toarullspinne..

Här har vi då mitt målarprojekt! Det är min gamla "toapappersrullshållarpinne". Jag bestämde mig för att jag inte ville ha den i rött längre och tänkte att vitt går ju ihop med allt så vitt fick det bli! Jag har inte bestämt mig för om jag ska ta med mig den till Uppsala eller inte än men nu är den mycket finare iallafall haha. 
 
före
efter

fredag..

Hej och glad fredag på er! Jag träffade Emelie, Anneli och Natali tidigare idag för att äta lunch och bara umgås lite eftersom det var ett tag sedan vi gjorde det och jag flyttar ju imorgon så vi ville passa på när alla kunde. När jag stod i kö för att betala så dök helt plötsligt Moa upp, jag jobbade med henne på mina Sf helger under hösten så det var riktigt kul att se henne igen!
 
När vi ätit upp och kände oss klara att gå så ringde mamma och frågade om hon skulle hämta upp mig på vägen hem. Jag hade tänkt ta en sväng på stan först men jag valde att hellre få skjuts haha. Vi åkte förbi maxi först för vi behövde köpa hem lite saker och jag behövde köpa en pensel för har ett litet målarprojekt på gång! Sååå ska väl ta och börja med det nudå, herrå

kartonger..

Såhär på torsdagskvällen så har jag plockat ner tavlorna och packat om lite i kartongerna. Jag är fortfarande chockad över mängden kartonger och "påsar" med grejer jag ska ta med mig. FAST i vissa så är det faktiskt bara typ stora grejer som tar mycket plats. Tv, kökspallen, köksgrejer, jackor/tjocktröjor, vhs/dvd, kläder, filmer osv. Inte bara massa skit med andra ord haha.

plugglasögon..

God morgon! Blev tidig start för mig idag eftersom vid "noon" (min lärares ordval) så ska min assignment 1 till litteraturen vara inne. Jag har köttat på med plugglasögonen på och nu känner jag mig faktiskt klar! Känns skönt att kunna stryka en till grej på min evigt växande läxlista haha. 

mina pöjkar..

I'm impressed, läser i min "Culture&Society" bok om brittiska band som har lyckats slå igenom i Usa. Just den biten handlade nämligen om att det är få band/artister som gör det nu för tiden sedan The Beatles eran. MEN några har lyckats och bland alla exempel så fanns ju mina favorit pöjkar! (För er som har lyckats missa det så är det Arctic Monkeys haha).

iaktagen..

Det blev visst en till kopp oboy på hemvägen också hehe. Det är kallt och ruggigt ute och då ska man faktiskt dricka varma saker!

Känner mig btw något iaktagen och nyfiken på varför dels dom är så många och dels varför dom bara står där. Vet dom att något ska hända? Eller har dom bara rast?
(Det är en massa ordningsvakter/kontrollanter i reflexvästar om ni inte ser det)

Snart borde jag kunna gå ut till tåget och sitta där istället. Lite smådrygt det här att mina lektioner slutar 18.00 (oftast) och tåget går 18.09 så måste vänta en timme. Tåget kommer sen till Gävle 20.20 och min buss hem går bara 20 över och 10 i så måste vänta ännu mer där. Som sagt, inget världsproblem men det räcker för att jag ska klaga på det haha.


oboy..

Idag kommer min sysselsättning på tåget vara att läsa två kapitel ur den här boken och samtidigt dricka lite varm choklad! 

Jag tänkte att jag skulle unna min onda hals det. Det verkar faktiskt som att det går någon slags förskylningepidemi mellan alla i familjen. Först pappa, sen Elisabeth, sen mamma som har haft tendenser till förskylning dem senaste dagarna och nu börjar då också jag halka in där. Den enda som klarar sig är väl Staffan som fortfarande är på Malta, eller heter det i? Hursom så är det gött med oboy! 

gäspningar..

Efter den femte gäspningen på 10 min så tror jag att det är dags att gå och lägga sig. Det är min bästa ide på länge så I bid you good night!

veterinären..

