Lite shopping på Gränby

Efter jobbet idag så stannade jag till på Gränby och hade en liten shoppingspree. Jag gjorde inga onödiga spontanköp vilket jag är mycket nöjd över haha. Jag köpte endast sådant som jag behöver och länge har skjutit upp att köpa (såsom bomullspads, bindor, mina standard jeans osv). Meeeen sedan så köpte jag även tre saker som jag kanske inte nödvändigtvis behöver men ändå ville ha.

Små färgpennor som är enkla att ta med sig (tänker främst på bilresan ner till Alvesta som kommer att ske inom en snar framtid), ett nagellack i en fin laxrosa nyans och sist men bokstavligt talat inte minst..EN NY MÅLARBOK. 

De två jag fick i julklapp är i princip helt ifyllda så det var på tiden att jag köpte en ny! Jag bläddrade i flera olika (fanns teman med hav, skog och savann också) men fastnade för den här!

Här är nagellacket när det är på också. I like it! Den är ju inte så laxrosa på men jag vet inte vad jag annars ska kalla färgen..mattrosa?

Det blir en tidig kväll ikväll (på riktigt den här gången haha) för jag har varit trött HELA dagen. Jag ser verkligen fram emot helgen just nu. Min plan är att stanna till på pizzabakeren på vägen hem från jobbet imorgon och köpa med mig pizza! Det blir en lugn och skön fredag för mig har jag tänkt. Kanske ska köpa en ansiktsmask också och ha en riktig relaxkväll!

American Horror Story

Som väntat. Det blev inte bara somna till en film som jag tänkt mig utan jag kollade yttligare några avsnitt av min nya favorit serie! Det är samma som jag skrev om i söndags att jag skulle se om det var nåt att ha. Serien heter American Horror Story och jag har varit som besatt av den de senaste två dagarna haha. Igår så trodde jag att jag skulle somna direkt jag la mig men icke, jag plöjde igenom flera avsnitt innan jag tillslut somnade haha. Jag har snart kollat klart på första säsongen och det som är ganska skönt när man är "efter" med en serie är att man har många många avsnitt att kolla och man behöver inte vänta på att nästa säsong ska komma (iallafall inte förs än jag är i kapp haha).

Någon gång ska vara den första

Idag så hade jag alltså mitt livs första förskolestängning! Jag är nästan helt säker på att jag glömt något haha. Inget allvarligt som..ett barn, men säkert nån lampa som inte blev släckt eller nån papperskorg som inte blev tömd osv. Jag får se imorgon hur jag skötte mig baserat på hur jag blir bemött haha. Antingen så blir det ett "Hej!" eller ett "..hej..".

Dagen i sig har annars varit bra. Skönt med sovmorgon faktiskt, kunde ligga och dra mig läääänge. Var inte lika jobbigt att cykla då (förutom träningsvärken jag fått i rumpan haha). Jag fick en mycket fashionabel ring av en pojke också.

Det blev många "första gången" för mig idag faktiskt (på Lindbacken alltså). Jag fick duka till både lunch och mellis, jag hade hand om vilan där vi lyssnade på Pippi Långstrump, hon är verkligen en favorit haha, och det största var ju att stänga såklart!

Imorgon är det lill-lördag så hoppas på ännu en bra dag! Nu ska jag browsa på internet och sedan somna till en film eller nåt är tanken.

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Lack of fickor

Som utlovat igår kväll, här är bilder på shortsen jag köpte på Indiska! 

Det är samma modell bara olika färger/mönster. De sitter superskönt på och glider inte upp i skrevet som en del shorts har en tendens att göra på mig haha. Det enda negativa är att det inte finns några fickor! Jag känner hur jag hela tiden försöker stoppa ner händerna i något som inte finns!

Blodgivning

Efter jobbet idag så cyklade jag direkt till Blodcentralen för att ge blod! Idag är den enda dagen som passade bra eftersom att de har öppet länge och annars hade jag behövt vänta ännu längre med att gå. Det var stor brist på min blodgrupp dessutom så lika bra att göra det så snart som möjligt! Efter att jag fyllt alla påsar blev det obligatorisk fikapaus haha.

Nu är jag hemma igen och jag kommer garanterat att somna så fort jag lägger mig. Men jag börjar först klockan 10.00 imorgon så får lite sovmorgon! Jag har stängning dock så kommer sluta ganska sent istället haha.

Regn regn regn

Regnet forsar ner utanför tåget medans jag sitter bekvämt och kollar en ny serie. Det är första avsnittet bara så om jag gillar det kan jag berätta om serien senare. 

