Jag hade en sällsynt bra hårdag idag så jag vill passa på att "visa upp" den haha.

Jag har dessutom på mig min nyinköpta jumpsuit! Det kan ni såklart inte se just nu men jag ska fota den+ett linne som jag köpte tidigare och lägga upp senare. Riktigt nöjd eftersom att båda plaggen var på rea OCH jag fick använda mitt presentkort, no charge for me hehe.

brunch..

Hallå!

Ja idag så är det alla hjärtans dag. Man märker det om inte annat på sociala medier haha. Jag är förresten i Gävle för er som inte vet, pappa fyller år imorgon så jag har åkt hit över helgen för att fira honom. Vi började firandet med brunch-buffé på Hedvigs Trädgårdar!

Det var lite mindre än vad jag trodde att det skulle vara, men det visade sig vara tillräckligt ändå haha. Det fanns en liten station där man kunde göra sina egna våfflor också!

Till efterrätt fanns det kladdkaka. Jag såg inte att det fanns grädde när jag var och hämta men jag klickade på lemon curd istället! (och en jordgubbe som jag nästan slukade hel haha).

Det var fina blommor på borden också, men det är ju en blombutik så det väntade man sig nästan.

Nu är vi hemma igen och alla ligger med matkoma i varsin del av soffan haha. Ska ligga här ett tag nu..

Glad alla hjärtans dag! <3

mobilskal..

När jag tog en extra titt på mitt mobilskal idag så insåg jag att det knappt var något kvar av det på vissa ställen. Det såg ut lite som mina tygskor efter ett par månader, ingen sula i hälen men likt förbannat ska jag traska runt i dem haha.
 
Skalet som jag har just nu är ett från Anne Taintor (älskar hennes grejer!) och jag skulle gärna ha ett nytt från hennes samling. Lite tråkigt kanske att ha samma stil på det nya skalet, fast nä, jag gillar det! Motiven är ju faktiskt väldigt "jag" haha.
(det jag har nu)
 
Det finns flera olika skal att välja bland men jag har kommit fram till att dem här tre är mina favoriter:
Om jag ska gradera dem ännu mer så är nog den översta och den till vänster dem jag vill ha allra allra mest haha.

blodgivare..

Hej mina kära läsare!
 
Trots att jag har haft TVÅ väldigt viktiga föreläsningar idag, går det inte ens att jämföra med det superviktiga jag gjorde efter föreläsningarna. *dramatisk paus* Jag har varit och donerat blod!
 
Jag måste erkänna att jag var lite nervös precis innan jag skulle gå in, men det hela gick väldigt smidigt! Jag fick äntligen reda på vad jag har för blodgrupp också haha. Som ni ser på bilden så fick jag med mig en broschyr, järntabletter som man kunde få diarré eller bli hård i magen av (jag hoppas på att slippa båda) och till sist en liten pin. Det enda "dåliga" var att det hela gick lite för fort tyckte han som "tog hand om" mig. De vill helst att det ska ta runt 8 minuter att fylla den där "påsen" men för mig tog det lite under 6 minuter, men eftersom att jag inte kände mig konstig eller nåt sa han att det inte gjorde så mycket haha. Jag har snabb-rinnande blod helt enkelt. När jag var klar fick jag stanna kvar en stund och käka en macka och dricka nåt saftliknande, jag vet inte riktigt vad det var men gott var det iallafall haha. Nu är det bara att vänta ett par månader tills nästa kallelse kommer, då är det bara att göra om det hela igen!
 
Om det är någon av er som är sugna på att själva bli blodgivare (eller bara vill veta lite mer om det) kan ni klicka HÄR.

spegel spegel..