Ja som jag skrev tidigare så skulle jag iväg idag men jag sa aldrig vars. Jag skulle träffa Linn för att följa med henne till veterinären, hennes katt skulle nämligen kastreras och hon ville ha lite "moraliskt stöd" som hon uttryckte det haha. 
(Den blonda hårbollen är Linn)
 
Under själva ingreppet så gick vi en sväng på stan, åt en äcklig chokladboll och Linn hittade en jättefin klänning på rea. Jag provade en "blus" som jag verkligen gillade men den enda storleken som de hade kvar var 36 och det är ganska uppenbart för litet för mig!
 
När vi hämtat katten så åkte vi och handlade lite och sen satte jag mig på bussen hem. Ska plugga nån timme nu och sen slappa lite bara antar jag. Herrå! 

äntligen..

Den har äntligen kommit!!

Har provat den flera gånger redan och kommer såklart ta på mig den när jag ska iväg sen! Superskön och sitter som en smäck, jag tog en storlek större för att vara på den säkra sidan och det var ett smart val haha. Den håller värmen också så den kommer vara perfekt nu till våren. I löve it


go kväll i stugan..

Hej på er! Fick precis tillbaka min text som jag har skrivit eller mitt "first draft" snarare till en av kurserna och det verkar vara mycket som hon vill att jag ska ändra på. Har inte läst kommentarerna än men det är mycket olika färger och överstrukna bitar och frågetecken osv. så jag tänker helt enkelt låta det vara tills imorgon. Jag har ingen lust att sätta mig och ändra på texten ikväll ändå så kan lika gärna skjuta upp det. 
 
Annars så har jag haft en ganska bra dag. Läste ut boken på tåget till Uppsala och på litteraturlektionen så hade vi en mycket rolig och intressant diskussion om den! Just nu så är den kursen roligast faktiskt, den jag gillar minst hittils är muntlig och skriftlig produktion som också råkar vara den kurs som texten är till..
Jag vet inte riktigt varför jag inte gillar kursen men jag tror att det är för att läraren är väldigt hård när hon ska bedöma saker och vill ha allt på ett speciellt sätt. Det är väl inget större fel med det men jag har liksom ingen lust eller glädje i att skriva vilket jag annars brukar tycka är jättekul!

stockholm..

Jag och mamma befinner oss i El Stockholmo just nu! Vi åkte 16.45 från Alvesta och jag spenderade hela resan hit med näsan i min bok. Har lite mer än 150 sidor kvar tror jag så det är bara att fortsätta tills den är slut. Nästa bok måste jag se till börja med tidigare för den är ännu längre, jeez att jag aldrig lär mig. Hursom så går vårt tåg mot Gävle först 22.40 så det är bara att vänta nu. Vi kommer att komma hem ganska sent så vi får se om pappa orkar hämta oss eller inte haha.

rocky-road glass..

Innan jag säger god natt för den här dagen så tänkte jag dela med mig av ett mycket gott glass-recept. Steg 1: Man tar några skopor glass av valfri sort, Steg 2: Häll på vad ni vill som ni tycker är gott!
Steg 3: Ät upp allt på tallriken

Just ikväll så valde jag: Vaniljglass, jordnötter, kolasås, marshmallows och typ smarties fast mycket godare! Vi var lite rocky-road inspirerande som ni kanske märker, testa! 

mexico night..

Det vankas tacos här ikväll. Åt det nyligen men det spelar ingen roll för jag tröttnar aldrig på det!

vem är barnet?..

Jag måste bara visa er den här tavlan/tavlorna! Jag frågade igår när vi kom "Vem är barnet?" (Bilderna längst ner) för jag kände inte igen henne alls och tänkte att jag kanske borde göra det eftersom hon var med på så många. Svaret var att det är bilderna som kom med ramarna och dom har inte bytt ut dom än hahaha. 

filmkväll..

Morrn morrn, när all sport var slut igår på tv så kollade vi film och åt popcorn istället! 

Efter filmen så såg jag och Elisabeth ett avsnitt av "Fresh Meat" (awsome serie), och när hon gick och la sig sen så kollade jag på ett halvt avsnitt till innan jag gav upp och också gick till sängs. Jag fick trängas med två katter som vägrade flytta på sig men det var mysigt ändå haha. 

Idag vet jag inte riktigt vad som är planerat så jag får väl ta mig upp och fråga det kanske. Hörs

fish&chips..

Är äntligen framme och vi har precis ätit en sen lunch, Elisabeth överraskade med hemmagjord Fish&Chips! SÅ GÖTT

Vädret här är i stort sett spöregn, grått och trist. Men det är ingen snö iallafall!