Jag är iallafall påväg hem till Uppsala nu efter en toppenhelg hemma hos mamma och pappa (Och Staffan). På själva midsommar gjorde vi inget speciellt. Vi åt en god middag och hade det bara bra helt enkelt haha.

Resten av helgen har sett ungefär likadan ut haha. Vi har spelat lite, kollat film, gjort pizza och idag så var jag och mamma ner på stan där jag köpte två shorts på Indiska! Ska visa er dom sen.

Imorgon så går jag in på vecka 2 av 3 av mina inbokade jobbveckor. Den här veckan ska jag vara på den andra förskolan som ligger i Lindbacken så det kommer bli några mil i benen när veckan är slut (..oh lord). Nu ska jag återgå till serien, smell you later!

Ananas (och citron) <3

Mina damer och herrar, härmed vill jag presentera en ny favorit bland läskeblaskdrycker! Den har garanterat en topp 3 placering och hade det varit supervarmt just nu hade jag säkert placerat den högst upp (för att det skulle vara så gott och uppfriskande!).

Enhörning

Idag och igår spenderade jag mycket tid åt att rita teckningar. Inte till mig utan till barnen såklart. Jag målade konturer och dom fick fylla i med färg. Jag kan verkligen inte rita men dom var nöjda iallafall haha. Min favorit var när ett barn bad mig rita en enhörning. Jag googlade fram en perfekt bild och gjorde mitt bästa att rita av den. Blev hur nöjd som helst haha.

Senaste veckan

Goder afton gott folk!

Anledningen till att jag inte har skrivit nåt den här veckan är mycket enkel, det är faktiskt så att jag tro det eller ej har både jobbat OCH haft ett socialt liv VARJE dag. Har åkt direkt från jobbet för att umgås med mina friends!

I måndags så träffade jag Felicia och hjälpte henne att köpa "hemlisar" till Dennis som fyller år i helgen. Vi stannade till utanför Öb och åt varsin glass!

När vi var klara så åkte vi hem till dom och eftersom att Felicia kommer vara i Sala nu ett tag framöver så bestämde vi oss för att fira Dennis tillsammans samma dag. Vi fixade tårta och åt pizza på Arom (vad mer kan man begära haha). Jag accepterade den kvällen att jag faktiskt tycker banan&curry pizza är gott. Det låter inte gott och det borde inte vara gott men det ÄR gott (så länge det är ananas på).

I tisdags så träffade jag Sandra för att kolla film! Vi köpte myyyycket godis och efter att ha jämfört varandras påsar och tyckt att vi hade typ lika mycket så visade det sig att vi fick båda betala exakt lika mycket! Vi var needles to say mycket nöjda haha.

Filmen vi såg var Insidan ut,  ingen av oss hade sett den innan och vi såg den till och med i 3D! Den var faktiskt riktigt bra och jag förstår varför alla pratat bra om den.

Igår så träffade jag Sandra igen och vi käkade middag tillsammans innan vi körde igång vårat High School Musical marathon haha. Under tiden hjälpte jag Sandra med hennes packning i form av att hjälpa henne välja kläder och tvinga henne välja bort ett par skor haha.

Vi gjorde även frisyrer på varandra utifrån min 100 good hairdays - bok (eller vad den nu heter). Jag fick två superfina inbakade flätor och jag gjorde en häftig fläta på Sandra!

Och ja nu är vi här, torsdag, och jag har åkt hem till mor och far för att fira midsommar! Min käre bror ska också komma hem vilket ska bli kul!

Som jag nämnde förr har jag ju jobbat i veckan också och höjdpunkten var definitivt när jag fick den här muggen av ett av barnen som hade sin sista dag på förskolan.

Alla på avdelningen hade ju såklart fått en mugg men jag hade inte räknat med att jag också skulle få en. Jag är ju "bara" en vikarie. Men jag blev verkligen rörd när jag nån dag senare fick höra att det var barnet som verkligen pushat för att jag också skulle få en. Namnet är ju lite felstavat men det bryr jag mig inte om! Det är alltid olika stavningar på tavlan beroende på vem som skriver upp mig haha.

Nu ska jag ta ett BAD. Man måste ju passa på ;)

Frillan

Här sitter jag hos frillan med papper i håret, cappuccino i handen, skvallertidningar på hög och en liten kexchoklad på bänken. 

Det ska blonderas är tanken! Vi får se hur pass mycket det tar utan att bleka (eftersom att det förstör håret). Men jag har stora förhoppningar!

Dammsugare

Hej och hå!

Igår så fyllde Sandra år och självklart så firade vi stort med TVÅ tårtor, fika, bubbel, kaffe och senare god resturangmat!