Hejsan hejsan

Jag kände för att göra ett litet inlägg så här på kvällen. Jag kan börja med att berätta om ett av mina dilemman för tillfället. Jag gick till Röda Korset efter lektionen i fredags, jag var inte ute efter något speciellt utan ville bara se om de hade fått in något nytt. Jag gjorde såklart det obligatoriska telefonsamtalet till pappa också när jag såg att det fanns nya ölglas, den här gången var det två han ville ha. Jag har totalt fem ölglas här hemma nu som jag ska ta med tillbaka till Gävle snart haha. Iallafall, när jag hade  gjort en runda och tittat på allt utan att hitta något började jag gå mot kassorna istället. Då fick jag syn på något i ögonvrån! Den här spegeln:
 
Jag blev lite smått prylkär i den direkt haha. Men så till dilemmat, för det första så var det bara en hängkrok på baksidan (får inte hänga upp saker på väggarna). Det fick jag dock tips om att göra om själv, sätta dit ett slags "stöd" bara. Men för det andra så ekade min snålröst i bakuvudet. Jag stod och velade svinlänge men lämnade den tillslut. Redan på hemvägen ångrade jag mig och ville ha den men jag tänkte att jag skulle sova på saken och gå tillbaka imorgon (idag alltså). Jag var lika kluven när jag vaknade imorse och jag kom dessutom aldrig iväg för det där som brukar komma en gång i månaden för oss lady´s kom idag, så jag har inte riktigt varit på humör för spegelshopping. Jag gick till Folkes istället för att köpa tröstgodis! Jag ville ha lite av varje så köpte en liten påse chips, en bulle, en liten chokladkaka och en liten burkcola haha. Salt, bulle, choklad och kolsyra, perfekta kombon!
 
För att återgå till spegeln så är min nya plan att verkligen känna av om den passar in här och hur mycket jag vill ha den. Det kan ju faktiskt ha varit en sådan där "impulsköpkänsla". Finns den kvar när jag går tillbaka är det mycket möjligt att den får följa med hem då istället. Risken är dock ganska stor att snålrösten vinner den här gången. MEN DEN ÄR JU SÅ FIN. Dagens i-landsproblem or what haha.

visning..

Hallå!
 
Jag kom just hem från en lägenhetsvisning med Sandra! Det är inte vi som ska skaffa lägenhet utan vi kollade in den åt Felicia och Dennis, de bor ju en bra bit upp i landet så det var smidigare att vi gjorde det haha. När jag pratade med Felicia tidigare idag så sa jag att jag hoppades att det inte bara skulle finnas salta pinnar som snacks, jag har nämligen fått för mig att det brukar vara sånt på visningar haha (och jag avskyr salta pinnar!). Men det behövde jag inte oroa mig för eftersom att det finnas något snacks alls...
 
Det var iallafall en superfin lägenhet och området verkade lugnt och mysigt. Oskar sa att det var som en liten stad och det håller jag faktiskt med om. Nu resten av kvällen ska jag fortsätta försöka tänka som en lärare och "rätta" en text som vi har fått (vi ska diskutera den imorgon på lektionen). Vi var några som träffades tidigare idag dock och gjorde det mesta så jag ska mest ren-skriva och kolla igenom allt en extra gång. Ha de fint!

duktig..

HEEEEEEEEEEJ.
Jag har fått en våg av energi så här på tisdagskvällen för jag blev just klar med mitt draft 2 till Academic Writing kursen!! Så j*vla skönt haha. Hela den här dagen har faktiskt gått åt till att plugga och bli av med en massa saker. Jag och Sandra satt i Engelska Parken ett par timmar och pluggade på riktigt bra! Vi var först till Norrlands nation, men där det var fullt. Sedan så gick vi till en annan nation men där var det för kallt. Efter ett par andra stopp så hamnade vi iallafall tillslut på Engelska parken haha. När vi kände oss klara så följde Sandra med mig till "min" nation för att hämta mitt nationskort. Första gången jag fick tag på det på det första försöket haha.
 
Nu ska jag fixa kvällsfika och slökolla tv, det har jag förtjänat!

RSS 2.0