Nu kommer jag att inta matkoma position i soffan medans dom andra kollar hockey (boring). 

första klass..

Jag får väl ta tillbaka en del av den besvikelse som jag kände tidigare eftersom när vi kom fram till Stockholm så fick vi faktiskt vår utlovade "frukost". 
En macka och en juice, wow sluta sluta skämma bort mig haha. Men dom har fritt wifi så jag har surfat loss (när jag inte har sovit och vaknat av mina egna snarkningar) på det. 

Hursom så har vi bytt tåg nu och när vi väntade på stationen Linköping så fick mamma syn på en massa göttigheter genom skyltfönstret.
Jag höll med henne till fullo och efter några minuter så kom hon ut med varsin blåbär/vit choklad muffins!
Och två skedar? 
Tror faktiskt att dom var tänkta till den här supersmarriga biten av vit choklad!

Vi åker även den här biten i första klass (det var billigare med det när mamma bokade tro det eller ej) och här var det minsann större utbud. Vi var och plockade på oss lite borta vid hörnet hehe.

Men jag måste säga att trots att det är asnice med utrymme för benen och "gratis" frukt så känns alla i den här vagnen så himla, strikta och propra typ haha. Alla har en mac-dator som dom fingrar på och minst hälften har en slips eller sjal gjord av typ silke. Och här sitter jag i mina leggings och tjocktröja med smulor från muffisen över hela mig (so glamorous). Konstigt att känna sig "annorlunda" bara för att det är första klass eftersom jag inte tänker på om någon har slips på Upptåget direkt. Det är btw något slags mellanting av vår och november väder här nere. Knappt någon snö alls men ganska molnigt, håller er uppdaterade ;)



lurad..

Good morning! Jag tog mig upp imorse trots min extrema trötthet och nu har vi varit på tåget snart en timme. Än så länge så har allt gått bra MEN jag känner mig lite lurad. Det står på biljetten att om man åker i första klass så ska man få frukost, jag har inte ens känt doften av frukost! Egentligen skulle jag inte bry mig men eftersom det är så sällan (aldrig) jag åker i första klass så kändes det ju lite speciellt nu att få frulle liksom. Besviken..

paket..

Imorgon så ska jag och mamma upp riktigt tidigt, klockan fem närmare bestämt och jag har inte varit vaken vid den tiden sedan mina städtantdagar! Fast jag var väl knappt vaken då heller haha. Vi ska iallafall åka till syrran i småland över helgen, dock så ska vi ta tåget istället för bilen eftersom pappa blir kvar hemma. Hon fyllde 30 igår så vi ska åka och fira det hade vi tänkt, Andreas (hennes kille) har också fyllt i dagarna så det blir firande av honom också! Har förberett med paket och tror hon kommer gillart ;)

skoldag..

Hej på er! Ja idag är det skoldag igen så ska ta mig till bussen snart och sen vidare till Upptåget. Måste komma ihåg att köpa nytt Ul kort också, bittert att behöva lägga 800 spänn på det men har inte så mycket till val heller. Detta blev klädvalet för dagen iallafall, bör nog ta en tjocktröja dock när det blivit kallare igen. Ha de bra! 

höjdpunkter..

Och där var Brit Awards 2014 slut! Höjdpunkterna var lätt när Arctic Monkeys uppträdde och dessutom vann pris för "Best album" och för "Best britsh group"
Men också när James Cordon och Nick Grimshaw körde ett snabbt hångel på scen mellan prisutdelningarna haha.
 
Det var såklart en himla massa andra artister som uppträdde också och Dan&Phil gjorde ett asbra jobb som "backstage reportrar". Kunde inte ha begärt mer!

Brit Awards..

Alldeles strax så ska jag kapa tv:n från mamma och pappa och kolla på Brit Awards! Är asnice nu när vi har appletv för då kan jag kolla genom den istället för att titta på min lilla telefon. Jag kollar mest för att Arctic Monkeys ska uppträda men visst är det kul att se lite kändisar också ;) Självklart så är det ju nice med all musik också haha.

lampor..