Jag bakade en tårta som jag måste säga att jag var RIKTIGT nöjd med haha. Jag ville inte göra en vanlig rund så jag gjorde en annan variant.

Först så gjorde jag en tårtbotten i en av mammas brödformar och delade den på tre (jag använde bara två i slutändan dock)

Sedan så bredde jag på ett TJOCKT lager av mammas hemgjorda blåbärssylt!

Sedan så hade jag på rikligt med marsánsås och grädde
 
Och nu till det roliga med tårtan! Jag täckte större delen av tårtan med ett grönt marsipanlock..

Sist så smälte jag choklad och hällde på det på båda kanterna så att det blev..

EN JÄTTEDAMMSUGARE

Som jag skrev förut var/är jag supernöjd haha. Chokladen kunde ha varit slätare men jag är ändå nöjd!

Jag tog tråkigt nog inte så många bilder under kvällen men här är två från fikat/presentöppningen!

De där trosorna är klockrena enligt mig. Det var lite obehagligt hur ofta jag fick "ögonkontakt" med hennes skrev dock när hon gick runt med dem haha (utanpå brallorna).

Hon fick även en bok, "52 things to do while you poo", en handfläkt med vattenbehållare och ett par strumpor med pommes på som det står "Fries before guys" på haha.

Jim joinade oss efter ett tag och när alla var fixade så åkte vi ner till stan för att äta middag på Plock. Jag har aldrig ätit där förut men det var jättegott! Vi mötte även upp med Cecilia, Stina och Isabell där. Efter middagen så gick jag, Sandra, Oskar, Jim och Cecilia vidare för att ta en öl innan vi gick hemmåt.

Idag så händer det också något spännande, jag ska nämligen klippa/färga håret! Förhoppningsvis så får jag till det precis som jag vill ha det också haha. Stylingen är sällan on point men det är inte det viktiga.

See you later!

Perfekta kakor

Goder afton!

Jag har just kommit ut från duschen och ska strax sova men tänkte skriva lite här först. Jag är för övrigt egentligen en "morgonduschare", men ibland så är det skönt att vara "färdig" när man vaknar tidigt på morgonen och ska iväg och jobba!
 
Hursom så jobbade jag även idag och första halvan av dagen var riktigt chill haha. Alla de stora barnen som ska börja skolan till hösten var iväg på en slags "avslutningsfest" där de skulle grilla och ha femkamp osv. Det var bara TRE barn kvar på min avdelning så vi bestämde oss (det var en till pedagog såklart) för att gå till 4h gården! Alltid lika uppskattat av både barnen och mig. Jag tog bland annat en väldigt konstnärlig bild av en tupp när vi var där haha.
 
Efter jobbet så hämtade Sandra och Oskar upp mig och vi åkte iväg till City Gross för att storhandla! Väl hemma hos dem igen satte vi igång och bakade inför Sandra´s examen!
 
Nu blir det lite skryt igen, men kakorna blev PERFEKTA (det tyckte Sandra också haha). Vi gjorde även ett högst vetenskapligt test. En av kaksorterna var syltkakor och vi valde jordgubbsylt att ha i. Det fanns tre olika sorter och jag undrade hur stor skillnad det faktiskt kunde vara. Bara ett sätt att få reda på!
 
Den längst till vänster är "vanlig" sylt, den i mitten är lågkalori och den längst till höger är en hemmagjord jordgubbsylt (låt inte etiketten lura er haha). Intressant nog så smakade alla väldigt lika. Jag tog fel på alla (såklart haha) men den egengjorda var ändå godast tror jag.
 
Jag var med Sandra igår också faktiskt och vi käkade korv till middag som jag fick kämpa för att ha för mig själv eftersom att hundarna var där (och de var väldigt sugna på korv).
 
Vi slappade framför tvn ett tag efter middagen innan vi bestämde oss för att gå ut på balkongen och dricka lite vin och spela olika spel! Väldigt mysigt var det. Vi kunde tyvärr inte tända några ljus dock för de blåstes bara ut av vinden haha. När det blev lite kyligare så hämtade Sandra sockar och tofflor som vi kunde ha på oss för att kunna fortsätta sitta ute. Är det sommar så är det haha.
 
Tillslut så var jag ändå tvungen att åka hem eftersom att sista bussen gick 00.27 eller nåt sånt. Hjälpte inte så mycket dock eftersom att den kom 3 minuter för tidigt så jag missade den såklart och fick gå hem ändå!
 
Imorgon så är det jobb igen (därav kvällsduschen) så ska stänga ner internet för den här gången. God natt!