Good afternoon! Sitter med datorn i knät och kollar på golvlampor för att bli lite inspirerad. När jag sitter och fantiserar om hur jag vill inreda i rummet sen (ja jag gör det okej) så ser jag en fin golvlampa i ett av hörnen. Just nu så är lampan i fantasin en trearmad lampa, inte just dom där skärmarna men samma design typ. Jag tror nämligen att en sån kommer passa in superbra!

gamla tanter..

Sådär då var jag hemma igen! Har slängt i mig lite mat för har inte ätit sedan lunch så det var göttigt. Det var askul att få träffa Tess igen och vi prata på och skvallra som två gamla tanter i flera timmar. Jag blev riktigt rörd när hon sa att tjejerna fortfarande säger att dom saknar mig på jobbet eftersom jag saknar dom minst lika mycket!
 
Imorgon så har jag ingen lektion men ska ändå försöka göra klart lite läxor och har ju en ny bok nu som jag måste läsa ut tills på måndag också. Vi var flera som bara läst några sidor hittils och vi räknade ut att vi måste läsa minst 47 sidor per dag om vi ska hinna, sååå det är bara att börja haha. Men jag tror inte det kommer bli några problem faktiskt för hittils så tycker jag att den verkar vara ganska intressant. Nä hörni, nu får jag ta och säga god natt, god natt! 

trappan..

Halloj, mycke folk på tåget idag så jag får nöja mig med trappan som säte. Min rumpa är dock väldigt öm just nu efter 45 minuters tågåkande på hårt golv. 

Jag ska inte hem direkt sen när jag kommer till Gävle utan jag ska träffa Tess först (jag jobbade med henne på carina städ). Vi har inte setts alls sen jag slutade i början på januari så ska bli riktigt kul att få ses igen! Vi har försökt få ihop nåt dom senaste helgerna men alltid är det någon av oss som ska bort eller träffa andra så vi satsade på en vardag istället haha. 


jackan är min..

Det har hänt en liten sak från föregående inlägg nu. Jag bestämde mig för att beställa hem jackan! Det var fri frakt under några få dagar och det såg jag som ett tecken haha. Är superexcited!!

topshop..

Jag har hittat något som jag verkligen vill ha! Det är den här jeansjackan från Topshop som är fodrad och jag tycker den är så himla snygg!! Den kommer förmodligen att hamna i min garderob förr eller senare ;)

prinsesstårta..

Idag fyller min käre far år och jag har då dagen till ära gjort hans favorittårta (vilket är prinsesstårta). Jag är inte lika nöjd med den här som jag var med förra årets men i år så gjorde jag faktiskt egna marsipanrosor (vilket jag aldrig gjort förut kan jag tillägga) så det väger väl upp lite. Kommer bli en annan variant av prinsesstårta också för mamma hade köpt jordgubbsylt istället för hallonsylt haha. Men men, sylt som sylt liksom! 

alla hjärtans dag..

Innan jag glömmer och det hela är över så ville jag bara säga (bara för att), Glad Alla Hjärtans Dag till er alla! Pöss

dagens outfit..

I brist på annat så kan jag visa er "dagens halva outfit". Vi har då ett par svarta strumpor från H&M, ett par blommiga tights som jag hittade längst ner längst in i byrån och jag har ingen aning om vars dom är köpta. På andra halvan av kroppen som inte syns så har jag ett svart oversize linne (nyinköpt från asos) och på huvudet en slags tovig hårboll! 

good to go..

Och några timmar senare så har jag lyckats packa ner det mesta. Jag gick dock lite överstyr med det hela för innan jag visste ordet av så låg alla kläder i varsin svart soppåse! Det betyder att jag varje morgon fram tills att jag flyttar måste gräva i dom för att kunna klä på mig haha. Men samtidigt så är det skönt att det mesta är gjort nu faktiskt, ska slänga en del imorgon och fösa ner det sista men annars så är jag good to go! 


kartonger..

Trots att det är lite mer än två veckor kvar innan flytten så har jag redan börjat gå igenom vad som ska med och vad som ska slängas. SÅ TAGGAD!!!

ödet??..

Gissa tre gånger vart jag är..RÄTT, på upptåget. Det känns som att jag spenderar all min tid här haha. Vi gjorde ett quiz idag på lektionen iallafall som handlade om politik i USA&Storbritannien. Av 18 frågor så hade jag och hon jag gjorde det med svarat rätt på kanske 5 (pinsamt jag vet). 

När jag skulle gå sen så såg jag den här broschyren på golvet vid utgången, är det ödet?? Det är nämligen precis det som jag funderat på att läsa. Okej kanske inte exakt det här för det verkade superavancerat men samma ämne iallafall haha. 

braindead..

God kväll på er! Min hjärna är totalt slutkörd..
Jag har suttit hela dagen framför datorn för att skriva klart min uppsats som hade sin första deadline idag. Vi har haft ungefär en vecka på oss men jag åkte ju till sälen dagen efter och där var jag inte direkt på "göra läxor humör". Hursom så skickade jag iväg den tidigare men var så flummig så råkade först skicka till min lärares mail och inte via studentportalens inlämningar (oops) men har gjort det nu iallafall. Jag vet att hela poängen med att vi ska göra så här är att vi ska kunna göra uppsatsen bättre inför nästa deadline men tycker ändå att det är asjobbigt att behöva skicka iväg något som jag själv inte känner mig helt klar med. Men det är väl så jag kommer lära mig antar jag, jag hoppas dom inte sågar den totalt bara haha. 
 
Imorgon ska jag tillbaka till Uppsala igen för en lektion i Kultur och Samhälle, det är tanken iallafall men dom två senaste gångerna så har lektionen varit inställd så ja vi får väl se nudå. 

flytt..

Titta här hörni! Den 1 mars ska jag flytta till Uppsala!! Är superglad just nu för det är solsken jag har fått rum på också. För er som inte vet så sökte jag för några veckor sedan rum via uppsalagymnasieboende (som jag bodde på under gymnasiet) och fick svar idag att jag hade fått ett! Jag kommer att bo på Solsken som sagt som ligger mittemot Töväder där jag bodde förr. Det är ett stort rum och jag kommer bara behöva dela lägenheten med en till. Kan knappt vänta tills jag får börja inreda och fixa med allt! 


sälen..

Då kör vi! 
 
Torsdag morgon så vaknade vi (jag sov över hos Oskar och Sandra) och packade det sista och fixade oss. Oskars kompis David kom strax efter tio och hämtade upp oss och efter ett snabbt stopp hos Ylva för att hämta maten så var vi på väg! Resan gick förvånadsvärt fort tyckte jag ändå, vi gjorde ett stopp på donken för att äta innan vi fortsatte sista biten. Vi kom fram runt tre-tiden och det första vi gjorde var attt fixa liftkort och hyra skidor, jäkla konstigt det kändes att prova pjäxor! Stugan som vi hyrde var supermysig, det fanns en bastu som vi satt i varje kväll och beroende på vem som hade uppgiften att slänga på mer vatten så varierade värmen haha. Efter middagen så gick vi alla på en promenad för att se oss omkring och det blev lite pulka åkning också på vägen hem. Resten av kvällen så chillade vi mest bara och umgicks. 
 
På fredagen så var vi alla uppe tidigt, jag kanske förresten ska klargöra vilka "alla" är först. Vi som åkte på den här lilla resan var jag,Sandra,Oskar (Sandras kille), David (Oskars kompis), Isabelle, Cecilia, Ylva och Björn som alla går samma utbildning som Sandra. Alltså, vi gick alla upp tidigt och åt frukost innan vi gav oss ut i backarna. Jag har aldrig åkt skidor förut vilket jag tror märktes..jag kan ju säga så här att min första dag bestod av många vurpor och panik. Jag ramlade i liften två gånger, körde in i ett nät som var längs med en kant och tappade räkningen på hur många gånger jag ramlade i backarna haha. Vi gjorde ett försök att åka ner för en svårare backe men det var nog för tidigt för mig för det tog evigheter och stackars David gjorde sitt bästa att försöka hjälpa mig (tack igen för att du försökte haha). När jag tillslut faktiskt kom fram så var jag pretty less och ville bara slänga skidorna åt helvete. Men med lite mat i magen så kändes det lite bättre iallafall, åkte några åk till innan alla kände sig klara för dagen. Under fredagskvällen så hann vi med bastubad,tacomiddag,förfest,spel,nattklubbsbesök,dans,bakismat och sen sängen! 
 