Du gamla du fria, du fjällhöga nord..

Idag är det Sveriges nationaldag! Egentligen så betyder den dagen inget speciellt för mig haha. Jag hade inte några planer på att göra något speciellt heller men det blev speciellt ändå! Det var riktigt skönt att komma ut från grottan (mitt rum) och faktiskt träffa lite fölk också haha. Jag åkte hem till Felicia och Dennis där de hade dukat upp ett riktigt fint fikabord med tårta och allt!
 
Både Sandra och Felicia var klädda i Sveriges färger! När jag tog den här bilden tyckte jag att det såg som att de var på sin skolavslutning i femman eller nåt haha. Så himla söta <3
 
Vi spelade lite spel efter det och hade det riktigt mysigt! Nu är jag hemma igen och ska lägga in all tvätt och bädda sängen och sedan se på en film eller nåt tills jag somnar.
 
På tal om film, det är typ det min helg har bestått av. Eftersom att sängen har varit min bästa vän den här helgen har jag sett MASSOR med filmer. Alla har varit nya också (för mig). Jag gillar ju film så det har inte varit nåt negativt egentligen, men som sagt, det var skönt med lite omväxling och få träffa folk idag haha.

På låret

God Morgon!

Huh, jag har tydligen sovit med ett hårspänne fastklämt på låret hela natten.

Det var bara det jag hade säga haha. Nu ska jag äta frukost och sedan gå iväg och tvätta! Det är waaaaay overdue att jag gör det och lika bra att passa på när jag ändå är ledig.

"Sjukdomskit"

 
Som jag skrev i tidigare inlägg har jag fått öroninflammation (vilket är bland mest smärtsamma jag har varit med om för övrigt) och jag har därför inget annat val än att ligga inne trots att det är så fint väder! Jag börjar bli riktigt less på att vara sjuk nu haha. Innan jag började jobba på Förskola så blev jag sjuk kanske 1-3 gånger per år. Det senaste halvåret har jag varit konstant sjuk känns det som haha. Jag har dessutom fått ögon- och nu öroninflammation vilket jag aldrig haft förut (i mitt vuxna liv). Jag tror att mitt immunförsvar började vänja sig vid barnen på första förskolan, men nu när jag börjat jobba på en andra också så fick den en ny våg att baciller att tackla haha.
 
Hursom! För någon timme sedan fick jag ett sms från Sandra där det stod "Kolla ut!" och där stod hon och Oskar med en påse i handen och såg glada ut. När jag kom ner visade det sig vara ett "sjukdomskit" de hade plockat ihop! Jag blev riktigt glad och rörd måste jag säga. Jag vet inte vad jag blev mest glad över, inför kvällen/natten kommer jag nog att uppskatta iprenen mest haha (det har gjort som mest ont i örat då).
 
Tack till er båda igen! Ni är bäst!! <3

Världens största Bamsefan

Häromdagen så var jag hemma hos Sandra och vi låg och kollade på tv, en reklam för Verums drickkvarg dök upp och Sandra sa att Erika hade sagt att det var berättarrösten från Bamse (old school bamse dvs) som ropar "Kvargen kommer!". Jag var skeptisk och sa att det inte alls var det. Igår så skickade Sandra ett sms där hon sa att hon hade mailat Verum för att få reda på vem som hade rätt! Jag var på jobbet när jag läste mailet så både jag och mina kollegor skrattade gott åt detta! Jag blev självklart extremt nöjd med mig själv när det visade sig att jag hade rätt haha.
 

Mors dag

Halloj!
 
Jag ligger hemma med öroninflammation och febersvettningar så jag tänkte att jag skulle passa på att skriva en massa inlägg som jag har skjutit upp hela veckan. Enjoy!
 
VARNING, SKRYT FÖREKOMMER I DETTA INLÄGG
 
Om det är något som jag faktiskt tycker att jag är bra på så är det bakning och förra söndagen när det var mors dag överträffade jag mig själv!
 
Först på morgonen så gjorde jag frukost på sängen till mamma och bakade scones!
 
Senare på dagen så gjorde jag mitt mästerverk! Marängtårta med lemoncurd (som jag gjorde själv!), grädde och jordgubbar! Egentligen så är väl lemoncurden det jag är mest stolt över haha. Jag trodde att det skulle vara mycket krångligare faktiskt.
 
Är den inte fin?? Jag misslyckades lite med marängen först men jag har insett att jag och maräng inte går ihop så det är bara att acceptera. Jag baserar detta på att jag ALLTID misslyckas på första försöket haha.

RSS 2.0