Lördag aka dag två av skidåking började med extrem träningsvärk! Alla gick runt och halvhaltade haha. Proffsåkarna drog tidigare men jag och Sandra blev kvar hemma ett tag. Vi tog en återställare innan vi gick tillbaka till backarna och den här gången så gick det mycket bättre. Jag hade fått till tekniken och jag vågade köra på mer vilket gjorde att det blev mycket roligare att åka! Lunchen blev buffé på after ski stället och det var svingott! Lördagen var sen ganska lik fredagen faktiskt, vi körde många förfest spel och tanken var att vi skulle sitta i eldgropen som jag och Sandra grävt tidigare på dagen men det gick inte att få igång elden vilket var synd. 
 
När vi vaknade igår så var det upp och börja städa och packa som gällde. När vi åkte iväg så hamnade vi i världens kö också! Jag blev avsläppt i Gävle och dom andra fortsatte mot Uppsala och några timmar senare så sitter jag här nu. Det är svårt att sammanfatta fyra dagar men det jag vill få fram är att det har varit sjukt kul så tack till er alla, you know who you are ;)  (får jag tag på bilder så kommer jag lägga upp dom sen också).

I am back..

Hej igen! Är tillbaka från Sälen nu, kom hem för cirka en timme sedan och har väl vart i stort sett helt död i soffan sen dess. Jag ska sätta mig imorgon och skriva om alla dagarna så ni får veta allt kul som har hänt! För det har verkligen varit sjukt kul, som en teaser kan jag ju säga att jag upprepade gånger har ramlat med skidorna men hur och vart får ni veta sen haha. 

tantvarning..

Jag har verkligen blivit tant haha. Försöker vila på tåget men några "ungdomar" sitter och skriker på varandra och är allmänt dryga! Drar upp volymen på ipoden i ett sista försök att undkomma deras röster. Åh gud, 20 bast och gnäller redan på den yngre generationen..
Se hatet i blicken

stationen..

Hej gänget, hänger återigen på stationen (i Uppsala) och väntar på tåget hem. Vill bara lägga mig och sova för näsan bara rinner/är igentäppt och känner mig helt slut. Har lite choklad med mig som jag ska tröstäta haha. 

Hade första lektionen i "Oral and Written production" idag men det var mest information och ännu mer "lära känna varandra" övningar. Fick i läxa att skriva en argumenterande text, eller första versionen av den iallafall till nästa vecka som jag ska skicka till dom andra två i min grupp också. Vi ska läsa igenom varandras texter och ge synpunkter på dom, man kastas verkligen in i allt på en gång!

svart..

Peplum-toppen var det ja! Tog bilden tidigare idag faktiskt men glömde bort att göra ett inlägg av det. Lite svårt att se alla detaljer kanske men det är svart spets över hela iallafall och är ganska djup i ryggen som sagt. 

"Råkade" köpa en till tröja på rea idag också, den är också svart men har ändå lite mönster i sig. Superfin men funderar ändå på att lämna tillbaka den. 

Det var ett spontanköp och egentligen behöver jag ju inte mer kläder just nu. Speciellt inte mer svarta kläder haha. Jag får sova på saken helt enkelt, det brukar hjälpa (tror jag). God natt! 

hej alla..

Jag har än en gång väntat till sista minuten med att göra klart en del läxor men panik verkar ju vara en bra motiovation för nu är jag klar med två av tre haha. Ska ta en liten paus och sen göra klart sista upgiften, ska också träffa Linn lite senare men innan det behöver jag göra en sväng på stan. Kommer få mycket gjort idag!
 
Oh jag måste komma ihåg att visa er en tröja jag köpte i helgen också! Det är en peplum topp i svart spets med djup rygg. Ville ha nåt nytt till lite festligare tillfällen och Sandra hittade en som passade pörfekt. Så stay tuned haha

teater..

Halloj, vi ska alldeles strax gå in och sätta oss på teatern! Jag vet att jag redan har sagt vad vi ska se men nu får ni bild på programmet också (lyxigt).

Hoppas verkligen att den här är bättre än den vi såg sist, den sög! 

morrn..

God morgon allihopa! Har ganska precis vaknat men ligger och drar mig lite i soffan (det är ju lördag liksom). Kan vara bra att säga att jag är hos Sandra också, kom igår och idag ska vi bland annat göra ett besök på teatern och se Pinocchio. Innan har vi lite ärenden att göra men allra först ska jag försöka ta mig ur soffan haha.

RSS 2.0